Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 26. února 2014 v 19:12® corrvete
corrvete

sidla … Děkuju . Asi pudu do 4500 mezi nim a 3500je 20g rozdil a to me asi nezabije :-)

Středa 26. února 2014 v 18:37® sidla
sidla

corrvete> zatím si nestěžuju,mám 4500 na sumcovláčku,sice jenom rok odházený,ale návin a všechno funguje jak má,škoda té náhradní cívky.můžu ti udělat foto k porovnání s atlantisem 5000 red arc 10300 10400 ryobi ecusima 4000.ale jenom kdybys chtěl :-)

foto/diskuze/privlac/2014/th-img105147.jpg
Středa 26. února 2014 v 18:31® corrvete
corrvete

Zdravim budu si kupovat Penn Spinfisher SSV na přívlač převážně na Otavu ale nevim jestli velikost 3500 nebo 4500 prosím o radu nebo nějake vlastní zkušenosti děkuju :-)

Úterý 25. února 2014 ve 12:59® jepice-zruseno

Palivec> Škoda no, někdo by je třeba ještě využil jako já. Ty tapy jsou už spíš na zeď nebo na RT.

Tento příspěvek byl editován 25.2.2014 12:00:55 uživatelem jepice-zruseno.
Úterý 25. února 2014 v 11:39@ Palivec

jepice> A musím se přiznat, že jsem snad před 5 lety nějaké starší, ale málo jeté, sigmičky šlehl do kontejnera. Stejně tak asi 5 tapů,které teď chce kdosi koupit. Ať.

Úterý 25. února 2014 v 11:37@ Palivec

jepice> Tak to ti gratuluji. Ne k té nechutné čepici, ale k tvé radosti. A úpřímně. Jen nechápu, po kom že ta čepice je…

foto/diskuze/privlac/2014/th-img105120.jpg
Pondělí 24. února 2014 v 11:44® jepice-zruseno

Takže na lehkou přívlač mám kompletní navíjecí výbavu z japonska a navíc značkovou čepici :-))

Tento příspěvek byl editován 24.2.2014 10:45:29 uživatelem jepice-zruseno.
foto/diskuze/privlac/2014/th-img105103.jpg
Čtvrtek 20. února 2014 v 19:49® jepice-zruseno

David H.> To je okoun živorodý, ne? :-D

Čtvrtek 20. února 2014 v 19:48® jepice-zruseno

OBr> Na dírkách moc nechytám. Ale mimo dírky záleží na barvě dna a čistotě vody. KDyž je taková světle hnědě kalný, tak jsou taky vyblitý, třeba v létě po bouřce. A nebo na pískovně jsou světlejší.

Čtvrtek 20. února 2014 v 19:04® HaD
HaD

OBr> na dírkách jsou většinou „vyblitý“

Čtvrtek 20. února 2014 ve 12:51@ Palivec

NEBEZPEČNÉ CHEMIKÁLIE NALEZENY V TEXTILU LUXUSNÍCH ZNAČEK http://www.ac24.cz/…snich-znacek Cituji: [1] Nonylfenol ethoxyláty (NPEs) je skupina chemických látek, které se v životním prostředí rozkládají na daleko toxičtější látky – nonylfenoly (NP), které jsou známé jako hormonální disruptory. Tyto látky zůstávají v životním prostředí dlouhou dobu a jsou biokumulativní – hromadí se v tkáních lidí a zvířat.

[2] Ftaláty jsou chemické látky často používané v textilním průmyslu, například k změkčení plastů v některých potiscích. Většina ftalátů je nebezpečná pro reprodukční systém, především u savců.

[3] Perfluorované sloučeniny (PFCs) jsou synte¬tické látky, které jsou díky svým vlastnostem (jsou nepřilnavé aodpuzují vodu) velmi rozšířené v průmyslu. V textilní výrobě se používají při úpravě textilu a kůže, které mají být odolné vůči vodě a skvrnám. Mnohé perfluorované sloučeniny přetrvávají v životním prostředí a mohou se hromadit v tělních tkáních a koncentrovat v potravním řetězci. Bylo prokázá¬no, že mohou poškozovat játra a narušují funkci růstových a roz¬množovacích hormonů. Nejznámějším zástupcem těchto sloučenin je perfluorooktan­sul¬fonát (PFOS). Ten je jednou z látek regulovaných Stockholms¬kou úmluvou, což je globálníkonvence, která má za cíl chránit životní prostředí a lidské zdraví před persistentními látkami. Zakázán je i v Evropě a Kanadě.

