Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 22. prosince 2002 ve 12:10® Vaclav

Karlos: Dobře, mrknu na to, ale právě Compre mi MAF doporučoval. Samozřejmě vycházel z ceny, kterou jsem mu určil. Teď vyrážím s kamarádem na dravce, jedu se pošmajchlovat s novým štikovým vláčákem Byron Classic Britain. Je tady 0°C, včera byl +1, tak uvidím. Beru s sebou jenom šest velkých wobblerů a pár velkých ripperů…

Neděle 22. prosince 2002 v 10:35@ Karlos

Václav:Prohlídni to Shimano jestli je dobře vyvázané,měl jsem ruce Compre a mělo očka o 90stupňů. Díky za přání!

Neděle 22. prosince 2002 v 10:09® Vaclav

J. Zlámal: Děkuji vám. Mirek: Netušil jsem, že muškaříš, myslel jsem, že děláš přívlač a feeder. Jezdíš na Svatavu, nebo na Teplou?

Neděle 22. prosince 2002 v 9:01@ Josef Zlámal

Pane Fikar, děkuji za krásnou knihu syn je nadšený. Mně se taky moc líbí. Okud někdy budete mít cestu do Uherského Brodu, napiště zprávu, budeme se na vás těšit.

Neděle 22. prosince 2002 v 0:16@ Karlos

Mirek:Tak a máš to,teď se nás nezbavíš!

Sobota 21. prosince 2002 ve 21:14® Mirek

Václav: Tábor je skutečně překrásný a někdy mám pocit, že mi v žilách koluje Lužnice. Tu mušku ti schvaluji. Nebo spíše přeji, protože ačkoliv přívlač je krásná a já jsem jí těžce propadl,muškaření považuji za skutečně královskou disciplínu. Žádná jiná mne nedokáže naplnit tak čistou radostí. A pokud i ty jí podlehneš, docela určitě dříve nebo později začneš vázat své mušky sám. Není totiž nic krásnějšího, než když ti lipan s důvěrou vezme vlastnoručně uvázanou suchou krasavici. Já muškařím více jak dvacet let a kdybych nedej Bože z jakéhokoliv důvodu nemohl, snad bych umřel.

Sobota 21. prosince 2002 ve 20:27® Vaclav

Karlos: Technium Dia. 275 cm. Vázání much hrozně obdivuji, jsou to kolikrát umělecká díla, mistrovské práce. Možná za rok nebo za dva, pokud muškařině propadnu, se do toho taky dám a nějaké hybridy si uvážu. Zatím to ale kupuji – mohu si vybrat, co chci, a je to pohodlnější. I když vím, že úplný muškař si je váže sám. Jak ale říkám, ještě si počkám.

Sobota 21. prosince 2002 ve 20:16® Vaclav

Jarda Kudela: Umím si představit, jak velká ryba na závodech, kde se obvykle chytají čudly, udělá rozruch. Já na některých vodách vidím večer v létě líně sbírat půlmetrové tlouště, a to je tak vyzývavé… V takových chvílích jsou vláčecí nástrahy k ničemu. Nevím, jak v takových případech fungují mouchy, ale logicky by fungovat měly. Už aby tady bylo zahájení…

Sobota 21. prosince 2002 ve 20:14@ Karlos

Václav:Já se to snažím vázat sám,je to fakt zábava. Do jakého Shimana jsi šel?

Sobota 21. prosince 2002 ve 20:10® Vaclav

Karlos: Tak dej vědět, já teď vstřebávám informace všemi póry svého těla… Už jsem nakoupil mouchy za pár stovek, teď mi přijde Shimano, pořídil jsem nějakou literaturu, vyptávám se muškařů, po zimě koupím naviják a šňůru… Je toho dost, vedle toho samozřejmě pečuju o svůj vláčecí park, který už jsem de facto přezbrojil – vrátil jsem se ke svým oblíbeným Byronům.

Sobota 21. prosince 2002 v 19:14

Václav:Mouchu ti vřele doporučuju,je to nádherná technika,hlavně suchá muška. Muškařím 3 roky a muškařina mi přirosla k srdci(samozřejmě přívlač má taky hodně do sebe). Největší rybu na mouchu mám právě tlouště 43,5cm(byl krásně vypasený). Byl to nádherný souboj nejen proto,že spodní návazec byl 0,12,ale taky protože jsem ho chytil na muškařských závodech.

