Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 7. prosince 2013 v 15:35® jepice-zruseno
-
timbab> Protože jsem v diskuzí přívlač a dravci, tak ještě s marmiškou a žížalkou. Doufám, že se zejtra na ryby utrhnu a možná ještě zkusim normálně vláčet.
- Sobota 7. prosince 2013 v 11:17® timbab
-
troutkiller> Tak teď už je to jen někam se splávečkem nebo na mníka.
- Sobota 7. prosince 2013 v 8:48® troutkiller
-
timbab> Zdar
)Vzhledem k tomu že mám pud sebezáchovy tak sem dnešní ráno vzdal,je kosa jak prase a vítr jak v Charkově na nádraží
Pokud to tak pujde dál už to uklidim.
- Pátek 6. prosince 2013 v 19:35® timbab
-
troutkiller> čest soudruhu,co fiše?Jdou?
- Pátek 6. prosince 2013 v 19:32® troutkiller
-
Dredaty>Hele neboj,neudělá to vůbec nic
Mám tu 3000 se třema cívkama a nevidim rozdíl mezi cívkama s a bez lamely.
- Pátek 6. prosince 2013 ve 12:30® Dredaty
-
troutkiller> vím, psal jsem to níž, že by stačilo sehnat tenčí lamely. Právě proto, že když jsem jednu ubral, tak to bylo v pohodě. Ale nezkoušel jsem, co by to dělalo v praxi. Na jedné cívce, kterou jsem používal jako hlavní, jsou lamely už vymačkané, takže tam to sedí pěkně i bez úprav.
- Pátek 6. prosince 2013 v 8:28® troutkiller
-
Dredaty>Ono když člověk přemejšlí tak nemusí nic pilovat!Stačí z cívky vyndat jednu brzdovou lamelu a je to hotové za minutu.Mám to na 3000 Zauberu a na funkci brzdy to nemá vliv.
- Středa 4. prosince 2013 ve 14:01® jepice-zruseno
-
Kazan> Já jsem na jednom navijáku zbrousil tu matku zespoda – bylo tam ale dost materiálu, nevím jak je to u těch vašich verzí. Pro úplnost uvedu, že to je Cormoran UL-GT 5PiF 500. Za 600 jsem ho pořídil na mikromrdky na závody, jinak ho prakticky nepoužívám. Ale ta matka to u něj dělala taky a vůbec bych se nedivil, kdyby to dělaly i větší plnohodnotnější verze z některých sérií.
- Středa 4. prosince 2013 ve 13:40® Kazan
-
Dredaty> tak já se toho nebál, ubrousil jsem výstupky celé a udělal nové, matka je zároveň a je klid.
- Středa 4. prosince 2013 ve 13:00® Dredaty
-
Kazan> zručný jsem, trochu jsem ji snížil z druhé strany, jak jsou ty výstupky. Musí se to zbrousit celé, ne jen výstupky. Pomůže to ale jen trochu. Problém je v tom, že ten cvrček je moc vysoko. Ten ale zbrousit nejde. Pomohlo by odstranit z brzdy jednu lamelu nebo je vyměnit za nějaké tenčí.
- Středa 4. prosince 2013 v 7:44® Kazan
-
Dredaty> pokud jsi trochu manuálně zručný, matka cívky se nechá snížit, pak už se za ní nic nechytá.
- Středa 4. prosince 2013 ve 2:40® jepice-zruseno
-
Dredaty> Já s tím nechvátám, na zimu šňůru netřeba.
Děkuji vám tedy za rady, budu hledat a kontrolovat vystouplost matek a třeba mi sem nějaká zaubervariace přibyde. Zauberklony jsou od nějakých 1600 teď. Poměrně primitivní konstrukci se závitem na kličce má spheros od šimána za necelých 1800, ale asi bude dost těžkej. Ten má „jenom“ 3 ložiska a jedno z toho je v rolničce, takže na hlavní ose je jen jedno. S podobnou koncepcí navijáku (asi i oscilace) jsem se tuším setkal u starého spolehlivého silstaru BT, ten měl taky tři ložiska, ale dvě byla na ose a rolnička byla bez ložiska. http://www.haldorado.hu/articles.php?…
Tento příspěvek byl editován 4.12.2013 01:43:22 uživatelem jepice-zruseno. - Úterý 3. prosince 2013 ve 22:21® Dredaty
-
jepice> Jak píše SURF, pokud si to nechceš kupovat teď, stejně máš konec sezóny, tak vydrž. Třeba se objeví něco výhodného, akce, po vánocích nevhodné dárky na bazaru a podobně. Třeba Zauber 4000 mě z Německa stal i s poštou lehce přes 2000. Pokud jsi schopný vytvořit nějakou větu, tak bych šel touhle cestou.
