Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 25. ledna 2014 ve 20:33® sidla
sidla

kubas> řeknu ti to tak. jsou na tom ty šnůrky líp jak powerka když jsem doma testoval :-) jen ta cena je už jinde trochu.

Sobota 25. ledna 2014 ve 20:32@ Palivec

kubas> Napsal jsem, že nejsem sumcař, že ať se podívá vedle. Já si zvykl na přívlač používat většinou šňůru. Přece je kontakt bezprostřední a vysoká pevost v porovnání s vlasci. Je to ovšem o trochu dražší. Já frčím na FireLine a NanoFilu. Na jedné cívce mám olivovou Esox Raptor superbraid 0,28/16 kg, ale ta nemá tak hladký uzavřený povrch, ale také v pohodě a výrazně levnější, jako Berkley produkty. Minule jsme s kamarádem vzpomínali, že kdysi jsme používali „pětadvacítku“ z Plané, měla snad 4 kila.

Sobota 25. ledna 2014 ve 20:31® jepice-zruseno

Když už tu proběhly ty šňůry: Mám naviják, který šňůru nepřežil, ale je na cívce pořád namotaná, no nechci říkat kolik už let. Má to cenu po těch letech „otočit“ na cívku novýho navijáku? Nebo ta šňůra stárne i ve spodních ukrytých a nepoužívaných vrstvách? Teď to totiž koumám, a ty šňůry stojí jenom kolem 3kč/metr, což už není tak hrozný, jako tenkrát a možná se nevyplatí šetřit.

Sobota 25. ledna 2014 ve 20:29® kubas
kubas

sidla> Ještě řekni, že těm údajům o nosnosti věříš :-D .

Sobota 25. ledna 2014 ve 20:26® sidla
sidla

dodorider> taky vláčím powerku, 0,28 s fc ale přitvrdím.sice jsem neměl důvod kvůli rybách,ale už jsem to párkrát urval kdy bych neměl :-) kámoš vláčí wft kg strong 0,18 na 22kg a vůbec si nestěžuje.tak jsem na jeho radu koupil ale 0,25 na 39kg a po 10 vycházkách vypadá dobře a urvat mi to moc nešlo :-D ale ještě je brzo na nějaké závěry

Sobota 25. ledna 2014 ve 20:01® kubas
kubas

Palivec> Jako malá inspirace dobrý, ale ten článek už je výrazně staršího data a určitě si myslím, že i sám David by v této době napsal úplně něco jiného :-) . Hold možnosti se pořád posouvají a čas nezastavíš…

Sobota 25. ledna 2014 v 19:51@ Palivec

dodorider> A toto jsi četl? http://www.chytej.cz/…sumce-i-dil/

Sobota 25. ledna 2014 v 19:49® kubas
kubas

dodorider> Pletenka Power Pro, tam nešlápneš vedle. Buď 8slick(hladší) nebo klasickou. Závisí na podmínkách, ale koupil bych na začátek 50lbs, s tím už zdoláš většinu živých tvorů plavajích v řece :-) . Přitvrdit můžeš ještě, dolů bych nešel..

Sobota 25. ledna 2014 v 19:40@ Palivec

dodorider> Nejsem sumcař, ale ti, co znám osobně, používají pletené šňůry na 100 kilo. Ale oni nevláčí, používají trhačku, dost velké multiplikátory a pruty tak 500g. Vedle je sumcařina, tam se o tom psalo jistě víc a přímo ti, co to pěstují. Kvůli tobě jsem vytáhl z rybářské knihovny knihu jistého Havlíčka, náhodou jmenovce pana dfomácího a ten tam problematice vlasec-šňůra na lov sumců venuje cca 3 strany. Task si to přečti radši celé. Hmm, možná to vymažou jako reklamu…

foto/diskuze/privlac/2014/th-img104524.jpg
Sobota 25. ledna 2014 v 19:22® dodorider
dodorider

Tak tu přemýšlím asi hodinu, zda pokud chci letos začít vláčet těžkou přívlač s voblery kolem 15–20cm proutek mam 20–100 vrhacku k nemu solidni kolovratek, mam tam dát vlasec nebo pletenku? budu cíleně lovit sumíky kolem 100–160cm díky za rady, pokud někdo přihodíte odkaz na nějakou pletenku,která se vám osvědčila budu jen rád, dosud sem používal pouze vlasce, díky.

