Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 11. ledna 2014 ve 20:18® jepice-zruseno

BigMike> To bys mohl vědět co mám dělat, když využiju víc revírů, než se mi vejde dozadu na sloupeček (do sumáře). Zároveň je to nejčastější dotaz. Vypisuju nejdřív tam, kde jsem si ponechal rybu, pak podle počtu docházek, takže některý revíry, kde jsem se stavil jednou dvakrát ročně a nic jsem tam nechytil, se mi tam nevejdou. Teoreticky by mi asi na MO měla dát naše p. jednatelka novej úlovkáč, kam bych ten zbytek asi napsal, ale já tam většinou dám něco jako „ostatní revíry“ na poslední řádek, aby mi to vycházelo a rozhodně to není správně. Kdyby tam byly úlovky všude, tak by to bylo asi ještě horší. Teoreticky by někdo mohl popsat třeba osmery sumáře.

Sobota 11. ledna 2014 v 18:31® BigMike

jepice> co se týče školení, udělal jsem testy s 54 otázkama podle těch z ČRS, je v tom i 10× poznávačka, test A, test B. Adept si ho proti záloze 500,– vyzvedne na výdejně, vyplní + přihlášku, toleruji 4 chyby a pokud projde, je to jeho!

Tento příspěvek byl editován 11.1.2014 17:31:57 uživatelem BigMike.
Sobota 11. ledna 2014 v 18:29® BigMike

Ještě k těm navijákům, mám Zaubra )3× na opravě), Penn Battle (už by sakra opravu potřeboval)a Atlantis (ten letos zahálel, jediný je OK), nižší sortu ani nebudu vyjmenovávat. Takže bych neřekl, že chytám šrot, jen mám prostě smůlu a nebo něco ničivého vyzařuji:)))

Sobota 11. ledna 2014 v 18:26® BigMike

jepice> dělám to samé:) Akorát tady máme na svazu prudiče co mi to vrací na MO s tím, že třeba na přední straně má dotyčný v jednom revíru 15 docházek, ale nevšiml si, že třeba 2× mu tam psala datum a revír s kontrolou RS. Takže měl vlastně docházek jen 13 a já na to nepřišel!:) Tedy loni, letos je zatím klid, ale čekám, kdy to začne! Dokonce mi loni napsal osobní dopis jakže to kontroluji, jen žena zabránila mé odpovědi, poté by následovalo mé vyloučení z řed ČRS:))! Nebo vepředu má rybář popsaný celý úlovkáč, mezi těmi všemi revíry a docházkami má pak 1× navštívený revír s 1 docházkou, přehlédl to v sumáři, nevyplnil, já to přehlédl také a je zle!:)A jiné a jiné. Za sebe si myslím, že by stačil prostě správně vyplnění sumář do kříže, počet docházek a na přední stranu už vůbec nekoukat! No, jenže… Co jsem zjistil, dotyčný z kraje si to pak bere na kontrolu a cpaní údajů do PC domů, kontroluje s rodinkou doma, má za to asi také ještě nějakou kačku a spíš prudí abych se toho vzdal a měli to v rodině za ještě vyšší odměnu!:)Ale každá korunka dobrá, mě nezlomí:) Správné součty, nesprávných čísel:))) Jo, co se týče notorických magorů ve vyplňování, letos už jsem si je vypsal, zatím asi 25 jmen, dal na výdejnu a až si přijdou pro povolenku, nebo pokud jí už mají tak až přinesou příští rok úlovkáč, bude jim od výdejce věnována zvýšená pozornost nebo jim to vrátí! A na nejbližší výborovce nadnesu, že pokud to ještě jednou magoři zmastí jak to umí, nedostanou další rok povolenku! Nevím jak to řešit jinak! Na členskou schůzi přijde 100 z 600 a to ještě ti inteligentní, těm nemá cenu spílat a vysvětlovat jakže to vyplňují úlovkáče. Kdybych to vybíral já, mrknu a vím hned jak to je, vrátil bych mu to ať to předělá! Jenže výdejci se tam nahrne 10 ks pro povolenku, vezme úlovkáč, zběžně koukne jako spíš nekoukne, hodí mi to do pytle bokem a já zjistím až doma, že se o mě bude zase pokoušet mrtvice a přelouskám v duchu i nahlas všechny vyjmenované i nevyjmenované nadávky co znám z hodin českého jazyka:)) A mezi námi, letos mi spešl on odevzdal tak vyplněný úlovkáč ( prý ho vyplňoval za něj otec), že mít ho po ruce, stáhl bych ho z kůže jak úhoře!!!:))

Sobota 11. ledna 2014 v 17:47® Scanix
Scanix

jepice> to neni spatnej napad, ale obavam, ze by tu kontrolu delali asi stejne jako to vlastni vyplnovani :-)

Sobota 11. ledna 2014 v 17:40® jepice-zruseno

Scanix> No hlavně dotyčný třikrát týdně celý leden kontroluje, jestli máme správně vyplněnou rubovou stranu úlovkového lístku a této výsady bych se velmi nerad musel vzdát ve prospěch někoho jiného.

