Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 1. prosince 2013 v 18:22® Segoves
Segoves

jepice> vypadají hezky jen si nějak neumim představit že bych je použil jinde než na dírce ale na druhou stranu proč ne:)

Já si dnes přivstal s cílem podráždit pruhovaný dorostence v tišinách na rychlejší řece a zle sem narazil ty mrzáci nereagovali na nic možná by se jim skleněnka zamlouvala:)

Neděle 1. prosince 2013 ve 12:40® jepice-zruseno

Chápu správně, že tohle je laminátový vláčecí blank stejně lehký, jako bývají grafitové? Vypadá to zajímavě… http://www.wedki.pl/index.php?…

Sobota 30. listopadu 2013 ve 23:04® _Beny
_Beny

Tak dnešní vycházka ani záběr :-(( , na rybu jsem si tento měsíc sáhl 1. Kosa slušná…, chalupa zazimovaná :-) .

Sobota 30. listopadu 2013 ve 22:49® gavlos
gavlos

Scanix> jo no a za par let byly opet ve tvych albech :-)

Sobota 30. listopadu 2013 ve 22:27® Scanix
Scanix

Bigpista> bud v klidu, protoze obcas se u vody trapim, tak jako kazdy, ale me to treba nevadi, aspon me to nuti k zamysleni se nad tim, co delam spatne. Kdyby kazdej lov byl bohaty na ulovky, pak uz by nas to nebavilo. Blby je pak, kdyz je kazdy lov chudy na ulovky a trva to pak dlouho, to je dost demotivacni, ale to se pak snazim tu smulu prolomit, nekdy se to preci musi podarit ;-)

Sobota 30. listopadu 2013 ve 22:24® Bigpista
Bigpista

Scanix> Šak jo, ale rejpnout si musim ;-)

Sobota 30. listopadu 2013 ve 22:21® Scanix
Scanix

gavlos> ja bych mel nejradeji akvarko se sumecky ci s okouny, candati jsou pry moc choulostivi, az by odrostli teplota vody doma i venku by byla podobna, sli by do reky a zacala by nova generace ;-)

Sobota 30. listopadu 2013 ve 22:19® Scanix
Scanix

Bigpista> to je preci dobre, ja jsem rad za kazdou vychazku, za kazdou rybu, proste je u vody fajn a clovek muze ze sebe na chvili shodit ty vsedni i nevsedni starosti a proste si to uzit.

Sobota 30. listopadu 2013 ve 21:37® gavlos
gavlos

Scanix> po shlednuti tveho opet nacpaneho alba ulovky se nato rybareni asi vyseru :-(( prodam cajk a dam se na akvaristiku..hehe do zacatku uz mam 3 neonky :-D

Sobota 30. listopadu 2013 ve 21:15® Bigpista
Bigpista

Scanix> Sakra, a já měl z dnešní vycházky celkem dobrej pocit :-(

Sobota 30. listopadu 2013 ve 20:49® Scanix
Scanix

A porotoze tu mame posledni listopadovy den, tak jsme uzavrel i mesicni album, neco se povedlo, na to, kolikrat jsem se dostal k vode, kazdopadne velikostne je to slabsi, ale tak muzete mrknout ;-) http://www.chytej.cz/…ulovky-2013/

Sobota 30. listopadu 2013 v 1:38® jepice-zruseno

Segoves> Nějaká U.S. výroba píšou. Ale na živo jsem to poprvý viděl v Dubči (Norstream prodejna). Maj třeba i takovej trojháček se skleněným okem, vypadá to parádně :-) Pošlu nějakej odkaz: https://jobberguy.powweb.com/…og/index.php?… Samozřejmě ta firma ze sebe hnedka dělá děsně eko, že neznečišťuje olovem. V tom obchodě měli asi i od jinejch výrobců – kdo umí se sklářským kahanem, tak to může vyrobit i doma v libovolnejch barevnejch variacích (jestli se ta teplota nějak neprojeví na pevnosti háčku) Dělaj se takhle bižu korálky. Já zatím párkrát použil čirý velký levný skleněný korálky místo olůvka. Ale jestli to ryby skutečně míň viděj, nebo ne, to netuším. Další potenciál spatřuju v tom, že se daj koupit celkem levně korálky, kterejma se provleče drátek a udělá se ta kloubová tvistrová hlava.

Pátek 29. listopadu 2013 ve 22:33® Segoves
Segoves

David H.> díky:) schválně na ně mrknu až pudu kolem já typoval tak vel. 8–10

jepice> na letní mikromrdění sou dobrý protože si pro ně všude dojdeš a připravit tě o ně může snad jen kudla nebo strom:D…odkud jsou ty skleněný marmišky?

