Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 11. prosince 2002 ve 20:10® Vaclav
-
MAF a Karlos: Co je s vámi, pánové. Vy už jste se uložili k zimnímu spánku?
- Středa 11. prosince 2002 v 19:41® Vaclav
-
Jiri L.: Mně se ten článek také líbí a už se těším, až Karel Mařík připraví seriál o muškaření, který chystá po novém roce. Jinak – jste asi telepat – toho lipana tam skutečně zařadíme, a to možná ještě do konce tohoto týdne. Doslova před pár dny jsem to mailoval K. Maříkovi, že kvůli němu (samozřejmě nejen kvůli němu, ta ryba si to zaslouží) ho asi zařadíme mezi již uvedené druhy ryb v bloku „Jak na ně?“
- Středa 11. prosince 2002 v 15:36
-
Redakce Chytej: L’b’ se mi clanek o zahadnem lipanovi. Nepremyslite, ze byste do rubriky JAK NA NE? pridali i lipana?
- Středa 11. prosince 2002 v 9:16
-
Tak uz toho do konce roku asi moc nenachytame, co? Tady na zapade Cech je uz ctvrty den pod nulou, z toho treti den pod –10ˇC. Holt budu koukat do knizek a na Chytej. cz. Mate nekdo letos trofejni rybu?
- Úterý 10. prosince 2002 ve 14:37® filip
-
Autorům: Zítra rozesíláme wobblery.
- Úterý 10. prosince 2002 v 10:12
-
Lukas: V Kajmanovi psali, ze novy Vanish je pevnejsi, a stale pry neviditelny. myslim, ze to byl predposledni Kajman.
- Pondělí 9. prosince 2002 ve 20:26® Vaclav
-
Lukáš: Také s nimi nemám praktickou zkušenost, nicméně příští rok chci určitě vyzkoušet, právě kvůli plachým rybám jako je tloušť.
- Pondělí 9. prosince 2002 v 18:12® Jakub
-
Lukáš: Osobně je zatím neznám, ale kamarád říkal, že jsou dost měkký. Na příští rok si ho chci pořídit, tak uvidím, jestli je fakt neviditelný.
- Neděle 8. prosince 2002 v 19:01® Lukas
-
Všem: Máte někdo přímé zkušenosti s fluorocarbonovým vlascem Vanish?
- Neděle 8. prosince 2002 v 10:37® Vaclav
-
Jakub: Určitě ne, nové barvy a některé modely Nils Masteru u nás v tuto dobu prostě neseženete.
- Neděle 8. prosince 2002 v 9:07® Jakub
-
Václav: Je ta barva u nás k sehnání?
- Neděle 8. prosince 2002 v 8:45® Vaclav
-
Karlos: Na samém sklonku sezóny se asi dočkáme. Včera odpoledne jsem byl na Ohři a ta je o nějakých 30 cm níž než byla ve středu, docela se také pročistila. Jenom si teď říkám, aby nám už brzy nezamrzla, cha.
- Sobota 7. prosince 2002 v 10:56® Vaclav
-
Jakub: Přesný název tohoto barevného vzoru je Black-backed Carneval Black. Na Nils Masterech se poprvé objevil letos, a to jak ne legendárních modelech Invincible, tak na Stalwartu, Spearheadu či plovoucím Haka. Je to skutečně karnevalový vzor: oblast hlavy je fialová se žlutými tečkami, hřbet je žlutý a boky oranžové. Přes to jsou – do horní třetiny wobleru – pravidelné příčné černé pruhy. Myslím, že v našich temných a hlubokých vodách by to mohl být úspěšný vzor. Rozhodně je tedy neokoukaný a potřebuje dostat prostor, aby se projevil.
- Sobota 7. prosince 2002 v 10:45® Vaclav
-
Lukáš: Oblast ultra lehké přívlače se rozhodně nechystám opustit!!! Dopřává mi totiž spoustu zábavy a zároveň možnosti, které mi neposkytne žádná jiná větev přívlače. Přiblížím vám to na příkladu. Do roku 1999 jsme chytal od lehké přes střední až po těžkou přívlač. Na svém kontě jsem měl vyvláčeného největšího tlouště 40 cm, i když jsem se kolikrát o ty největší mazáky snažil (a asi dvakrát přišel o trofejního).
