Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 17. prosince 2002 v 10:00
-
Filip: To je fajn, uz jsem se bal, ze jste na mne s tou knihou zapomneli. Tady u nas v jiznich Cechach jsem ji nemohl sehnat, uz jsem to chtel pomalu urgovat.
- Úterý 17. prosince 2002 v 7:57® filip
-
Všem, kteří si u nás objednali knihu V. Fikara „Krokodýl Dandý: obludná štika z Jesenice“: Máme malé zpoždění, ale knihy vyexpedujeme pozítří, takže do Vánoc je bez problémů dostanete. Ti, kteří chtěli v knize Vaškův podpis (nestačil by můj, cha?), ho budou mít. Já ho k tomu dokopu…
- Pondělí 16. prosince 2002 ve 23:39
-
Chytej. cz:dík že jste uveřejnili můj článek,snad se bude líbit. Všem:Chtěl bych se zeptat,jestli tu je někdo ze S. Moravy,konkrétně z okolí Frýdku-Místku,nebo jestli tady byl někdo z vás chytat?A když,tak kde?
- Pondělí 16. prosince 2002 v 19:16® Vaclav
-
Jiří: Neslavili jsme, možná později. Mám teď moc práce, zejména s článkem o nových wobblerech, kterých bude v roce 2003 opravdu dost. Nechte se překvapit, v pátek nebo o víkendu bych to měl na Chytej. cz umístit. A vedle toho samozřejmě pracuji i na dalších věcech.
- Pondělí 16. prosince 2002 v 19:12® Vaclav
-
MAF: Tak to je přesně to, proč jsem propadl lovu velkých tloušťů. Člověk je pozoruje z mostu při sluníčku, všude je vidí, ale pak ho zkus chytit… Musíš do toho dát naprosto všechno (umění, teorii, čas, trpělivost apod.), a někdy ještě víc, a kolikrát to nestačí. To je opravdová výzva, kterou někteří rybáři asi nejsou schopni pochopit. Tento týden jeden kolega kroutil hlavou nad tím, jak jsem mohl celou letošní sezónu věnovat prakticky jen tloušťům, kteří se – jak řekl – nedají jíst. On má letos plný mrazák štik, a to i velkých. Řekl jsem mu na to, že na Chebsku, kde jsou dobré štikové vody, chytí štiku, a to i velkou, každý blbec. Jinak s tím fluorocarbonovým vlascem jdu do toho také, a to ze stejného důvodu. Dosud jsem na ně nechytal, vím to samé co ty. Ale prý Vanish má být pevnější.
- Pondělí 16. prosince 2002 v 10:08® MAF
-
Václav:Letos jsem na Střele viděl jelce,kterého jsem „šacoval“tak na 60cm,stál na místě kde bylo tak 30 čísel vody,pod větvema,vysoký břeh. prostě místo"zabiják". Zkoušel jsem ho nalákat na mouchy,streamery. Druhý den jsem vzal vláčák a zkoušel všechnu možnou „bižuterii“,gumy,péří a nic. Junior to zkoušel s plavanou na rohlík,ale kdepak. Za prvé se nám podařilo jenom párkrát dostat nástrahu kam jsme chtěli,za druhé jak jsme se pohnuli tak vzal ten „profesor“do zaječích ,dvakrát vyjel za malou stříbrnou Vaškovkou,ale vždy to otočil. Prostě si dělal co chtěl,přiváděl mě k šílenství a zoufalství zároveň. Nakonec jsme to s mladým vzdali a seděli na břehu a házeli mu rohlíky. Jsem zvědavej jestli tam příští rok ještě bude,chci si koupi fluorocarbonovej vlasec na mouchy i vláčku a zkusit ho s tím. Máš s tím vlasce nějaké zkušenosti?Četl jsem že je měkčí a nemá takovou pevnost.