Pátek 29. listopadu 2013 ve 21:02® dam
dam

jepice> co rybář, to názor…

Pátek 29. listopadu 2013 ve 20:34® jepice-zruseno

dam> No velká ryba se dá chytnout i na nejmenší marmišku, to nepopírám. Mikromrdkaření je dle mne pojem vztahující se k velikosti nástrahy. Taky to používám, třeba na mušky, nebo marmišky velikostně stejné, jako ty mušky. Ale třeba na tvistra, smáčka nebo tu větší nymfu dávám olověnou hlavičku (od cca 1g výše). Zajímavá a málo rozšířená varianta je skleněná zátěž.

Tento příspěvek byl editován 29.11.2013 19:35:37 uživatelem jepice-zruseno.
foto/diskuze/privlac/2013/th-img103342.jpg
Pátek 29. listopadu 2013 ve 20:21® dam
dam

jepice> já s nimi nechytám malé ryby…chodím s nimi běžně na všechny velikosti ryb…

Pátek 29. listopadu 2013 ve 20:20® dam
dam

David H.> jasně. jde o tvar, velikost, tvrdost, BL atdpivo

Pátek 29. listopadu 2013 ve 20:19® jepice-zruseno

David H.> Tak třeba to, že „běžný“ kuličky jsou vhodný spíš na muškaření. Na přívlač, neuvažuju-li o uplném mikromrdkaření, je potřeba větší zátěž, protože ta kromě klesání ke dnu (jak je tomu u mušek) zajišťuje odhoz nástrahy. To pak vede k poptávce po velkých wolframových hlavách. Kromě toho, že ta hlavička stojí cca 10kč je jich případné trhání značně nehospodárné a enwironmentálně nešetrné. Pokud známo, wolfram je poměrně cenná surovina. Jsem přesvědčen, že olovo může posloužit zcela stejně. Jen je třeba zajistit, aby olověné hlavičky byly vybaveny kvalitními háčky a nabízeny ve vícero barevných variacích.

Pátek 29. listopadu 2013 v 19:43® HaD
HaD

dam> však netvrdím, že ne. Stavět se to dá na ledacos. Spíše jsem tím chtěl říci, že se nedá mluvit o velikosti obecně. Každý výrobce to má bohužel jinak :-((

Pátek 29. listopadu 2013 v 19:39® dam
dam

David H.> je háčků a háčků…:-)

Pátek 29. listopadu 2013 v 19:39® dam
dam

jepice> já je docela používám, ale hlavně do pořádných proudů…takže spíš na Slovensku…zatěžuji tím větší rotačky…jsou už dost drahé a i upevnění na háček je problematičtější…

Pátek 29. listopadu 2013 v 19:13® HaD
HaD

Segoves> záleží na háčku a výrobci. To co děláme my na základě letitých zkušeností ze závodů, tak u Hanáků háček 360 vel. 6, u 910 vel. 10. Jiné moc vhodné nejsou. Ty 910tky jsou spíš na velké ryby – jsou fakt mimořádně pevné

Pátek 29. listopadu 2013 v 16:49® Segoves
Segoves

jakou velikost háčku používáte u těch 5,5 mm hlaviček? např. u nymfy nebo malýho smáčka

Pátek 29. listopadu 2013 v 11:34® HaD
HaD

jepice> co je na tom nestandardního?

Pátek 29. listopadu 2013 v 11:13® jepice-zruseno

dam> jojo, jenomže ve vláčce je to jaksi „nestandatrtní“ použití. Ale napsal jsem to špatně, uznávám.

Pátek 29. listopadu 2013 v 11:00® dam
dam

jepice> ve vláčce můžeš mít průměr jaký chceš…není v ZŘ žádné omezení

Pátek 29. listopadu 2013 v 9:57® skwor
skwor

Shrek_(pův.Alivio)> Tak já si to smažu :-D Nebo řeknu Davidovi :-D

jepice> O závodech nemám ani tucha, to potvrdit nemůžu.

Pátek 29. listopadu 2013 v 7:04® Segoves
Segoves

EDDY> Mrkni na knápka ( http://www.hackybezprotihrotu.cz/ ) cena je lepší ale víc jak 5,5mm tam taky neseženeš

Pátek 29. listopadu 2013 v 1:17® jepice-zruseno

skwor> Stejně tam maj „jen“ 5,5 mm. Pokud vím, tak na závody je povolená do 4mm (?) větší jsou málokdy. Cena 11kč/ks je taky masakrózní…

Čtvrtek 28. listopadu 2013 ve 21:17® Shrek
Shrek

skwor> to je neplacená reklama, kámo. Měli by Tě admini smáznout :-D :-D