- Úterý 3. prosince 2013 ve 22:15® Dredaty
-
jepice> A motání na matici jsem pozoroval, až teď, když jsem namotal 0,08 vlasec. Tak šel pryč, 0,10 už to udělá jen výjmečně. 0,12 a 0,14 jsem používal bez problémů a pletenku nejtenčí 0,12 bez problému. U těch šňur trpí hlavně rolnička. chce jí to občas promazat, jinak začne chrčet. Co se týče zátěže, tak prví 2 sezóny jsem měl kolem 150 vycházek, většina přívlač právě s nim + plavačka feeder. Potom kvůli práci o něco méně. Vlačka na prutu 7–21g, hlavně gumovačka s hlavama 5–10g.
- Úterý 3. prosince 2013 ve 22:07® SURF
-
Kazan> skoro čtyři litry, za ten naviják, je podle mě dost – víc než dost ......
- Úterý 3. prosince 2013 ve 22:05® SURF
-
jepice> jestli ten naviják nepotřebuješ hned a nemusíš mít supr – novinky, tak si počkej na výprodeje – slevy. budou za nějaké tři – čtyři měsíce. koupil jsem tak dva zaubery, ke každému tři cívky, za 4.500.-
Tento příspěvek byl editován 3.12.2013 21:09:03 uživatelem SURF. - Úterý 3. prosince 2013 ve 22:03® Dredaty
-
jepice> V tom draku jsem žádný plast, kromě krytky péra překlápěče a kličky asi neviděl. Co se vaklu na 6-ti hranu týče, je to asi stejné, jako u většiny. Téměř nic, ale pomalu se zvětšuje, ale po 5 sezónách to není nic hrozného. Větší vůle ti vzniknou na převodech/ložiskách. Možná by i stačilo vyměnit ty 2 ložiska, co drží hlavní hřídel s kličkou, ty trpí podle mě nejvíc (přece jen člověk s kličkou trochu škube mimo osu). Ještě jsem neměl rozdělaného origo Zaubera, tak nevím, jestli je tam na první pohled v něčem rozdíl. Co se týče šroubování kličky přímo na hřídel, tak se celkem taky dívím, proč se to nepraktikuje víc, výrobní náklady by podlemě moc nestoupli. Ale když udělají nekvalitní ozubení a dají na kličku rychlosklopku, tak je to stéjně zbytečné. V dnešní době ti nevydrží večně nic, ať to stojí 2 nebo 10 tisíc. Nastala doba, kdy se do věcí montují „kur*ítka“ aby to prostě vydrželo 2 roky, ani den navíc.
- Úterý 3. prosince 2013 ve 20:14® Kazan
-
jepice> no tak zrovna s těmi osmi ložisky bych byl opatrnej. Ne všechno co je označeno ball je ložisko tak jak ho vnímáme my, tedy kuličkové. Ledacos odlitého a plastového je i v navijácích dražší kategorie a není s tím problém. Mimochodem jako vlastník zauberu cf ti mohu říct že se tam šňůra chytá za matku taky a je to cenově už ke čtyřem litrům.
To já jen tak, aby jsi si to neměl s tím výběrem tak jednoduchý
- Úterý 3. prosince 2013 v 19:24® jepice-zruseno
-
Dredaty> Je mi to jasný, reálný kapitalismus. Mám na výběr deset modelů od pěti značek a všechny jsou z jedný komunistický fabriky v Číně. Jen když zkoumám střeva toho navijáku, tak je to samá umělá hmota a navíc ta šestihranná klička. K čemu je pak nakonec dobrý kovový tělo a rotor a 8ložisek, když to má všechno stejný odlitý ozubený kolo a zbytek umělohmotnej. Má to na tý kličce vakl? Do krámu se dostanu možná uještě tenhle tejden, abych to zkusil, tak se ptám. Protože to bych si pak mohl koupit Abu s kovovým tělem za litr, který dělaj Čínský děti prozměnu pro buržousy z PureFishing (tatínek už jedno má, ale spíš na lehčí přívlač, takže nevím co vydží). Jenomže jedinej naviják do 2000, kterej má šroubovací kličku, dělá konkurenční fabrika v Malajsii a to ještě bez druhý cívky. Je mi jasný, že za dva litry si naviják na celej život nekoupím. Ale po tom, co se mi v poslední době povedlo pořídit jsem spokojenej pouze s bazarovejma kouskama staršíma než já. Nový se buď rozpadnou, nebo namotávaj na matici brzdy a nebo, a to je vrchol, občas pod cívku. Počítám, že bych s tim chytal tak 30× ročně střední přívlač na šňůru voblery a plandavky do 60g a gumy na candoše.
- Úterý 3. prosince 2013 v 16:06® Dredaty
-
Kazan> jepice> ony ty těla i střeva všech těch klonu budou odlívané do stejné formy. Jen si potom zákazník řekne, jakou barvou to chce stříknou, jakou nálepku nalepit, jaký tvar kličky, kolik děr vyvrtat do cívky a možná řekne kvalitu ložisek (i když to pochybuju). Takže potom záleží jen na tobě, jakou barvu si vybereš, značka tady nehraje moc roli.
