Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 20. března 2014 v 0:02® Petula
-
David H.> Máš naprostou pravdu.I já mám zkušenosti s oceánem v USA jsem rybařil na různých místech,ale krom hloubky a lovených ryb jsem si jiné změny nevšimnul.Zato vnitrozemí mě vždy uchvátilo kouzelnou nikým nerušenou přírodou a spostou velkých ryb.Pstruhovky tam mají kouzelné.Je něco úplně jiného lovit místní duháky oproti našim granulákům.
- Čtvrtek 20. března 2014 v 0:02® OBr
-
David H.> víš co mi na vnitrození (NO/ SWE/FI) nejvíc štve? Když jen projíždím, je všude mraky hub, ale není čas zastavit. Když dám procházku, je konec října a houby jsou zmrzlý. Když nasbírám krásný lišky, tak se mi na zpáteční cestě vysypou při otevření z kufru do voleje na parkovišti. Když vezu houbařskej košík z čech, zjistím, že červen je na severu ještě moc brzo na houby…
snad jen jednou, na ostrůvku uprostřed fjordu, mraky krásnejch křemenáčů, nasbírali jsme, ale neměli jsme olej, takže se dělaly řízky na másle..nebylo to úplně ideální, ale polívku z pytlíku to jednoznačně porazilo
- Středa 19. března 2014 ve 23:45® HaD
-
OBr>
to vnitrozemí je pro mě mnohem zajímavější jak to moře. To je tak nějak jednotvárné…
- Středa 19. března 2014 ve 23:20® OBr
-
David H.> viděl, máš naprostou pravdu a navíc si mi připoměl to, co jsem zapoměl dopsat – tedy že mluvím jen ze své zkušenosti z jihu a středu Švédska a to ještě dost omezeně, takže to je jen jeden z mnoha možných pohledů. Asi jako kdybych hodnotil rybaření na celém Orlíku a chytal jenom dvakrát v kempu na Radavě
Tento příspěvek byl editován 19.3.2014 22:21:45 uživatelem OBr. - Středa 19. března 2014 ve 22:59® HaD
-
OBr> pokud si viděl náš film o Laponsku, tak jistě musíš uznat, že Lipno to fakt není
- Středa 19. března 2014 ve 22:58® HaD
-
Srovnávat moře v Norsku a vnitrozemí ve Švédsku nelze. Resp. Lze, ale je to jako srovnávat lyžáky s kopačkama. Komfort a pohodlí s relaxem mohou zajistit oba druhy bot. Ale každé je na něco jiného. I když stejná optika lze použít také – obojí je sport…
- Středa 19. března 2014 ve 22:55® HaD
-
Belgam> bez teoretických úvah a z praxe: 2× 8 hodinový let s dvěma přestupy a no problem.
- Středa 19. března 2014 ve 22:54® OBr
-
skwor> jo, Švédsko je fajn, takové trochu Lipno, ale bez lidí a s rybama
Já si loni užil ve Švédsku dobrej „pochoďák“, ve 4 ráno nám na zpáteční cestě z NO došla nafta a nejbližší benzínka byla 20km…takže jsem si tu přírodu hezky vychutnal
dam> souhlas..z tohodle pohledu se mi jeví jako ideální místo, které jsem dával dole v odkazu. Chata přímo u vtoku pstruhovýho jezera do fjordu, saunička, udírnička, bez signálu, na místo se dostaneš pouze lodí… jen sehnat 8 bláznů, co jedou 2800km „jenom“ za zážitky a zpátky si vezou pár uzených filátek
- Středa 19. března 2014 ve 22:22® jepice-zruseno
-
Belgam> Předpokládám, že by neměl být problém. Je ale možné v případě, že se budou cukat a bude dost času, to příruční zavazadlo donýst zpátky a dát ho jako další zavazadlo do zavazadlového prostoru. To ale nedoporučuju, protože putuje li takto malé zavazadlo, navíc odděleně od ostatních zavazadel „letišťními kuloáry“, je tam velké riziko, že to nějakej debil (pracovník) vykrade, zvláště na Ruzyni. Doporučuju to dát rovnou k nějakejm ostatním věcem do kufru a mít klid (snad).
- Středa 19. března 2014 ve 22:07® dam
-
Belgam> nebudeš, pokud na nich nezapomenes trojhacky…
- Středa 19. března 2014 ve 22:06® Petula
-
Belgam> ¨Trojháčky by mohly sloužit jako zbraň,lépe se dotázat přímo na letištní kontrole.
