Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 19. června 2014 v 16:50® bruny
-
Mohli by jste mi poradit který z těchto dvou pritů bych měl volit?? Cortez Light Perch Jig – délka 2,25 m, vrh. zátěž 0,5 – 7g / QUANTUM Hypercast Pro tour twist 2,25 m, vrh. zátěž 1 –7g
- Čtvrtek 19. června 2014 ve 14:54® kubas
-
skwor> 9cm Swimmer je výborný, baví mě s tím chytat
. Doufám, že to opadne co nejdřív…
- Čtvrtek 19. června 2014 ve 14:52® skwor
-
kubas> Doufejme, včera tu bylo asi 5 lidí a že by se chytalo, to zrovna ne
Tenhle týden se už nedostanu, příští chci testovat ty 9cm swimmery, ta guma se mi hrozně líbí.
- Středa 18. června 2014 ve 22:03® tenodvody
-
kubas> tady u nás pomalu a jistě opadá, začínají se objevovat jen feedraři a plavačkáři
- Středa 18. června 2014 ve 21:27® kubas
-
Toto není normální! Druhý den po zahájené večer sedět doma, díky tomu, že snad každý flek kolem vody je obsazený. Pak v té vodě má něco být
. Snad ten prvotní nápor brzy opadne…
- Středa 18. června 2014 ve 21:16® tenodvody
-
dam> s wolframem sem taky skončil, používám spinning leaders od Dragona, je to poctivé lanko a i to když zapřáhnu štičku je znát že bylo v zubech, ale zase, když ho namotáš, přehneš nebo zkroutíš, nemá paměť a je stále rovné.
- Středa 18. června 2014 v 17:26@ Palivec
-
Malíček> Na to téma je nepřeberná diskuse tady i na MRK. Já používán FC na štičí přívlač běžně, průměr 60 setin mm, Berkley Trilene. Pokud mi do něj zubatá kousne, dám jiný. Mám nadělané kusy se smyčkami fixovanými stláčecími trubičkami za pomoci krimplovacích kleští. Na chod nástrahy jsem vliv nezaznamenal. Mnozí tvrdí, že to štika překousne.Mi se to ještě nestalo. Možná bych nemusel používat žádný návazec, protože používám větší nástrahy a štiku mám většinou zahákovanou tak, že zuby drží jen nástrahu. Právě dnes jsem si donesl několik krásných rovných antikorových svařovacích drátů od 1 do 1,6 mm. Ty používám na jerk, ale ne kvůli zubům, ale proti zapletení. To mne tady naučil Osprey. Asi…
- Středa 18. června 2014 v 17:23® bruny
-
A můžete mi eště poradit jak se napichují ty smáčci co mají rozříznutý bříško?? jako např. BO A5 a A6
- Středa 18. června 2014 v 16:59® bruny
-
Takže když použiji třeba tří kilové wolfamové lanko s karabinou tak by to nemělo chod nástrahy nějak oblivnit, a budu mít jistotu že štika to nepřekousne.
- Středa 18. června 2014 v 15:39® Bigpista
-
Malíček> Malé nástrahy to podle mne ovlivní a na velkých už by mi klasické ocelové lanko nijak nevadilo. Max na jerky občas požívám hardmono.
- Středa 18. června 2014 v 15:34® Malíček
-
Chtěl bych se zeptat jen tak teoreticky jestli by se dal použít místo lanka fluocarbon řekněme 0,50 a jestli by to mělo vliv na chod…
- Středa 18. června 2014 ve 14:24® jepice-zruseno
-
Draky> Jo, to tříkilový by mohlo bejt tenoučký. Asi pořídím. Teď kupuju woframový návazce 2,5 kg a je to tak na pět minut chytání, sundat karabinku a obratlík a zahodit.
- Středa 18. června 2014 ve 13:37® _Beny
-
bruny> Lanko používám vždy (wolfram). I když chytám na malý smáčky třeba SSR3. Štika to bere naprosto spolehlivě jak smyslů zbavená. Bez lanka bych riskoval 100% ztrátu ryby nebo i její poranění.
Když zkouším štiky chytat na woblery, tak je často ignorují a jakmile nasadím menší nástrahu na menší dravce (okoun), vezme to kudla, která půl dne ignorovala wobler
Tento příspěvek byl editován 18.6.2014 13:39:37 uživatelem _Beny.…
- Středa 18. června 2014 ve 13:17® Draky
-
jepice> Teď si nejsem jistej – lanko je hnědý a na tomhle pozadí to moc nepoznám. Brácha chytal chvilku bez lanka, protože žádný neměl, tak jsem ho musel dovybavit, když jsem to zjistil.