- Úterý 3. prosince 2013 v 15:42® Kazan
-
jepice> v tom případě bych to asi neřešil, střeva, cívky budou identický, (beztak to seká číňan jak Baťa cvičky) až na nějaký ten vizuální rozdíl. Jen je dobrý si s kolovrátkem zatočit před koupí.
- Pondělí 2. prosince 2013 ve 22:10® jepice-zruseno
-
Kazan> Ten byron je zauberklon. akorát novější typ zauberklonů. až na kličku to je sakumprdum stejný z redarcem
- Pondělí 2. prosince 2013 v 19:17® Kazan
-
jepice> jen doplním co tu nakousl skwor, u klonů zauberu ti s velmi vysokou pravděpodobností budou pasovat cívky a dost náhr. dílu mezi jednotlivými typy a značkami. Na obrázku (vytuněný
Tento příspěvek byl editován 2.12.2013 18:18:21 uživatelem Kazan.) starší dragon 730 s díly z rovexu aureus. Cívky jsou naprosto identické. Při pohledu na ten byron se z části nemohu zbavit dojmu že se možná jedná také o nějaký zauberklon.
- Pondělí 2. prosince 2013 v 17:33® skwor
-
jepice> Dredaty mě předběhnul (tímhle mu děkuju). Kdybych si všiml téhle akce dřív, tak jsem si asi na výstavě nekupoval Daiwu. No aspoň bylo o dilema míň
- Pondělí 2. prosince 2013 v 17:10® Dredaty
-
jepice> Mám tu původní 930 už 5 let. V zápřahu byla téměř denně, mimo sezónu na plavačce/feederu, v zimě dírky. Letos jí nahradil Zauber. Ale kromě lehčí vůle na převodech a odřenin od používání, jede úplně v pohodě. Od letoška už je na plavačce/feederu a věřím, že tady vydrží aspoň dalších 5 sezón. Ta nová verze by měla mít doladěnou tu matici a myslím, že je víc do šeda oproti te mé první. Za sebe bych bral toho Draka, kvůli kličce.
- Pondělí 2. prosince 2013 v 16:59® jepice-zruseno
-
skwor> Ještě ne, ale obávám se, že s poštovným to už je stejná cena, ajko byron bez poštovnýho. Má to koukám nepatrně jinej převod a jiný tělo, mělo to víc generací? Jsou v těch navijákách rozdíly? Já jenom čtu „nižší matici brzdy“, takže to jenom až půjdu do toho krámu, tak že jí musím zkontrolovat – není nic horšího, než když se na to pak navíjí vlasec. Edit: Co ta rychlosklopná klička, není v tom nějakej háček? A je to řešený na 6hran, nebo šroubovací do ozubenýho kola? Koukám asi 6hran co … Tak tam je už rychlosklopnost na vakl nemá vliv…
Tento příspěvek byl editován 2.12.2013 16:03:54 uživatelem jepice-zruseno. - Pondělí 2. prosince 2013 v 16:48® skwor
-
jepice> Už jsi koupil? Koukni ještě na tohle. Po technické stránce tam asi moc rozdíl nebude a teď jsou ve slevě. Kamarád (Kazan) s levnější verzí chytal asi čtyři roky. http://www.rsp-fishing.cz/…-935iz-new-2
- Pondělí 2. prosince 2013 ve 12:57® jepice-zruseno
- Tak už poměrně dlouhou dobu přemýšlím, co vzít za naviják na šňůru,
jak jsem se zde již zmiňoval. Byl mi doporučn nějakej Ryobi klon.
Samozřejmě levnější variantu je RedArc nebo BlackArc, ale ty maj
pofidérní kulatý kovový držátko na kličce. Navíc tu červenou mašinku
má už kde kdo a možná by se mi stávalo, že si to budu s kolegy plést.
Občas se na netu objeví originál starý typ Ryobi, ale za vyšší cenu, tak
jsem tedy pátral dál a skončil jsem u značky byron alice. Dělal se bílý
s mělkou cívkou (vel. 3000) a tmavý s hlubokou cívkou (vel. 1000 a 3000).
Nevím jak je to s těma velikostma, ale předpokláídám, že 3000 bude
akorát. Cenově to je pod 1900. Takhle nějak vypadá ten světlej:
- Neděle 1. prosince 2013 v 18:48® jepice-zruseno
-
Segoves> Já byl včera u nás na přehradě a taky nic moc. Na rotačku zabral jenom jeden, takže jsem tam musel potupně chytat na gumu a ani to teda nebylo žádný terno.
- Neděle 1. prosince 2013 v 18:22® Segoves
-
jepice> vypadají hezky jen si nějak neumim představit že bych je použil jinde než na dírce ale na druhou stranu proč ne:)
Já si dnes přivstal s cílem podráždit pruhovaný dorostence v tišinách na rychlejší řece a zle sem narazil ty mrzáci nereagovali na nic možná by se jim skleněnka zamlouvala:)