Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 17:54® hraji
hraji

Petula> víš, když mě připadá, že když ti schází argument, uchýlíš se k urážce. Snaze mě přesvědčit, že nevím o čem píšu. Jsme spolek, dříve občanské sdružení. Ty se snažíš popřít to nejzákladnější, co je základem spolku. Chtěl bys asi ten svaz řídit jako firmu. Ano, ono by to bylo možná jednodušší, ale má to i svá nezanedbatelná ale… Volby, schůze, usnesení, to je přesně to, co dělá spolek spolkem. Opravdu mi připomínáš celou řadu „mladých“, kteří přišli, aby nás to naučili, a v okamžiku, kdy zjistili, že na prosazení nestačí jen rozhodnutí úzké skupinky lidí, ale že je potřeba získat podporu členů, ztratili zájem. Já dnes vím, že některé věci, které jsem považoval za důležité změnit jsem prosazoval 10 let, ale prosadil. Vymyslel jsem investiční fond MRS. Prosadil na sjezdu, že do něj odvádí MO peníze a za ty se nakupují revíry, nakupují se pro svaz. Myslíš že to bylo snadné a že všichni hned chápali, k čemu to bude dobré? Každý rok nakoupí svaz buď celé vody a nebo nakoupí majetkové účasti tak, aby mohl účinně blokovat prodej a nebo měl předkupní právo. Některé věci se podařily hned, některé trvaly dva roky, ale taky deset let. Tak mi prosím neříkej, že nerozumím tomu co dělám. Nebo že jsem nepochopil, o čem je diskuze. Ona je o ochotě pracovat a postupně přesvědčovat a prosazovat nové věci, které povedou k lepšímu hospodaření na revírech. A většinu věcí jsem prosadil z pozice člena výboru, bez ohledu na členy Rady. Ti mají své problémy, ale věci v MO musí řešit výbor.

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 17:12® HaD
HaD

Petula> Tak to jsem rád.

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 15:15® Petula
Petula

David H.> Néééé,to buď v klidu,těžko se něco píše tak,aby to ten druhý pochopil jak je to myšleno a někdy tomu i sám dám jiný význam,takže se nakonec dokopu sám sebe.Tohle téma vážně není na chatovou diskuzi,ale odplivnout jsem si po dlouhé době musel… :-))

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 15:03® HaD
HaD

Petula> jééé, doufám, že jsem Tě nenaštval. Já vím, že to myslíš dobře!!!

Čtvrtek 3. prosince 2015 ve 14:31® Petula
Petula

David H.> Dávám ti za pravdu a tím končím tuto konverzaci.Byla to reakce pouze na článek a jako vždy se to zvrtlo někam jinam,ikdyž tam kde se to zvrtlo je ten zakopaný pes všech problémů.

Čtvrtek 3. prosince 2015 ve 12:54® HaD
HaD

Proč se proboha hádáte. Cíl máme všichni společný – vody s rybami. Chladný nejsem, jen jsem trochu zaneprázdněn :-((

Ale musím souhlasit s Hraji. Vše jde, jen je potřeba jednota a práce. Nám se tu v Táboře taky podařili nějaké kroky. Ale jen díky jednotě. Klíč je myslím v tom, aby jsme spolupracovali, chodili na schůze, navrhovali, následně měli dostatečnou podporu a schvalovali. A šířili myšlenky a zase pro ně hledali podporu. Musí to být ale myšlenky smysluplné, které se dají podpřít pilíři z argumentů. Tak jsem myslel „povstat“. Hraji určitě neudělal vždy vše optimálně, detaily neznám, ale je to pro mě inteligentní dříč, kterej nemá před očima jen kapra. A já si ho nesmírně vážím.

Buďme pospolu. Hádky nic nevyřeší. Prosím!