Každopádně je to tenkej splétanej ocelovej drátek.
Měl by to být tenhle.
http://www.ubrcala.com/…re-Plus-6-kg
- Středa 18. června 2014 ve 13:13® BigMike
-
Před w. by mělo jít lanko vždy!
- Středa 18. června 2014 ve 12:42® jepice-zruseno
-
Draky> Ten microwire je toto? Vypadá to skoro jako vlasec na té fotce: http://www.chytej.cz/…mg107622.jpg Budu si něco takovýho v kilometráži muset pořídit a naflákat z toho deseticentimetrový návazce, protože ty wolframový lanka věčně zkroucený mě už vytáčej.
- Středa 18. června 2014 ve 12:23® skwor
-
dam> Vždyť jo
Sám jsem z těch, co lanko nacpou i před 3cm woblerka. Pokud to není čistě ptruhová voda. Ale je pravda, že používám hlavně wolfram a v pohodě.
- Středa 18. června 2014 ve 12:05® Draky
-
Taky lanka používám skoro vždy. Člověk nikdy neví a když použiješ tenký (já tenhle rok používám micro wire a taky super materiál), tak si myslím, že to ničemu nevadí.
Navíc jak říkal David – ve tvém případě není v podstatě o čem diskutovat.
- Středa 18. června 2014 ve 12:03® dam
-
skwor> bez lanka to je nesmysl…přes peníze to nemá smysl řešit, to pak člověk nemyslí na ryby…lanek je spousta, materiálu taky…volfram je dost o ničem, štika to s klidem urazí…
- Středa 18. června 2014 v 11:23® skwor
-
Zase je pravda, že malého jednoháčku je štika schopná se zbavit v podstatě okamžitě, skoro bych řekl jedním trhnutím hlavou (vlastní zkušenost ze Švédska). Ale je pravda, že jemné wolframové lanko je jistota a rozhodně nevadí.
- Středa 18. června 2014 v 11:09® HaD
-
jepice> o ono to zas tak horký s tím kroucením není. A navíc jsou i jiný matroše. Každopádně tady byl dotaz na velký smáky v místech s výskytem štik. To asi není co řešit. Tedy doufám!
- Středa 18. června 2014 v 10:15® Mysak1
-
jepice> Máš pravdu, jenže vidět pak ty sešitý kudličky mrzí ještě víc. Já lanko dávám vždy.
- Středa 18. června 2014 v 10:04® jepice-zruseno
-
bruny> Já chytám na malinký až střední smáčky napodzim okouny a lanko tam nedávám, ale štika to vzít rozhodně může. Když jdu napodzim na štiky a neberou na normální nástrahy, tak používám takový velký smáčky a slabý volframový lanko. Není problém používat ty nejslabší wolframová lanka i na malinký smáčky. Jenomže ty tenký lanka se po první menší vázce zkroutí do vrtule a daj se pak použít jenom na trojku rotačku do hrčáku pod jezem, kde se proudem našponujou. A po každým kopanci o kámen měnit lanko za cca 10 a více Kč brzo omrzí.
Tento příspěvek byl editován 18.6.2014 10:04:40 uživatelem jepice-zruseno. - Středa 18. června 2014 v 9:15® HaD
-
bruny> jednoznačně
- Středa 18. června 2014 v 8:43® Bigpista
-
bruny> Když chytám někde, kde by štika mohla být, tak dám jemné wolframové lenko. V nosnosti 2,5kg je to fakt pavučinka, která nevadí okounům ani tloušťům.
- Úterý 17. června 2014 ve 22:49® bruny
-
Mám použít lanko, když chytám na větší smáčky a je velká šance ze to vezme štika? ?
- Úterý 17. června 2014 ve 20:30® HaD
-
kubas> taky mě baví
- Úterý 17. června 2014 v 17:31® skwor
-
Akorát dneska nechápu jednu věc… Ti okouni byli fakt aktivní, krom těch tří mi jeden pěkný spadl a jeden se přijel podívat za zdolávaným kolegou. Při svítání pořádali na hladině slušné útoky na potěr, ale na hladinovku prostě záběr nepřišel, i když jsem to tahal přímo mezi nimi.
- Úterý 17. června 2014 v 15:29® skwor
-
kubas> Děkuju. Zítra večer repete.
- Úterý 17. června 2014 ve 14:29® kubas
-
skwor, sethy, spike> Pěkná práce hoši