Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 22. ledna 2014 v 18:48® jepice-zruseno
-
Chorchus> Takhle jsem ho viděl taky, ale něměl jsem ho nikdy rozebraný. Ty válečky se v tom „rámečku“ teda při pootočení zpět jakoby štorcnou? Podle mě to v těch navijákách funguje podobně, ale netuším pak tedy, jak se to dá vypnout. U muškařskýho navijáku to je jasný, tam to neni potřeba a když je nutný změnit stranu, tak se to celý otočí. Asi budu muset tu catanu, která už to má za sebou, vykuchat, abych si to prohlíd a neumřel blbej
- Středa 22. ledna 2014 v 16:23® Chorchus
-
jepice> nevím co je v tom navijáku, ale jednocestné válečkové ložisko funguje jak již z názvu vyplývá tak, že válečky se otáčejí pouze jedním směrem, pokut je změněn chod, tak se válečky vlivem vnitřní konstrukce věnečku vychýlí a tím se zapřou, takže se v protisměru neotáčí. Já je používám do svých muškařských navijáků a obrázek máš na „Home made“ z Pá 29. června 19:18.
- Středa 22. ledna 2014 ve 14:26® Dredaty
-
jepice> rozebrané jsem ho nikdy neměl, ale představu, jak asi funguje mám, jen mě teď nenapadá, jak bych ti to popsal nebo k čemu přirovnal. Kreslit se mi to nechce.
Tento příspěvek byl editován 22.1.2014 13:27:16 uživatelem Dredaty. - Úterý 21. ledna 2014 ve 23:01® jepice-zruseno
-
Kubah> Nevšiml jsem si, na obou stránkách má naviják 4 ložiska. To +1 na cabelasu bude asi ta válečková nekonečná zarážka zpětného chodu. V tom českým ešopu je v tý horní kolonce česky ložiska, anglicky ložiska, ale německy kulučková ložiska – a ty tam jsou opravdu asi jen 4.
Mimochodem ví někdo z vás, jak to jednocestné válečkové ložisko nebo jak to zařízení nazvat funguje?
Tento příspěvek byl editován 21.1.2014 22:02:24 uživatelem jepice-zruseno. - Úterý 21. ledna 2014 ve 21:19® Kubah
-
Tak se cestou nějak ztratilo ložisko…
- Úterý 21. ledna 2014 v 18:33® double-j
-
Segoves> rozhodně máš pravdu a i to tak bylo původně myšleno, ale takové e-shopy zpravidla nepatří k těm, které „likvidují morálku trhu“ (jak tomu pracovně říkám ve svém oboru a nutno podotknout, že v mém oboru se „nedá“ prodávat přes ne, jen domlouvat)
- Úterý 21. ledna 2014 v 17:56® Segoves
-
karasek> Nechci tě přesvědčovat abys dělal věci jinak ale nedá mi to a trochu se jich zastanu stejně jako bych se zastal kamenejch krámů kdyby tu někdo tvrdil že jinde než na netu by nekupoval. Ne všechny eshopy jsou tak špatný a řídí je lidi kteří svojí neodborností ničí situaci na trhu…hodně kamenejch prodejen má i vlastní internetovej prodej a na komunikaci je to znát a s prodejcem je možný se na plno detailech domluvit nenazval bych to úplně anonymní. Netvrdím že těchto obchodů je většina ale to máš podobný i s kamenejma obchodama jejich úroveň taky neni stejná a nehledě na to že plno věcí a značek prostě v daný lokalitě neseženeš. Ale s tim ošaháváním a následnym kupováním na netu s tebou souhlasim to se mi taky vůbec nelíbí a přišlo mi že už se na mě v jedný prodejně takhle prodavač díval když sem si prohlížel pruty aniž bych si nějakej chtěl zrovna koupit. Nebylo to příjemný ani pro jednoho
- Úterý 21. ledna 2014 v 17:29® karasek
-
jepice:Možná jsem divný,ale já bych na netu neobjednal nic.A už vůbec bych se nesnížil k tomu,aby jsem něco řešil v kameným krámu a koupil to v nějakém anonymním internetovém krámu.Pokuď je možnost,tak vždy kupuju jenom u lidí které znám.
- Úterý 21. ledna 2014 v 17:12® jepice-zruseno
-
karasek> To je každýho věc. Ale jak jsem psal, nemám pocit, že by e-shopy byly výrazně levnější a to si musíme připočíst poštovný.