Čtvrtek 3. prosince 2015 ve 12:30® Petula
Petula

hraji> ještě jednu poznámku jsem ti dlužen.Nemůžu hodnotit tvé výsledky jelikož je neznám stejně jako ty neznáš mě.Pokud se ti daří řešit problémy a jsi v tom úspěšný,samozřejmě gratuluji a přeji ti to.Ono jiný kraj,jiný mrav,někde to jde bez rozruchu,jinde to neprotlačíš,ikdyby jsi měl armádu.Já hodnotil vše jako celek,nikoliv jednotlivce.Znám i řadu našich úspěšných hospodářů a i ti samotní sice tiše,ale po pravdě řeknou,že jisté věci prostě prosadit nejde jelikož si to nepřeje buď ÚS nebo přímo Praha a to je to po čem jsem volal.

Čtvrtek 3. prosince 2015 ve 12:22® Petula
Petula

Bigpista> A o tom to právě je,jeden zdejší humorista mě školí ze stanov…volby…hla­sování a nechce pochopit,že to je na tom všem právě to špatné.Když budu chtít pohnout v našich vodách s dravci a kapry posunu až na druhé místo,myslíš,že tě někdo bude volit do čela?Ano je to právě svaz,který naučil širokou veřejnost pro své vlastní pohodlí vyznávat pouze kapra a na všechny ostatní ryby házet jen špínu v podobě,že je to škodná ryba nebo plevel a díky takovým názorům a díky svazu nám neubývají jenom tyto ryby ale i členové ve svazu,což je všeobecně známo,pouze jeden člověk mi bude tvrdit pravý opak,směšné.

Čtvrtek 3. prosince 2015 ve 12:16® Petula
Petula

hraji> Víš u tebe je vždy jedna velká potíž.S kýmkoliv diskutuješ,tak nikdy nepochopíš o čem ta diskuze je,meleš tu svou pořád dokola,myslím,že už jsem tě dávno prosil ať na mě nereaguješ.Jen jsem něco nastínil a ty jsi to zase zatáhl úplně někde jinde,ostatně jako vždy.Ale to máš fuk,tvůj názor,můj názor.....

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 11:55® Bigpista
Bigpista

Petula> A co kdybych ti vyprávěl o MO, kde vysazujou tlouště a ostroretky a řeší třeba umělý odchov parmy? Jenže členské základně to moc pod fousy nejde, protože co mají z takového tlouště, že? Funkcionáři MO si to musí na schůzích prosadit proti velkému kraválu místních kaprobijců. Ono to totiž není o svazu, ale o rybářích.

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 11:40® hraji
hraji

Petula> vidíš, v tom je ten rozdíl, náš svaz má členů stále stejně, roční nárůst je v řádech procent. Žádný úbytek. A věř mi, ani kdybys tady na Chytej vyplakal kýbl slz, žádného člena to do svazu nepřivede. To chce pracovat v terénu a dobře pracovat. Když to jde u nás, musí to jít i jinde.

Čtvrtek 3. prosince 2015 v 9:40® Petula
Petula

jepice> prosadit drobné změny u jednotlivých revíru v rámci MO problém nikdy nebyl,mně pouze štve jedna věc,vždy se vyskytne určitý problém jako je teď třeba v diskuzi Lipno,známe řešení problému,ale udělá se skoro pravý opak a tak je to na všech vodách.Svaz se stal pouze kaprosádkou ostatní ryby jdou do pozadí.Vždy na schůzích je řešen pouze kapr a duhák.Výsadba dravců probíhá tak,že přijede auto s vozíkem a ta skromná násada se vypustí na jednom místě ať si to rozchodí sama,jelikož není tak žádoucí,většinou to absolvuje pouze jeden člověk.Když sadí kapra,tak jsou kolem toho slavnosti a lidí až hrůza.A takhle se můžeme bavit do nekonečna.Ale dost tohoto tématu,však ono to vždy nějak dopadne.

Středa 2. prosince 2015 ve 21:41® Bořík

jepice> Používám ABU Cardinal 4, jen o fous těžší a taky mám v něm zalíbení, brzda pěkně cvrčí a překlapěč klape – – rajská hudba :-D

Středa 2. prosince 2015 ve 21:35® jepice-zruseno

Edit: mělo tam být „…tady a na MRKu…“.

