Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 23. října 2013 ve 23:00® jepice-zruseno
-
Chvíli jsem přemýšlel, jestli následující dotaz nepatří spíš do „začínáme rybařit“. Ale já už začínám rybařit od útlého dětství a tak to dám rovnou sem, protože při přívlači mě to napadlo. Jak nahazujete? Já znám dva základní způsoby – vlasec přimáčknu prstem k prutu a nahodím oběma rukama, nebo volný vlasec chytím do levý a nahodím pravou. Na MiČR jsem viděl, že někdo nahazuje tak, že má prst ruky držící prut na cívce navijáku. Teď jsem to pozoroval i na divizních závodech. Co si o tom myslíte? Má to nějaké výhody?
- Středa 23. října 2013 ve 20:54® jajco
-
skwor> Však já to tak myslím,jsou ty pruty téměř stejné,ale pocitově je pro mně lepší TD.
- Středa 23. října 2013 ve 20:01® skwor
-
jajco> Právě mě se zdají dost podobné. Loni ve Švédsku jsme ty pruty měli často spolu v lodi, takže porovnání mám.
- Středa 23. října 2013 v 19:36® jajco
-
skwor> Řekl bych že TD s akci MF je lepší než ten speedmaster,jinak jak píšeš jsou ty pruty téměř stejné.
- Středa 23. října 2013 v 18:44® sidla
-
David H.> davide super, ještě jednou dík,gumy vypadají parádně
ráno prubnu nějaké štíhle,tak snad to bude fungovat ten DS
- Středa 23. října 2013 ve 12:02® skwor
-
troutkiller> Zase tak strašný to není, ten prut je naprosto srovnatelný s ML Speed masterem.
- Středa 23. října 2013 v 8:20® troutkiller
-
sidla>MF na tom uděláš uzel jaká to je hadice,z Teamu X-Fast už by si mněl tři
- Úterý 22. října 2013 ve 21:32® TJSS
-
dam> Dík moc, pořád se mám co učit, už na to koukám na netu, v jednoduchosti je síla… Musím to prubnout.
- Úterý 22. října 2013 ve 21:09® dam
-
TJSS> já osazuji bezuzlovou karabinku…neurveš to ani náhodou, spíš povolí něco jiného…
- Úterý 22. října 2013 v 19:35® sidla
-
troutkiller> pamatuju na tebe vždy když s ním při náhozu zlomím nějakou větvičku nad hlavou a nebo když na 0,12 nano peru metr plus toliu jak samicu ven
ten MF jsem kupoval s nejistotou,ale ten druhý už s klidným svědomím. tolik ryb co ten prut zvládl za ±1500 se vyplatí. a hlavně mi sedl
- Úterý 22. října 2013 v 19:26® TJSS
-
Zdarec kolegové, nemáte nějaký nej typ na uzel k lanku u pletené šňúry, přijde mi,že moc snadno trhám …
- Úterý 22. října 2013 v 7:25® troutkiller
-
sidla>Nezapomen písnout až ty klacky budou ve třech dílech
)
- Pondělí 21. října 2013 v 17:32® sidla
-
skwor> jen mě to na první pohled zarazilo
- Pondělí 21. října 2013 v 17:08® skwor
-
sidla> Ten MF je daleko štíhlejší než všichni ostatní. Mám i 2,4m 14g a taky má průměr blanku silnější. A mám ho celkově radši…
- Pondělí 21. října 2013 v 16:13® sidla
-
casper> už mám třetí, a v porovnání i s dražšíma kusama vede
- Pondělí 21. října 2013 v 15:53® casper
-
sidla> Red je stejně nej, ať si říká kdo chce co chce
- Pondělí 21. října 2013 v 15:27® sidla
-
tak jsem si udělal radost a využil jsem rady sethyho z minulého roku a dokoupil jsem druhý team
trošku mě zklamal průměr prutu u navijáku, oproti 2,75 je ta 2,90 o hodně silnější.k tomu většího reda a 0,15nano, páč ta 0,12 je v některých případech strop.už abych byl u vody,kratšího brášku zdědila moja
- Pondělí 21. října 2013 v 8:00@ Palivec
-
jepice> Jsy shovívavý, česki pýšu málo. Za mojích mladých let se psalo: českí deski jsou heskí.