- Pondělí 16. prosince 2002 v 9:58® MAF
-
BASS:To rád slyším že neskládáš zbraně,já se chystám na Berounku v sobotu a v neděli,„rosničky "slibujou celkem slušné počasí tak vezmu juniora půjdem to prubnout. Ejpovice jsou fakt zakletá voda,občas se tam vytáhne nějaký monstrum,ale o pravidelnosti se mluvit nedá. Kamarád co má jako koníčka potápění,se tam v létě potápěl a to co líčil mi připadalo jako nějaká sci-fi. Prej tam jsou ryby že se jich i bál a je to človíček ,kterej nemá ve zvyku přehánět nebo nějak "mlžit“. Já osobně na přítok moc nechodím spíše na opačný konec,i když na tom přítoku teď návštěvníků výrazně ubylo. Po povodni(pokud jsi tam nebyl)to nepoznáš,most je pryč a celej přítok vypadá jak „Grand Canon“původní koryto jenž mělo šířku cca 10 metrů má nyní metrů 50. všude balvany,panely prostě masakr.
- Pondělí 16. prosince 2002 v 8:48
-
Filip a Vasek: Slavili jste?
- Neděle 15. prosince 2002 v 10:14® filip
-
Lukáš: Děkujeme za přání, ani jsem si toho počtu nestačil všimnout. Asi to s Vaškem nějak oslavíme.
- Neděle 15. prosince 2002 v 9:32® Bass
-
MAF: Tak to víš že porážku taky nepřiznávám rád, ale když vidim led na vodě, tak sa mi dělaj pupínky !! Ejpovice jsou velice zajímavá voda. Já osobně jsem tam teda nikdy nic pěknýho nedostal, ale že tam jsou pěkný selata vim zcela určitě. Vždycky mi tam ale vadily ty zástupy na přítoku.
Jinak samozřejmě se sylvestrovskym candátem počítám taky, pořád jsem optimista !!
- Neděle 15. prosince 2002 v 8:32@ PhDr. Lukáš Skála
-
Filip: Děkuji za vysvětlenou. Mimochodem, upřímně gratuluji redakci Chytej. cz k překonání hranice 100 tisíce přístupů. Zdá se mi, že vzhledem k relativně krátké době, co fungujete, je to výrazný úspěch. Blahopřeji vám.
- Sobota 14. prosince 2002 v 17:36® filip
-
Lukáš: To je pravda, bude to tento týden. Náš webmaster teď od čtvrtka nestíhal, připravoval ve Františkových Lázních počítače pro novináře kvůli kongresu ODS, který právě probíhá. Přidány budou odkazy Lipan, Marmyška a Stalo se.
- Sobota 14. prosince 2002 v 15:10® Lukas
-
Filip: Slibovali jste přidání nějakých nových odkazů tento týden…
- Sobota 14. prosince 2002 ve 14:26® filip
-
Všem: Pro nejbližší dny pro vás mimo jiné chystáme rozhovor s vydavatelem časopisu Sportovní RYBOLOV V. Ehrlichem, článek J. Kudely o lovu pstruhů „nakrátko“ a materiál V. Fikara o invazi nových wobblerů v sezóně 2003. Podobně jako už dříve v případě revolučního wobbleru Big Mouth (vyhledejte v odkazu „přívlač“) Chytej. cz jako vůbec první ve střední Evropě představí absolutní novinku od Nils Masteru – wobbler Jumbo, který měl Vašek možnost testovat.
- Pátek 13. prosince 2002 ve 20:45® Vaclav
-
MAF: Už se na to klání tloušti vs. mouchy těším, fakt. Pár mazáků mne tu ještě provokuje, rád bych pokořil všechny (stejně je hned po focení na místě zase pouštím zpět). A když to nejde přívlačí, i když letos jsem měl směrem k velkým tloušťům, na které jsem se specializoval, fakt výbornou sezónu, tak to půjde mouchou. Snad…
- Pátek 13. prosince 2002 ve 12:11
-
MAF: Ja byl taky hodnej, alespon ted v poslednich dnech. Snad to Jezisek zohledni pri vyberu vanocniho darku.