Upřímě řečeno by bylo nejlepší dělat seznamy těch, kteří to nemají v pořádku a pokud v tom budou mít chyby opakovaně, kontrolovali by to následující rok po ostatních zatrest :-D

Sobota 11. ledna 2014 v 17:35® skwor
skwor

dam> Zase takhle na zimu na web je ta výbava fajn téma :-)

Sobota 11. ledna 2014 v 17:16® Scanix
Scanix

jepice> no to verim, tohle jsou trosku nevdecne funkce, neco jako funkce zivocichare :-)

Sobota 11. ledna 2014 v 17:13® jepice-zruseno

Scanix> To já budu mít teprve 18tou povolenku. Teď už můžou dostat povolenku děti v šesti letech. A už mám nabídku, abych u nás v MO školil a zkoušel nové dospělé členy. Vůbec nikdo se nám tu do těch funkcí nehrne, doufám, že to na mě nakonec fakt nezbyde :-D

Sobota 11. ledna 2014 v 17:05® jepice-zruseno

dam> Vždyť ony se značky a ceny řeší jenom tady a je to v podstatě správně, poslouží to někomu, kdo zrovna nakupuje. Nevím jaká je tvoje zkušenost, ale u vody se řeší většinou úplně jiný, podstatnější věci. A když je náhodou hovor o rybách, tak na kterou barvu to bere nebo třeba kdo pro toho voblera vyleze na strom. Nebo že z toho plastovýho navijáku zábla v zimě míň pracka.

Sobota 11. ledna 2014 v 17:04® Scanix
Scanix

dam> no jo, to ja taky, rozbiham letos 28. sezonu s povolenkou ;-)

Sobota 11. ledna 2014 v 16:57® dam
dam

Scanix> tak nějaký pátek se vláčím kolem vody:-D

Sobota 11. ledna 2014 v 16:49® Scanix
Scanix

dam> dej pokoj ty pametniku :-) Ale ja sel do DAMu taky, black panther pruty nemely chybu ;-)

Sobota 11. ledna 2014 v 16:19® dam
dam

jepice> Damáci byli moje první kloudné navijáky, hned jak se objevili na trhu…hned po roenech a stabilech…:-) krásná doba to byla, a těch pstruhů v řece:-(

Sobota 11. ledna 2014 v 16:17® dam
dam

skwor> v pohodě :-) každý má i jiné možnosti a já je respektuju…proto nerad někomu něco vnucuji, protože se dá udělat spousta muziky i s levnějšími věcmi…rád vzpomínám na Sirio…to dostalo zabrat, ale jeho životnost byla samozřejmě omezená…:-) Podle mě by měl každý chytat s tím, co mu přináší radost a neřešit značky a ceny pivo

Sobota 11. ledna 2014 v 15:31® jepice-zruseno

PALIVEC> No já zase netvrdím, že se nevyráběli tak trošku načerno, když se to prodávalo v bublinkatý folii bez krabice, tak to působilo trochu podezřele. Ale je na tom nápis lamson. Jako za ty prachy celkem dobrý, neznám nikoho, kdo by si naříkal, že to byl blbej kauf – ale je to jenom kolečko na mouchu no. Každopádně je to poslední výroba navijáků v ČR, kterou jsem zaznamenal. Patří to ale spíš do muškařiny.

Sobota 11. ledna 2014 v 15:26@ PALIVEC

Už asi skončili, ale přece…http://cen­tes.cz/referen­ce-2/

Sobota 11. ledna 2014 v 15:26® jepice-zruseno

troutkiller> Já tomu nerozumim a mám to jenom na ryby. Taky bych mohl bejt každej víkend na brigádě, abych si do zahájení mohl koupit lepší vercajk, jenomže na to se můžu víšco :-D Tadyty informace nečtou jenom lidi, který to maj tzv. na háku, ale asi i 12ti letý klucí, který vybalej pod stromečkem exage a budou do tý krabice koukat jako by jim tam nas+ali, protože netušej, že s tim budou rok dva v pohodě na lehkou vláčku fungovat a pak to švihnou na plavačku nebo na dvoudíl po dědovi na úhoře.

Sobota 11. ledna 2014 v 15:26@ PALIVEC

Už asi skončili, ale přece…http://cen­tes.cz/referen­ce-2/

Sobota 11. ledna 2014 v 15:22@ PALIVEC

jepice>Sakra chlapče, omlouvám se. Měl jsi pravdu. Stále jsem to zkoumal a nakonec jsem našel: vyráběli, či vyrábějí Lamsona v Budějicích. Firma Centes. http://www.techprofil-jk.cz/institute.aspx?…

Sobota 11. ledna 2014 v 15:14@ PALIVEC

jepice> Chlapče, já su hloupej dědek, ne chytrej kluk. Chytrej kluk jsem byl v první polovině 20. století. Prý. Pokud máš lamsona dělaného v ČR, tak asi někdo na černo mastil kopie. Já mám takové mušáky taky. Jako součást sbírky. Jeden je kopie Sage, druhý ABU. Ale vykládat, že se tu vyráběly? Ty jsi asi určitě nečetl, co jsem ti doporučil chlapče, že? tak noch einmal: http://waterworks-lamson.com/our-story/

Sobota 11. ledna 2014 ve 12:58® kubas
kubas

skwor> Důvod je popsán dole právě :-) . Zatím se ke koupi takového navijáku taky nechystám, ale vím, že časem až opustím studentský život to přijde :-) .

