Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 9. července 2014 ve 13:05® HaD
-
Bigpista> hehe… chytat se dalo, ale určitě uznáš, že ta 0,12 byla o něčem jiném. A víc potřeba není…
- Středa 9. července 2014 ve 12:59® skwor
-
mastrof> Tak ono s pětadvacítkou třeba ten 5cm minnow (3g) fakt moc lítat nebude
- Středa 9. července 2014 ve 12:58® skwor
-
Scanix> Jasně, v místě kde o nich člověk ví, to je něco jiné
- Středa 9. července 2014 ve 12:57® mastrof
-
skwor> když už tam máš lanko, což je bezesporu správně, tak nepostrádá ta 18ka už tak trochu smysl? pokud tedy nejde o délku náhozu… pokud tedy nemluvíš o šňůře;DDD tu bych použil já, ale klidně tenčí;)))
Tento příspěvek byl editován 9.7.2014 13:00:08 uživatelem mastrof. - Středa 9. července 2014 ve 12:56® Bigpista
-
David H.> Čí to byl prut?
A byla to 0,16
- Středa 9. července 2014 ve 12:55® Scanix
-
skwor> tak to asi jo, no 5tkove nastrahy jsou mikrace na pstruhy. Ale rozumim i tomu, ze Nils nesel na sumy, jenze kdyz sumika chytil, dalo se cekat, ze tam budou, kazdopadne ne vzdy je na to clovek pripraveny, taky jsem zazil par odjezdu
- Středa 9. července 2014 ve 12:13® skwor
-
Scanix> Já Tvojí myšlenku chápu a v zásadě s ní souhlasím. Ale když půjdu lapat tlouště na pětkový minnowy, SSR a podobně, tak ta 18ka naprosto bohatě stačí (s lankem samořejmě). A podle velikosti nástrah samozřejmě upravovat celou sestavu.
Tento příspěvek byl editován 9.7.2014 12:23:48 uživatelem skwor. - Středa 9. července 2014 ve 12:09® HaD
-
Scanix> jojo, pravda, to jsem nějak, sice četl, ale v myšlence zapomněl
Ale chtěl jsem tím říci, že někdy prostě potřebuješ slabší vlasec, než 0,25mm. A přesně tuším, jaká to mohla být situace – jdeš si zaházet s woblírkem na tlouště, maximálně čekáš štičku a on to srkne velkej fousáč. Tak to prostě je…
- Středa 9. července 2014 v 11:49® Scanix
-
David H.> jasne Davide, neresim UL, ale lov na woblery s lankem. Jinak konkretne tu 0.25mm mono jsem myslel na kluky z Orliku
Tento příspěvek byl editován 9.7.2014 11:50:09 uživatelem Scanix.Ale lovi jinaci nastrahy nez male smacky
UL ma urcite sve opodstatneni pri lovu na mikro nastrahy, ale urcite je zbytecne mit poddimenzovanou sestavu pri lovu s lankem a woblerem s dvema a vice nezamacknutymi trojhaky.
- Středa 9. července 2014 v 11:44® HaD
-
Ono taky jde o to, kde člověk chytá. Dávat třeba na candáty a okouny na Orlíku 0,25 monofil by asi moc rozumné nebylo. Resp. by to znemožnilo lov třeba na smáčka ve větší hloubce na rozumné hlavičce. To samé je s UL – jednou se mi letos na „mém“ potoce dostal do ruky prut s vlascem tuším 0,14–0,16. Musel jsem výrazně přitvrdit na gramáži jigovky, blbě se házelo, hodně jsem trhal (moc těžká hlavička na malé hloubce) atd…
- Středa 9. července 2014 v 10:59® kubas
-
Scanix> Pod to bych se podepsal
Tento příspěvek byl editován 9.7.2014 11:00:11 uživatelem kubas.. Líbilo se mně teď, jak jsem chytal blbeny přes pravé poledne v relativně čisté vodě na 0,60mm návazec z vlasce na 0,15mm pletence. Bylo jim to úplně jedno… Neříkám, že to tak funguje furt, ale v jemném vybavení se úplně taky nevyžívám
. Nevidím k tomu důvod.
- Středa 9. července 2014 v 10:47® Scanix
-
skwor, jepice> 0.20mm mono na woblery fakt neni, pokud nejdes tedy se pstruhovkovymi specialy, tak je to zbytecne slabe a tech par metru navic, co tim nahodis, SSR7 a podobne woby lovim nejcasteji na 0.25mm mono, chytam treba thrill na 0.22mm, kde ta dalka hodu je casto rozhodujici, ale je to stroft, ktery ma ten prumer stejne vetsi, nez je udavana hodnota. Vse co ma trojhaky by melo byt na rozumne dimenzovane sestave pro bezpecnost predevsim ryby. Lidi, co chytaji fakt delsi dobu a pekne ryby, casto davaji 0.25mm mono i jako forpas na gumy pri lovu candatu a nevsiml jsem si, ze by to jejich ulovky negativne ovlivnilo, ja osobne jsem nikdy nechapal tu touhu po jemnem vybavani, vyjma UL lovu, kde podle me 0.14mm je idealni, ale to se bavime opet o STROFTu, ktery je spis 0.16mm a cilenem lovu pstruhu. Nerad proste okovavam ryby. Navic pokud je na konci lanko, tak je ta jemnost uplne ale uplne zbytecna.
