Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 30. září 2013 v 10:06® džigit
- Čtvrtek 26. září 2013 v 15:44® BigMike
-
David H.> tak jsem koukal, už tam základny mají, pěkně modré, novoučké, jen k nim napnout dráty a odrátovat řeku směrem dál. A boleni zmizeli nebo jen neměli den?:) 10 min. jsem vodil sumíka, dopadlo to stejně jako v dalších 9ti případech letos.))
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 13:56® troutkiller
-
Kazan>Mně by zajímalo zda má místní vědátor dodělanou aspoň základku.Vědomostma se dneska ohání kdejakej trouba a ve finále se zjistí že si jen honí gumu od trenek
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 13:45® troutkiller
-
Palivec>To oslovení bohužel sedí!Právě si mně o to přesvedčil!
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 13:42® OBr
-
David H.> určitě tam na mě čeká, bez víry nemá smysl házet ty rapalky do vody
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:46@ Palivec
-
Kazan> Nepleť místní vzdělance. Já se vyhýbal MPa, N/mm2 a psal „kila“ a už se tady jakýsi trout, či trúd (slovensky trubec) stěžuje, že je to na jeho hlavu složité a dovolává se KGB.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:43@ Palivec
-
troutkiller>Vole si nechej pro fotra, bratra, syna a fuchtli, co s tebou spává.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:24® HaD
-
troutkiller> překvápek už bylo dost, ne, tak co by nebylo jednou další
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:16® Kazan
-
Palivec> a nebo píernakvadrát?
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:03® troutkiller
-
David H.>Tak toho chcípáka bych chtěl vidět zápasit s drátem a umřít
))
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:02® troutkiller
-
Palivec>Ty vole ty mně vždycky utlučeš číslama ,výzkumama fyzikou a nevim čím ještě
)S tebou není diskuse možná páč na to by člověk musel makat pro FBI a CIA dohromady
(
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:54® HaD
-
troutkiller> třeba Jakub?
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:44@ Palivec
-
troutkiller>Jde o to jaký použiješ průměr,jakou rybu na tom máš a či si umíš spočítat průřez (základní škola pídénakvadrát dělěno 4) a z toho pevnost v tahu. U tenkého drátu to při pevnosti 70 kilo není bůhví co. Fyzika platí, i kupecké počty. Používám i 0,1 mm drát a ten má průřez dost malý (0,008 mm2) a při pevnosti v tahu 70kp/mm2 drátu je snad jasné…Půl kila není zas až tak moc, že?
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:41® troutkiller
-
David H.>No byl bych docela rád kdyby nějakej steroid z fitka předvedl přetržení toho drátu v přímém přenosu.Na prutu to prostě není možný ani náhodou
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:25® HaD
-
troutkiller> aby nás jeden lovec jednou nevyvedl z omylu
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:24® HaD
-
OBr> kdysi sem si to taky myslel. První štika mě vyvedla z omylu. Vydrží míň než vlasec!
Třeba je to ona a zaseklo se jí to jen mezi zuby a 140tka na Tebe pořád čeká
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:22® HaD
-
sethy> a co na nymfičky?
- Čtvrtek 26. září 2013 v 10:54® troutkiller
-
Palivec>Kámo taková ryba u nás neplave aby ten Osteofix přetrhla
)Dřív rozštípeš prut než urveš ten drát.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 10:53® troutkiller
-
Pecky>Taky si je mačkám sám z toho drátu od Cormoranu,mám je ne většinu vláčky do 9kg a v pohodě.Jednou sem nasadil wolfram do 35kg od Traperu a díky němu přišel o cca 2m Sumce
(Takže díky ale koupené už neé!
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:58@ Palivec
-
Tady máte vlastností nerez ocelí: http://inoxspol.cz/index.php?…
Tá chirurgická (osteofix) bude asi profláknutá ocel 316 (podle americké normy).