Středa 2. prosince 2015 ve 21:24® jepice-zruseno

Dneska jsem byl vyzkoušet, jestli jsem dobře nakoupil tady na MRKu v bazaru a musím říct, že se s tím navijákem i po těch letech vláčí opravdu parádně. Brzdu jsem bohužel nevyzkoušel, okounci na ní byli moc malí.

Zjistil jsem ale pár zajímavostí:

Prakticky stejný model se vyráběl ve Švédsku od roku 1965. Někdy mezi lety 2000 a 2012 se Cardinal vyráběl v Malajsii, nyní se na trhu objevily černé a rychlejší červené verze http://global.rakuten.com/…m/i1-701208/ Dále jsem zjistil, že na naviják jsou dostupné různé „tuningové“ díly, viz. tyto odkazy: http://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/page/92

.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2015 20:26:54 uživatelem jepice-zruseno.
foto/diskuze/privlac/2015/th-img116987.jpg
Středa 2. prosince 2015 ve 20:48® jepice-zruseno

Petula> Pokud chceš povstat a něco dělat, mám pro tebe dobrou zprávu: Volená funkce znamená, že v té funkci může být prakticky kdokoliv bez ohledu na IQ a vzdělání. Stačí málo: kandidovat a být zvolen. To je principem svobodné společnosti. Vlastně i to, že si nikoho nevolil, je projevem té svobody. V nesvobodných dobách byla tuším účast na schůzích a při volbách povinná.

Já jsem před několika lety navrhoval jako řadový člen na výroční členské schůzi změnu na revíru ÚS Prahy Botič 1. Sice to trvalo dva nebo tři roky, ale nakonec to dopadlo dle mých představ.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2015 19:54:28 uživatelem jepice-zruseno.
Středa 2. prosince 2015 v 16:10® Petula
Petula

hraji> A o jedno tě moc prosím,nezmiňuj se přede mnou o jistém fungujícím svazu a jeho principech,kdyby vše fungovalo na dobrých principech,jistě by dramaticky neprořídnul stav členské základny.Prostě ten dobře fungující svaz předběhla samotná doba a on ten chudák svaz nestačil zareagovat a přizpůsobit se a každý člen se rovná peníze do svazu,nebudou členové nebude svaz,lehká rovnice a jaká je realita víme všichni.Až to pořádně rozbalí p.Vágner z kterého jsou páni ze svazu připosraní,tak teprve všichni budeme koukat,ačkoliv tuto osobnost moc nemusím,ale fandím mu,že konečně někdo vytvořil konkurenční prostředí a ať si každý rybář potom sám vybere.

Středa 2. prosince 2015 v 16:03® Petula
Petula

hraji> nebudu se s tebou hádat,když se poohlédnu na 30 let zpátky a teď,nevidím nikde žádnou zásadní změnu.pardon,jedna změna nastala…(ne)můžeš říct svůj názor :-)

Středa 2. prosince 2015 v 15:43® hraji
hraji

Petula> a nezapomeň si přečíst ty Stanovy, mohlo by ti to pomoct. Minimálně bys mohl pochopit, jak ten svaz vůbec funguje. Protože v tom mám pocit, máš největší rezervy.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2015 14:45:26 uživatelem hraji.
Středa 2. prosince 2015 v 15:42® hraji
hraji

Petula> hele ty plané gesto, jestli jsi za dvacet let ničeho nedosáhl, napadá mě jediné, děláš to blbě. Protože kdybys to dělal dobře, není možné, že by se za dvacet let nic nezměnilo, minimálně se vymění generace ve výborech. Fakt by mě zajímalo, co bys jako chtěl změnit ve svazu, když jsi za dvacet let nic neprosadil. Mám možná výhodu v tom, že když jsem začínal dělat ve svazu, nebyl internet. Člověk si neměl kde stěžovat.

