Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 28. listopadu 2002 ve 13:59® MAF
MAF

Karlos:Prosím tě,nevíš náhodou jak se dostanu nejlépe z Hlavního nádraží na Palackýho náměstí do prodejny U Kajmana?Díky předem.

Čtvrtek 28. listopadu 2002 ve 13:58® MAF
MAF

BASS:To si piš že to uslyším ještě hodně dlouho,obzvláště když to dává všude k dobru:-) . Jinak koukám,že máš ty revíry pěkně zmapovaný,jo jsou to tyhle dva rybníky,který mi nedávaj spát,bobkaři tam chytaj candoše kolem 80–90cm na rohlíky a já tahám jenom samý „grundle“:-)) . Včera jsem byl na Otavě voda zvedlá ale čistá takže se dalo chytat,lipani celkem cukali ale všechno tak do 35 cm,ráno jsem měl veliký problémy s navazováním much a s rozpoznáním záběru.,nějak jsme si prodloužili noc a ráno to bylo sakra znát:-)) ). Možná pojedu zítra na Otavu 8 udajně se to tam jenom hemží duháky tak to asi pojedu zkontrolovat:-)) . Co ty Hrachy,jak to s nima vypadá?

Středa 27. listopadu 2002 ve 22:49® Bass
Bass

Všem: Pánové, pomalu přestávám věřit že si díky počasí letos ještě zachytáme, tak se pomalu začnu věnovat přípravě na příští rok. Máte někdo zkušenosti s odléváním twisterů ?? Chci se do toho pustit, tek pěkně prosím o každou radu, dík .

Středa 27. listopadu 2002 ve 22:44® Bass
Bass

MAF: Tak to v tom teď parádně lítáš, viď ?!? Uplně vidim mladýho, jak se smíchy trhá na cucky. Že ti to bude ještě dlóóóóuho předhazovat, tim si buď stoprocentně jistej.-/) To jste byli v Borku, viď ? To neni špatnej revír, ale je to tam samej bobkař. Dobře zarybněná voda je taky o vesnici vedle, v Holoubkově. Já to tam shodou okolností velice dobře znám, protože hned u rybníka bydlí bratránek, tekže vim co je tam za ryby. Sám jsem tam taky něco vyndal, ale bez loďky je to spíš pro bobíky. ( jsou tam parádní štiky a candáti )

Středa 27. listopadu 2002 v 19:49® Vaclav

Lukáš: Se Stellou jsem nechytal, ale na závodech v přívlači jsem ho držel v ruce a chvíli si s ním hrál, to když mi ho kolega a kamarád Míra Škrlant půjčil. Je to věcička, která nepotřebuje žádný další komentář. Holt ti kluci japonský, jak zaznělo v jednom českém filmu, mají zlaté ruce… Pokud těch cca 10 tisíc dá vaše příbuzenstvo za tímto účelem dohromady, tak máte super Vánoce.

Středa 27. listopadu 2002 v 19:45® Vaclav

Zdeněk: Ten rak, jak říká Karlos, by to skutečně mohl být. Sám s tím zkušenost nemám, ale něco podobného už kdysi zažil můj otec, a tehdy mi vykládali, že to dělají raci. Bylo to na Jesenici v době, kdy jsme tam raky chytávali do rukou.

Úterý 26. listopadu 2002 ve 22:46@ Karlos

Lukáš:Lukáši teda míříš vysoko. Je to nádhera a ty peníze bych za to nedal. Musí tě doma milovat. Nevím o nikom kdo ten naviják vlastní.

Úterý 26. listopadu 2002 ve 22:44@ Karlos

Zdeněk:To vypadá na raka.

Úterý 26. listopadu 2002 ve 20:56@ Zdeněk.Ř

Mohl by mi někdo poradit? Na Dalešicích, na hloubce mně několikrát týdně něco ukousne kousek mrtvé rybičky, nahozené na těžko a částečně vyplněné polystyrenewm, kvůli vzplývání. Policajt se párkrát jemně pohne, žádné tvrdé braní jako od štiky, nebo jízda jako od candáta. Okoun to také zcela určitě není, ten bere jinak i nyní na hranici listopad – prosinec, s okouny mám zkušenosti. Co by to tedy mohlo být ajak se tomu dostat na kobylku???!!!

Úterý 26. listopadu 2002 v 19:17

Kolegové, nemá někdo z vás náhodou zkušenost s navijákem Shimano Stella? Chystám se přesvědčit rodinu o nejvhodnějším vánočním dárku pro mne. Děkuji.

Úterý 26. listopadu 2002 v 15:29® Vaclav

Karlos: Ne, umělé patentky jsem dosud nezkoušel, ale bílé a žluté červy ano. Přes léto je jejich úspěšnost naprosto stejná jako na živé červy, což je, myslím, vynikající výsledek. V tomto období už ale nad živými co do počtu záběrů prohrávají v přibližném poměru 4,5:1.