- Středa 9. července 2014 v 10:43® Bigpista
-
skwor> Já se z ní těšil přesně 8 náhozů
- Středa 9. července 2014 v 10:39® skwor
-
Bigpista> Já měl tu holografickou. A stejně jí asi urvu dřív, než se to nějak výrazně zhorší. Víš, jak to chodí
- Středa 9. července 2014 v 10:23® Bigpista
-
skwor> Tak jsem si znova objednal tu rapalu, abych mohl potvrdit tvou teorii
- Středa 9. července 2014 v 9:01® kubas
-
Scanix> Jsem rád, že tuto „vláčkařskou deformaci“ nemám jen já
. Pod 0,15 pletenku povětšinou taky nejdu, snad jen když jdu cíleně na blbeny
.
- Středa 9. července 2014 v 8:46® skwor
-
Scanix> Píše, že nebyl cíleně na sumcích. A pokud ten Nils byla osmička invicible, tak proč ne…
- Středa 9. července 2014 v 7:47® jepice-zruseno
-
Scanix> Proč by nemohl vláčet s 20kou vlascem? Na štiky a candáty to je ideální. Vždyť píše, že nešel původně na sumce …
- Středa 9. července 2014 v 0:51® Scanix
-
Nils Master> proc proboha vlacis woblery s 0.20mm navazcem?
- Úterý 8. července 2014 ve 23:07® Nils Master
-
tsive dneska zase souboj sezony… Sumec tak 170 možná víc, hned asi po 10 minutách kdy si najel na mělčinku se vynořil, ale to bylo naposled… pak neopustil dno. Na Nils Mastera a 0.20mm vlasec… 2 hodiny mi dával zabrat, ale nakonec udělal rychlej výpad a urazil mi to… chcalo jak svině, kolega co mi přijel na pomoc s lodí se nakonec při kotvení vykoupal i v řece, když blbě našlápnul
… ale prochcaní jsme byli oba, ve 22 hodin sme chytli tu největščí průtrž… no masakr. Zase sem cíleně na sumáry nevyrazil a zase zabralo hovado
… no ještě předtím sem chytil tak 70cm sumečka… Tak snad někdy…
- Úterý 8. července 2014 v 9:02® skwor
-
Bigpista> Taky možnost
- Pondělí 7. července 2014 ve 22:15® Bigpista
-
skwor> Nemůžu, už jsem ho urval
- Pondělí 7. července 2014 v 17:13® skwor
-
Tak buď jsem měl smůlu na kus, nebo ty 4cm shad rapy mají ještě míň odolnou povrchovou úpravu, než měli ty limitované Husky 13…
Bigpista> Ty sis ho na jaře kupoval taky, že jo? Můžeš potvrdit, co píšu nahoře?
- Neděle 6. července 2014 v 17:06® bruny
-
Tak až dneska jsem se dostal k vodě s vláčákem. Jak jsem tam přišel tak jsem se hned otočil, proto že to tam bylo horší než na mácháči. Sakra o pár metrů dál je koupaliště a všichni musí chodit sem.
- Pátek 4. července 2014 ve 21:07® Mr.Štikáč
-
U nas kousou pekne chodim na 5 rano a dou kudly i vetsi kousky okouni taky nezahalej
- Pátek 4. července 2014 v 18:07® bruny
-
Nová hračka na dravce. Tak snad zítra přiláká nějakého.
- Čtvrtek 3. července 2014 ve 23:06® Nils Master
-
dneska teda aktivita dravců bylo hodně marná… co to jako je?
být bez záběru. I další lidi to samí… jindy jdou aspoň čudli nebo něco prostě.
- Středa 2. července 2014 ve 20:29® kubas
-
Scanix> Když už, tak tu divnou srnku s parohama, ale srnkám se určitě vyhýbej
.
- Středa 2. července 2014 ve 20:25® Scanix
-
kubas> no parmy tu nemame, takze tlousti, ale srnky jo, snad se mi vyhnou
- Středa 2. července 2014 ve 20:22® kubas
-
Scanix> Přesně tak a „parma není srnka“, o čemž jsem se přesvědčil na zahájenou 2:35 ráno
.