V roce 2000 jsem si pořídil dva pruty na ultralehkou přívlač (z toho jeden winklepicker) a pořádně se obul do ultralehké přívlače (rotačky 00 až 1, mikrotwistery, marmyšky, strímry apod.). V té sezóně jsem vyvláčel několik tloušťů od 40 do 43 cm (nový osobák). Následující rok jsem si díky ultra-lehké přívlači posunul osobák v kategorii vyvláčených tloušťů na 46 cm. A letos? Mám tři tlouště přes magickou hranici 50 cm (ulovené technikou ultra-light spinning), dalšího, který měřil 46 cm a více než 15 dalších od 40 do 45 cm. Všechny pouze vyvláčené! A to nemluvím o jiných druzích ryb, třeba okouni a candáti. Takže ultalightu zůstávám věrný a oddaný, jen z naj trošičku ukrojím ve prospěch velkých dravců, tak jako jsem to dělal do roku 1999. Mám ve svém okolí totiž vody s velkými rybami, které zase poskytují jiné vzrušení. - Sobota 7. prosince 2002 v 9:47
-
Václav: Václave, přečtl jsem si vaši odpověď MAFovi. Vy se chystáte opustit oblast ultralehké přívlače?
- Sobota 7. prosince 2002 v 7:54® Jakub
-
Václav: Co to je za barvu Carneval Black?
- Pátek 6. prosince 2002 v 17:07® Vaclav
-
MAF: Ty pruty – Five Fibre Senso Spin je ultra ligt, ten Classic Britain nikoliv (20–80 gr.). Poslední dvě až tři sezóny jsem téměř výhradně lovil jen ultra light (tak z 80 procent), tak si příští sezónu chci zase občas zajít na sumce a štiky, vody tu na to máme. Už jsem si za títmo účelem nechal poslat od Nils Masteru ve Finsku nějaké štikové Invincibli, včetně nové barvy Carneval Black. Jinak Quantum jsou dobré pruty, zejména pak řada Crypton, na kterou nedám dopustit. Teď si ho ode mne vzal brácha. Tomáš Hampejs: Děkuji moc za pochvalu, po dnešním náročném dnu balzám na duši. Ještě jednou díky.
- Pátek 6. prosince 2002 ve 12:19® MAF
-
Václav:To jsou pruty pro „light spinning“?Já jsem tady v krámu objevil Zebco Quantum 2.10,2–12 g s 50 %slevou což se mi zdá naprosto fantastické,jediná věc která mě trápí že ležel rok na krámě. Myslíž,že se ta doba může nějak projevit v jeho kvalitě,pokud ne tak bych ho vzal. Na malý potoky a potůčky,které mám velmi rád by se svou délkou hodil. V ruce mi seděl jako by tam patřil od nepaměti.-))
- Pátek 6. prosince 2002 v 10:01® Tom
-
Všem:?au rybá?i. Nedávno mi p?išla kniha-Obludná štika z Jesenice od pana Fikara. Musím ho pochválit,protože knížka p?ed?ila mé o?ekávání. Je to super ?tení a knihu m?žu všem doporu?it. Stránky jsem doslova zhltal. Doufám,že pan se pan Fikar bude dál v?novat spisovatelské práci. Jen je mi trochu líto „Dandýho“. Doufám,že dál prohání jesenické kapry.
- Čtvrtek 5. prosince 2002 ve 21:35@ Zdeněk.Ř
-
Motraváci, jak vidíte nastupujívcí víkend? Bez jakýchkoli velikostních nebo váhových nároků se těším zase na marmyšky, kdybych to nezažil, nevěřil bych tomu.
- Čtvrtek 5. prosince 2002 v 19:36® filip
-
Pane Sucháčku, čekáme, až se s tím článkem ozvete, abychom ho mohli zařadit. Také napište adresu, abychom vám po zařazení článku mohli odeslat wobblery.
- Čtvrtek 5. prosince 2002 ve 12:34® Honza
-
mohl by mi někdo poslat adresu V. FIKARA dík
- Čtvrtek 5. prosince 2002 v 7:10® Pavel_D
-
Václav: Tímto bych chtěl poděkovat za woblery. Jestli se budou rybám líbit tak jako mně, tak příští rok vyfotím spoustu filmu. Vůbec nevadí, že jsou poněkud větší, než jsem si původně přál. Můj štikový speciál to v pohodě zvládne.
