Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 27. ledna 2014 v 0:10® ladamaj
-
kubas>To je bez pochyb.Osobně mám super cajk pruty i na moře šňůru na 100 kg,70 kg,60 kg a o obratlikách nemluvě vše na 100 kg nic nezlehčuji.Nakonec mne to kdysi vypeklo a od té doby sem nasadil vysokou laťku a člun mám na vodě pořád včetně veškerého vybavení.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 22:03® sethy
-
cormaxx> Nejsu blázen. Za 4ku bych si koupil uplně něco jíného. Cena byla míň než poloviční.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 22:02® sethy
-
Scanix>
- Neděle 26. ledna 2014 ve 21:56® cormaxx
-
sethy> Ty si to koupil za českou cenu?
- Neděle 26. ledna 2014 ve 21:32® Scanix
-
sethy> to je hrozny poleno
- Neděle 26. ledna 2014 ve 20:13® sethy
-
kubas> Trošku se tam prodlouží pažba, nebo se krapet seřízne
Nebude to na celodenní chytání ale jen do extremu.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 20:13® kubas
-
sethy> Domluvíme se
…
- Neděle 26. ledna 2014 ve 20:09® kubas
-
sethy> 3m jo? Vypadá to, že b to stačit i mohlo
.
- Neděle 26. ledna 2014 v 19:55® sethy
- kubas> tu je s nějakou 180kou a moc se neohl, takže by to mělo stačit
- Neděle 26. ledna 2014 v 19:53® sethy
-
kubas> Nenudil, srovnával jsem na zahradě 2 pruty, tudíž původní záměr nebyl trhat pletenku
Pletenku na grande ještě vybranou nemám, ale buď to bude ta nejsilnější FLB nebo WFT KG na 51kg, nebo vertical huprovka (čekám až mi dojdou vzorky). - Neděle 26. ledna 2014 v 19:51® sethy
-
kubas> Kámoš ho za dvojku prodává, pokud chceš.
K nám jsou ty sportíky dostatečné až až. - Neděle 26. ledna 2014 v 19:50® sethy
-
dam> Nakonec ten 200g black cat. Pujde ořezat a na přestavbu
http://www.team-black-cat.cz/…eme-ii-10364
- Neděle 26. ledna 2014 v 19:10® kubas
-
sethy> Ses asi hodně nudil
. Pro mě žádné překvapení, 0,30mm není uno milimetre
.
- Neděle 26. ledna 2014 v 18:53® kubas
-
pitrs84> Neurval jsem nic naštěstí, na to jsem procitl až moc brzo. Naštěstí to tehdá skončilo jen narovnanýma hákama
.
sethy> Přímo ještě né, ale už je otep Sportexů na cestě z Mavepu, takže budu vybírat mezi nima
. Vypadá to na 120g Carboflex Turbo, ale ještě uvidím… Ty už máš na „grande silluro“ něco?
- Neděle 26. ledna 2014 v 18:30® dam
-
sethy> tak co jsi nakonec vybral ?
- Neděle 26. ledna 2014 v 18:03® sethy
-
kubas> Už sis vybral konečně pořádný prut? Já už mám na cestě základ na „Italian special“ tak jsem zvědav jak to dopadne
- Neděle 26. ledna 2014 v 18:02® sethy
-
pitrs84> Minulý týden jsem dělal test na zahradě a 0,30 pletenku jsem prutem urval. Šlo to těžko ale přece
- Neděle 26. ledna 2014 v 17:39® pitrs84
-
kubas> Co vlastně používáš ty ? a jak velká ryba, nebo za jakých okoností ti to upálila ?
- Neděle 26. ledna 2014 v 17:01® kubas
-
Venca Zelenka> Tak to už je moc i na mě teda
. U nás si moc nedovedu představit podmínky, kdy bych toto nasadil
. Copak budeš pořizovat?
pitrs84> Jasný… Třeba Tě nějaká ryba vyškolí a ty procitneš jako já, třeba taky né
.
- Neděle 26. ledna 2014 v 16:50® Venca Zelenka
-
kubas> No vidíš, ty přitvrzuješ, já odlehčuju
šestistovka prut a 0,60 pletenka nebyla na vláčku optimální sestava.
- Neděle 26. ledna 2014 v 16:44® pitrs84
-
kubas> Přesně jak píšeš, každý máme svůj názor, který se zakládá na zkušenostech, kterými jsme si prošli. Pro mě je tohle ideální šňůra…Zkrátka, tam kde lovím a s vybavením, které používám mi příjde jako velmi vhodná k celkovému kompletu udice…Věřím ji a zatím nemám důvod ji měnit.
- Neděle 26. ledna 2014 v 16:13® kubas
-
pitrs84> Tak aspoň že dáváš ten návazec
Tento příspěvek byl editován 26.1.2014 15:14:51 uživatelem kubas.. Já jen nechápu, v čem by tě limitovala šňůra o průměru okolo 0,30mm? Nevím no, možná je to jen můj subjektivní pocit, ale přijde mi zkrátka, že ta slabá šňůra i kdyby měla udávanou nosnost 80kg, tak je náchylnější a rozhodně bych já osobně v to neměl důvěru a bál bych se toho. Pokud to máš prověřené a nemáš z toho nějakou hrůzu a obavu, tak s tím chytej. Ostatně každý máme nějaký názor a to je dobře
.
