Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 13. června 2014 v 10:42® HaD
HaD

kubas> mno, ono to přesně jde, ale není to moc šetrné a zejména budoucnost pstruha nebude nejrůžovější.

Pátek 13. června 2014 v 10:21® skwor
skwor

kubas> Kdo ví, jestli ten pstruh neležel v česlech s woblerem v tlamě… to by se přesně změřit dal.

dam> K tomuhle se ubírám taky.

Pátek 13. června 2014 v 10:06® dam
dam

Nils Master> osobně jsem od vesty už asi nadobro upustil…prakticky každou vycházku odchytám maximálně s pěti nástrahami, spíš se dvěmi…je to zbytečný tahat…a přemýšlet o tom, zda neberou, protože mám to pravé doma, je nesmysl…:-)

Pátek 13. června 2014 v 7:36® kubas
kubas

Mr.Štikáč> V klidu, jen mně to zajímá, jak se zaživa měří potočák bez korýtka na mm, protože si to s metrem dost dobře nedokážu představit. Nic víc…

Pátek 13. června 2014 ve 2:51® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

kubas> omlovam se velkojemnosti jiz se nebude opakovat nerad bych byl bicovan :-D

Pátek 13. června 2014 v 0:01® kubas
kubas

Mr.Štikáč> Zaživa si to nedovedu moc představit teda :-) . Já jsem rád, když potočáka změřím na centimetry a to jen málokdy, proto mi to přijde jako blbost měřit tu rybu nějak napřesno, navíc nevím k čemu. Buď má 45cm nebo 46cm :-) . Tady se nehraje na kaprařské míry 21,1kg :-D .

Čtvrtek 12. června 2014 ve 23:52® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

To ne ale da se zmerit snad i jinak na presno ne snad ?????;-)

Čtvrtek 12. června 2014 ve 22:14® kubas
kubas

Mr.Štikáč> Pěknej potočák. To jsi ho měřil v tom závodnickém korýtku, že jsi naměřil takovou délku?

Čtvrtek 12. června 2014 ve 22:13® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

OBr> Kdyz je sucho capnu vidle pripojim z prodluzky fazi a lezou a lezou a lezou ;-)

Čtvrtek 12. června 2014 ve 22:11® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

Tak dnes luxusni den .Prekonal jsem si osobacek na potocakovi na 45,2cm ale ikdyz to bude znit jako reklama ;-) byl lapen na nymficku red bass fota mam ale nemuzu najit datovej kablik tak snad do par dnu umistim sem na pokuk co se da u nas na Sazave jeste lapit ;-)

Čtvrtek 12. června 2014 ve 21:13® dodorider
dodorider

skwor> já to udělal téměř jako ty, ale s rozdílem toho, že ty se přizpusobuješ revíru a já jdu cíleně na sumce,takže woblery 12cm+ a večer v podvečer se jen stavím doma vemu druhou vestu a jde na UL :-) vyhraje to smáček a woblírky 3cm.:)

Čtvrtek 12. června 2014 ve 20:44® polenal

Ahoj prosím o radu jaký naviják zvolit na přívlač na 3 m pruty s gramáží 20–50g a 30–60g? Nevím jak se rozhodnout mezi Energy 4000 a corcast 4PiF Jet? Nebo poraďte něco za rozumnou cenu? Děkuji.

Čtvrtek 12. června 2014 ve 20:01® kubas
kubas

jepice> Mě oslovila ta 240cm, ale už né za ty peníze teda :-) . Jelikož UL vláčku moc neprovozuju, tak jsem do toho nešel :-) .

Čtvrtek 12. června 2014 v 17:23® OBr
OBr

Teď jsem se vrátil z garáže… plnil jsem jednu krabičku gumama na okouny..pak jsem si řekl, co kdyby byla štika, vzal jsem druhou, větší krabičku a přidal gumy na štiku. Ve snění jsem pokračoval dál, takže jsem připravil bedýnku, kdybych náhodou na echolotu měl sumce nebo v hloubce candáty. Pak jsem pro jistotu všechno doplnil alternativou ve woblerech a kdyby nešly ani na woby, tak „pár“ třpytek … teď na tu hromadu koukám, porovnávám s kapsou ve vestičce a rozhoduji se, že na to prdím a vezmu si jen malou krabičku na okouny. Aspoň jsem si přerovnal nástrahy ;-)

Čtvrtek 12. června 2014 v 16:48® Bigpista
Bigpista

skwor> To já na výběr rezignoval. Rozdělil jsem to do krabic tak, aby mi to ± sedělo gramáží k prutům. Takže s sebou vždy potáhnu max dvě krabice nástrah.

