Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 14. listopadu 2016 ve 22:19® dam
-
sethy> to jako, že to všechno sám sežral ?
- Pondělí 14. listopadu 2016 ve 21:34® sethy
-
Mysak1> Příšty bych prosil utopence do malých skleniček. Havlíčkovic rodina nedarovala ani jeden
. Klobásky opět luxusní
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 18:37® dam
-
HaD> Jeste můžeme dírky
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 18:30® Draky
-
Mysak1> Kecá, cestou domu měl křupky
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 18:20® HaD
-
Mysak1> já jedl poprvé v neděli až v 21:00 doma
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 16:35® Mysak1
-
Jj,bylo to velmi výživné. Btw, někteří přednášející „jeli“ do roztrhání těla, ani najíst jsi je Dejve nenechal.
Viz. Radimova pravá ruka.
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 15:40® HaD
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 15:40® HaD
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 15:39® HaD
-
Taky si dovolím pár obrázků. Vloni jsem s pořadatelstvím moc spokojen nebyl. Mělo to moc chyb. Letos si myslím, že jsme to posunuli o kousek dopředu a strašně se těším na další pokračování. Příští rok už konečně jak na začátku sezóny, tak na podzim!
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 15:30® dam
-
3.Spinnig show – tyto akce k přívlači už prostě patří – má to skvělou atmosféru
- Pondělí 14. listopadu 2016 v 10:00® jepice-zruseno
-
Jirka Rybka> Vltava, Labe, Sázava, Berounka a případně přilehlé tůně a pískovny.
- Neděle 13. listopadu 2016 v 19:16® Jirka Rybka
-
Neznáte nějaké dobré revýry okolo Prahy ? Děkuji předem.
- Středa 9. listopadu 2016 v 9:34® swatji
-
Nechystáte se náhodou někdo z Prahy a okolí v neděli na Sykovec?
- Pátek 4. listopadu 2016 ve 22:39® regulus
-
jepice> asi jsi špatně četl co jsem napsal, nemám čas šmírovat po netu jestli ty pruty jsou z plnýho grafitu to je asi tak vše, protože mě fakt hlava nebere, proč by to měl někdo vyrábět, toť vše. Je to jedinej důvod proč jsem na tvůj příspěvek reagoval a pokud jsi si fšimnul, tak jsem netvrdil, že mám pravdu. Díky za odkazy, ale fakt nemám čas to te´d študovat, možná o vánocích.
Pokud se týká sklolaminát versus grafit, tak to je snad jasný, nevážím si pruty (když mě naserete tak to udělám), ale už jen když vezmu do ruky starou Sonu, nemám tucha jak se to přesně jmenovalo a pruty co jsem si stavěl, tak je to na váhu nebe a dudy a když to má člověk držet celej den v pacce, tak si asi vybere to lehčí, pokud k tomu težšímu není nějakej důvod. Teď jsem si uvědomil, že mám i polskej mušák, asi je to taky ta řada PRO (už nějakej ten rok má), možná je to i Jaxon, ne že by byl úplně blbej, trochu tužší, ale taky těžší (nic tragickýho).Jen jsem se snažil odpovědět i když ne přímo na tvoji otázku.
- Pátek 4. listopadu 2016 v 16:18® jepice-zruseno
-
regulus> Laminátový mušáky se dělají stále, v ruce jsem držel jenom Hardyho. Důvod je prostý: Prut snese mnohem horší zacházení. Akce podobná jako starý dutý Shakespeare, hmotnost o málo větší, než běžný uhlíkáč. Jiné nové laminátové muškařské pruty od Scottu a jiných firem znám jen z obrázků z internetu. Je potřeba si uvědomit, že postoupily technologie i materiály ke slepení těch skelných vláken, takže hmotnost laminátových prutů není už dnes nikterak šílená. Ten vláčák Varis Pro váží dle výrobce přes 150 gramů v nejlehčí verzi pod 2 metry, což je dost. Laminátový mušák 245 cm s kovovou spojkou váží něco přes 200 gramů, což je relativně malý rozdíl.
V prutech na přívlač se celkem běžně na trhu objevují sklolaminátové nebo kompozitové pruty v levnějších kategoriích (např. Eagle Claw, Berkley), nebo i v dražších kategoriích (např. St. Croix). Příklady sklolaminátových prutů:
http://www.fishusa.com/…pinning-Rods
http://stcroixrods.com/…legend-glass
https://www.tellurideangler.com/…t/F2-Series/
http://shop.thomasandthomas.com/…cts/heirloom
http://www.cabelas.com/…/1708321.uts
A o je ještě řada firem, které dělají holé blanky.
A ještě článek: http://fishinglifestyle.net/…ishing-rods/
Nemá cenu se tím zabývat, duté sklolaminátové pruty tu byla a z nějakého důvodu uplně nevymřely, rozhodně jsou odolnější při nešetrném zacházení. To, že někomu nesedne sona, je spíše smutným obrázkem toho, co se dalo v ČSR pořídit.
Původně mě zajímalo, jestli někdo neměl v ruce ten plnej grafit.
Tento příspěvek byl editován 4.11.2016 15:20:22 uživatelem jepice-zruseno. - Pátek 4. listopadu 2016 ve 13:11® Sintrix
-
regulus> Nový sklolaminátový muškařský prut nemám. Chtějí za něj slušnou raketu. Ale mohu posoudit staré kousky od Šejka. U jednoho typu si nejsem jistý, zda je plný či není. A ten je, jak ty říkáš, slušný posilovací nástroj. O statní duté jsou naopak v pohodě a chytat se s nimi dá i celý den. Naše Sona pruty jsou těžší a jejich akce nikomu moc k srdci nepřirostla. U Druchemy C3 je váha projevuje také slušně. Kratší Druchemy jsou chytatelné. A vláčecí Druchemy jsou perfektní i teď. Já a syn používáme Druchemu A2.