[2] Antiomon, přesněji oxid antimoničný se používá pro výrobu polyesterových vláken. Jeho vlastnosti, včetně toxicity, jsou v literatuře srovnávány s arsenem. Toxicita a další nebezpečné vlastnosti velmi záleží na formě, v jaké se vyskytuje. Může být silně toxický pro vodní organismy, narušovat funkci hormonů i způsobovat rakovinu. Právě u oxidu antimoničného se předpokládají karcinogenní vlastnosti.

Čtvrtek 20. února 2014 ve 12:37® OBr
OBr

David H.> Velikostně krasavec, ale barevně je to takovej árijec. Už jsem na to koukal v diskuzi „ostrava“, kde mají pěkný kousky ze Španělska, ale taky dost vybledlý.. čím to? Světlé dno a prostředí bez vodních rostlin?

Čtvrtek 20. února 2014 v 10:37® HaD
HaD

Z FB – Sergey Giorgev.

foto/diskuze/privlac/2014/th-img105005.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img105006.jpg
Čtvrtek 20. února 2014 ve 3:29® jepice-zruseno

Prichy> Došlo zřejmě k nedorozumění. Výrobce CHEMICKÝCH LÁTEK to psát musí. To znamená, že do výroby „gum“ (nebo pláštěnek, dudlíků, obalů na termix, …) to dojde s varováním, k nám to dojde obvykle už bez varování. Výrobce nástrah z těchto chemikálií to totiž psát nemusí. Podle zákona je tedy vše v pořádku a nikdy jsem se nepokoušel tvrdit opak.

Čtvrtek 20. února 2014 v 1:27® Prichy
Prichy

pokud tam mám chyby, omlouvám se, ale mám za sebou celkem dlouhý den.....navíc ta prohra v hokeji :-D

Čtvrtek 20. února 2014 v 1:26® Prichy
Prichy

Palivec> Psal jsem, že obhajuji jedy? Psal jsem, že jsi mě urazil odkazem na lidovky.cz? Urazil jsi mne uplně něčím jiným, ale vysvětlovat Ti to rozhodně nehodlám. Co jsem tedy psal. Psal jsem odpověď na příspěvek jepičáka, který tvrdil, že podle zákona má výrobce uvádět složení chemikálií. Což rozhodně není pravda ( pokud ano, můžeš mi to vyvrátit). Psal jsem, že samozřejmě mám bezpečnostní a technické listy, kde je přesně napsáno jak s látkou nakládat a jemu jsem nabídnul do nich nahlédnout. Víc jsem nepsal, pak jsi mne bombardoval články, které v různých podobách kolují netem už asi tak 10 let. Všude se píše o dětských hračkách, lékařských pomůckách atd. Zde se tuším v roce 2004 nebo 2006 přijala směrnice o omezení množství ftalátů. To je vše pravda a nelze s tím nesouhlasit. Bohužel, většinou tyto zdroje zmiňují jeden (DEPH) nebo max. základních 6 ftalátů. Už se tam člověk ( zajímavé, že nikde) o dalších cca 34řech jiných ftalátech a už vůbec o adipátech. Vše se to mydlí, jak se to mydlí na základě studie o DEPH. Vůbec nikde se normální člověk už nedozví o stabilizátorech atd. ( třeba se za nějaký ten rok dozvíme nové poznatky o škodlivosti modernějších změkčovadel …to fakt neví nikdo na světě) Dále jednou pro vždy bych rád vyvrátil mýtus, že ftaláty smrdí. Většina ( DEPH a dibuthil na 100%) jsou zcela bez zápachu. To mastné, v čem jsou naložené gumy ( např. z cabelasu) je speciální „olej“ proti stárnutí. Dále pro Tebe mám nepotěšující zprávu EU opět povolila balení potraviny ( spíš nezakázala) do PVC na základě nových zjištění. Dnes dokonce už ani nemusí být na obalu 3 v trojúhelníčku. Dále, dal jsi si někdy tu práci a zjistil jsi co jsme jako malí cucali v dudlíkách? Od kdy se používá PVC?

