Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 2. března 2014 ve 12:16® Georgino
-
ve VČ bylo v devadesátých letech všeobecný hájení na 100%. Konkrétně to bylo od 16. března do 30. dubna na stojatých vodách, do 15. června na tekoucích vodách
- Neděle 2. března 2014 v 10:27® HaD
-
troutkiller> si wůlllllll
)))))
- Neděle 2. března 2014 v 9:12® troutkiller
-
sethy>Musim zajít častěji,s tim prodanym drakem si mně nasral
))Mamka se chystá sázet rajčata a tohle by mohlo bejt řešení
)
- Sobota 1. března 2014 ve 22:15® HaD
-
jepice> jsou lidi, který se na přepravu osob spokojí se stodvácou za 5000. Další mají ojetou oktávku za stopade, někteří fauvé v kombajnu a jiní jezdí jen poršákem za 5000000. Prut můžeš mít smysluplný-výkon/cena (počet ulovených kg kaprů za jeho životnost) za 300 a nesmyslný za 20000…
- Sobota 1. března 2014 ve 20:54® Scanix
-
Segoves> ten starsi pan bych rekl, ze mohl byt klidne pan Kepr, ktery takto lovival uz i pred timto upresnenim, viz scan BP. Podle meho mu to umoznuje nelogicke a neprilis srozumitelne vydefinovani lovu na umelou musku a stejne tak lovu privlaci viz http://www.rybsvaz.cz/?…
Tento příspěvek byl editován 1.3.2014 19:55:00 uživatelem Scanix. - Sobota 1. března 2014 v 15:47® jepice-zruseno
-
sethy> Ta cena mi rezomuje ještě teďka
Přitom je to jenom na ryby
Je k něčemu ta rezonující rukojeť dobrá?
- Sobota 1. března 2014 v 15:26® sethy
-
Je fuč
- Sobota 1. března 2014 ve 14:31® regulus
-
skwor> teď si tak uvědomuju, že dřív bejvala zahájená 16.6. (když byl ještě všeobecnej zákaz lovu na MP a pak dravcová zahájená 1.7. (to se už mohlo chytat na rybičku). Vlastně si ani nepamatuju kdy tu rybičku a přívlač přehodili na 16.6.
- Sobota 1. března 2014 ve 14:11® skwor
-
regulus> Ono to asi bylo fakt revír od revíru. Podrobněji si to už moc nepamatuju, ale utkvělo mi v hlavě, že tam se právě začínalo až v září.
sethy> Kdybych ty tři tisíce měl…
- Sobota 1. března 2014 ve 14:03® regulus
-
A ještě druhá půlka
- Sobota 1. března 2014 ve 14:02® regulus
-
Když už jsme to tu tak nakousli, tak jeden výlet do pravěku, RŘ z roku 1979.
- Sobota 1. března 2014 ve 14:00® regulus
-
skwor> přiznám se, že si nepamatuju, od kdy byla vláčka povolena už od 16.6., ale pokud se nemýlím, tak to bylo tak nějak pozvolna. Nejdřív byla vyjímka jen na vybraných přehradách, pak a to fakt nevím jistě se možná mohlo jen na přehradách nebo i na stojácích, ale … . Popravdě kromě pravěku jsem vyštrachal RŘ MRS z roku 1999 a tam už byla přívlač od 16.6. na MP všude, ale pokud si pamatuju, tak můj mladej lítal na pryglu s třpytkou když mu bylo tak 10, takže tak okolo roku 1995, ale ani tímto si jistej nejsu.
- Sobota 1. března 2014 ve 13:43® sethy
-
Nechcete ho někdo za 3000Kč
http://www.rsp-fishing.cz/…-90m-3-5-18g - Sobota 1. března 2014 ve 13:31® HaD
-
regulus> neeeeeeeeeeeeeee je rok 2014!!!
- Sobota 1. března 2014 ve 12:44® jepice-zruseno
-
regulus> U nás na přehradě to tak je – od 1. září. Donedávna byla zakázaná úplně, stejně jako na velké části stojáků včetně slepých ramen spojených s řekou v mým okolí. Radši od 1. září, než vůbec. Asi tak. Akorát to je nespravedlivý k dětem, který pak v podstatě celý prázdniny nesmí vláčet. Ale tak co, naštěstí se dá chytat na mušku
Tento příspěvek byl editován 1.3.2014 11:45:34 uživatelem jepice-zruseno.A to i na těch stojákách, kde je přívlač zakázaná. Pokud si vzpomínám, tak bejvaly na muškách zakázaný i korálky, aby to ty kudly nelákalo.
