Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 22. prosince 2013 v 15:01® skwor
-
dam> Kam se chystáš?
- Neděle 22. prosince 2013 ve 14:10® dam
-
sethy> no dám ti na to ještě nějaký měsíc
v červnu bych je prubnul ve Švédsku
- Neděle 22. prosince 2013 ve 13:42® sethy
-
dam> Ahoj, od září jsem byl cca 5× na rybách, jak myslíš že su na tom s popama
Ale zima bude dlouhá. - Neděle 22. prosince 2013 v 11:22® dam
-
PALIVEC> ještě jedna malá, ale podle ta nejdůležitější věc, zmínil jsi ji taky…pokud člověk není sebekritický, tak nikdy nepříjde na podstatu věci
- Neděle 22. prosince 2013 v 11:19® dam
-
PALIVEC> Taky jsem se učil od jiných, kluci vážily nástrahy už velmi dávno, nepovažoval jsem to za nutné, až do okamžiku, kdy jsem si začal stavět své a ne všechny pracovaly …a ejhle, stačilo ubrat, změnit těžiště atd a najednou to šlo
Já dobarvuju hlavně rotačky, woblery jen opravdu v nouzi…črvená kolem žaber je opravdu dobrý pomocník…celkově červená je docela dobře přijímána na všech nástrahách…jen v Mongolsku jsem s ní zažil vyložené zklamání…červené nebo oranžové bříško bylo znamením nezájmu…možná to bylo tím, že tam mají ryby břicha bílá
- Neděle 22. prosince 2013 v 11:05@ PALIVEC
-
dam> Já mám k omotávání a dobarvování woblerů (jak děláš ty a jiní závodníci) odpor. Maximálně dobarvím červenou wob pod hlavou a začátek bříška. Zjistil jsem v praxi, že barva žáber, či krvácení je extrémní atraktor.
- Neděle 22. prosince 2013 v 11:02@ PALIVEC
-
dam> Já to řeším dávno, digitální mikrováhy jsou za facku, jak píšeš. Ale když jsem tady cca před 2 roky napsal, že vážím nástrahy, aby jsem „věděl“, dělali tu ze mne blbce. Neříkám, že nejsem, já jsem sebekritický. Nobody is perfect, ale vážení má smysl, zvlášť když si cosi spácháš sám
- Neděle 22. prosince 2013 v 10:48® dam
-
Segoves> Určitě půjde…pokud si s nástrahami rád hraješ, tak je fakt dobrý mít doma mikrováhu…spousta lidí to neřeší, ale stačí opravdu trochu přehledu a hned víš kde můžeš kolik přidat a nebo ubrat…není to strašná investice…mám tuším do 200g a stála kolem 650
- Neděle 22. prosince 2013 v 8:35® Segoves
-
dam> to je dobrej vylepšovák:)…míval sem i blbě vyvážený suspending woby na ty to pude taky použít
- Sobota 21. prosince 2013 ve 21:31® dam
-
Segoves> taky jsem dřív používal broky, ale často spadnul a navíc jsem chtěl přesnou hmotnost, aby chodil stejně jako bez trojháku…navážil jsem si to na mikrováze a nastříhal si několik drátků o stejné váze…
- Sobota 21. prosince 2013 ve 21:25® Segoves
-
dam> jj to je dobrej nápad:)…normálně ho namotám na zadní trojhák ne? já na všechno používám broky ale drátek najde využití i u DS…
- Sobota 21. prosince 2013 ve 21:11® dam
-
Tohle je můj favorit v potápkách na příští sezónu…je i v HW, už jsem s nimi byl v drsným proudu a paráda…
- Sobota 21. prosince 2013 ve 21:04® dam
-
Segoves> kup si muškařský olověný drátek, utrhneš si hmotnost jakou potřebuješ a lehce to dotvaruješ na wobleru…
- Sobota 21. prosince 2013 ve 21:03® dam
-
skwor> u nás chytám spíš ty menší velikosti, ale tam je nutné daléko odhodit a hned ho mít v hloubce a dokázat ho na hraně klidiny a proudu otočit a popustit…to popuštění je důležitější než chod vlastní
- Sobota 21. prosince 2013 ve 20:48® Segoves
-
skwor> já to občas dělám u těch nejmenších plovoucích woblerů že sundám první trojhák a nacvaknu schválně trochu větší brok…líp to lítá a v létě pod jezy je to super:)
- Sobota 21. prosince 2013 ve 20:43® skwor
-
Segoves> Je pravda, že jsem to ladit nikdy nezkoušel. Když se mi zdá, že to chce něco jiného, tak prostě vyměním nástrahu
- Sobota 21. prosince 2013 ve 20:40® Segoves
-
skwor> já zkoušel na ramínko trojháčku nacvaknout brok a chod se dost utlumil…ryba se na něj chytit dala ale bylo to takoví nouzový řešení
- Sobota 21. prosince 2013 ve 20:33® skwor
-
dam> Tak minnow není drahý, takže klidně nějaký ten sinking na test doplním – ostatně od zaplňování krabiček zima je, ne?