Sobota 25. ledna 2014 v 16:08® dam
dam

jepice> máš pravdu, u nás je spousta krásných míst k chytání…:-) jenže jelikož jsem v mládí prolítal co se dalo, tak třeba já mám u nás skoro projito…proto se rád podívám do světa na pěkné ryby a užiju si více klidu u vody…navíc poznat jiné národy je docela fajn :-)

Sobota 25. ledna 2014 v 16:06® dam
dam

PALIVEC> jsem rád, že jsem se tomu zelenému šatu po strastiplné době vyhnul :-)

Sobota 25. ledna 2014 v 16:05® dam
dam

PALIVEC> to mě nikdy se nenapadlo ho zeptat, ale schválně se ho příště zeptám…:-) Jinak já znám Bečvy poměrně slušně, více tedy Rožnovskou a Bečvu pod jejich soutokem…voda je to krásná, i když kormoráni během posledních let to slušně vyčistili…nicméně si myslím, že kolem Valmezu a Hustopečí probíhá zarybnění původními druhy, takže se to trochu vylepšuje…

Sobota 25. ledna 2014 ve 14:45profil byl smazán

PALIVEC> jepice> zdar hoši.. to je voda ktera me odkojila. Bohuzel ji je cim dal mene a jde to ruku v ruce s rybami. (asi jako vsude) Dnes tam obcas chodim, ale je to opravdu o „chozeni“ mene uz o chytani :-)) Jinak mel jsem obrovske stesti, ze sveho casu jsem chodil do krouzku prave k zminovanemu panu Kudlakovi.

Sobota 25. ledna 2014 v 11:53® jepice-zruseno

Palivec> Já to tam neznám vůbec. Pro mě je to hrozná štreka a ani tam nikoho známýho nemám. Myslím, že je v rámci ČRS ještě tolik neprobádanejch zajímavejch vod, že to ani do smrti probádat nejde. Vlastně ani nechápu, jak někdo může zvládat ještě jezdit za rybama do zahraničí :-D Momentálně mě láká Vltava na rozhraní revírů ún Lipno a nad ním. Pak mě lákaj propadliny po těžbě černýho uhlí v MS ÚS. V jižních Čechách roste zajímavá pískovna směrem na Halámky, počítám s tím, že se také jednou stane revírem (?) a tam si myslím, že budou obří okouni, teda spíš že tam jsou již teď.

Pátek 24. ledna 2014 ve 23:44@ Palivec

jepice> Zajímavé, právě ten úsek u Hustopečí a Milotic neznám ani z vidění. jen vím, že je tam mokro a mokřady a ty rybníky. Ani jsem si neuvědomil, že tam při nich teče Bečva. Asi je zázrak, že z „Urxáků“ (dnes patří chemička Babišovi) u Valmezu nepronikly nějaké svinstva do Bečvy a nezničily ji.

Pátek 24. ledna 2014 ve 21:07® jepice-zruseno

PALIVEC> Právě kolem Hranic, vody poměrně málo a po dešti stoupla, zakalila se, pak zase klesla běhemhodinky a vyčistila se. Kolik je tam normálně nevím. Těch konkrétních úseků bylo hodně na několika kilometrech, těžko takhle popisovat, asi to nebylo ani přesně podle propozic kvůli tomu stavu vody. Obrázek z propozic na rybsvaz.cz, abych neporušil nějaká autorská práva :-D

foto/diskuze/privlac/2014/th-img104507.jpg
Pátek 24. ledna 2014 v 19:08@ PALIVEC

dam> To já byl kdysi 12 měsíců na vojně. To byla jiná prča. Terazky som oficierom, či čo. V záloze. Ale už mne asi vyřadili z evidence pro celkovou schátralost.

Pátek 24. ledna 2014 v 19:04@ PALIVEC

jepice> Na kterém úseku Bečvy ta soutěž byla? Jezdím často autem via Rožnov, Valmez, Teplice. Rád jsem si četl články pana Kudláka „Chvála muškaření“, ten o Bečvě hodně psal, ale tak jako bývají na Bečvě povodně (v Hranicích jsou na barácích ještě stopy), tak tam v létě sotva teče voda.Vsetínskou Bečvu ani neznám.

Pátek 24. ledna 2014 v 18:55@ PALIVEC

dam> Čeho on je vlastně inženýr?

Pátek 24. ledna 2014 v 18:29® jepice-zruseno

dam> S tou kocovinou to naštěstí nebylo tak zlý. Já to tam vůbec neznal, ani ty ouklejky pruhatý jsem do tý doby neviděl. V podstatě mi místama přišlo, že šlapu po rybách, co tam těch čudel bylo. Při tréningu jsem si krásně zachytal tlouště na voblera, i nějakou ostroretku jsem na toho voblírka vytáhnul. No při závodě to byl masakr, chytat ty mrňavý tlouště. Ale v posledním kole na konci už bylo vcelku jasný, že není o co bojovat, takže jsem si to tam pěkně přidržel na pstroužka a pak v tůňce na okouna a byl jsem spokojenej. V sobotu v nějakým klubu v Hranicích jsem si připadal jako z daleké ciziny, holky příjemný, ale jak jsem promluvil „česky“, tak jsem byl jasnej. Já pokládám za úspěch na závodech, když nezapomenu boďák večer v hospodě nebo ráno v pokoji. Stejně to má občas výhody bejt v Praze – kde jinde se dostane neligovej „závodník“ dvakrát po sobě na MČR a to bych měl jet letos potřetí. To by se mi taky líbilo chytat takový velký ryby. Jenomže já chytám akorát malý a kolikrát vedle mě někdo příde, hodí tam stejnou gumu jako já, vytáhne 80 štiku a jde domů. No ale jinak si nestěžuju.