- Středa 19. března 2014 ve 21:49® Belgam
-
ahoj,budu mít problém s woblery v přírucním zavazadle na palube letadla?máte někdo zkušenost?
- Středa 19. března 2014 ve 20:34® skwor
-
troutkiller> Jasně, druhy ryb jsou jiný bez debat. Ale nechápu, proč by Švédsko neměl být relax a krásná příroda. To je celkem kosočtvercovina (kerob kopyright).
- Středa 19. března 2014 ve 20:09® troutkiller
-
skwor>Pro mně za mně si dej třeba Mácháč.Norsko je relax,krásná příroda a tejden s kámošema.Hlavně třeba Halíka ve Švédech nelapnu.
- Středa 19. března 2014 v 11:57® dam
-
OBr> Norsko je krásné a je takové, jaké si ho chce člověk udělat. Buď to prožije jako neskutečnou honičku ryb a následnou masařinu, nebo jezdí s klidem na moře s vláčákem a vezme si tresku k večeři. Podle mě nestojí za to jet tak daleko kvůli obavě, že tě někdo vyhmátne s kilama ryb. Je super se projít po útesech, vyrazit na jezera a nebo se jen tak projít a relaxovat…já už dávno jen relaxuji…Švédskem jsem jem mockrát a nikdy pořádně nechytal, letos to prostě musím napravit a užít si trochu jiné přírody…
- Středa 19. března 2014 v 11:53® dam
-
jepice> a velmi vostrá
- Středa 19. března 2014 v 10:23® skwor
-
OBr> Mě to moře fakt nikdy moc netáhlo… Kamarádi jedou letos v květnu. Švédsko se mi líbí. Poprvé jsem se tam teda dost hnal za šupinou (a vlastně i rybu, pro kterou jsem tam jel na prut dostal). Podruhé jsem si to užíval se vším všudy. Včetně dne, kdy jsem prut nechal v chatě a šel projít okolí. A i když tu metrovku pořád nemám, tak se mi tam děsně líbilo
- Středa 19. března 2014 v 10:20® OBr
-
skwor> to jsem si taky říkal, pod tíhou článkú v časopisech a diskuzich o hrozné masařině jsem se zařek, že moře nikdy… Poté, co jsem změnil přístup, mám jasnou volbu: kombinace turistiky, poznávání okolí a rybařiny. Sice se nemůžu chlubit velkými výřady, ale jak pozoruju své okolí, vracím se zpátky mnohem víc odpočatý a spokojený. V tomhle mi pak vyhovuje Norsko – členité pobřeží, krásný hory, horský jezera s pstruhem a hlavně, na moři mám šanci chytit něco, co si doma na rybníce neulovim a tohle tajemno mne přitahuje.
- Středa 19. března 2014 v 9:27® skwor
-
troutkiller> Zatímco ve Švédsku je to týden stresu a nervů, že jo?
Kterou z těch zemí preferuju bych řekl bez nejmenšího zaváhání. Moře mě netáhne.
- Středa 19. března 2014 v 7:34® jepice-zruseno
-
dam> Podle těch záseků ve hřbetě vypadá, jako by ho předžvejkala volavka.
- Úterý 18. března 2014 ve 21:26® OBr
-
Když jste u toho zahraničí, nějakej tip na Švédsko – vnitrozemí, kde by byl barák pro 8 lidí a na samotě? V Norsku chci někdy udělat výpravu na Plahte Estate (http://www.plahte.no/…sk/index.htm#…) , ale tam mi teď nikdo nechce ject, prý moc daleko
Tento příspěvek byl editován 18.3.2014 20:27:18 uživatelem OBr.Tak je zkusím navnadit postupně nejprve něčím bližším u Švédů
- Úterý 18. března 2014 ve 20:15® HaD
-
troutkiller> Švédsko uvnitř a moře se nedá srovnávat. Pohoda je ale tam i tam.
- Pondělí 17. března 2014 ve 21:31® dam
-
troutkiller> hele toho se nebojím, jaky si to uděláš, takový to budeš mít
- Pondělí 17. března 2014 ve 20:33® troutkiller
-
dam>Já ti nevim,švédsko mně nikdy nelákalo.Norsko je tejden totálního klidu a relaxace.
- Pondělí 17. března 2014 v 19:59® dam
-
troutkiller> tak já Norsko letos opět vynechám, dám místo něj Švédsko
…ale je toho v plánu víc
- Pondělí 17. března 2014 v 19:35® troutkiller
-
dam>To já se těším na Tresku v pivnim těstíčku
)Už jen měsíc a pul
)
- Pondělí 17. března 2014 v 19:25® dam
-
sethy> tak tohle už bylo