Sobota 21. prosince 2002 v 19:08@ Karlos

Vašek:No jo,pořád je se co učit. Zítra se jdu podívat na mušáky od Redingtonu.

Sobota 21. prosince 2002 v 15:05® Vaclav

Karlos: Sám jsem na to zvědavý, co ta moucha se mnou udělá. Ale vláčáky v koutě určitě nezůstanou. To v žádném případě! Na příští sezónu jsem si nalinkoval takové tři základní směry: – ultralehká přívlač, – těžší štiková přívlač, – muška. Já myslím, že moucha se s přívlačí může dobře doplňovat, alespoň jsem tak usoudil, když jsem na závodech v přívlači poslouchal kluky, kteří dělají vedle sebe obě tyto disciplíny. Rozhodně tyto disciplíny mají k sobě blízko – obě jsou aktivní, založené na neustálém vyhledávání ryb, výměně nástrah, přemýšlení apod.

Sobota 21. prosince 2002 v 15:00® Vaclav

BASS: Těžká volba… To se takhle říct nedá, pokud bude ten okoun poctivě vydřenej a bude odměnou za trpělivost, tak je to jedno. Ale 48 cm je 48 cm, to už je skoro padesát. A to je sen! Jednou bych chtěl takového ulovit…

Sobota 21. prosince 2002 v 11:52@ Karlos

Vašku asi je to přirozený vývoj. Většina vláčkařů časem zjemňuje a pak kouká po mouše. Kamarád mě varuje ,prý jestli tomu propadnu tak vláčáky budou zaprášené v koutě.

Sobota 21. prosince 2002 v 9:23® Bass
Bass

Václav: Těch co maji těsně pod 40 cm mám každej rok několik, ovšem s těma přez, je to horší. Vloni jsem měl 3 a rok třed tim 2. Osobák mám 46 cm 1,46 kg ! Letos jsem tajně doufal, že se mi povede dostat se přez 1,5 kg, ale okolnosti tomu nepřáli. Rozhodně vim kde na mně ten krasavec čeká, ale opravdu záleží na spoustě věcí abych ho dostal. Je to opravdu parádní místo a nic bych nedal za to, že tam bude i ten vysněnej " dvoukylák ". I když, jak o tom teď tak přemejšlim, nevim co bych bral víc. Jestli 45 cm a 1.5 kg, nebo 48 cm a 1.3 kg. Co myslíš ?

Sobota 21. prosince 2002 v 8:17® Vaclav

Karlos: Máš pravdu. Víš, muška je jediná technika, kterou jsem dosud nedělal. Už tři roky se k tomu odhodlávám, protože mám hluboký pocit, že o něco přicházím. Až letos jsem se tedy rozhodl praštit do stolu a pořídit muškařský vercajk. MAF mi dal nějaké tipy, tak se jich snažím držet a podle toho nakupuji. U vody trávím opravdu dost času, takže doufám, že zvládnu se přes léto vyházet. Protože ve svém okolí nemám nikoho, kdo by mouchu dělal, tak to holt vyčtu z článků a knih, koupím nějakou kazetu a pak se do toho obuju. Budu dělat mouchu vedle přívlače (a relaxační plavačky). Víš, tím že jsem poslední dvě až tři sezóny dělal intenzivně prakticky jen ultra-light spinning, tak jsem k tomu asi přirozeně směřoval. Teď v tom spatřuji určité nové možnosti, a to zejména pro mimopstruhové vody, na které se chci zaměřit. Tak uvidím…

Sobota 21. prosince 2002 v 8:07® Vaclav

Mirek: Netušil jsem, že jsi vyměnil malebný Tábor za hornický Sokolov, i když osud se nás neptá a vede nás po svých pěšinkách. V Táboře jsem byl vloni třikrát, a to město se mi moc líbí, hodně mi připomíná Cheb, který je „kulatý“ s krásným historickým jádrem.