- Neděle 26. ledna 2014 v 16:04@ Palivec
-
jepice> To je jasné. Koncem roku jsem byl chytit nějaké duháky, měl jsem na to i přiměřený vercajk. V té vodě žijí i hlavatky. A asi mi nějaká z těch nad metr vzala Berkleyho gumového červa, kterého jsem tahal. Chvíli jsem myslel, že držim dno, pak jela kousek k druhému břehu, ale potom se zachovala, jak je zvykem. Rozjela se naplno jako ponorka a ještě využila silný proud.V prudkém proudu velké řeky nebyla šance.Ani jsem ji nezastavil. Prut ohnutý do pravého úhlu, brzda nastavená na pevnost nanofilu nedržela a ryba jela po proudu k druhému břehu, do hlubší vody. Sklonil jsem prut a bylo to. Ten malý háček jí moc ublížit nemohl. Kdybycj šel na hlavaňu a měl silnější vercajk, tan neskočí…
- Neděle 26. ledna 2014 v 16:01® pitrs84
-
kubas> jj, cca 70 cm dlouhej monofil. Dávám ho kvůli oděru…Je to nějakej proti slávičkám. Ještě k tvému příspěvku, samozřejmě taky souhlasím, když je vybavení naddimenzované a tím potenciálně chráníme život sumce. Píšu ze svých zkušeností a ty jsou, že za 3 roky co sumíky vláčím cíleně, tak nebyl sebemenší problém s vylovením a NIKDY jsem sumíka s 0,18 wft-čkem neurval a to chytám taky na řece, která není zrovna jak olej.
- Neděle 26. ledna 2014 v 15:11® kubas
-
jepice> Tak jasně, když půjdeš večer vláčet candáty a zabere ti sumík 150+, tak těžko s tím něco dělat. Zdolat ho za nějakých podmínek určitě jde, ale… Když už chodíš vláčet sumce cíleně, tak nikdy nemůžeš vědět, že ti ta 2ka nezabere
. Buď to budeš ignorovat nebo se na to připravíš tak, abys měl případně solidní šanci ho zdolat.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 14:54® jepice-zruseno
-
Palivec> Já jsem sumce většího než nějakejch 75 cm ještě nechyt
Tento příspěvek byl editován 26.1.2014 13:55:22 uživatelem jepice-zruseno.Nevím, co by se muselo stát, abych se na ně specializoval, když mi neberou
Beru to tak, že až mi jednou náhodou zabere, tak uvidim. Těžko se na takovej případ připravit. To je stejný, jako když prolovim celej úsek 10cm woblerem s lankem a nic a když tam dám rotačku na okouny, tak mi to urafne po prvním hodu štika. Prostě připravovat a dimenzovat náčiní si můžu doaleluja, ale těm rybám to člověk nevysvětlí, že teď maj brát velký a pak zase malý, útočej na to bez dodržování jakejchkoliv pravidel. Slabej cajk znamená nutně víc záběrů. Ne proto, že by snad platily ty fámy o citlivosti sestavy a podobný voloviny, ale pro to, že platí zákon schválnosti.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 14:20® kubas
-
pitrs84> Jen ještě věcná, používáš nějaký návazec v kombinaci s tou šňůrou?
- Neděle 26. ledna 2014 ve 14:18® kubas
-
ladamaj> Právě, ono nejde srovnávat zdolávání sumce z lodě a zdolávání sumce ze břehu při 50 kubíkách vody třeba
. Tam fakt kdo nemá v ruce adekvátní cajk, tak je pouze statistou
.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 14:16® kubas
-
Palivec> Já na to mám stejný názor, pro mě je to pouze hraní si na hrdinství, naprosto zbytečné hlavně. Důležité je myslet především na rybu. Sumec vidí prd, je potřeba ho zdolávat fakt aktivně atd. Tím pádem nevidím důvod proč vláčet s tak slabou šňůrou. Fakt mi to uniká
…
Venca Zelenka> To není o tom mít problém to urvat, to mám problém urvat i šňůru na 12kg
. Používám Sportex 60g, letos ale přitvrzuju, protože jak říkám, není čas hrát si na hrdinství. Ve většině podmínek ten prut obstál v pohodě, ale nikdy nevíš a zase až takové silové rezervy ten prut nemá.
- Neděle 26. ledna 2014 ve 13:54® ladamaj
-
kubas>naprosto souhlasím měl sem podobnou zkušenost a sumík byl v nedohlednu,moc tomu nevěřím každá ryba bojuje jinak někdy se podaří ji vytáhnout jak papír ale pokud začne bojovat tak to muže být i na hodiny.Jednou jsme zapřáhli sumce na orlasu a střídalo se nás 5 zdolávání 6 hodin sumec necelé 2m a 60kg šňůra na 60 kg ale byl to pocuc.2lodě a tahal nás jako nic ale někdy se podaří chytit kousek i na mizerné náčiní ale ze břehu pochybuji jinak v pohodě plavidlo je nejideálnější.