- Úterý 21. ledna 2014 v 17:10® jepice-zruseno
-
Takže pro ilustraci, dnes jsem si šel do kamenného obchodu pro fin-nor inshore 3000, stál mě 2745 Kč. Po cestě jsem v bazaru rybářských potřeb zakoupil nepopsaný vláčák za 500. Teda má jedno velký mínus a tim je mechovka. Ale u náhradního prutu nastartovanýho na závodech v roští to asi tak moc vadit nebude. Neušetřil jsem tedy ve výsledku vůbec nic, ale spokojeně jsem vyhodil přes 3 litry
- Úterý 21. ledna 2014 v 17:08® karasek
-
Dělejte to tak,že informace vyloudíte od prodejce v kameném krámu,taky si tam ošaháte nástrahy a objednáte si to na netu.Těch pár ušetřených korun za to stojí ne? Vychcánci!!!
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 23:52® jepice-zruseno
-
double-j> Tak jako co si budem nalhávat. Když budu chtít ušetřit, tak nebudu ty „krámy“ kupovat. Na kvalitu ani kvantitu úlovků to nemá vliv. Konec konců, nejlepší smáček je stejně mrtvej hrouzek, dá li se to tak s trochou nadsázky říct. To nakupování je vlastně pro radost, takže je důležitý mít z nákupu dobrej pocit. Do toho lze zařadit i pocit, že jsem ušetřil, kto mu patřej i ony „hrabárny“, jak to popsal Draky, ale i různý bazarový koutky. Existují dokonce i rybářské bazary jako takové a tam se dá jít jako do muzea, ani si člověk nemusí nic kupovat
Nakupováním „zbytečností“ se ale ušetřit nedá. Otázka je, jestli má šetření vůbec cenu, protože žádný peníze nevydrží dýl, než 20 let
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 23:33® Segoves
-
Draky>jepice> však já na to mám stejnej názor nebylo to myšleno jako upřednostňování eshopu:)ale jak dam řekl že se nediví nízkejm kšeftům tak sem si na tenhle konkrétní příklad vzpomněl nic víc;)…byl by to dobrej námět pro duel:)
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 23:14® double-j
-
jepice> jak říkám, jsem z jiného oboru, ale napříč všemi se mi nelíbí to, že díky tomu veškerý prodej upadá a ač má většina kupujících pocit, že ušetřila, ve finále tomu bývá naopak…ne vždy, ale v dosti případech to tak je
…i v kamených obchodech, kde kupující smlouvají o ceně později zjistí, že „ušetřili“…
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 23:12® Draky
-
Segoves> Jepicak ma pravdu. Navic kolikrat v kamennem ochode toho nabizeji vic, nez maji treba na strankach, cas od casu se tam najde „hrabaci“ vyprodejova krabice plna vseho mozneho a casto se dockam slevy nebo neceho podobneho. Samozrejme je to kram od kramu, ale mam moznost si vybrat kam budu chodit.
Samo, ze nakupuju i na e-shopech, protoze proste cas od casu je to tam levnejsi, ale pekne vedenej kram ma sve kouzlo.
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 23:03® jepice-zruseno
-
Segoves> Asi máš špatnou zkušenost. Já tedy musím říct, že jsem mnohokrát nakoupil levněji v kamenném obchodě. Navíc některé kamenné obchody už fungují spoustu let a tak se tam často prodává zboží, které se již nevyrábí a v ešopech se špatně shání. Krámský jsou navíc občas dost šikovný a nějakm mě neznámým způsobem prostě nakoupí zboží, které se do Čech oficiálně ani nedováží. Podle mne mají oba způsoby prodeje svůj význam. Sehnat třeba v Praze konkrétní typ hammerek je občas problém, tak si je nechám poslat, ale musím na to čekat.
double-j> O odbornosti některých prodejců v kamenných obchodech bych pomlčel – je to kus od kusu jiný. Ale máš recht, že musej topit svítit, bejt tam celou otevírací dobu a taky se musej smířit s tím, že jim tam občas ochmatám půl krámu, koupím jednu rotačku za 27 abych vyzkoušel, zda se vůbec točí, a jdu dom. Navíc někteří jsou naprosto dokonalou databankou typů a triků, byť sami v některých případech skoro ani na ryby nechoděj, tak poraděj, řeknou co za nástrahy si chlapi chválí a jestli na to na Vltavě jdou okouni. Ti horší, jako byla třeba pobočka Ravenu Brno v Průhonicích, musí holt skončit.