Sobota 21. prosince 2002 ve 2:28

Všem:Nemáte někdo nějaké zkušenosti s wobblery DEATH FISH?Četl jsem o nich ve Sportovním Rybolovu a docela mě zaujaly.

Sobota 21. prosince 2002 ve 2:22

Václav:Jo,jasně. Dík. Před těma Vánocema je to strašný fofr. Já jsem dneska dokoupil poslední dárky a jsem rád že mám zas na rok klid.

Pátek 20. prosince 2002 ve 21:35@ Karlos

Václave koukám že pokukuješ po mušáku?

Pátek 20. prosince 2002 ve 20:46® Mirek

Václav:Máš naprosto pravdu. Stát se může skutečně cokoliv. Tfuj, tfuj, tfuj. Jinak souhlasím s partou pana Mirovského. Znám jednu hezkou hospůdku U zlatýho lva v mém rodném a milovaném Táboře. Možná je to právě ona.

Pátek 20. prosince 2002 v 19:59® Vaclav

Stanislav Mirovský: Díky za přání a veselý mail, fakt mne rozesmál. A samozřejmě mne potěšilo to, že nás vaše parta v restauraci „U zlatýho lva“ vyhlásila internetovým objevem roku. Jen nevím, v jakém městě ta hospoda je, to jste nenapsal. Ještě jednou díky.

Pátek 20. prosince 2002 v 19:55® Vaclav

Jarda Kudela: Pošleme ti ty woblery, už jsou tu čtyři dny připravené, ale nějak jsme se nedostali na poštu. Takže zítra to odesíláme…

Pátek 20. prosince 2002 v 19:54® Vaclav

Mirek: Ty trojky rotačky určitě také uvítám, stejně jako marmyšky, o kterých jsi psal.

Pátek 20. prosince 2002 v 19:51® Vaclav

Mirek: To je skvělý, že jsi se právě ozval. Fakt už jsem se lekl, že jsi třeba v nemocnici. Kolem mě totiž kdekdo marodí, za poslední dva měsíce mi umřeli dva příbuzní a jeden známý (ten tragicky), zrovna zítra jdu na pohřed. Takže já tyto věci beru vážně, protože stát se může komukoliv kdykoliv cokoliv.

Pátek 20. prosince 2002 v 19:47® Vaclav

BASS: Okouni 38 cm jsou skvělí, to je nádherná ryba. Já když takového ulovím, což se mi letos nepodařilo, tak si vždycky v duchu stýskám: Škoda, že nemá těch kouzelných 40 cm.

Pátek 20. prosince 2002 v 19:45® Vaclav

MAF: S těmi twistery a cejny to je určitě zajímavé, nicméně raději budu cejny chytat na plavačku, nebo třeba na tu marmyšku, což je někdy vzrušující zábava. Jinak si myslím, že ti cejni pod jezy čekají na potravu, kterou k nim po dně došourá proud, a pak to nasají, protože přece jenom musí reagovat rychle. Tak si vysvětluji ty twistery a tak si také vysvětluji to, že se mi to nikdy nepodařilo na stojáku.

Pátek 20. prosince 2002 v 19:42® Mirek

Václav:Díky za tvou starost o mne. U nás je vše v pořádku, jenom jsem opravdu dlouho neměl přístup na NET. Musím říci, že diskuse je hezky rozjetá a bez urážky jiných rybářských serverů- je nesrovnatelně lepší, je totiš stále O NĚČEM! Díky za to všem zůčastněným, obzvláště „základnímu kádru“, který se zde vytvořil. MAF: Kájo, jsem domluvený s výrobcem raznic, že v lednu se do nich pustí. Musím ale říci, že pokud budu chtít termín do konce února, z minulých zkušeností vím, že jeden či dva měsíce skluzu jsou zcela běžné. To jde bohužel mimo mne. Takže když to dobře dopadne tak snad březen.

Pátek 20. prosince 2002 v 16:13® Bass
Bass

MAF: Práce šlechtí i těsně před svátkama !!! Nic si z toho nedělej, já musim zase zejtra, aspoň na chvíli.:-) Už jsem taky zaznamenal, že mrazy maji v sobotu končit a potom se má oteplovat, tak že tu ještě nějaká naděje zbyla.