Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 18. února 2014 ve 23:15® HaD
-
jepice> jo a na olověné hlavičky prosím sahat pouze v rukavicích.
Kdyby se Ti náhodou povedly od někoho získat složení, např. u nějaké úspěšné koulařské firmy, dej echo. Určitě to zhodnotíme
- Úterý 18. února 2014 ve 23:13® jepice-zruseno
-
David H.>
Tento příspěvek byl editován 18.2.2014 22:13:51 uživatelem jepice-zruseno.Jo, to tam bejvá napsaný.
- Úterý 18. února 2014 ve 23:12® HaD
-
jepice> Nicht essen bitte. Nur angeln!
- Úterý 18. února 2014 ve 23:00® jepice-zruseno
-
David H.> Když do továrny dorazí ta „chemie“ v barelu, tak je přímo na tom nebo v bezp. listu podle zákona napsáno, z čeho to je, jaké se mají používat ochranné pomůcky a co se může stát při expozici. Když to stejný dorazí v gumách ke konečnému uživateli, tak je to najednou knowhow. A nejen ke konečnému uživateli, ale i na pulty obchodů, kde je s tím prodejce denodenně v kontaktu. To není narážka jenom na vás, to je prostě bohužel obecný jev. Nebo to tak není a zabývá se tím někdo, alespoň v rámci firmy?
- Úterý 18. února 2014 ve 21:03® skwor
-
Když už tu probíráte ty UL nástrahy. Co woblery Repulu wise shad, nemáte někdo zkušenost? Barvy mají celkem zajímavé.
- Úterý 18. února 2014 v 19:15® HaD
-
jepice> je mi líto, ale to je naše know how. Mnoho rybářů i výrobců naší gumu obdivuje a návod jim opravdu dávat nebudeme.
- Úterý 18. února 2014 v 19:10@ Palivec
-
troutkiller> Loni jsem si po vzoru „vaňkovek“ (cca stejné tvary) udělal z tlustého měděného plechu pár těžkých plandavek. Vaňkovky originál se mi zdály lehké. A posypal jsem je vysokoteplotním smaltem a šoupl do pícky. Psychedelické plandy, barevné až oči přecházely a krásně lesklé, prostě smalt.Manželka se smála, ať to nabízím jako šperky. Kamarád se smál, že se toho budou ryby bát. Opak byl pravdou.
- Úterý 18. února 2014 v 19:02@ Palivec
-
jepice> Já se v chemii vyznám až moc dobře, před časem jsem tady komusi dělal školení o ftalátech. Dost odborné. On je dost velký rozdíl, z čeho to kdo dělá . Vagasky jsou ze silikonu a žádné ftaláty tam nenajdeš, stejně asi Mrázikovy mikronymfy. Taky to nesmrdí. To co dělá Berkley sice smrdí, ale ne po ftalátech. Je to jakási hmota vyrobená na bázi kukuřičného škrobu, biologicky odbouratelná. proto je hodně těch Berkleyho gumiček v nálevu. Na suchu stvrdnou,až se lámají. Jsou měkké právě díky vodě ve které plavou, ne díky ftalátům. Ale například raci Berkley smrdí jako Babišova chemická fabrika „urxáky“ u Valmezu. A tam se destiluje uhlí.
- Úterý 18. února 2014 v 18:44® jepice-zruseno
-
Palivec> Už jsem to tu psal několikrát, ale opakování je matka moudrosti. Nevím, čím přesně jsou stříknuty maxoráčci nebo maxonymfy nebo co to je, ale velká část plastových nástrah („gum“) je napuštěná ftaláty, což jsou měkčidla a některá z nich škodí zdraví. David H.> A jak a z čeho to vyrábíte vy?
- Úterý 18. února 2014 v 18:34® troutkiller
-
Palivec>Ty růžovky
Včera sem zachvátil Illex tak uděsně ružovej že na něj skočí snad jen ryba buzejant
)
- Úterý 18. února 2014 v 18:20@ Palivec
-
jepice> Hodně gum je stříknutých silikonem, či čím, aby se na sebe nelepily. Já to to řeším tak, že je dám do uzavřené krabičky, přisypu lesky, co se prodávají na nehty a pod. a potřepu. A je to. Barvu lesku volím všelijakou. Sakra, zabývám se blbostmi…
- Úterý 18. února 2014 v 17:40® jepice-zruseno
-
Palivec> Jo, ty maxxo nymfy jsou ty hnusný slizký, co za nima zbejvaj mastný voka na hladině
- Úterý 18. února 2014 v 16:35@ Palivec
-
Mikronymfa Maxxo.
- Úterý 18. února 2014 v 16:34@ Palivec
-
jepice> Už je toho jako máku. Berkley, Vagasky, Maxxo. Teď se na to dal Red Bass. Stačí jednoduchá formička ze sádry, či plastelíny a červený kvalitní silikon , třeba Permatex a naděláš si nymfičky jedna radost. A nanášením tenké všelijak kroucené spirály na mastný papír,či vhodnou fólii, si připravíš krásné silikonové hnojáky, jako živé a za zlomek ceny jako má třeba Berkley a pevnost naprosto perfektní.