Tento příspěvek byl editován 20.1.2014 22:07:05 uživatelem jepice-zruseno. - Pondělí 20. ledna 2014 ve 21:39® Segoves
-
double-j> však já to nepopírám vidim to podobně:) ale podle mě to nemění nic na tom že některý zboží stojí oproti eshopu orpavdu hodně…například ty smáčci a hlavičky…to se pak ani nedivím že se dají tak špatně sehnat kvalitnější produkty jako ty od nástrah.cz kdy by jeden smáček stál třeba 15kč…
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 21:25® double-j
-
Ja bych to tak nebral, delam uplne v jinem oboru, ale berte to tak, ze kamenne shopy zivi ty lidi, co to prodavaji, e-shopy zpravidla jednoho az dva lidi, kteri o tom nic nevedi…je to trendem doby, ale taky osobni preferenci, ja dam radsi vydelat tomu, kdo tomu rozumi a muzu si s nim o tom pokecat, nez nekomu, kdo likviduje trh a pripravuje treba jine o moznost si to koupit, protoze diky nemu nemaji praci
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 20:46® Segoves
-
dam>Já se tomu taky nedivím když v kameným obchodě koupím malýho smáčka Ice-fish za 10kč a k němu jednu dvougramovou hlavičku za 10–12kč…zajímavý že třeba twistery který už nejsou tolik v módě si drží srovnatelnou cenu s e-shopem:)
- Pondělí 20. ledna 2014 v 19:29® jepice-zruseno
-
dam> Než jsem začal více vláčet, tak jsem začátkem každé druhé sezóny vyměnil 100 metrů vlasce na navijákách, doplnil krabičku s háčky a koupil jednu sadu broků a tři srkačky. Někdy jsem se rozšoupl a pořídil dva splávky. Myslím, že přívlač plní kasu prodejců docela obstojně, protože se trhaj docela drahý věci. A když v Praze na Vinohradech je 6 prodejců rybářských potřeb a všichni poplatěj nájem, tak bych netvrdil, že se jim nedaří.
- Pondělí 20. ledna 2014 v 19:23® skwor
-
dam> Ono to tak zůstane
I když je pravda, že poslední dobou mě to táhne jinam. Jak u nástrah, tak prutů jsem našel hodně líbivou značku.
- Pondělí 20. ledna 2014 v 19:03® dam
-
koukám, že každý vnímá kvalitu a kvantitu jinak…se nedivím, že v obchodech nemají kšefty
- Pondělí 20. ledna 2014 v 18:24® jepice-zruseno
-
dral> Na ty taky chytám a jdou po nich. Je to tužší varianta, chodí jinak a jsou úspěšný. Cena? No nevím, stojí přes 3kč/ks Já kupuji smáčky v obchodě za 4, takže nemusím řešit poštu. Navíc to není pořád žádná láce, vezmeme li v potaz, že normální tvistr stojí 2–3 kč a velkoobchodní cena obyčejnejch gum je uplně někde mnohem níže a to se na nich při tažení aspoň něco hejbá
- Pondělí 20. ledna 2014 v 18:00® dral
-
cormaxx> Mě hlavně zaujala ta cena! Na tyto smáčky můžu chytat i v místech, kde už dopředu vím, že je skoro jistá ztráta nástrahy.
- Pondělí 20. ledna 2014 v 15:18® dam
-
skwor> ty se držíš pořád stejnýho směru…
- Pondělí 20. ledna 2014 ve 13:59® Scanix
-
skwor> ja dilema zadne mit nebudu, je to hnusny, jak zbytek guide selectu
Takze me to pripomina spis kaprak a tomu se vyhybam jak cert krizi
- Pondělí 20. ledna 2014 v 11:51® skwor
-
Jestli ten Phantom nebude chvějivka, tak to budu mít velký dilema
- Pondělí 20. ledna 2014 v 8:15® cormaxx
-
dral> Ty jsou jiný než jsem ti posílal. Nejsou tak měkký,ale taky mi chytaj.
- Neděle 19. ledna 2014 ve 21:56® dravec99
-
hlavně ty s načernálým ocáskem na začátek pak výrazný apod..:)
- Neděle 19. ledna 2014 ve 21:48® dravec99
-
přesně sám na ně chytám na závodech
jsou bezva