Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 20. září 2014 v 19:58® HaD
HaD

Skvělá zpráva týmu Nastrahy.cz z posledního klání extraligy v přívlači!

„Tak vedem o bod pred Spadicem a o 2 pred Machalkem ze Stepankem,4.Dusek se Svobodou na nas ztraci 13 bodu,snad udrzime pri nejmensim bednu“

Sobota 20. září 2014 v 19:54® troutkiller

BigMike>No vidíš,já sem dneska vyrazil s plastákama a povedl se Bolda kolem 80a pár Okyšu,nej 38:-) Na kus plastu celkem dobrý.

Pátek 19. září 2014 ve 21:08® BigMike

Vyčistil „jez“ (kvůli MVE na obou stranách jezu musel pan podnikatel zvednout hladinu hrazením (Povodí je to asi fuk), nechal vespod asi 1cm škvíru aby tekla voda, jenže se to ucpává a majitel na to sele), občas je to nutno proškrábnout aby to teklo a „kyslíkovalo“. Pak jsem házel mojí balzou a nic, gumou a nic. Tak jsem nasadil nemoje R.Husky balza 13cm blue a opět jim to šmakovalo. Nej měla 70cm!

Tento příspěvek byl editován 19.9.2014 21:21:48 uživatelem BigMike.
foto/diskuze/privlac/2014/th-img109627.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img109628.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img109629.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img109630.jpg
Pátek 19. září 2014 v 16:56® BigMike

Jdu k vodě, beru svoje balzáky:))))

Pátek 19. září 2014 v 16:52® BigMike

kubas> ber to tak, že výrobce musí přicházet pořád s něčím novým aby to vypadalo, že je IN, rybám je to fuk, byť ti budou vykládat, ž ena ty nové stoprocentně jdou! Takže ve dřevě už toho moc nikdo nevymyslí, max. nové tvary lopatek (zase jiný pohyb, zase 100% účinné:)musí jít tedy do plastu, tam se může vyřádit s tvarem, kuličkami uvnitř, holografií do aleluja.

Takže když jsme u toho plastu, jaké by jste mi doporučili w. tak okolo 10–13cm na tutovou rybačku? Nezáleží na ceně, výrobci. Shodneme se na něčem?:)

Tento příspěvek byl editován 19.9.2014 16:55:03 uživatelem BigMike.
Pátek 19. září 2014 v 15:34® jepice-zruseno
kubas> Já viděl něco podobného v katalogu VMC, ale těžko říct, jestli je to ono (VMC 9632): http://www.olssonsfiske.se/…-02_7623.jpg Nilsmaster dle mne nebude dělat „svoje“ háčky. Ta výroba pokud vím je pořád v Evropě, je na nich dost ruční práce a nemyslím, že je to taková masovka, jako u jiných značek (např. rapala).
Tento příspěvek byl editován 19.9.2014 15:38:25 uživatelem jepice-zruseno.
Pátek 19. září 2014 v 15:19® kubas
kubas

Už i to Salmo začíná Rapalovatět, to je konec toto…

http://www.fishing-mart.com.pl/…sci-802.html

Pátek 19. září 2014 v 15:00® kubas
kubas

Kazan> Je, ale závisí to na každém. Mně to za to určitě nestojí a taky to u 90% wobů měním.

Pátek 19. září 2014 ve 14:58® Kazan

No nevím, zas tak bych to nepodceňoval, u některých wobů je to zbytečný risk tam nechávat původní kroužky a háčky.

Pátek 19. září 2014 ve 14:52® kubas
kubas

jepice> Tak to netuším, ale řekl bych, že to budou nějaké „no name“ jejich přímo. Nikde jinde jsem je neviděl.

Pátek 19. září 2014 ve 14:49® jepice-zruseno

Když už se tu rozjela diskuze o torjháčkách, zeptám se: Kdo vyrábí trojháčky na nilsmástry? Ty menší mají orlí drápky … Zřejmě je to taky VMC, ale jinej typ.

Tento příspěvek byl editován 19.9.2014 14:53:17 uživatelem jepice-zruseno.
Pátek 19. září 2014 ve 14:35® kubas
kubas

skwor> No tak to úplně…

Pátek 19. září 2014 ve 14:31® skwor
skwor

kubas> A hlavně u těch 30–45g woblerů, o kterých píšu, je ten rozdíl u váhy trojháčků naprosto zanedbatelný.

Pátek 19. září 2014 ve 14:13® kubas
kubas

jepice> To závisí na hrozně moc faktorech. Já třeba chytám skoro jen na pletenky a tam ty háčky dostávají obecně ještě větší kartáč.

Pátek 19. září 2014 ve 14:03® jepice-zruseno

kubas> Asi to tak bude, protože při takovým tom našem domácím chytání se mi většinou stane, že se ryba vyklepe. Ale abych měl vyloženě narovnanej trojháček, to se mi stává málokdy. To už mi to ta ryba spíš hvízdne o nějakej kámen na dně nebo mezi nějaký pařezy. Někdy jsem to srovnal o bolena, jenomže ten se většinou blbě prosekne a háček se pak namáhá ve špatným úhlu.