- Středa 4. prosince 2002 ve 22:05@ Karlos
-
Václav:Zatím žádné informace nemám. Snad něco chytneme. Nechranky jsou na okouny asi lepší ale jestli jsou kalné jako posledně tak je to o ničem,teda spíš o malých candátech.
- Středa 4. prosince 2002 ve 21:56® Vaclav
-
Karlos: A jde teď něco na Orlíku? Třeba okouni?
- Středa 4. prosince 2002 ve 20:31@ Karlos
-
Václav:Dík,asi volba padne na Orlík.
- Středa 4. prosince 2002 ve 20:21® Vaclav
-
MAF: Jak jsem už dříve uvedl, vracím se ke své oblíbené značce prutů Byron. V dohledné době očekávám vláčáky Five Fibre Senso Spin (2,4 m) a Classic Britain (2,7 m). Už se těším jako malé dítě. Karlos: Tady na Chebsku už třetí den v řadě prší, Ohře vystoupala ještě o 20 cm výš než byla o víkendu. Tolik přehled zpráv.
- Středa 4. prosince 2002 v 19:26® Vaclav
-
MAF: Ještě k tomu pořadu… Skupina Pandemia, jejíž fotku můžeš vidět na titulní straně posledního čísla časopisu Whiplash (fotil jsem je v rezervaci SOOS), si hodlá na průběh a vedení tohoto dílu pořadu stěžovat u ČT. A zřejmě i Hypnos a další. Já zvažuji možnost dopisu adresovaného osobně panu Vedralovi, protože i když nejsem typickým posluchačem tohoto hudebního stylu, bylo to od začátku zcela jednostranně vedené, novinářsky neprofesionální až skandální. A to je to, co mi vadí. Byla to normalizační inkvizice, doslova katovna!
- Středa 4. prosince 2002 ve 12:25® Bass
-
Ierak : Já věděl, že tu někdo mít zkušenosti bude. Myslim, že tvůj pohled na celou tu věc je absolutně výstižnej. Je to všechno asi jenom o touze mít něco jynýho a o víře v to, že co sem si sám udělal musí bejt přece lepší a úspěšnější.
Všechno jsem si to přebral v hlavě a vzhledem k tomu jak nasycenej je trh s gumama bude lepší dát od toho ruce pryč. Rozhodně má pravdu i J. Lastuvka, když píše, že to může stát akorát spoustu nervů a efekt nikde. Na tom bude rozhodně víc pravdy, než se na první pohled zdá. Myslim, že bude rozhodně lepší se pustit do úpravy twisterů, než do výroby. Tam je polo působnoti neomezený a účinek rozhodně taky neni zanedbatelnej.
- Středa 4. prosince 2002 ve 12:25® MAF
-
BASS:Neboj ono těch „puntíkatejch“krasavců je tam ještě pořád dost,snad se mi někdy poštěstí nějakýho lapit
. Na pytláky mám pouze jedno pravidlo"catch and detain"!Od jara budem s kámošem u rybářské stráže takže ten náš boj bude oficiální a veř,že zajatce neberem
. No myslel jsem to tak že na Mži je určitě mnohem větší tlak ze strany rybářů než na ten Úterák,soudím podle velikosti a atraktivnosti revíru..čím větší voda tím víc rybářů. Za zkušeňáka se nepovažuju na to jsem moc mladej
a vůbec pochybuju že někdo takovej existuje,vždyť každá vycházka k vodě je plná překvapení,improvizací a nečekaností a to je na tom právě to vzrušující,nikdy nemáš nic jistýho
. Osobně bych do těch gum asi nešel,je pravda že teď máš na trhu takový výběr že člověk kolikrát neví co dřív kupovat
. A podle ohlasu ta výroba asi nebude nic snadnýho,jednou jsem si zkoušel doma aromatizovat gumičky,uvařil jsem jich pár v kastrůlku společně s Dipem od Sensasu,výsledek byl vynikající až na to že se mnou doma tři dni nikdo nemluvil,všude v celým kvartýru byl strašnej puch,kterj zmizel asi po týdnu a ještě musel být „přetlučen“vonými tyčinkami a aromatickými svíčkami,tolik má zkušenost
.