Sobota 11. ledna 2014 ve 12:46® skwor
skwor

troutkiller> Právě, v téhle ceně se vlezeš do bambilionu solidních navijáků. Takže jít výš důvod nevidím…

Sobota 11. ledna 2014 ve 12:43® troutkiller

skwor>Třeba s tím Fin-Norem se do čtyřky vejdeš a řekl bych že to bude držák,letos o něm uvažuju do Norska.Je to celokov jen nemá náhradní cívku.

Sobota 11. ledna 2014 ve 12:38® skwor
skwor

dam> Tohle je o prioritách. Já mám třeba strop 4000, přes který bych prostě nešel. Ostatně vysloveně zničit naviják se mi povedlo jednou, jinak mám pocit, že v internetových debatách ty reely odpadají nějak rychleji než v běžném životě :-D Třeba ten Revo neos se mi zdál chodem naprosto neodpovídající ceně, za kterou se prodává. Kdybych si chtěl rybařinou udělat radost za větší peníze, tak zvolím cestu za hranice – a budu z toho žít určitě dýl než radostí z nového navijáku. No a velké nástrahy tahám očky vzhůru :-) EDIT: To neber nějak zle, tenhle úhel pohledu na danou tématiku jsem uznával asi vždycky. Bez ohledu na značku.

Tento příspěvek byl editován 11.1.2014 11:39:32 uživatelem skwor.
Sobota 11. ledna 2014 ve 12:32® troutkiller

jepice>Jak to tak pozoruju pořád se snažíš hledat perlu tam kde neni:-(( Tvoje nadšení ti neberu ale kup si jednou pořádnej naviják,k němu odpovídající prut a poznáš že starej šejk už opravdu neni nic moc i když ve svojí době(která už je bohužel pryč)to byla špička.Na druhou stranu bych rád vrátil dobu kdy šejk byl top,řeky plný ryb a lidi co makaly nemusely mít strach že chcípnou hlady:-( (

Sobota 11. ledna 2014 ve 12:17® troutkiller

dam>S těma motátkama máš stopro pravdu,muj park vypadá až na pár modelu stejně jako ten tvuj a nemužu si stěžovat.

Sobota 11. ledna 2014 v 11:46® jepice-zruseno

dam> Tak je fakt, že ještě dřív jsem měl dam quick celoplasťák za nějakých 1250 (ta cenovka je ještě na krabici, dostal jsem ho od tatínka) a navláčel jsem s ním až hrůza. Kdyby mu neprdla matice zadní brzdy, tak by fungoval pořád, samozřejmě už s vaklama a zvukama. Samozřejmě vím, že se pohybujete asi v jiných cenových relacích než já, ale hodlám si na šňůru pořídit ten fin-nor inshore za 3050,– a bude to můj nejdražší naviják, kterej mám. Viděl jsem ho někde rozebranej a konstrukčně se mi to jeví poměrně jednoduchá záležitost. Vadí mi nesklopná klička – radši bych, aby byla řešená stylem starejch shakespearů, silstaru BT nebo novýho shimana sphreos. Ale na tu přívlač to snad nějak zvládnu přežít.

Sobota 11. ledna 2014 v 11:32® jepice-zruseno

PALIVEC> Já sem nikde netvrdil, že to je česká značka, jen že se dělal v Čechách. Seš chytrej kluk, tak bys měl vědět líp jak já, jak to s tima lamsonama bylo. Žádnýho lamsona z těch tvejch stránek bych si samozřejmě nekoupil, protože českej lamson v různejch velikostech stojí přibližně 14 – 16 stovek, jestli se teda ještě úplně nevyprodaly.

Sobota 11. ledna 2014 v 11:25® dam
dam

jepice> jasně, každý máme svůj vývoj…stejně jako technika…dneska už je vše o dost jinde…ale tenkrát byl navi za 1500 možná lepší než dnes za tu samou cenu…:-) Ještě k tomu Zauberu, chytal jsem s ním spoustu času a koupil si tenkrát nový do Mongolska, šlapal krásně, ale druhý den po vláčení rotaček velikosti 3–5 šel do kytek a regulérně se začal kousat…rozdělal jsem ho a nenašel nic, co by viditelně drhlo, prostě není na tu zátěž stavěný…nechal jsem si ho tedy jen na menší woby a dochytal to s ním…naštěstí jsem měl tenkrát sebou Infinity Q Zaion…to je proste jiný materiál…už má za sebou kromě vůáčení celý roky i 4 Mongolska a jede prostě pořád stejně…a jsem prase, bez údržby…takže závěr je jasný, nemá smysl na některých věcech šetřit, neboť se to fakt nevyplatípivo