Tento příspěvek byl editován 4.11.2016 12:12:17 uživatelem Sintrix. - Pátek 4. listopadu 2016 v 1:21® regulus
-
jepice> já ti nevím a opravdu teď nemám čas šmírovat po netu. Z principu trubka je pevnější než tyčka, pokud nebudu bazírovat na váze, tak uhlíkovej kompozit zpevním kevlarem, uhlík je křehčí než laminát, takže mě fakt nenapadá jedinej důvod proč by se vyráběly pruty z plnýho uhlíku. Spíš si myslím, že je to blank (trubka) se silnějšíma stěnama, proto možná ty kovový spojky a je těžší, ale nevylučuju, že máš pravdu ty, jen se mi to fakt nezdá.
Pokud se týká muškařskejch prutů, tak ten sklolaminát není asi tak úplně vono, v našich zeměpisnejch šířkách o rybu která by ti zlomila na P prut asi nezavadíš, takže priorita je aby to bylo lehký, mělo to akci kterou očekáváš (záleží na vkusu toho kterého soudruha) a to je asi tak vše. Pochybuju, že by někdo měnil lehkej uhlíkáč za sklolaminátovou posilovnu (bambusáci jsou zase jiná kategorie, to je retro).
- Čtvrtek 3. listopadu 2016 v 11:14® jepice-zruseno
-
regulus> K tomu prut je tu nějaký článek a podle všeho to vypadá, že je to plný uhlík. Prut je asi těžší, ale odolnější proti zlomení. http://fishingandhunting.pl/…potencjalem/
V dnešní době se vrací na trh i slušné pruty ze sklolaminátu (především muškařské), které jsou odolné, jen o něco těžší, ale pořád asi o něco pomalejší, než uhlíkové. Tohle je možná další pokus (kterého si vážím) vyrobit něco, co se nezlomí při hrubší manipulaci.
- Čtvrtek 3. listopadu 2016 v 7:50® jepice-zruseno
-
regulus> já se obávám, že je to opravdu plný. Proč by to jinak mělo kovovou spojku…
- Středa 2. listopadu 2016 ve 23:23® regulus
-
jepice> nesmíš si to překládat přes google translator, pochopitelně to není plný grafit, ale soudruzi z PL asi chtěli říct, že je to grafitový a možná nějakej lepší nebo je to prostě jen další marketingovej blábol.
Soudím jen podle mizerný fotky na jejich webu a tak bych typnul že by materiál blanku mohl odpovídat nějaký dřívější verzi prutů s označením taky PRO (možná to nebyl Jaxon, ale určitě PL), blank byl taky skoro černej a pruty byly docela tužší. Jeden takovej vláčák mám, ale nějakou recenzi bych si na něj netroufnul udělat, neměl jsem na něm žádnou pořádnou rybu, jen pár kudel okolo 50, takže žádná zátěž a jak už jsem psal, připadne mi méně pružný a tváří se, že by mohl něco vydržet. Pochopitelně ten tvůj odkaz může být úplně něco jinýho.
- Úterý 1. listopadu 2016 ve 14:39® jepice-zruseno
-
Má někdo zkušenosti s pruty z plného grafitu? Hmotnost prutu se mi zdá teda dost velká. http://www.jaxon.pl/…ris-pro.aspx
- Neděle 30. října 2016 v 15:07® TOMMY CATFISH
-
jepice> vlastná výroba
- Neděle 30. října 2016 ve 12:37® jepice-zruseno
-
TOMMY CATFISH> Ty vapadají dost chytlavě
- Sobota 29. října 2016 ve 22:05® TOMMY CATFISH
-
:)
Tento příspěvek byl editován 29.10.2016 22:05:40 uživatelem TOMMY CATFISH. - Úterý 18. října 2016 v 8:01® jepice-zruseno
-
HaD> Mě to nesere, ale vždycky mě taková věc pobaví
Tento příspěvek byl editován 18.10.2016 08:04:00 uživatelem jepice-zruseno.jenom ta představa, že si dám prut za 6 nebo 12 stovek do držáku za 18
Když už, tak se mi více líbí ta verze z prkýnek, kde pruty trčí dostrany. A hlavně, mimo závodů, chodím většinou vláčet s jedním prutem. Přeci jenom prodírat se kopřivama s takovým stojánkem mě úplně neláká.
- Úterý 18. října 2016 v 6:40® troutkiller
-
HaD> Zdar Davide
Tohle holt sociálovi nevysvětlíš,někdo tahá cajky v pytli od brambor jinej si koupí tašku od Illexu.
- Pondělí 17. října 2016 v 16:03® Tomiik
-
jepice> Někteří jsou upřímní až to bolí....... Díky za odkaz.
- Pondělí 17. října 2016 ve 12:42® HaD
-
jepice> to Tě sere, že si lidi rádi koupí kvalitní věc? Nebo?
- Neděle 16. října 2016 v 18:45® jepice-zruseno
-
Tomiik> Třeba na ýbeji jako všechno. Tenhle xindl maj občas některý metrouši na přívlačovejch závodech. Ještě si kup provokátora a daiwu exot a na to namotej onanofil a budeš jasnej
http://www.ebay.com/sch/i.html?… Něco podobnýho se dá udělat doma z nařezaný trubky nebo ze dvou prkýnek. Ale pak to nejni dostatečně Daiwa wole.
- Neděle 16. října 2016 v 10:15® Tomiik
-
Ahoj, nevíte někdo kde bych sehnal něco takového? popřípadě něco podobného. Děkuji