- Úterý 18. února 2014 v 16:26@ Palivec
-
troutkiller> co? ten tvůj šmajlík?
- Úterý 18. února 2014 v 16:20® troutkiller
-
Palivec>Tohle je klasika na Duhoně
- Úterý 18. února 2014 v 15:16® jepice-zruseno
-
A znáte tyhle mikronymfy? Jsou maličký, spíš na marmišku, dostal jsem je k Vánocům. Ale nedomazaná cena poukazuje na relativně příznivých 17 Kč za jeden papírek.
- Úterý 18. února 2014 ve 12:50® HaD
- Ačkoliv je nymfa REDBASS na trhu zhruba týden a první série je beznadějně
vyprodaná, objevily se již hlasy zlých jazyků, že jí nedrží nožičky a
že se trhají. Na našich tvářích to vyloudilo jen úsměv (jelikož nymfu
REDBASS zřejmě v ruce ještě ani neměli), ale abychom přinesli důkaz
o tom, že je materiál i tvar na té nejlepší špičkové úrovni, natočil
jsem telefonem malý testík, který hovoří za vše! Nymfa má délku 53 mm a
nožičky se utrhnou až při natažení na úžasných 100mm!!!!! A i pak
máme luxusní nástrahu na menší ryby. Takže zdravíme konkurenci !!!
- Úterý 18. února 2014 ve 12:31@ Palivec
-
jepice> Chytal jsem s nimi jen listopad a prosinec, tehdy se potočák nemůže a ani to nebrali. Tato teplá zima, kdy nic neplatí, odsunula i tření pstruhů obecných, či potočních. A zdržovali se dlouho v potocích. Nebyli konce roku tam, co obvykle. Aspoň s nimi nebyl problém. Bůh ví, co bude v dubnu.
- Úterý 18. února 2014 ve 12:09® jepice-zruseno
-
troutkiller> Já teda nevím, ale kolegové plandavky docela drtí. A to jak ty nové pstruhové, které já moc neznám, tak klasický velký.
Palivec> Ty růžovky maj hlavně asi dost těžký tělíčka co? Já si nabarvil na světle růžovo jednu mepsku a musím říct, že jsem na ní ještě nic nechyt. Jestli to žerou jenom duháci, tak jsem jí barvil asi zbytečně.
- Úterý 18. února 2014 v 10:42@ Palivec
-
troutkiller> Tak, tak. Já roky nechytal ani na rotačky a loni jsem vytáhl svoji zbírku a cosi dokoupil a šlo to. Malá ukázka „dvojek“, ty růžové na pravo žerou duháci.
- Úterý 18. února 2014 v 10:26® troutkiller
-
skwor>Třeba kouzlo neokoukanýho
)Loni sem zažil to že nás sesekal kluk na plandu zrezlou jak svinˇ.Na plandy už roky moc lidí nelape a fiš to nezná.
- Úterý 18. února 2014 v 10:10® Mr.Štikáč
-
skwor> porad je tu sance ,,,Vyrobit si sam
- Pondělí 17. února 2014 ve 20:33® skwor
-
troutkiller> Jasně. Na druhou stranu koukni do výměny woblerů. Hledám tam wobler za osm pětek pro kamaráda. Za odpoledne na něj vyndal tři lososy 55–83cm a po jeho urvání nic. A nástraha samozřejmě už nejde sehnat
- Pondělí 17. února 2014 v 19:48® Mr.Štikáč
- Pondělí 17. února 2014 v 19:46® Mr.Štikáč
- Pondělí 17. února 2014 v 19:45® Mr.Štikáč
-
Salma pouzavam taky moc rad!!!Mam na me vetsi uspesnost nez na rapaly bych rekl ale ted sem kupoval popiky od Jaxon a luxus a za par kacek a vypapaj hodne atraktivne !!!Jen je na ptr ze jediny rybarstvi kde to mam kousek je v Havl.Brode kde maj permanentne vsechno vyprodany a cokoliv se me na netu libylo proste nedokazou obednat
coz me celkem dost sere !!!!!
- Pondělí 17. února 2014 v 19:24® troutkiller
-
skwor>Ale to je to samé.Pokud to je hrozný a ještě to nemaká je to k prdu
Rapala už hodně dlouho neudělala nic co by mně zaujmulo
- Pondělí 17. února 2014 ve 13:38® skwor
-
Asi jsem staromodní, ale pořád si wobler kupuju hlavně podle účelu a ne značky
- Pondělí 17. února 2014 ve 12:45® troutkiller
-
dodorider>Tak to je tak jediné co mužeš protože Yo-Zuri nebo i Salmo je třeba v jercích o parník jinde než slavná Rapala.O Illexu vubec psát nebudu
)