Úterý 26. listopadu 2002 ve 14:09® MAF
MAF

Karlos:Dnes odjíždím do Sušice na chatu ke kámošovi,už je zamluvenej stůl „na letišti“a zítra se jden ponořit do Otavy ,která je snad jako jediná jakžtakž chytatelná. Nu a v sobotu chci jít s mušákem na tu štiku a večer máme u nás v hospůdce dolovnou. Takže je to fakt náročný.-)))

Úterý 26. listopadu 2002 v 0:31@ Michael

Hi All !!!

Grüss euch mal alle, Ich möchte sher gerne mal wieder nach Tchechien kommen zum Angeln. Ich war vor 2 jahren mal an der Labe, hab auch einige Amur und Karpfen gefangen. Ich bin 30 jahre alt und Angle schon seit einigen jahren auf Karpfen, und da ich in Vorarlberg am Bodensee wohne hab ich nicht weit nach Frankreich oder Italien. Aber in Frankreich hat es fast keine Amur. Hat keiner von euch Interesse mir ein wenig zu Helfen über Gewässer oder Seen, Flüsse. Ich war die letzten Jahre oft am Angeln und wenn einer von euch ne frage an mich hat , würde ich mich freuen wenn er mir einen Email schreieb würde.

Bei mir ist es so das ich auch 2 wochen an einen see Angeln Kann und mir ist es egal ob ich was Fange oder nicht, Ich suche einfach einen schönen See in Tchechien wo man in Ruhe Angeln kann und wo es grosse Amurs drin hat, ich liebe einfach diese Fische ***dfff** smile.

Meine Email: nixwasa@yahoo. de

Würde mich freuen wenn sich wer melden würde alles gute vom bodensee in die Tchechei. Michael.

Pondělí 25. listopadu 2002 ve 23:25@ Karlos

Václav:Nemáš zkušenosti s umělýma patentkama od Power Baitu?MAF:Jak se chystáš na ukončení sezony?

Pondělí 25. listopadu 2002 v 19:21® Vaclav

Karlos: Zlato-stříbrná marmyška (asi 1,5 gr.) s bílým červem (cejni) nebo tenkým proužkem vystřiženým z roztavených twisterů (taková slitina fluo-zelené a světle žluté) – na okouny. Určitě máš pravdu, na přehradách je to složitější než na řekách, které se přece jenom lépe čtou.

Pondělí 25. listopadu 2002 v 15:15® MAF
MAF

BASS:Říkáš že na Hrachách se nechá chytat?To je dobrá zpráva to sem tam budu muset v týdnu vypravit,Úterák je ale asi „mrtvej“co?Já byl v sobotu s juniorem na rybníku kousek za Rokycanama bylo to lehce přikalený a voda tak o 30 číesl nahoře. Ale bylo to prímový chytli jsme na 5 cm banja celkem 7 štik od 20 do 50 cm pár okounků,takže spokojenost,jenom ti musím říct jak jsem ze sebe udělal vosla před malým,smál se mi ještě dneska ráno a ještě asi dlouho bude. Tahal jsem to svoje medový banjo na „šestnátce“vlasci k tomu 2 gramová hlavička a proutek"ciťou­šek"najednou jsem ucítil lehký škubnutí tak jsem přisekl a. prut se ohnul jako luk špička pumpovala jako zběsilá prostě paráda. Malej hned přispěchal očíhnout co se děje,ryba jezdila sem a tam nechtělo se jí nahoru,ale bylo to takový divný nic charakterystickýho pro žádnou rybu,kterou znám:-) Po čtvrthodině „vodění“a pumpování se TO konečně odlepilo ode dna to už ale přišli i dva starší rybáři co seděli kus od nás. takže publiku už bylo chystal jsem se k triumfálnímu zdolání oné ryby,která pořád dělala takový divný klouzavý výpady do stran,nebudu tě napínat po půl hodince jsem vytáhnul štičku kolem 40 cm,který se vlasec koukající z koutku zamotal do asi 70 cm dlouhý a 5 centimetrů tlustý duralový trubky. proto ten"neobvyklý pohyb"no nebudu ti nic říkat ten řev a huronský smích juniora a cukající koutky oněch rybářů budu mít v paměti hodně dlouho:-)) ).

Neděle 24. listopadu 2002 ve 23:22@ Karlos

Václav:Jo na řece je to něco jiného,tam jsou ryby namačkané v ouplavech. Na přehradě se těžko hledají. Na jakou kombinaci jsi to práskal?

Neděle 24. listopadu 2002 v 15:59® filip

Jan K.: Stejně jako ten časopis i my je posíláme bez krabiček, ovšem na papírku uvádíme typ, značku, velikost i barvu. Důvody jsou dva. Jednak od českých výrobců už je většinou bez krabiček získáváme (také od jednoho našeho sponzora – prodejny – jsme získali několik Rapal bez krabiček), druhým důvodem je poštovné. Zasílání bez krabiček nám umožňuje vtěsnat se do nižší cenové sazby.

