Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 28. dubna 2015 ve 12:05® HaD
-
jepice> to není kovbojka
Jen se snažím vysvětlit, co vše to ovlivňuje. Když jdu na ryby a mám prut do 20g a mám chuť tam narvat nástrahu o váze 20g s 20g hlavičkou, tak to tam dám a když to jde nahodit a utáhnout, tak tak chytám chytám. I když je to proti tabulkám a chvílemi spíše tu nástrahu zdolávám.
- Úterý 28. dubna 2015 v 11:54® Hervas
-
prroud> jj proto lovim co nejvice informaci pokud mas nejake rady sem s nima
dekuju
- Úterý 28. dubna 2015 v 11:45® prroud
-
Ona ta „kovbojka“ se muze celkem slusne prodrazit pri zlomeni prutu a zkazeni rybarskyho dne…
- Úterý 28. dubna 2015 v 11:21® Hervas
-
jepice> mas pravdu ale jsem rad za kazdou radu chtel bych do te privlace zabruslit profesionalneji
jako par ryb uz na konte mam a i velkejch stika 102cm okoun 48cm candat78cm,to se nechlubim ale vytahl jsem je na prut i s mavijakem z decatlonu za 250kč
- Úterý 28. dubna 2015 v 11:18® Hervas
-
Jj mate pravdu ja tenhle prut necham jen na lechci privlac woby do 15g a gumy atd… A koupim keste jeden levnejsi nejaky obyc na ten trolling s vetsi pevnosti tam ta prace s nastrahou je prakticky jasna a pracuje to samo a jsou na to lepsi vetsi nastrahy a pokud jde o zasek z mych skusenosti se ryba pri trollingu povesi a sekne prakticky sama,neni to takova zabava jako pri privlaci ale na hloubky a prochytani velkych ploch na jezeru kam se chystam je to asi nejlepsi zpusob
pak ke tam spoustu rakosin a melkych zatok kde nudu tahat ja a na to budu mit ten speedmaster to bude asi nejlepsi reseni.. Mate doporuceni jaky prut na ten trolling? Vaha a delka a pokud mozno za levneji
- Úterý 28. dubna 2015 v 11:13® jepice-zruseno
-
David H.> Podle mě z toho děláte zbytečnou kovbojku. Hervas má jeden vláčák a co na něj přiváže, to na něm bude (nějak) tahat.
- Úterý 28. dubna 2015 v 10:47® HaD
-
skwor> jasný. Ono pak taky jde ještě o to, kolik jaká nástraha potřebuje energie z prutu k oživení. Swimmer takřka 0, velká nymfa celkem málo, smáček je naopak na energii z prutu hodně závislý. Těch faktorů je opravdu velmi mnoho
- Úterý 28. dubna 2015 v 10:46® HaD
-
Hervas> to byl jen extrémní příklad, který sloužil jako pomůcka pro objasnění.
- Úterý 28. dubna 2015 v 10:10® skwor
-
David H.> Čau, navrátilče
Víceméně souhlas, je tam strašně věcí, kdy to paušalizovat nejde. Ale Hervas mluvil o trollingu a ten mám tak nějak spojen s woblery. A tam je přece jenom ten odpor nástrahy poměrně výraznější a jít k horní hranici gramáže toho prutu bych už nedoporučoval.
- Úterý 28. dubna 2015 v 9:47® Hervas
-
David H.> no tak maleho smacka nebudu vodit na 30g hlave
ale je mi jasne ze ta varibialita je obrovska
ale vyzkousim ty nails mastry akorat nevim jakej.
- Úterý 28. dubna 2015 v 9:27® HaD
-
skwor> člověče, řekl bych to jinak. Vodit na tom prutu malého smáčka na 30g hlavě – tedy nástraha o celkové váze někde 32g může být problém. Ovšem třeba swimmer 14 na 10g hlavě (swimmer váží 21,4g) bude stejně těžká sestava a vodit se bude nádherně. Chci tím říct, že úplně jednoduše se to nedá říct a hlavně ne paušalizovat. I u gum to je podobné jako u těch woblerů.
- Úterý 28. dubna 2015 v 9:22® HaD
-
Lubova> úplně jednoduše – normální sestava na přívlač s lankem a do obratlíku, kde je nástraha, se uváže vlasec 30–80 cm a na jeho konec zátěž.
- Pondělí 27. dubna 2015 v 11:06® skwor
-
Hervas> Co se týče woblerů, tak jak píše jepice. Pokud jde o tu váhu, tak těch 20g se mi na tenhle prut zdá moc, rozumně se dá vodit tak 12–15g nástraha, dál to už není nic moc. Štiku s tím samozřejmě zvládneš jakoukoliv, máš k tomu přece naviják s brzdou. Na trolling bych šel určitě do něčeho tvrdšího, v měřítku Shimana tak 20–50g.
- Pondělí 27. dubna 2015 v 9:27® jepice-zruseno
-
Hervas> Když jsem začínal vláčet, používali jsme prakticky jenom rapaly a nilsmastry. Pak bylo období, kdy se nilsmastři nedali v Čechách moc dobře sehnat a teď jsem si jich pár koupil zase přes ty woby. Zázračný nejsou, to není žádný wobler, dneska je woblerů na výběr celá hromada v každým obchodě, tak si můžeš vybrat co se ti bude líbit. Na troling jsem nikdy nechytal, takže s tím asi nepomůžu. Po pravdě řečeno už ani moc nechytám ty štiky, teda ne že bych žádné nechytal, ale nějak se na ně nesoustředím, nepohybuji se již tolik v okolí vhodných revírů.