- Sobota 1. března 2014 ve 12:42® skwor
-
regulus> Na Berounce 5 byla vláčka od září ještě v dobách, kdy jsem začínal chytat. Což je relativně nedávno, cca 13–14 let.
Tento příspěvek byl editován 1.3.2014 11:42:53 uživatelem skwor. - Sobota 1. března 2014 ve 12:29® regulus
-
jepice> jak jsem psal, do roku 1990 jsme to v Čechách a na Moravě měli téměř na 100% všichni stejný, co se dělo v ČRS po roce 1990 netuším, nestaral jsem se o to, ale fakt pochybuju, že by to všeobecný hájení bylo celoplošný, spíš nějaká místní úprava, ale tvrdit to nemůžu. Konec konců o tom tady už v minulosti byla několikrát řeč a jsem přesvědčen, že Kakr to bude vědět naprosto přesně.
Jinak když tak voláte po minulých předpisech, tak jak by se vám líbilo, kdyby byla přívlač povolena jen od 1.září do konce roku (to dřív platilo).
- Sobota 1. března 2014 v 11:14® jepice-zruseno
-
regulus> No je to doba, kdy už jsem měl povolenku, takže 1996, 1997.
Tento příspěvek byl editován 1.3.2014 10:15:03 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 1. března 2014 v 10:12® HaD
-
regulus> já už si to nepamatuju.
- Sobota 1. března 2014 ve 2:56® regulus
-
jepice> furt nevím o zhruba jakým roku se bavíš. Asi nějaká místní úprava, jinak si to vysvětlit neumím.
My v Brně a okolí máme taky dvě MP kde se smí vláčet od 16.4. a paradoxně je tam štika a okoun považován za rybu nežádoucí, musí z vody ven a je tu třeba jeden úsek (ne celej revír) kde je 1.10. do 15.4. všeobecný zákaz lovu ryb. Ale to je docela vyjímka.
- Sobota 1. března 2014 ve 2:42® jepice-zruseno
-
regulus> Nevim, vrtá mi hlavou, proč jsme teda na řece nemohli chytat. Třeba David je z jižních čech, ten by to mohl vědět, jestli tam nebylo něco jinak.
- Sobota 1. března 2014 ve 2:34® regulus
-
jepice> tehdy žádnek ÚS nebyl, byl jen ČRS a SRZ, až do roku 1990 to bylo v Čechách a na Moravě úplně stejný, na slovensku (SRZ) nevím, co se dělo v ČRS po roce 1990 nevím, ale nepředpokládám, že by se tam znovu zavedlo všeobecné hájení v MRS to na 100% nebylo.
- Sobota 1. března 2014 ve 2:28® HaD
-
Je to hlavně o tom, jak to má kdo v hlavě. Vím, že tady teď tu možnost máme a stejně mě ani nenapadlo jít někam se strýmry. Dravci by měli mít klid. Ať je to povoleno nebo ne. Něco jiného je strýmr např. Na konci května. Sice je štika deník Jure hájená, ale defacto je už smysl hájení – výtěr hotov. Takže za mě raději chytat podle selské ho rozumu s ohledem na přírodu, než rádoby legálně, ale prasecky. Na druhou stranu lov dravců v prosinci, kdy jsou štiky i okouni už plní jiker a mlíči by šlo taky považovat za nemorální. Teď kde je ta hranice?
- Sobota 1. března 2014 ve 2:24® jepice-zruseno
-
regulus> Tak to teda nevím, proč jsme tam na jaře nechytali. Chtělo by to vyhrabat starej celosvazovej soupis – jestli to nebylo v nějakejch podmínkách ú.s. JČ, nebo tak něco
- Sobota 1. března 2014 ve 2:18® regulus
-
jepice> co ti na to odpovědět …
- Sobota 1. března 2014 ve 2:10® jepice-zruseno
-
regulus> Nevím co se kdy a jak zrušilo, ale vím, že např. řeka skalice ve varvažově měla výjímku z jarního hájení, protože hygienici objevili nějakou „chemii“ v rybím mase. Pak se ale ukázalo, že se hygiena spletla a najednou se tam na jaře chytat zase nesmělo a muselo se jezdit/chodi až pod soutok s lomnicí na orlík, na stojáku se mohlo.