Neděle 24. listopadu 2002 ve 14:42

pro chytej. cz: všiml jsem si, že už jste odeslali autorům článků první wobblery. chtěl bych se jen zepta, jestli přijdou v originálních krabičkách, nebo samostatné woblery. kdysi jsem vyhrál cenu v jednom časopisu a přišly mi nové woblery, ale bez krabiček. ono na tom nezáleží, ale jenom mě to zajímá. Děkuji

Neděle 24. listopadu 2002 ve 14:30® Vaclav

Karlos: Nahoře je Skalka také kalná, a to dost. Jinak jsem teď přišel od Ohře, byl jsem tam dvě hodiny s marmyškami a docela dobře jsem si zachytal – poměrně dost okounů od 15 do 20 cm a i několik cejnů od 20 do 30 cm. Ta zvedlá voda zatlačila ryby ke břehům, dokonce i ty cejny jsem chytal v hloubce necelého metru kousek před sebou. Zajímavé že, zatímco cejni poměrně obstojně brali, nezavadil jsem ani o jednu plotici, nebo třeba malého tlouštíka.

Neděle 24. listopadu 2002 ve 13:06@ Karlos

Václav:Nechranice mizerné. Cesta na náš flek je při současném stavu malý sportovní výkon ale co nás zarazilo bylo to že přehrada je kalná. Vláčet se vzhledem k stísněným podmínkám moc nedalo tak jsme chytali na plavču. Výsledek pět candátků ve čtyřech lidech. Ze dna ani záběr,všechno ve sloupci.

Neděle 24. listopadu 2002 v 9:00® Vaclav

Karlos: Tak co ty Nechranice? Já včera přece jenom vyrazil na Ohři, i když je teď rozvodněná a kalnější, našel si tam nějaká místa a na banja chytil 4 okouny kolem 20 cm a pak na 5 cm Nils Mastera s červenými pruhy malého candáta – 43 cm. Zabral necelý metr od břehu, v hloubce asi 0,75 m, kde byl silný vracák.

Sobota 23. listopadu 2002 v 10:36® filip

Všem: Dnes ráno jsme vyexpedovali první várku wobblerů, které obdrží autoři zaslaných článků (pánové Havránek, Čermák a Kovařík). Koncem příštího týdne rozesíláme další wobblery. Nezapomínejte, že tato naše mimořádná akce platí do 12. prosince. Pokud jde o fotky… Abychom předešli eventuálním komplikacím, zasílejte je ve standardním formátu . jpg, nejlépe jako přílohu.

Pátek 22. listopadu 2002 ve 22:27® Vaclav

Karlos: Když už jsi nakousl nějaký sraz, tak něco na červen připravujeme. Ale protože je to ve stadiu příprav a protože je to ještě dost dlouhá doba, během které se může stát cokoliv, tak to zatím nebudu konkretizovat.

Pátek 22. listopadu 2002 ve 21:40@ Karlos

Václav:No jo,letos ta sezona nestojí za moc. Vltava v Praze taky nestojí za moc,Berounka úplně v háji tak nám zbývají stojáky. Pojedem na Nechranky naslepo,snad to nebude tak tragické. Příští rok by jsme mohli udělat nějaký srázek,co?At se známe osobně.

Pátek 22. listopadu 2002 ve 20:11® Jakub
Jakub

Pánové z chytej, všechna čest. Nestačím se divit, ale pořád tu máte zajímavý věci a rady. držím palce.

Pátek 22. listopadu 2002 v 19:38® Vaclav

Karlos: Žádná změna, Karlosi. Bohužel. Řeka je tady nahoře pořád asi o půl metru zvedlá, stále se valí a samozřejmě je kalná, Skalka dost vypouští. Navíc před hodinou zde začalo mírně pršet. Štve mne to velmi, protože jsem chtěl sjet na Ohři pár kilometrů pod Cheb a tam vyzkoušet zcela nové marmyšky, které pro mne navázal jako mouchy Honza Pánek. Budu to muset odložit, což je strašný, protože už je tu pomalu prosinec a čas se nám krátí.

Pátek 22. listopadu 2002 v 19:32® Vaclav

Tom: Máš asi na mysli klasické rippery. Nebo myslíš i banja? Banja jsou skvělá věc, chytám je už tři roky jak na stojatých, tak na tekoucích vodách. V článku „Velká okouní loupež“ se zmiňuji o jedné z mých oblíbených barev. Na mělké tekoucí vody, které jsou velmi prochytávané vláčkaři, jsem si letos docela oblíbil rippery Kopyta, a to v těch nejmenších velikostech a za použití nejmenších hlaviček (1–2gr.). Překvapilo mě, jak to na dravce (okouni, tloušti, štičky) fungovalo. A barvy? Používal jsem jen tři a všechny přírodní. Pohyb Kopyt zde byl zřejmě neokoukaný, a tak jsem na ty mrňouse vytáhl i okouny těsně pod 30 cm.

Pátek 22. listopadu 2002 v 19:23@ Karlos

Václave jak vypadá Ohře?Jedu na Nechranky a nemůžu dostat informace z povodí.

Pátek 22. listopadu 2002 v 11:26@ Karlos

Tom:Přečti si článek lov bolenů na mušku. Krásná fotka.