- Pondělí 27. dubna 2015 v 8:55® Lubova
-
Ahoj pouziváte se při Dropshotu i lanko ? Jak potom vypadá montáž ?Nebo raděj silný flourocarbon a jak ? Nějaky nákres či odkaz? Neumím asi hledat na spravných mistech moc jsem toho nenašel Při vláčení wobleru používáte lanka v případě ,že by se mohla pověsit štika . Díky za rady.
Tento příspěvek byl editován 27.4.2015 09:00:34 uživatelem Lubova. - Neděle 26. dubna 2015 ve 23:11® Hervas
-
jepice> jinak jsem koukal na ty Woby co jsi psal tu znacku jsem vubec neznal,koukal jsem ze jsi z Prahy,pokud se nepletu. Kde se daji koupit? Koukal jsem na strankach woby.cz ake chtel bych je videt na zivo
- Neděle 26. dubna 2015 ve 22:32® Hervas
-
jepice> ty smacci taky asi budou uciny ,jsem koukal na par videji a vypadaj celkem realne ty pohyby co s tim muzes delat
- Neděle 26. dubna 2015 ve 22:30® Hervas
-
jepice> jinak k tem gumam jsem jeste chtel vyzkouset smacky
- Neděle 26. dubna 2015 ve 22:27® Hervas
-
jepice> co myslis s tim trollingem ten by ten muj prut take zvladl nebo mam poridit jeste nejaky s vetsi gramazi?
- Neděle 26. dubna 2015 ve 22:26® Hervas
-
jepice> dekuju za rady na gumove rybky jsem taky vhytal a vim ze jsou mnohdy ucinejsi nez wobler
- Neděle 26. dubna 2015 ve 21:46® jepice-zruseno
-
Hervas> Woblerů je spousta druhů – plovoucí, potápivé, bez lopatky, s malou lopatkou, s velkou lopatkou … Potápivý štíhlý wobler s malou lopatkou vážící třeba 10 gramů bude klást prutu nejspíš mnohem menší odpor, než stejně těžký wobler plovoucí s velkou lopatkou a rychlým ponorem.
Když jsem ještě chytal štiky (v Čechách), používal jsem vlasec 0,20 – 0,25. Slabší vlasec je vhodný pro delší hody, silnější do vázek. Nebo je také dobrá šňůra.
Speedmaster neznám. Do lodičky je 210 cm v pohodě. Každý prut se chová jinak (bez ohledu na to, jaká je na něm odhozová hmotnost). Nakonec tam stejně navážeš cokoliv, na co to bude brát.
Akorát někdy se to přežene, že tu nástrahu netahám, ale „zdolávám“
Nicméně si myslím (odhaduji), že např. nilsmaster invicible 12 cm na kudly by ten tvůj prut mohl ještě zvládat.
A kromě woblírků nezapomeň na nějaké ty kopyta s lehčí hlavičkou. Z nějakého důvodu gumy štikám celkem šmakujou, i když to třebe najde na woblera.
Tento příspěvek byl editován 26.4.2015 21:53:01 uživatelem jepice-zruseno. - Neděle 26. dubna 2015 ve 21:38® Hervas
-
skwor> jinak jeste k tomu prutu je to speedmaster AX 10–30g delka 210cm mam radsi kratsi prevazne chytam z lode nebo blizke brehy a navijak mam quantum velikosti 30.. Dekuju za radu s vlascem Martin
- Neděle 26. dubna 2015 ve 21:22® Hervas
-
skwor> jinak zeda myslis ze ten prut utahne v pohode i velkou stiku,samozrejme s vhodnym vlascem? Jaky vlasec ny jsi pouzil na tento prut? A jeste jedna otazka da se na tento prut tahat i za lodi,na troling? Moc dekuju za radu,jsem takovej amater
- Neděle 26. dubna 2015 ve 21:18® Hervas
-
skwor> dekuju prut uz mam je to 10–30g takze woblery do 20g v pohode pokud to dobre chapu? Nebo muzu az do tech 30g? To uz jsou celkem velke nastrahy okolo 12cm, ne?
- Neděle 26. dubna 2015 v 10:49® jepice-zruseno
-
skwor> Myslím, že ten prut už má. Radši mu poraď vlasec a tak.
- Neděle 26. dubna 2015 v 8:40® skwor
-
Hervas> Spíš než lovenou rybou se řiď velikostí používaných nástrah. Speed master je výborný prut. Maximálně pokud chytáš na větší nástrahy, jdi s gramáží o 10g výš.
- Sobota 25. dubna 2015 ve 22:37® Hervas
-
Zdravim mam tady otazku,jezdim na privlac hlavne stiky. Vzdy jsem chytal na nic moc vybaveni levne pruty prevazne teleskopy. Koupil jsem ted novej byl mi doporucen shimano speedmaster vrhaci zatez 10–30g. Prut vypada krasne ale nejsem si jist jak velke stiky to zvladne, v obchode rikali ze uplna pohoda je hodne citlivy ale pevny. Tak se ptam jaky mate nazor na tento prut a jaky by jste zvolily vlasec jedu do svedska na ryby. Dekuju martin
- Čtvrtek 23. dubna 2015 ve 12:14@ Palivec
-
_Beny> Tak to nekupuj.
- Úterý 21. dubna 2015 v 17:23® kubas
-
_Beny> Takové problémy bych chtěl mít teda
.
- Úterý 21. dubna 2015 ve 14:56® _Beny
-
kubas> Nelíbí se mi to