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:52@ Palivec
-
Kazan> Já taky ty měkké používám jen zřídka. Neměl jsem sem ten odkaz ani dávat. Buď používám zubařský Osteofix (pevnost se asi ani neudává, píší jen tvrdý, či polotvrdý, ale jde o tzv. chirurgickou ocel a tá má pevnost v tahu jen okolo 70 kilo, pokud se nemýlím), nebo kvalitní s pevností okolo 200 kilo na mm2 o průměru 0,30 (pevnost 14 kilo), či 0,40 mm (pevnost cca 25 kilo).
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:14® Pecky
-
troutkiller> většina co jsou už připravený k použití, stojej za pytel. Tady koupíš jen lanko a trubičkama si uděláš jak dlouhé a jak osazené potřebuješ. Mám na 11 a 45 kilo. Píšou slitina titanu a že má průtažnost asi 15%. Jen to chce dobrý trubičky a smršťovací bužírku, test po výrobě a je to neprůstřelný. Slidery natom choděj perfektně a ani okounům v čisté vodě to nevadilo.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:00® Kazan
-
Bigpista> tak to je přesně ono
- Čtvrtek 26. září 2013 v 8:57® Bigpista
-
Kazan> Co tohle? http://www.koralky.cz/…ty/osteofix/
- Čtvrtek 26. září 2013 v 8:50® Kazan
-
Palivec> já ti nevím, ale většinou u těch korálkářů ty dráty byly moc měkké, brával jsem hardmono ve zdravotnických potřebách
- Čtvrtek 26. září 2013 v 8:14@ Palivec
-
David H.> Bigpista> http://www.tvorenie.eu/?…
Průměr 0,9 a větší na jerk.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 8:04@ Palivec
-
ZAJÍMAVÁ PRÁCE A ZAJÍMAVÉ VÝSLEDKY.Měření vlastností vlasců na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Ze závěru: Z celkového počtu 23 testovaných vzorků běžně prodávaných rybářských vlasců nebylo měřením u žádného z nich dosaženo deklarované pevnosti v tahu. Nejvíce se jí přiblížily vlasce firmy Grauvell typu Bionix. Tyto vlasce patří paradoxně mezi nejlevnější ze všech testovaných vzorků. Na opačném konci tabulky při porovnávání pevností skončily vlasce Lazer Shogun, Lazer Tornado, Carbotex DSC a Awa-Shima Camo Quattro. Při porovnávání tažnosti dosáhly nejnižších hodnot vlasce Lazer Shogun, Sensei a Tornado (s protažením od 27 – 42 %). Nejvíce se protáhl vlasec Grauvell Titan Carp (90 %). Zdroj: http://dspace.k.utb.cz/…_2009_bp.pdf?…
- Čtvrtek 26. září 2013 v 7:32® troutkiller
-
OBr>Tu šnuru štika amputuje snáž než mono
Na velké woby a gumy používám návazce jako na moře z 0.90 monofilu a ještě se nestalo že by nevydržel.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 7:29® troutkiller
-
Pecky>No s tím Titanem nevim
(Dvakrát mi praskl v očku na obratlích
Přisuzuju to ale hlavně tomu že návazec byl Made in Poland,takže další šméčko z Polska
(
- Středa 25. září 2013 ve 23:33® OBr
-
dun> o slávičkách nevím, je tam docela proud a břeh ještě ze staré regulace. Teď bude krásně čistá voda, tak to prozkoumám.
David H.> mě někdo kdysi natloukl do hlavy, že když je šňůra, lanko netřeba. Ale po tomhle „zážitku“ ho zase nasadím.. Jen mi ten wolfram štve, jak se po čase kroutí.
Něco podobného se mi stávalo v Norsku, když jsme chytali v suťovejch svazích, jenže tam bylo to poškození od kamenů jasně poznat. Tady jsem viděl kulový…
PS: ale tajně doufám, že to bylo nějakou velkou nenasytnou štikou, jedna 100+ mi v těch místech doslova proklouzla mezi prsty při blbém úchopu, třeba to bude ona, akorát to bylo asi před 10 lety