Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 4. září 2014 ve 22:55® jepice-zruseno

BigMike> Já se směju, protože bych si na jednu sestavu vyprázdnil celou krabici bez ohledu na barvy :-D Třeba tu zvukovku bluefoxku velikosti 4 mám jenom jednu v černožlutém provedení :-D

Čtvrtek 4. září 2014 v 19:50® BigMike

jepice> se směješ, ale je ti ta rada stejně na nic, protože netušíš, jaké mám oblíbené kombinace barev na tu kterou rybu!!!

Čtvrtek 4. září 2014 v 18:19® jepice-zruseno

BigMike> :-D

Čtvrtek 4. září 2014 v 18:15® BigMike

Ještě se tu poperte co je lepší:)) Já často nasazuji kombinaci – u w. 13cm nechám jen první trojháček, místo druhého dávám plandavku, na místo zadního dávám rotačku Blue Fox č.4 se zvonečkem GFR a u něj na 1 nožku trojháčku smáčka 11cm, někdy nymfičku a někdy twistříka. Dle pocitu a cílené ryby!

Čtvrtek 4. září 2014 v 17:49® dam
dam

David H.> Dave, vypadá perfektně…já si určitě dávat dva twistery nebudu…takové věci už dvacet let nedělám:-D :-D :-D

Čtvrtek 4. září 2014 v 16:44® jepice-zruseno

David H.> No srovnávat si netroufám, ale twistr točí ocáskem a je to vcelku prověřená fungující nástraha … Dvojnymfa třeba taky funguje, ale pochybuji, že nějak lépe. Když už ale dáváš dvě gumy na jeden háček, zkus někdy dát na jeden háček dva malý twistry. Jeden tak, aby ocásek koukal nahoru a druhý za něj normálně. Výhodou je, že ten boční ocásek pracuje při vertikální přívlači, kdy se ten zadní tolik nehejbe.

Čtvrtek 4. září 2014 ve 12:50® HaD
HaD

jepice> Dokud nevezmu do ruky, těžko říct.

K nymfám – nikdo Tě nenutí. Ale srovnávat sestavu nymf s levným twistrem je poněkud mimo mísu. Pokud chceš chytat ještě levněji, dej si před háček jako zátěž starou matku a na háček namotej nějaké nitě a kus staniolu z čokolády. Ono to nakonec tu rybu může chytit taky.

Tento příspěvek byl editován 4.9.2014 12:57:14 uživatelem HaD.
Čtvrtek 4. září 2014 v 11:47® jepice-zruseno

David H.> Zde fotka, ale nevím, jestli něco napoví.

foto/diskuze/privlac/2014/th-img109372.jpg
Čtvrtek 4. září 2014 v 11:32® jepice-zruseno

David H.> Davide, nechci se tě nějak dotknout, ale urvat najednou dvě poměrně drahé nymfy, místo jednoho twistra, to teda není můj šálek kávy :-D

Čtvrtek 4. září 2014 v 11:31® jepice-zruseno

David H.> Myslím, že je akce rychlejší, než u leckterého dvoudílu renomovaných firem za vyšší cenu. Ta vsunovací špička je z plnýho grafitu, ale plynule navazuje na akci zbylých dílů. Přesto se nedá popřít, že se to chová trochu jako vlepenka a odpovádají tomu typově i očka na konci prutu. Daní za tu skladnost je pocitově trochu větší hmotnost na špičce (nevyváženost). Hmotnost celého prutu je dle naší kuchyňské váhy cca 110g. Ta vícedílnost ale asi způsobuje, že je prut poměrně rychlý.

Pokud mohu ještě poreferovat o těch úplně levnejch fireballech, tak ten prut v dýlce 150 cm 2–7g na nějakej malej potok bych si klidně pořídil, v těch větších dýlkách je to už hrozná žuvačka. Osobně bych ten blank (vzhledem ke směšné ceně) nezatracoval, ale trošku bych pořešil rozmístění a velikost oček, aby to ten prut tak nezatěžovalo. To už by ale měla být starost výrobce …

Čtvrtek 4. září 2014 v 10:24® HaD
HaD

Můj TIP na „pořádnou“ štičí či candátí nástrahu! Dvě nymfy velikosti L. Samozřejmě možno kombinovat barevně!!! Dnes je testnu :-)

foto/diskuze/privlac/2014/th-img109370.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img109371.jpg
Čtvrtek 4. září 2014 v 9:55® HaD
HaD

jepice> Tak uvidíš. A co se akce týče, ok?