Tento příspěvek byl editován 24.1.2014 17:33:46 uživatelem jepice-zruseno.
Pátek 24. ledna 2014 v 17:43® dam
dam

PALIVEC> je s ním i dobrá legrace…před pár lety byl přes 60 dní v kuse na sumcích :-)

A taky dělá pěkné proutky…

Pátek 24. ledna 2014 v 16:36@ PALIVEC

dam> Já vím, co je za ptáčka. Občas čtu i slovenské časopisy,kde je Jura se štikami, hlavatkami a sumci. Je to fanatik a umí.Vy jste nakonec všichni fanatici a umíte. Občas se dívám i do soutěžních výsledků v ČR i SR. Mrázik má nějaké promo fotky i na své stránce.

foto/diskuze/privlac/2014/th-img104502.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img104503.jpgfoto/diskuze/privlac/2014/th-img104504.jpg
Pátek 24. ledna 2014 v 15:42® dam
dam

jepice> podle mě je důležitý, jestli sis to tam užil…Bečvu mám hrozně rád, ale jsou místa, kde to je opruz…šílený přístup, vysoké břehy, hluboké jámy a když přidáš ranní kocovinku, tak stav ideální na závody :-) Léta letoucí nám Slováci na Bečvě vždy vytřou zrak neskutečným způsobem…ale hlavně na mělčinách, hloubky už nejsou jejich parkety :-)

Pátek 24. ledna 2014 v 15:38® dam
dam

PALIVEC> jj, Mráčik je pološílenec…ten vymodlí rybu i tam kde už fakt nejsou :-) Naštestí chytám s ním v týmu…málokdo o něm ví, že stejně jako při závodech umí chytat i velké ryby…

Pátek 24. ledna 2014 ve 13:55® jepice-zruseno

PALIVEC> Jo, zrovna na to koukám. Nějakej Juraj Mrázik tam na tý Bečvě loni byl, ve výsledcích figuruje o tři příčky přede mnou krásném na 29 místě :-D Ale asi chytal i měřil jiný sektory, protože jsem se s nim myslím moc nepotkával. Mě měřil Lukáš Holly. Asi se musel náramě bavit, když viděl jak se tam s tím potýkám. Vokolo mě totiž vždycky běhaj všichni ven s rybama a já vymotávám vlasec z navijáku, pak ze špičky, pak z vrby, pak tři nepovedený náhozy, pak jedna ryba a to samý dokola :-D No nic, uvidíme letos, jak se bude dařit.

Pátek 24. ledna 2014 ve 13:02@ PALIVEC

jepice> Je to spíš na UL. Slováci vláčkaři jsou mistři světa, jsou lepší jako čeští vláčkaři. Ale obě dvě repre jsou na špici světa.V mušce je to obráceně, Češi vedou, Slováci dost odpadli. A to závodění není jen o jakémsi divadle. Ti chlapi skutečně umí i mimo závodů. Ve vláčce by ti mohli předvést své umění DAM, bratři Rozsypalové,ale i domácí pán David. Ono se to zle čte, že? I když přijedou čeští muškaři s titulem , hned se vyrojí plná prdel lepších osíračů, co vědí líp jako Křivanec, či Klíma, či Musil, co a ja mělo být jinak. Ale ti osírači se proti těm osíraným nedokáží prosadit ani náhodou v praxi. Ale stejně to máš v hokeji, fotbale, v tenise i v penise…

Čtvrtek 23. ledna 2014 ve 23:58® jepice-zruseno

PALIVEC> To budou asi nějaký malý ne? To by mi asi na nic nebylo – duháky chytám náhodně a na pstruhy skoro s přívlačí nechodím. Teda v podstatě už ani s muškou. I když na okouny bych občas nějakou menší plandavku zkusit mohl. Od tý firmy znám jen nymfy v tom „ftalátovým“ nálevu. Někoho ze slovenské reprezentace jsem asi potkal loni na bečvě nebo předloni na otavě, ale vůbec si je podle jmen nepamatuji – spíš podle slivovice. Teoreticky bych je mohl potkat zase na MČR tento rok, tak bych se konečně mohl už naučit, kdo je kdo :-D

Čtvrtek 23. ledna 2014 ve 23:04@ PALIVEC

jepice> Nic s tím nemám společného, nepomůžu ti. A tyhle jsi už viděl? http://www.maxxo.sk/portal/?…

Mrázika možná znáš, spolu s Maťom Forbákom je oporou slovenské vláčkařské representace. David a DAM ho znají asi mooooooc dobře. MAXXO je jeho firma, teď má eshoop nějaký vybrakovaný.

Čtvrtek 23. ledna 2014 ve 21:33® jepice-zruseno

PALIVEC> Mě se celkem líbí ty plandavky z těch slovenskejch stránek. Ale žádná láce to taky není.