Kdyby byl těžší, tak by možná ztratil trochu ze svého půvabu, kdo ví…
- Sobota 21. prosince 2013 ve 20:23® Segoves
-
dam> he tak to mě by švíklo:D pomáhám si pinzetou vazačským svěráčkem ale na tohle sem fakt levej…hlavně u těch menších…myslíš že když mám v přihrádce víc wobů tak že se nějak výraznějc tupí? páč u salma mi příde že po chvilce sou všechny háky tupý
- Sobota 21. prosince 2013 ve 20:02® dam
-
Segoves> mám zvyklý nehet
jinak to dělám nožem…léta cviku…Dorado má šíleně mekký trojháky…Salmo je docela OK, Rapala jen u některých…
- Sobota 21. prosince 2013 v 19:45® Segoves
-
dam> Já radši ty plovoucí:)…ale háčky často neměním a málokdy za kvalitnější než originál asi je to hodně tím že nemám kleště na kroužky a bez nich je to pro mě psychicky hodně náročný
- Sobota 21. prosince 2013 v 19:14® dam
-
Segoves> Tak chyba to určitě není…
Přestože mám krabky plné Illexů, tak mám třeba velmi rád Klasika od Dorada…taky v potápce…tam nejraději chytám na střevle a v 7cm…je neskutečně úspěšný…tedy když vyměním trojháčky
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:57® Segoves
-
dam> ten potočák je parádní mám dva stejný jednoho 10 let starýho(nejoblíbenější wobler) a druhýho novějšího a ten starší je víc do zelena…oproti rapale originál a cormoranu minnow, který taky rád používám je přece jenom agresivnější…ale chyba to neni:)
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:49® dam
-
Segoves> pro mě je nej 7 a 9 v potočákovi a potápky…potřebuji daleko házet a rychle klesnout do určité hloubky, tak aby po narovnání šňůry mohl hned být v plné polní…agrasivita je relativní, radši si ji dodám sám dle potřeby…
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:46® dam
-
sethy> zdar kámo…už jsi mi udělal vánoční dáreček? popíky?
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:40® Segoves
-
dam> Já mám Minnow taky v oblibě nejradši 7cm v barvě trout a RR a ty plovoučky mi přijdou o dost agresivnější…a s tím chodem mám podobný zkušenosti: 5 kusů a každý má trošku odlišný chod hlavně přetáčení v proudu tam je to znát asi nejvíc
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:39® sethy
-
Člověk se tu pár dní neukáže a takové nadělení. Ještě že mě tomík upozornil (mimochodem ještě jednou dík za nocleh, nevím jak bych do rána dopadl
)
Dejve pěkné nymphy, ty si ale kopírák
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:30® dam
-
skwor> Minnow považuji za geniální wobler, mám radši potápivý…myslím si, že každý wobler se musí pochopit a anučit se vodit, kdou pouze hází a tahá může být zklamaný…zajímalo by mě, jak by se vodil, kdyby byl ještě o něco těžší???
- Sobota 21. prosince 2013 v 17:30® skwor
-
dam> Mě zrovna minnowy (plouvoucí, potápivý nemám) chodí naprosto v pohodě. Skoro dokonale se s tou nástrahou naučil pracovat kamarád, ten už v podstatě jiné woblery nepoužívá. Ale už se mi stalo, že po nárazu o šutr jsem mu ulomil lopatku… Z větších mám whitefishe, ale s těmi jsem toho ještě tolik neodchytal.
- Sobota 21. prosince 2013 v 17:24® dam
-
skwor> Já mám Salmo rád, chytám ho hodně, hlevně ve větších velikostech…letos jsem na 9cm Minnow odchytal spoustu času v Mongolsku, ale dost mě zarazilo, že ze 4ks chodil pořádně pouze jeden…o ten mě připravil tajmen…ostatní jsem nebyl schopný vyladit…spoustu času jsem odchytal s Illexy a pak s Countdownem 11cm…považuji ho za nejlepší potápku do rychlých a hlubokých vod…