- Pátek 13. prosince 2002 v 11:31® MAF
-
Jiří :Já byl letos obzvláště hodnej,doufám,že to Ježíšek patřičně ocení
- Pátek 13. prosince 2002 v 11:28® MAF
-
BASS:Nazdar brachu,máš pravdu v příštích volbách už Péťovi hlas nedám,vyberu někoho kdo má trošku rozumu a trošku víc soucitu s nebohými rybáři
.Říkáš že Hrachy jsou pod ledem,tak to už se tam letos nevydám,u nás je Ejpovický lom ještě v pohodě,úsek kolem přítoku ještě nezamrznul(byl jsem tam ve středu na čumendě). Jinak Berounka je v pořádku,čistí se velmi rychle a voda už se pomalu dostává na normál. Já to v žádným případě ještě nebalím!Chci ještě minimálně 4 krát vyrazit,i když to bude asi jenom o plavačce,ale to nevadí aspoň něco. Možná když se teploty drobet zvednou vyrazím ještě s vláčákem uvidím,každopádně ale k vodě chodím pořád,předloni jsem na Silvestra když bylo –11 dostal štiku 77 cm na péří,byl to jediný záběr za 4 hodiny intenzivního vláčení. Ale už jenom vidina že bych měl záběr mě táhne k vodě pořád
- Pátek 13. prosince 2002 v 11:19® MAF
-
Karlos:Tak to mě spadnul kámen ze srdce už jsem začínal mít obavy,že jsi někde zatuhnul
. Tady u nás taky chlapi chytají kapry a cejny na kroupy a housky,obdivuj je že tam vydrží sedět i když mají oheň je tam zima jako v Rusku. Já byl chvilku v úterý odpoledne jen tak se projít kolem vody,když nefoukal vítr a byl jsem na slunci byla to paráda. Sice jsem chytil jenom dva okounčí mladíky ale nelituju,bylo fakt pěkně,ale jak zalezlo slunce zalezl jsem i já.-)
- Pátek 13. prosince 2002 v 11:03® MAF
-
Václav:Máš pravdu velký jelec je opravdu krásná a těžko polapitelná ryba,na přívlač se mi ještě nepodařilo chytit většího než 45cm,ale na mušák už jsem dostal „padesátku“na velkýho bílýho chrostíka na Ohři při nymfování. Jinak jezdím s mušákem třeba na Berounku v létě na suchou rudořitku nebo velkýho rezavýho mravence s křídly je to super zábava. Jsem zvědavej co na to budeš říkat až to zkusíš.
- Pátek 13. prosince 2002 v 9:11
-
BASS: Posledni letosni radosti pro nas asi budou Vanoce. Pro nektere. Doufam, ze budu mezi nimi. Kladl jsem si velke pozadavky, ale aspon tu trpytku pod stromeckem.
- Pátek 13. prosince 2002 v 7:45® filip
-
Všem: Chlapi, včera nám skončila naše měsíční wobblerová akce, díky všem, kteří „zasáhli do bojů o wobblery“. Dostali a nebo v dohledné době je dostanou všichni. Možná si to někdy zopakujeme, když seženem sponzory. Jinak psát zatím můžete dál, avšak bez wobblerů. BASS. Jo, tady na západě Čech vlastně prší od konce září furt, pouze s malými přestávkami, to máš pravdu.
- Čtvrtek 12. prosince 2002 ve 23:25® Bass
-
MAF: Jo, je to tak, už dlouho jsem se neozval, ale věř tomu, že jsem si to každý večer vyčítal. Snad je mi ale dostačující omluvou, že to nebyla dobrovolná odmlka. Občas se musí holt i pracovat,no !?! Co řikáš na to počasí ? Ten Peťan nám to snad dělá schválně, jinak to neni možný ! Od prázdnin prší a když přestane pršet, tak přijdou mrazy jak z ruský pohádky. Fakt jako naschvál. Ještě v neděli jsem byl pomoc kamarádovi vytáhnout loď na břeh a v pondělí ráno už bylo dílo zkázy dokonáno. ZÁMRZ !!!! Ale totální. Myslim kamaráde, že jsme dochytali ! Jediná šance jsou asi ještě řeky, ale jsem tim jak to vzalo rychlej konec, tak znechucenej, že už se asi vzdám, přiznám prohru a zazimuju !! Nebo myslíš že tu ještě nějaká šance je ? Já myslim, že i když pujdou teploty nad nulu, stejně už to neroztaje. fakt to vidim bledě!