- Neděle 20. října 2013 ve 22:44® jepice-zruseno
-
jajco> Jo a taky jsem zjistil, že jak se dělaj ty tvistrový háčky hnědý a černý, že ty hnědý jsou tlustší a míň ostrý a ty černý jsou ostřejší a řekl bych lepší …
- Sobota 19. října 2013 v 8:37® troutkiller
-
cormaxx>Bohužel od středy má nového majitele
- Pátek 18. října 2013 v 18:04® HaD
-
jajco> Bral bych délku raménka 20–25mm. Každý háček je trochu jiný, ale bude to velikost 4,2 nebo 1. U 4 mi to vychází zhruba 17–20mm, u 2 22–26mm, jednička 24–28mm. Všechny tři lze použít. Když žerou dobře, pak spíše ty menší, když blbě a jen „olizujou“ raději větší háček. Ovšem zase se víc umrtví chod, takže je to věčné dilema. Já kolikrát chytám i na velikost 6 a když berou, stačí to v pohodě.
- Pátek 18. října 2013 v 17:36® cormaxx
-
troutkiller> Když si byl ve tvé kouzelné skříni…nemáš ještě tu daiwičku do 15g? Mám na cestě boata a tu mojí jsem prodal se starým boatem.jenže jsem bez něj vydržel jen rok
- Pátek 18. října 2013 v 17:20® jajco
-
jepice> Asi jak psal David,zeptal jsem se dost obecně.Se smáčkama mám už něco odchytané,ale poslední dobou jsem chytal jen na DS .Mám nějaké smáčky níže uvedené velikosti a jigy k nim nemám,nebo spíš se mi nechce cvakat nálitky z klasických jigů.Gramáž chci kolem pěti gramů.
- Pátek 18. října 2013 ve 13:55® jepice-zruseno
-
jajco> Nebo prosti dojdi do krámu a kup si, co ti přijde rozumný, nebo víc variant a uvidíš, co nakonec bude lepší. Ze svý zkušenosti vim, že když berou dobře, je to prakticky jedno, jestli má hlava 3 nebo 6 gramů.
- Pátek 18. října 2013 ve 13:50® jepice-zruseno
-
Palivec> Kapacity připravovaly, ale zde je tím myšleno nějaký lidi, bez ohledu na rod, takže připravovali nikomu nemůže moc vadit…
- Pátek 18. října 2013 ve 13:50® HaD
-
jajco> tak jak psal jepice. Je to velmi obecný dotaz. Nicméně obecně vždy doporučuji, aby háček vystupoval ze smáčka zhruba v jedné třetině, MAXIMÁLNĚ okolo poloviny. Rozhodně ne dále. A gramáž? Od 1 do 20g. Gram to bude na půlmetrové hloubce na stojáku. Kdy popojedeš na hloubku, např. na 8 metrů, tak už to chce 7–12g. Ale záleží i na dalších faktorech jako je vítr, síla vlasce, případný proud či drift na lodi atd. Univerzálně se gramáž fakt poradit nedá.
- Pátek 18. října 2013 v 9:00@ Palivec
-
Palivec> snad spíš připravovalY
- Pátek 18. října 2013 v 8:58@ Palivec
-
jepice> Hmm, já jistý čas disponoval i těmi kapacíitami, co Lakatoše připravovali do výroby…To víš, fabrika měla 18 tis. a celý trust 80 tis. duší. Byl jsem víc v autě,jako v kanclu. Všechny ty spešl bicykly jsou dělané na lehjké chlapy, když ne na lehké holky. Při mých rozměrech a váze, se rychle posere i ten tzv. dobrý. Je fakt, že 100 litrů za to nedám. Bylo by to sice lehčí, ale stejně zranitrelné. Nejlepší je kolo marky Ukraina. „Chceš-li poznat, co je dřina, kup si kolo Ukraina“!
- Čtvrtek 17. října 2013 ve 21:12® jepice-zruseno
-
jajco> Dýlka ramínká závisí na tom, jestli je smáček tvrdej, nebo měkkej a ohne se. Gramáž závisí na hloubce. Se smáčkem se dá chytat a nachytat i bez zátěže, když na to příde. Někdy se dává jenom muškařskej háček se zlatým korálkem. Odkaz na džigy ti nepošlu, protože si to prasim doma u sporáku (když jsem doma sám). Na to trhání mi to stačí.
- Čtvrtek 17. října 2013 v 19:35® jajco
-
Chlapi,jaké doporučujete jigy na smáčky velikosti tuším 7,5cm.Odkaz by se hodil a předem děkuju.