Čtvrtek 12. června 2014 v 16:43® skwor
skwor

Bigpista> Sranda pak bude u vody zjišťovat, co by se mi hodilo, ale zrovna to je doma :-D Jenomže tímhle tempem se k přípravě dostanu tak 1.7. :-D

Čtvrtek 12. června 2014 v 16:33® Bigpista
Bigpista

skwor> Optimisto, to jsem si říkal celou minulou sezónu :-))

Čtvrtek 12. června 2014 v 16:28® skwor
skwor

Nils Master> Na letošek dělám změnu a naopak sebou tahat všechno nebudu. Bude výběr podle vody, kam se budu chystat – a s přípravami jsem ještě nezačal :-D

Čtvrtek 12. června 2014 v 15:52® Nils Master
Nils Master

Palivec> právě musim to nacpat do vesty tak, abych měl od všeho něco :-D připravenýho – 2 krabičyk gum, 1 woblerů a pak asi 3 krabičky mikromrdek… Všechno najednou netáhnu… buď jen gumy, nebo jen woblery a nebo jen mikromrdky… Všechno najednou neberu, to leda na loď a k tomu i tři pruty :-D … Do vestičky pěkně dvě krabičky a proutek a řeka 50 metrů od baráku…

Čtvrtek 12. června 2014 v 15:49@ Palivec

Nils Master> Proč s sebou nosit všechno??? Máš toho asi málo, když tió nacpeš do vesty. David Maixner napsal krásnou větu v časopise Slovenský rybár (články o boatech, přeložím volně ze slovenštiny): Vybavení mám poměrně hodně. Více jako tím, na co budu chytat, se trápím tím, co si nejspíš nevezmu.

Čtvrtek 12. června 2014 v 15:44® Nils Master
Nils Master

tak já už jsem připraven… do nový vesty jsem nakoupil i nový krabičky, aby vše pasovalo… krabičky sem napěchoval nástrahama a v pondělí hurá na to! A dost mě to zmohlo, trvalo mi to asi 3 hodiny :-D … mám toho moc

Čtvrtek 12. června 2014 ve 13:50® HaD
HaD

Nils Master> je to možný :-) A to jsem poctivě uklidil auta do bezpečí, aby nám je kroupy nevyladily :-D

Čtvrtek 12. června 2014 ve 13:50® HaD
HaD

bruny> Já chytám vesměs kratší pruty – 180–240cm. Na menší smáčky do 7cm gramáž 2–10g. Na větší pak řekněme 10–30g.

Čtvrtek 12. června 2014 ve 13:09® OBr
OBr

Plzeň to samý.. jsem si říkal, že půjdu na rousnice, kdybych náhodou na zahájení zvolil špatnou taktiku, ale nic…sucho.

Čtvrtek 12. června 2014 v 10:58® Nils Master
Nils Master

tak pršelo snad všude, jen v Táboře a okolí ne :-D

Čtvrtek 12. června 2014 v 10:33® jepice-zruseno

kubas> Tak jsem pořídil za 17 stovek znova exceler 210 2–10g. Potkal jsme ještě verzi 190 cm 1 – 9 gramů za 1450, ale ta mi připadne bejt zbytečně krátká. Podobných měkkých prutů co se týče akce i ceny je na výběr spoustu, ale většinou jsou kratší a pořád ještě nehodlám tolerovat ty chybějící rukojeti. Jestli to tak ale půjde dál, budu si ty pruty muset asi začít lepit sám.

Středa 11. června 2014 v 17:00® bruny

David H.> Mohl bys mi eště doporučit na ty smáčky velikost prutu???

Středa 11. června 2014 v 16:25® OBr
OBr

David H.> bych teď nejradši zalezl do jezírka za oranžovejma karáskama :-)

Středa 11. června 2014 v 16:21® BigMike

Buďte v klidu, Německem to prošlo se studenou frontou, tady budou jen bouřky z tepla a zítra už ani to ne! A i kdyby šla L. o půl metru nad současný stav, jsou místa, kde…

Středa 11. června 2014 v 15:47® HaD
HaD

Nils Master> mno… asi jo