Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 11. ledna 2014 v 11:17® dam
dam

BigMike> to jsi asi fakt smolař…:-| já se k navi nechovám zrovna ideálně, pořád se někde válí v taškách, v kufru atd, položím je kdekoliv:-D jen je snad nesnažím zbytečně koupat…beru navi opravdu podle účelu a jak psal Sethák, v závěru jsem snad i ušetřil… Navijáky, které už mám 4–5 let a šlapou pořád krásně, se mi asi fakt zaplatily…viz Stella, Infinity Q Zaion, Penn Atlantis, Branzino a Exist hyper custom, Luvias, Revo neos, Airity …vždy jsem je koupil za dobrou cenu a kupoval jsem je vždy pro konkrétní účel a ten plní na 100%…prostě naviják má své parametry a kdo si myslí, že je na úplně vše, tak je vedle…9-)

Sobota 11. ledna 2014 v 11:03@ PALIVEC

jepice> Co se člověk nedozví! Tak LAMSON je česká značka? http://waterworks-lamson.com/

Tohle si přečti a nevymyšlej si pohádky. I když včera jsem slyšel, že jistý Chovanec vystudoval za 9 měsícu v Plzni právo.Takže nejsi sám, co si vymýšlí.

http://waterworks-lamson.com/our-story/

Sobota 11. ledna 2014 v 10:15® Kubah

skwor> jasné, jak jinak…

Sobota 11. ledna 2014 v 10:13® skwor
skwor

Kubah> Tak nechá opravit překlapěč a jede dál, ne?

Sobota 11. ledna 2014 v 10:05® Kubah

skwor> myslím, že zrovna Paiovo Aspire bylo na reklamaci s překlapěčem – ještě když ho měl Plavan, který ho pak prodal Jirkovi a Jirka Pavlovi..

:-)
Sobota 11. ledna 2014 v 10:00® skwor
skwor

sethy> Souhlasím. Speciálně ty Aspiry vypadají, že vydrží hodně dlouho. Kamarád jeden má a vzhledem k jeho četnosti vláčky asi doživotně :-) Já si kupoval v roce 2008 tu Okumu VS a teď, když má za sebou dvě Švédska, je pořád jako nová. Kdyby se ještě prodávala, beru dvě další.

Sobota 11. ledna 2014 v 9:51® Venca Zelenka
Venca Zelenka

BigMike> Teda ty máš, ale šťastnou ruku :-) Jestli ti nezáleží na dokonale hladkém chodu dá se sehnat pár modelu, které zvládnou těžkou ruku. Nemají sice dokonale hladký chod, ale brzda dělá co má a pletenka na tom nedělá bordel. Slammer, Tica SP z okumy by se dal taky vybrat nějaký levný držák, Adler má teď ve slevě zaubra CF za slušný peníz. Včera jsem měl na krámě blac cat, sice štítek udával jinou značku, ale zjevně odolná mašinka, které bych se nebál a jistě by pár roků vydržela.

Sobota 11. ledna 2014 v 7:04® sethy
sethy

jepice> No právě.

Sobota 11. ledna 2014 v 7:04® sethy
sethy

BigMike> Tak to musíš kupovat hrozné šmejdy. Tohle přesně dělá kámoš co je na rybách skoro 365dní v roce a ještě se mu to nestalo. Má z 90% twiny.
Nevím o nikom, komu by se stávalo to co píšeš (nepočítám ty, co kupují navi do 2tis). Jako na tomhle fakt nejde šetřit. Např. aspiry jsem koupil cca 4 roky zpět a pořád šlapou jak nové. Ve výsledku ten dražší naviják vyjde mnohem levněji.

Tento příspěvek byl editován 11.1.2014 06:07:21 uživatelem sethy.
Pátek 10. ledna 2014 ve 23:43® jepice-zruseno

dam> Nevim no, ten naviják jsem kupoval asi tak před 11 lety a dal jsem za něj tehdy 1500. Sice nějaká viva, ale na to, že jsem s ní občas tahal celý menší potopený stromy z labe na tu šňůru vydržela ještě relativně dlouho. Jako v patnácti jsem za to dal velkou část svého kapesného, tak bych ho zase až tak neurážel :-D Byl to můj první plasťák s kovovou cívkou a mělo to snad 8 kuličkovejch ložisek.

Tento příspěvek byl editován 10.1.2014 22:43:54 uživatelem jepice-zruseno.
Pátek 10. ledna 2014 ve 23:21® BigMike

dam> ty voe, to bych chtěl zažít!!!:)) Je pravdou, že co já koupím, to jde do kopru hned po záruce a 50% věcí v záruce! Tím myslím ledničku, TV a další. Prostě přitahuji nefunkčnost.)) Předloni jsem změnil lehce zaměstnání, na novém místě se nás střídá 5, ale tak 70% závad se týká mě:))) PS: tak řekni, co mám koupit za naviják? Stella jde ale mimo mé chápání:)))

Pátek 10. ledna 2014 ve 23:03® dam
dam

BigMike> za posledních asi deset let mě praskla jedna pružinka překlapěče, a to je vše… a to myslím nic nešetřím :-)

Pátek 10. ledna 2014 ve 23:02® Kubah

skwor> ta Daiwa je pěkná…

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:53® BigMike

Jo, dnes dělají z mýdla už i rolničky:))

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:39® dam
dam

jepice> v životě se mi neprořízla rolnička…ani nikomu ze známých…to byl asi hodně velký šunt…

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:22® jepice-zruseno

sethy> Dneska nevím kdo v čr vyrábí navijáky. Poslední v čechách vyrobenej typ, kterej jsem zaregistroval a kterej vlastním je muškařskej legendamy opředenej lamson, ale ty už se asi taky nedělaj.