- Sobota 1. března 2014 v 0:09® regulus
-
jepice> nic ve zlým, ale pokud je ti tolik kolik máš napsaný v kartě, tak si všeobecnej zákaz lovu na MP vodách nemůžeš pamatovat, protože v době kdy to platilo jsi ještě nebyl na světě. Popravdě si už po těch letech nepamatuju kdy se to zrušilo, začátkem osmdesátých let to ale už určitě neplatilo. Dost možná, že to padlo se zavedením krajského rybolovu, tuším v roce 1976, ale úplně přesně si to už nepamatuju.
Takže když zhodnotím ty projevy co tu mnozí z vás přednesli, tak s nimi lze více méně souhlasit, ale nelze předpokládat, že by byl znovu po víc jak 30 letech opět zaveden všeobecný zákaz lovu na MP vodách, je naprosto nepodstatné jestli jen tekoucích nebo en bloc. Je třeba si uvědomit jednu věc, rybaření se dnes řídí zákonem a ten může změnit jen parlament a i když pominu co za parasárny z nich za posledních 20 let vylezlo (asi by z nich vypadl ještě větší paskvil), tak tu v prvé řadě není vůle, jinými slovy, oni mají nějakej zákon o rybářství úplně na háku. Jakýsi úpravy jednotlivými ÚS jsou možná myšleny dobře, ale soudě dle toho co tu bylo napsáno, tak jsou ve finále k ničemu a jak už tu bylo řečeno, v podstatě škody jsou minimální. Uvědomte si, že naprostou většinu rybářů tohle vůbec nezajímá a ani tak chytat nebudou, protože je zajímá jen kapř. Pak je tu skupina rybářů převážně vychovaná internetem, protože tady našli to množství informací v podstatě zadarmo, sami by tyto informace shromažďovali spoustu let. To je ale vcelku menšina, dejme tomu 10–15% a je tu nějakejch 5% co si jakýmsi způsobem uvědomují souvislosti, nesnaží se to vochcávat, nehledají si skulinky v předpisech a nedělají to co rybám škodí. Finále je takový, že těch pár Lojzů Debilů, co ty skulinky hledají je svým způsobem nepodstatná, nenadělají moc škody, ale naserou ostatní rybáře co si uvědomují že tohle nebo tamto je lepší nedělat. Je úplně jedno jestli je dotyčnej muškař nebo vláčkař, myslím si, že není až tak velkej problém zbytečně nevymejšlet ptákoviny a chytat způsobem, kterej není řekněme kontroverzní, je totiž úplně jedno, jakej způsob lovu použiju, není účinej jenom jeden, na plavačku s žížalou se dá chytit daleko víc hájenejch ryb než na přívlač nebo mouchu, ale to nikomu žíly netrhá.
- Pátek 28. února 2014 ve 21:39® jepice-zruseno
-
Ty ankety jsou alespoň k něčemu užitečné: 57% by nezavádělo všeobecné jarní hájení a hlasovalo pro možnost: Nemá smysl, teď je to správně. Přitom s lovem dravců muškařením na MP před zahájením zásadně nesouhlasí 66%. Také v jiné anketě většina hlasovala, že stavy dravců pomalu a nebo rychle klesají. A já se ptám: Opravdu si myslíte, že za pokles množství ryb v našich vodách může těch několik lidí, kteří chytají dravce na mušku? Podle ankety ano. Všude možně tu vidím příspěvky ve stylu „tenkrát bylo všude ryb…“ Já teda nevím, já si z „tenkrát“ pamatuji jedinou věc, která tenkrát byla v pravidlech jinak. Nesmělo se na jaře na většině toků chytat. Ano, byl to opruz, opruz pro všchny bez rozdílu techniky lovu.
- Pátek 28. února 2014 ve 21:20® jepice-zruseno
-
Kazan> Nevim, co komu má dojít. Že někdo něco chytá na mouchu podle předpisů místo na žížalu? Nebo jakej je problém? Jak jsem napsal dříve – jestli chceme chránit ryby, tak musíme uvažovat o všeobecným jarním hájení. Protože všechno ostatní je ve výsledku akorát buzerace tu muškařů, tu přívlačářů, někde zase rybičkářů a nakonec vono i to krmítko se blejská a občas ho ta kudla veme … Co takhle zakázat krmítka? Nebo háčky? Protože když je tam háček, tak hrozí, že se něco chytí… Už tady ta diskuze o jarním všeobecném hájení proběhla. Sám za sebe bych byl ochoten to na tekoucích vodách akceptovat. Furt lepší, než aby mi někdo přeměřoval žížalu na háčku nebo chloupky na mušce.
- Pátek 28. února 2014 ve 21:09® skwor
-
Kazan> A ta doba se na hodně místech už možná blíží…