Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 13. února 2015 ve 14:45® HaD
-
btw: tu 13 cm mi čapla i štika okolo 35 cm
- Pátek 13. února 2015 ve 14:44® HaD
-
skwor> osmičku mi žrali i okouni do 15 cm. Potočáci okolo 20–25 cm apod. Ryby tohle prostě extrémně baví. Proč ale nevím – do hlav jim nevidím
- Pátek 13. února 2015 ve 14:42® skwor
-
David H.> Moře mě nenapadlo, pravda. A je fakt, že i tu osmičku normálně žerou okouni kolem 25cm.
- Pátek 13. února 2015 ve 13:30® HaD
-
skwor> ono když vidíš tu 13cm v hubě štiky okolo 60 cm, tak si uvědomíš, že je pořád „trapně“ malá. A to nemluvím o moři apod…
Jinak ty SB4 mi šlapali v prosinci na štiky taky…
- Pátek 13. února 2015 ve 12:58® skwor
-
David H.> To už by na mě bylo asi moc, pro tohle využití najdu. A jsem rád, že jsem doplnil ty rippery v pozadí. Ty mi fungují a naposled jsem je porval nějak rychle
- Pátek 13. února 2015 ve 12:40® HaD
-
skwor> To jsem rád. Já jsem taky hodně spokojen, že se dílo podařilo. U nymfy uvažuju ještě o větší
) cca 16–18 cm
- Pátek 13. února 2015 ve 12:39® HaD
-
slavca> No asi bych volil spíše 2,4, možná i 2,7. Ono tohle zas tak pevná pravidla nemá a je to hodně individuální a o pocitech. Každopádně velká voda – delší prut výhoda – v dálce se s nástrahou dá lépe pracovat. A pokud je voda zarostlá, je delší prut nevýhodný při nahazování (někdy ale naopak) a při pohybu okolo vody, ale zase dosáhneš dál nad vodu a to je někdo výhoda
teď sem z toho udělal guláš, co?
) 2,4 je celkem univerzální na vše. Někde sice nenadchne, ale asi s ním solidně odchytáš cokoliv.
- Pátek 13. února 2015 v 10:44® slavca
-
David H.> Většinou chodím na řeku o šířce okolo 40 až 60 m, s vrbou nakloněnou skoro až nad vodu místy volný terén, takže více zarostlý bez možnosti velkého pohybu prutu a jestli to dobře chápu tak mám pořídit prut max. 220.
- Pátek 13. února 2015 v 10:06® skwor
-
David H.> Na 7g Pandoru jsem včera koukal u dama. Tu bych si uměl doma představit
Jinak ty 13cm nymfy jsou pecka. Pro porovnání s 11,5cm candátovkama. Strašně se mi líbí i nové barvy Swimmerů, ale ty jsem si nechal na příště. Každopádně novinky udělaly dojem.
- Pátek 13. února 2015 ve 2:07® jepice-zruseno
-
David H.> Já let nástrahy dobržďuju nejčastěji omotanou špičkou prutu, případně smyčkou z navijáku. Možná že kdyby na tý špičce byl namotanej ten barevnej vlasec, tak bych si toho všiml ještě před náhozem.
- Pátek 13. února 2015 v 0:15® HaD
-
Klobasa, jepice: nahazování je přesnější, protože nástrahu člověk může ztratit ze zorného pole třeba proti pozadí. Barevnej vlasec je jak ukazovátko
Tento příspěvek byl editován 12.2.2015 23:20:11 uživatelem HaD.pokud ale někdo jen nahodí a už dráhu letu nástrahy nekoriguje prutem a nedobržďuje let rukou, asi to neocení. A vedení – kolikrát chci nástrahu u dna vést kolem kamene, větve apod. A ve vlnkách, v proudu se čirý vlasec hůř sleduje. Třeba u lehké hlavy dopad na dno necítím, ale na vlasci vidím. Stejně tak záběr. Třeba na podzim jsem kluky přechytával diky slabému barevnému vlasci a 2g zátěži na 6 metrech dopad na dno ani záběr téměř nebyl cítit ani na pandoře 2–7 g. Vidět ale ano. Na čirém vlasci by byl problém to vidět. Candáti sice měli jen půl metru, ale bavilo mě to.
- Pátek 13. února 2015 v 0:11® dam
-
Klobasa> no tak se nad tím musíš trochu zamyslet…
- Pátek 13. února 2015 v 0:07® HaD
-
slavca> To dost záleží na tom, kde budeš chytat. Na malé zarostlé vody a z lodi jsou lepší kratší pruty – 180–220 cm. Na velké vody naopak klidně 2,7 – 3 metry.