- Čtvrtek 12. prosince 2002 ve 22:15@ Karlos
-
MAF,Václav:Ale kdepak,jsem bdělej a ostražitej. Byli jsme v sobotu na Orlíku,voda kalná,dravci tam asi žádní nejsou a tak nám alespon brácha ukázal jak se chytají v zimě kapři na feeder. Kanec. Jinak vítr,zima…
- Čtvrtek 12. prosince 2002 v 10:27® Vaclav
-
Marek Káninský: Překvapení? To zní provokativně a zatraceně lákavě…
- Čtvrtek 12. prosince 2002 v 10:24® Vaclav
-
MAF: Píšeš o uznání, ale to patří každému, kdo sem nějakým článkem, zajímavostí, osobní zkušeností přispěje. Každý z nás se tím pak může nechat inspirovat, vybrat si z toho něco pro sebe. Ptáš se na ten Crypton. Takhle na dálku se to těžko radí. Vím, že je výborný. Vzhledem k té délce a gramáži by to mělo jít, alespoň na pstruhových potůčcích, tedy při lovu na krátké vzdálenosti. Jinak bych ale rozhodně šel do delšího, kvůli nadržování nástrahy, nějakému odstupu od vody apod. Te´d už toho do konce rokumoc nenachytám, asi už jen silvestrovskou rozlučku, pakliže bude počasí, ale budu s plavačkovým prutem běhat po tlouštích. Této rybě jsem v posledních dvou letech dost propadl, ti velcí mazáci jsou pro mne obrovskou výzvou, zejména pokud jde o přívlač. Příští rok, jak už jsem se ti zmiňoval, je navíc chci dělat i s muškařským cajkem. Už se na to třesu.
- Čtvrtek 12. prosince 2002 v 9:57® MAF
-
Václav:Abych pravdu řekl s tou myšlenkou uložit se k zimnímu spánku si dost často „pohrávám“
uložit se pěkně do peřinek a probudit se 15. dubna to by vážně nebylo špatný,ale zase na druhou stranu bych přišel o spoustu krásný chvil,které zima skýtá. Takže holt budu spát svých 7 hodin denně a budu se těšit z každé chvilky,která je mi dána. Včera jsem koupil to Zebco Crypton Quantum 215cm a 2–12 g už se těším na jaro jak s ním budu prohánět ty tečkované krasavce a samozřejmě nejen je.-). Náhodou jsem se začal bavit s prodavačem o prutech a říkal že jeho známý staví pruty,ukazoval mi jeden co dělal byl skvostnej,tak si možná nechám postavit mušák,koupil bych si blank a očka a on by mě to zkompletoval. Dnes se tam mám zastavit,že bychom mu zavolali,kdyby to vyšlo bylo by to suprový. Ještě jsem se chtěl zeptat myslíš že na ten „Crypton“budu moc marmyškovat,nebo si mám pořídit něco speciálního na marmyšky?Ten Crypton na ně asi bude dost krátkej,nebo ne?O Karlosovi jsem taky přemýšlel,poslední dobou opravdu nějak stagnuje,doufám,že nezamrznul někde na Nechrankách
,ani BASS tu dlouho nebyl ten asi uvíznul někde na Hracholuskách při honbě za tím „dvoukilákem“,nevím jestli se tam nemám vypravit s placatkou nějakého"rozmrazovadla"a zachránit ho z ledového zajetí
. Co se e. mejlu týče,psal jsem jen to co je pravda,protože jak server"Chytej"tak jeho autoři a provozovatelé si zaslouží jen obdiv a uznání za skvělou práci. jen tak dál!
- Středa 11. prosince 2002 ve 22:44
-
Václav-není zač,o vánocích bude trochu víc čas,připravím pro Vás nějaké překvapení.
- Středa 11. prosince 2002 ve 20:28® Vaclav
-
Karle Maříku, díky za pěkný e-mail, je to pro Chytej. cz motivující a povzbudivé. Chci také poděkovat MVDr. Káninskému za navázané marmyšky.
- Středa 11. prosince 2002 ve 20:12® Petr
-
Dobrý den všem, kteří jsou zapáleni lovem kapra, ale i ostatním samozřejmě. Již teď se těším na jaro, zima bude dlouhá , co se dá dělat, ryby zimují, co děláte Vy, kolegové kapraři ?