Středa 2. prosince 2015 v 15:29® Petula
Petula

hraji> A pak,že nejsi rybářský politik,ale to máš fuk.Bohužel,musím tě zklamat, neřeším věci pouze přes internet,aktivně se v tom motám přes dvacet let,mám co dělat v souboji na úrovni MO natož něco ovlivnit výš.Kdyby ovšem vše fungovalo jak jsi to předpisově napsal,rozhodně by zde tato diskuse nebyla a tím i končí můj příspěvek k danému tématu,jelikož na netu se diskutovat ani nedá,vždy se to stočí úplně někam jinam a výsledek jsou jen dohady a plané gesta.

Středa 2. prosince 2015 v 15:09® hraji
hraji

Petula> tak to nemáš pravdu, mluv za sebe. Já do Rady MRS volil. A mimochodem, to jsou zase ty Stanovy, co neznáš. V nich máte nastavený systém, jak se volí orgány svazu. Máš tři možnosti:

1. chceš něco udělat, nastuduješ Stanovy a zapojíš se do aktivní činnosti svazu, abys mohl něco ovlivnit
  2. nechceš nic dělat, ale chceš kušnit na internetu (to teď děláš), tak se nezapojíš do práce a nic nezměníš
  3. nesouhlasíš s tím, jak svaz funguje a přestaneš být členem

Takových jako jsi ty, jsem za ty roky potkal desítky. Někteří vydrželi rok, někteří vydrželi celé funkční období, protože neměli dost odvahy říct, že končí dřív, protože oni nečekali práci, ale jen výhody. A ony žádné nejsou.

Středa 2. prosince 2015 v 15:01® Petula
Petula

hraji> jinač,chlapče referente…možná tobě tento stav a chaos jaký je vyhovuje,mně třeba zase ne a mám k tomu jiný postoj.Vždy je vše věc názoru.A já jsem názoru,že počínaje stanovama a konče doplňkem k rybářskému řadu bych byl pro důkladnou revizi,vytvořit dokument pevný,srozumitelný a neohebný.Nic víc,nic míň.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:56® Petula
Petula

hraji> Konkrétně to,že na 90 procent se jede ve všech směrech jako za starých časů,ale více méně to byla reakce na článek p.Hladíka,který mé slova sám v článku uvádí,taky volá po změnách ,takže jsem ho pouze podpořil.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:54® Petula
Petula

hraji> a to je další věc,kterou je třeba změnit,já ani ty do rady ČRS nikoho nevolil,volí se sami mezi sebou,tomu říkáš,že je něco nového?Opět totalitní manýry.Tvůj hlas je možná vnímán na půdě MS,dál nedojdeš jako řádový člen.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:53® hraji
hraji

Petula> no tak napiš, co je na těch předpisech totalitního. Konkrétně.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:51® Petula
Petula

hraji> Aha,takže,když někdo pouze zruší nějakou větu a zbytek nechá tak a dá tomu čerstvé datum,tak je vše vlastně vymyšleno od tohoto data?Přesně tohle jsem si o tobě myslel,že mi napíšeš.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:50® hraji
hraji

Petula> voláš po výběrových řízeních na vedoucí funkce. Opět nesmysl. Funkce jsou volené (viz Stanovy svazu), takže volby, nikoliv výběrová řízení. Výběrová řízení můžeš vypisovat na místa zaměstnanců nebo osob a firem spolupracujících na základě smluv, ale ne na volené funkce.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:46® hraji
hraji

Petula> no dobře, tak jinak. Svaz se neřídí žádnými totalitními předpisy, to je nesmysl číslo 1. Zákon a vyhláška jsou z roku 2004, Stanovy jste měnili nedávno, zákon upravující spolky (nový občanský zákoník) je také nový.

Středa 2. prosince 2015 ve 14:45® hraji
hraji

Petula> a mimochodem, nejsem žádný politik, natož rybářský. Jenže za mnou stojí 43 let členství, 30 let práce ve výboru, víc než 20 let práce s dětmi v kroužku mládeže a dnes už i 15 let práce předsedy MO. A z organizace, která měla houby je organizace, která má část domu v Brně a finanční majetek přesahující deset milionů. A celou tu dobu jsem se řídit jen platnými Stanovami a Jednacím řádem svazu.