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:19® BigMike

jepice, sethy: já to dokážu! Jak na podzim začnu tahat gumy u dna a sekám při každé vázce (záběru) a že se do toho opřu a pak trošku „vytloukám“ tu vázku škubáním prutem, odchází pružiny v překlapěči, ty šroubky, kloubky a… Prostě rok, dva a nejde překlápět, kolikrát se to i rozpadne. Občas na čas pomůže oprava, ale stejně už to není ono.

Tento příspěvek byl editován 10.1.2014 21:21:25 uživatelem BigMike.
Pátek 10. ledna 2014 ve 22:16® double-j

Já neřek, že to někdo vyrábí ;-) ale že podporuju české značky..i když jsem to nazval výrobci, sorry

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:15® jepice-zruseno

BigMike> Odnášej to rolničky? Co reklamace? Mě taky totálně prořezala pletenka rolničku, ale než sem to začal řešit, rozpadlo se něco vevnitř. Takže už asi 4 roky jedu jenom na vlasce (přiznám se, že mi to zas tak nevadí). Příští sezónu by se to ale mělo změnit.

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:13® sethy
sethy

double-j> Kdo v ČR vyrábí navijáky?

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:13® sethy
sethy

cermi321> Mrkni se na tento: http://www.nastrahy.cz/…-p-1541.html
Mám jej rok a spokojenost. Od malých potůčků až po střední P řeky. Ani pstruzi kolem pul metru pro něj nejsou problém.

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:12® double-j

Á mám třeba prd zkušenosti, ale kupuju to, co se mi líbí a podporuju české výrobce…až když se to neosvědčí, vyměním to!

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:12® sethy
sethy

BigMike> Překlapeč jsem v životě nezrušil, ani nevím o nikom v mém okolí, kdo by odrovnal naviják kvuli tomu že chytá s pletenkou.

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:02® BigMike

Jo a ještě, chytám plenky a ještě jsem nenašel naviják, který by vydržel:( Zvažoval jsem proto multík, ale z psychických důvodů jsem ho radši vypustil a stále likviduji překlapěče smekáčů:(

Tento příspěvek byl editován 10.1.2014 21:06:01 uživatelem BigMike.
Pátek 10. ledna 2014 ve 22:00® BigMike

dam> a když tak stále hledáš a zkoumáš a porovnáváš, jaký je tak nějak, no, závěr? Aspoň pro dnešek, 10.1.? Mimochodem, víte kdo se 10.1.1913 narodil? Já si to budu pamatovat do smrti, tak to do nás natloukli:)) S tím, že byl listopad v říjnu nebo naopak už si nejsem tak jistej a nebo jestli to byl Skrjabin či Molotov nebo Džugašvili, Koba či Stalin…:)) Dnes je to myslím ještě složitější:((

Pátek 10. ledna 2014 ve 22:00® cermi321
cermi321

David H.> Predpoklam, ze nejaky z rady, co mate na nastrahy.cz? Mimochodem, tam jsem se jiz poohlizel, jen bych si ho nejprve rad ,,podrzel v ruce", nez zvolim objednani.. Jinak proutky vypadaji luxusne.

Pátek 10. ledna 2014 ve 21:57® jepice-zruseno

cermi321> Myslím, že ani tak moc nejde o to, že to je právě na pstruhy, ale bude se to odvíjet od toho, na co je budeš chytat a kde, jestli u toho budeš brodit atp. Pstruzi se daj chytit na nějakou gumovou mikromrdku nebo na 6cm woblery nebo 3ku rotačku nebo klidně na stojáku na plandavky, který je potřeba házet daleko. Značku a typ neporadím, moc mi toho rukama neprošlo a taky si myslím, že ten nápis na prutě je až to poslední, co mě zajímá (pokud neni vyloženě hnusnej).

Pátek 10. ledna 2014 ve 21:38® HaD
HaD

cermi321> já mám rád pruty pezon – buď 2–7 g nebo 6–12g. Délka okolo 2 metrů

Pátek 10. ledna 2014 ve 21:31® dam
dam

jepice> přesně tak, na to bych si navi za pár korun nekoupil…ani tady opěvovaného zaubera…vydržel jeden den a už může jen lehké nástrahy…

Pátek 10. ledna 2014 v 19:42® cermi321
cermi321

Letos se chystám rozšířit svůj rybářský sortiment o pstruhové vybavení,(NE mušku)! Prosím o rady, jaké náčiní zvolit, jaké máte zkušennosti s jakou značkou atd. Děkuji za jakékoliv rady a fígle :-)