Pátek 19. září 2014 ve 13:43® kubas
kubas

jepice> To máš z extrému do extrému… Sumčaři to řeší kvůli pevnosti a „závodníci“ kvůli chytlavosti(os­trosti) těch kterých háčků. Běžnému vláčkaři je to asi putna, co tam má za trojhák.

Pátek 19. září 2014 ve 13:38® jepice-zruseno

Chlapi, podle mě to je nějaký vyvážení jedno. Hlavně že to na to občas bere. Chápu, že někdo mění háčky u woblera na sumce, jinak to absolutně nechápu. Ta diskuze níže mi připadá, že žiju v nějaký jiný geografický oblasti, kde se běžně tahaj metrový hlavatky …

Pátek 19. září 2014 ve 13:02® Kazan

dam> asi to nebude tak žhavý když výrobce na stejnýho woba dává dvoje háčky. (je možné že je upravené vnitřní vyvážení, pro každý trh jiné, tomu ale moc nevěřím)

Pátek 19. září 2014 ve 12:35® kubas
kubas

dam> Ty jo, to bych nemohl překovat žádnej wobler na sumce s takovou :-) . Pochybuju, že Owner je lehčí nebo stejně těžkej, jak VMCčka, o kroužcích ani nemluvě…

Tento příspěvek byl editován 19.9.2014 12:35:48 uživatelem kubas.
Pátek 19. září 2014 v 10:59® skwor
skwor

dam> Když tam dám háčky z nějakého 14cm Magnuma, tak to bude úplně to samé jako normální SSR 14 pro náš trh. A tady mají Rapaly v téhle velikosti háčky většinou stejné (pokud nepočítám drobnější typy jako HJ samozřejmě).

Pátek 19. září 2014 v 10:57® dam
dam

skwor> jenže tím, že to okoveš, tak většinou nasadíš těžší trojháky a vyvážení je úplně jinde…u potápek to celkem nevadí, ale u plouvoucích to bývá konečná

Pátek 19. září 2014 v 10:55® dam
dam

troutkiller> souhlas:-)

Pátek 19. září 2014 v 8:19® skwor
skwor

sethy> Víceméně potvrzuješ to, proč jsem to sem původně napsal… Bude se překovávat.

Pátek 19. září 2014 v 7:47® troutkiller

sethy>Dvanáct let makám pro Americkou firmu a mužu prohlásit že už ani ta kvalita není co bejvala:-(( Všechno jde rychlostí zvuku rok od roku víc do prdele:-( (

Pátek 19. září 2014 v 7:44® troutkiller

dam>Náčelníku já už Salmo vůbec nekupuju:-(( Razil sem heslo že Salmo je jediná věc od pšonku kterou bych koupil ale už ani to není pravda:-(( Když koupim wobler chci aby makal už z krabky,bez přihnutí lopatky a výměn háku.To je jako když koupíš auto a vyfasuješ k němu brašnu nářadí s tím že neřadí 4 a 5.

Čtvrtek 18. září 2014 ve 20:32® sethy
sethy

troutkiller> Ono ty horší háky jsou právě na USA verzi…
Ale já už ryby nechatám, proč do toho vůbec kecám :-)

Čtvrtek 18. září 2014 ve 20:13® Kazan

BigMike> mrknout k vodě, předběžně ta středa bude ok, ještě se ozvu ;-)

Čtvrtek 18. září 2014 v 19:32® skwor
skwor

troutkiller> Já netvrdím, že ty emerické jsou lepší, přece jenom jsem ten wobler ještě ani nenahodil. Jenom mě překvapilo, že jsou jiné.

dam> Zrovna minnow je u mě mezi top pěti woblery. Ale je pravda, že zrovna to lámání lopatek je tam asi nejaktuálnější ze všech woblerů…

Čtvrtek 18. září 2014 v 19:26® dam
dam

troutkiller> hele, já taky nasadím Rapalu, ale když vyměním kroužky a háky, tak jsem pomalu na ceně Illexu a jiných…navíc jsem v poslední době viděl tolik ulomených lopatek, že se mi to až nezdá, někde dělají soudruzi chybu…Z Rapaly už jen Countdown v potápivé verzi a v barvě potočáka, to je nepřekonatelný, ale měním hned háky…Každýmu sedí něco jiného…vloni jsem měl s sebou u šikmookých 4ks Salma Minnow a chodil jen jeden :-(( , navíc potápivý a moc se nepotápěl…takže asi je to kus od kusu:-))

Čtvrtek 18. září 2014 v 17:55® BigMike

troutkiller> malá země, malej trh, malá kupní síla… Ale i tak se máme pořád dobře:) Řešíme s odpuštěním kraviny a jinde se nemají ani kde v teple a suchu vyspat! Takže si klidně ty háčky vyměním, ale ať je tu klid a mohu k vodě!.)))

Kazan to jako myslíš výroba w. na zahradě a k tomu nějaký lahváč a nebo mrknout k vodě? Středa dopoledne by šla.

skwor: asi objednám také tam.