už vůbec sem nechci zatahovat jiné, daleko větší škodliviny, u kterých je jasně prokázán neblahý vliv na životní prostředí a lidských organismus ( a neřeší se)…a už vůbec se nebudeme poustět do témat, které vyšly v „plátcích“ typu novinky, lidovky atd. o karcinogením mléku či škodlivosti choresterolu ve žloudku vajec.

Jestli mi něco nechutná nebo chutná je vedlejší…klidně budu za blba, nevadí mi, když mě někdo neuznává, ani já neuznávám každého, takže to je vlastně v pořádku. Jediné o co Tě žádám je slušná komunikace na urovni. Pokud toho nejsi schopen, je mi líto.

PS: někdy se v EU snažíme být papežtější než papež ;-)

Středa 19. února 2014 ve 23:22@ Palivec

Prichy> Radši se přiznej, že ti nechutná debata o ftalátech, které prodáváš v gumách. Co je neslušného na tom, že cituji Lidovky, ve kterých se píše o jejich škodlivosti? Je to prostě fakt a kdyby jsi pořádně četl a nechoval se jako obhájce jedů, dozvěděl by jsi se víc. Možná, že máš takové záchvaty paranoie právě z těch ftalátů.

Středa 19. února 2014 ve 23:15@ Palivec

skwor> Mám 2 ty nejmenší voblery toho typu a minulý rok jsem je zkoušel na pstruhových vodách. Koupil jsem je od Mrázika z Maxxo. Takové normálnější barvy (na obrázku). Nepozoroval jsem žádnou zvláštní účinnost, proti jiným. Víc pstruhů jsem chytil na vranky Bullhead od Salma. Ale nějak zvlášť jsem se testování nevěnoval. A nejsem závodník.

foto/diskuze/privlac/2014/th-img105000.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img105001.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img105002.jpg
Středa 19. února 2014 ve 20:03® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

Mlcim !

Středa 19. února 2014 v 19:52® HaD
HaD

Mr.Štikáč> laskavě se uklidni!!!

Středa 19. února 2014 v 19:26® OBr
OBr

Prichy> výsledky té hmoty a vůbec analýza na spektrometru by mě dost zajímala.

Doufám, že si na to na nějakým srazu vzpomenu a dáme debatu. Na oplátku poskytnu informace o stabilitě polyfenolů obsažených ve chmelových šišticích :-)

Středa 19. února 2014 v 19:21® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

No jiste mistri sveta !

Středa 19. února 2014 v 19:17® kubas
kubas

skwor> No kéž by alespoň to :-D .

Středa 19. února 2014 v 19:12® skwor
skwor

kubas> Mě se taky zdá, že tohle bude spíš hon na fishbony…

Středa 19. února 2014 v 19:10® kubas
kubas

skwor> Kašli na to, nemá to význam v tomto případě absolutně ;-) .

Středa 19. února 2014 v 19:04® skwor
skwor

Štiky se začínají třít, tak je budeme chytat a zbytečně fotit. No těprdel… to jsme to dopracovali.

Tento příspěvek byl editován 19.2.2014 18:05:18 uživatelem skwor.
Středa 19. února 2014 v 19:03® jepice-zruseno

Spíš je zajímavý, že se ty ryby vytíraj v únoru. Už jsem viděl několik fotek strupatejch cejnů, teď ta štika.

Středa 19. února 2014 v 18:57® kubas
kubas

Mr.Štikáč> Jo, máš recht :-)) .

Středa 19. února 2014 v 18:47® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

Nad sebou se zamejslej !!!!

Středa 19. února 2014 v 18:44® kubas
kubas

Mr.Štikáč> Bral jsem to tak, že by bylo dobré se zamyslet skrz tu rybu, sám sebe obhajovat nemusíš, to není potřeba. V podstatě je mi to buřt, moje voda to dost pravděpodobně naštěstí nebyla :-) .