Středa 3. září 2014 ve 21:05® jepice-zruseno

David H.> Nevím, ale zatím na mě působí dobrým dojmem. Samozřejmě korek by mohl být méně tmelen atd., ale díly v sobě sedí jak maj, nic nikde neklepe, očka jsou vyvázaný a nalakovaný velmi slušně. Nic víc zatím nejsem schopnej posoudit. Každopádně ta značka se na našem trhu teprve zabydluje … Pro mě jsou vláčáky bohužel spotřební zboží a jednou za čas nějakej zlomím :-/ Každopádně když si vzpomenu na svůj první grafitovej vláčák Shakespeare Sigma, kterej jsem dostal v deseti letech k Vánocům, tak ten musel stát „Ježíška“ docela značnou část vejplaty. A přitom nebyl o nic lepší, než dneska leckterý prut za nějakých patnáct stovek.

Středa 3. září 2014 ve 14:41® HaD
HaD

jepice> To přesně nevím, ale předpokládám, že se to dozvíme. Co se ceny týká, tak bych byl označením „tolik“ peněz opatrnější. Přeci jen ceny prutů začínají někde u 500,– Kč a končí u cca 20.000,–. Tzn. že 1300 je blízko „lowendu“. Zejména pak u pětidílu, kde je cena výroby přeci jen vyšší.

Tento příspěvek byl editován 3.9.2014 14:42:33 uživatelem HaD.
Středa 3. září 2014 v 8:21® jepice-zruseno

troutkiller> Nebo za prut volzhanka. Protože ty nižší řady dvoudílnejch vláčáků stojej např. oněch 355 Kč. Tak se právě ptám, jestli praskaj tyto, nebo i ty „dražší“ pruty. Samozřejmě za použitelnej cestovní vláčák je těch 1320 Kč přijatelná cena.

Středa 3. září 2014 v 6:04® troutkiller

jepice>1320kč je hodně peněz????Nejspíš je,za 100m pletenky:-)) ))

Úterý 2. září 2014 ve 22:23® jepice-zruseno

David H.> Mluvíš o Volžankách obecně, nebo konkrétně o tom 5ti dílu? U obyčejný Volžanky za 355 bych se nedivil, ale ten pětidíl by snad mohl vydržet, když stál tolik peněz. Jeden lov už přežil, ale bylo to jenom o okounech. http://tomi-fishing.cz/…947cfac4.jpg

Úterý 2. září 2014 ve 20:49® dam
dam

troutkiller> tímto moje investice konci:-)

Úterý 2. září 2014 ve 20:48® dam
dam

David H.> hned jak bude lip:-)

Úterý 2. září 2014 ve 20:40® HaD
HaD

dam> co duel Certate versus Stela? Ukecáme Tě? :-)

Úterý 2. září 2014 ve 20:24® troutkiller

dam>I já jsem spoky:-) Nové I-Q se rázem dostalo do vedení mezi mejma motátkama.Váhal sem mezi čertem a I-Q,myslim že volba byla správná:-)

Úterý 2. září 2014 ve 20:10® dam
dam

troutkiller> je to fakt luxus, když pak vezmu do ruky jiný, třeba stary airity, tak je to jak s reexikem:-))

Úterý 2. září 2014 v 15:55® HaD
HaD

jepice> prej praskají víc než praskací kuličky, tak držím palce, aby alespoň jeden lov přežil :-)

Úterý 2. září 2014 ve 14:45® jepice-zruseno

troutkiller> Náhodou, dneska jsem brutálně ulítnul. Šel jsem si koupit twistrový hlavičky s ownerama ostrejma hákama (cena 3kč/ks) do rybářskýho bazaru Na Maninách. A vedle v obchodě jsem si koupil epesní cestovní vláčák 180cm, 5 dílů Volzhanka za 1320 Kč! Korková rukojeť z jednoho kusu a rychlá akce, poslední díl je řešenej tak, že se dá špička vyměnit za měkkou feederovou… No prostě něco podle mého gusta! Přitom jsem plánoval už nic nekupovat, dokud něco nezlomim :-/

Úterý 2. září 2014 v 11:41® troutkiller

dam>Zdarec trenére:-)) Tak co zázvorková?Já sem byl konečně prubnout nováčka v naviparku a spokojenost veliká.

Úterý 2. září 2014 v 11:39® troutkiller

jepice>Tebe vubec neřešim,pro tebe je moc drahá zátka od plzně s trojhákem z Lidlu:-)) ))

Úterý 2. září 2014 v 11:03® jepice-zruseno

troutkiller> Ještě že používám Favorita. (Rozuměj ani Rapala pro mě není dost levná).

Úterý 2. září 2014 v 11:00® skwor
skwor

Co se týče vzhledu bych si u Megabassu teda nevybral. Co se týče chodu to za ty prachy zkoušet nebudu :-D

Úterý 2. září 2014 v 9:27® dam
dam

troutkiller> naprosto správně…srovnávat to nelze…každý fachčí jinak:-D

Úterý 2. září 2014 v 5:58® troutkiller

abutus>No tak zrovna tyto woby jsem nemyslel:-(( Proti nim je Megabass uplně jiná třída.Srovnávat Rapalu s Megabassem je jako srovnávat Fabii s BMW.

Tento příspěvek byl editován 2.9.2014 05:58:30 uživatelem troutkiller.