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 22:46® Venca Zelenka
-
BigMike> Tak my tu máme občas opravdové predátory neodchované uměle
Kdyby ti to cvakla Top ryba o, kterou se snažíš několik týdnů, taky by jsi nejásal
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 22:32® BigMike
-
Draky> na Moravě mají agresivnější štiky, tady u nás na jihu jsou takové klidné, pohodové, dobírají to poctivě, lanka se netknou.)
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 22:31® BigMike
-
Klobasa> mně to vyhovuje. Woby chytám 10+ a asi tu nemáme ryby, které by to nějak ohrozily. A když vezmou gumku, drží to decentně v koutku:) Faktem je, že jít cíleně na velké štiky 90+, dal bych přednost jen oceli, nejlépe splétané z několika vláken. Ale tady ty kudly od 20cm do 80cm problém nedělají. A ta občasná nad to bere také decentně.) A nevadí to ani candátům, takže zatím používám toto. Ročně návazců utrhám do desítek, nic dražšího a asi lepšího zatím vyhlídlýho nemám.
To micro wire vypadá jak? Něco opletené něčím?
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 22:13® Venca Zelenka
-
Draky> Tak u nás si asi zuby brousí pilníkem
Používám to 4–5 let a každý rok se mi to přihodí, občas ji musím vyměnit po zdolání 1 ryby, několik roztřepených vláken trčí.
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 21:58® Draky
-
Venca Zelenka> Odchytal jsem s tím celou minulou sezonu a nic takového se mně nestalo.
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 21:47® Venca Zelenka
-
Draky> A nekoušou ti občas tu 6kilovaku? Mě se tak 2× do roka stane, že mi cvaknou aj 9kg, jediné co mi vždycky spolehlivě ustálo byla ta na 13kg sice byla občas načatá, ale vydržela vždy až do zdárného zdolání.
- Čtvrtek 12. února 2015 ve 21:14® Draky
-
Klobasa> Jestli ti to nevoní, tak doporučuji používat micro wire. Je to prostě pecka, ale občas je těžký ho sehnat.
Jelikož jsem silonovej, tak používám ten na 6kg.
- Čtvrtek 12. února 2015 v 18:37® Klobasa
-
BigMike> Máš s tím dobré zkušenosti? Mám doma to samé a popravdě mu moc nevěřím, přefiknu to ostrým nožem jako prd a v uzlech se dost třepí to pozlátko.
- Čtvrtek 12. února 2015 v 18:25® BigMike
-
Klobasa> od zahájení až do uzavření vody návazec dávám – Technosteel na 9kg. Aby to ve spojení s pletenkou na 13kg něco vydrželo, dělám si návazce asi tak 30cm dlouhé – na jedné straně karabinka a na druhé jen uvážu oko. Lanko dávám i ve velkých proudech když jdu na boleny, na volné vodě je ani nepokouším. Nedávám lanko jen v situacích, kdy v listopadu, prosinci šourám gumy u dna na candáty a mám velké trhací ztráty.
http://www.milobrno.cz/…eel-9-kg-5-m
Tento příspěvek byl editován 12.2.2015 17:26:15 uživatelem BigMike. - Čtvrtek 12. února 2015 v 18:16® Klobasa
-
jepice> Samozřejmě chápu, ale taky chodím někdy v počasí, kdy by jsi psa nevyhnal a tam mě u vlasců zase vadí ta průtažnost nebo detekce záběru, to je u šňůry velká výhoda. V zimě je to jasný, to jedině vlasec. Taky nechci před šňůru cpát návazce a oslabit sestavu dalšími uzly, radši vážu na kmen.
- Čtvrtek 12. února 2015 v 17:54® jepice-zruseno
-
Klobasa> Tím, že je vlasec vidět, se dá i v horších světelných podmínkách nabo na větší vzdálenost sledovat kudy nástrahu táhnu. Na nahazování to má dle mne malý vliv, protože můžu pozorovat přímo nástrahu. Většinou moc dobře vidím, že prolétla mezi větvema
Tento příspěvek byl editován 12.2.2015 16:55:05 uživatelem jepice-zruseno.Jak jsem psal, používal jsem vlasec awa-shima Bass a tam se pravidelně střídají barvy, takže se dá s troškou cviku i udržovat stejnou hloubku vedení nástrahy. Ovšem já přesto stejně věřím tomu, že ryby čirý nebo méňe nápadný vlasec vidí hůře, než ten barevný. Navíc čiré vlasce jsou snadno dostupné v obchodech kam chodím nakupovat. Výhodou může být počmárat kusy vlasce liháčem a kus před nástrahou nechat čistej. Časem se to sice umeje, ale asi tak půlku kola na závodech tam něco vidět je a před nástrahou to zůstane čirý.
- Čtvrtek 12. února 2015 v 17:48® Klobasa
-
BigMike> Nad vodou chápu, u popíků a nízkopotápivejch wobů to asi výhoda bude, ale večer a v noci je stejně kulový vidět. To chytám většinou na cit v rukou, ale k zamyšlení to asi je. Mám taky koupenej fluo žlutej vlasec, takže budu muset vyzkoušet. Dík za tip a ještě se zeptám jestli tam např. ke gumám dáváš návazec, aby to nebylo tak vidět? (popř. jak dlouhej a z čeho) U woblerů je lanko samozřejmě nutnost.
Tento příspěvek byl editován 12.2.2015 16:56:14 uživatelem Klobasa. - Čtvrtek 12. února 2015 v 17:26® BigMike
-
Roky chytám fluo žlutou pletenku 0,12 – 0,15mm fireline a nestěžuji si. Když jí vidím jak letí za nástrahou, lépe ovládám předčasný dopad nástrahy, lépe se trefuji na určená místa, když nástrahu vedu pod vodou a nad vodou vidím kam pletenka směřuje, mohu bez problémů nástrahu navést do míst kam potřebuji atd. atd. Jsem „orientován“ v prostoru, zejména navečer při stmívání, pro toto vše používám tu fluo.
Tento příspěvek byl editován 12.2.2015 16:28:14 uživatelem BigMike. - Čtvrtek 12. února 2015 v 15:47® Klobasa
-
dam> Rozumím tomu, co píše David- že lépe zužitkuje záběry, protože je dřív vidí, ale nechápu jak s barevným vlascem můžeš tvrdit, že přesněji házíš a lépe vodíš nástrahu? Nechápu jaký má barva vlasce vliv na vedení nástrahy a přesnost hodů? Můžeš prosím objasnit? Měl jsem trochu problém pouze s nanofilem, který létal opravdu lépe a dál, ale brzy jsem si zvykl a ocenil jeho výhody i zápory- nelezl jsem tak často po stromech jako veverka
- Čtvrtek 12. února 2015 v 10:14® Klobasa
-
daivids> Hele pár štik už jsem viděl a to i velkých. Předpažka s roztaženou tlamou mě popravdě nepřesvědčila o těch mírách, co snižuješ o pár cenťáků. Rozdíl je evidentní. Jinak metr je povinná výbava každého rybáře. Každý rybář holt asi vidí jinak. Neber si to osobně ani jako rejpání, ale asi rejpal jsem. Můj názor je, že jsou o něco menší než píšeš, jak jsem již psal níže. Na druhou stranu Ti závidím, že u Vás každý po deseti minutách chytne
To tady po zahájení budou v rubrice z lovu asi jen tvoje fotky štik. Takovou vodu jsem ještě nikdy neviděl. A na co to chytáš, bych vědět chtěl, jinak si budu myslet, že na pampelišku nebo vajíčko, jako pan Werich v jedné pohádce.
- Středa 11. února 2015 ve 22:26® daivids
-
štiky s podzimu 11.2.2015 | daivids | Přívlač | 2 fotografie | 0× prohlédnuto | žádný komentář | upravit mé album
tady jsou dvě našlé fotografie s podzimu pro lepší srovnaní pro jisté štouraly (69–78cm) jelikož jich máme spousty tak jsme je museli zredukovat foto/fotoalba/17764/7438/x-chytej.cz-17764–63028.jpgfoto/fotoalba/17764/7438/x-chytej.cz-17764–63029.jpg
- Středa 11. února 2015 v 10:45® slavca
-
David H.> AHOJ DAVIDE,SLEDUJI TVOJE VIDEA JSOU SUPER,V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA.ZAČAL JSEM TROŽKU VLÁČET TAKŽE V ZAČÁTCÍCH,POTŘEBOVAL BYCH NA ZAČÁTEK PORADIT S VÝBĚREM DÉLKY JIGOVÉHO PRUTU,ZAČAL JSEM S GUMIČKAMA.PŘEDEM DÍKY ZA RADU.