Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 30. srpna 2013 v 18:25® fR4Nk13
fR4Nk13

Z multikom hadzem aj lahke woby, muchy, streamery, nezatazene gumy. Od coho sa predava sbirolino? Nemam jerkovu udicu a aj bez sbira hadzem woby okolo 10g cez 20m, zalezi aky maju tvar. Debaty o tom ze sbiro plasi ryby je bezpredmetna, mam takto pochytane rozne druhy ryb, aj nedrave druhy.

Pátek 30. srpna 2013 v 16:53® skwor
skwor

troutkiller> A víš, že od tebe bych jinou reakci nečekal? Ale to je fuk.

Tento příspěvek byl editován 30.8.2013 16:54:14 uživatelem skwor.
Pátek 30. srpna 2013 v 16:42® troutkiller

skwor>Jen mám obavu že ten multík co si koupil ty velký woby dlouho nevydrží:-((

Pátek 30. srpna 2013 v 16:33® skwor
skwor

Tomik> Ten perch bylo asi to nejmenší, co jsem na to pověsil. Primárně jsem to kupoval na větší woblery, kolem 14cm a podobně.

Pátek 30. srpna 2013 v 16:08® troutkiller

Tomik>Treba Slider lítá z multíku jak blázen ale SR od Rapaly to je běs:-((

Pátek 30. srpna 2013 ve 14:42® Tomik
Tomik

skwor> Jak píše Troutkiller, multík je fajn, ale na velké nástrahy. Sethy je cvok a chytal by snad i s mikrotwisterem, ale mně to nejde a navíc mi to přijde zbytečné. Já na tom tahám nejmenší nástrahy kolem 30 g – největší kolem 90 g.

Pátek 30. srpna 2013 ve 13:41® troutkiller

skwor>Pro mně málo:-(( Taky je to náročný na prostor k hodu.Moc mně to neuchvátilo.

Pátek 30. srpna 2013 ve 13:36® Scanix
Scanix

skwor> ve 14cm je uz tezsi a lita dobre :-)

Pátek 30. srpna 2013 ve 13:31® skwor
skwor

troutkiller> Včera jsem zkoušel i Salmo perch (12g), nic lehčího jsem tam neměl. A asi mít nebudu, na to mám smekáče.

Pátek 30. srpna 2013 ve 12:29® abutus

jaké jsou vhodné woblery na okouny a pstruhy

Pátek 30. srpna 2013 v 11:52® troutkiller

skwor>Je to hlavně na velké kousky a malé jsou trápení:-(( Počítám že se ozve Sethy a bude tvrdit že 4cm wob neni problém ale já bych s multíkem pod 30g nešel.

Pátek 30. srpna 2013 v 10:38® skwor
skwor

troutkiller> Nepočítám s tím, že to bude záležitost na každodenní chytání, ale párkrát do roka to bude příjemná změna. A o tom, že se mnou příště pojede do Švédska se zmiňovat nemusím.

Pátek 30. srpna 2013 v 10:23® troutkiller

skwor>Já sem měl stejnej záchvat jako ty a nakonec to dopadlo rozčarováním:-(( Pár multíku doma ještě mám ale třeba letos u vody ani jeden nebyl:-((

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 12:02® skwor
skwor

fR4Nk13> Díky. Mě to lákalo už dlouho, takže to byla vlastně jenom otázka času.

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 11:04® fR4Nk13
fR4Nk13

skwor> Nie je to tak davno co som uplne prepadol privlaci „ockami nahoru“ a nevlacim uz inac. Prajem malo motanic a vela peknych ulovkov a zazitkov.

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 9:04® skwor
skwor

Dneska bude premiéra s „očky nahoru“. Tak mi držte palce :-D

Pondělí 26. srpna 2013 v 6:58@ Palivec

jepice> Ty chytáš štiky na 0000000000…? A za co je držíš? Hmm, i když jsem před pár lety chytil při muškaření na malého bílo-perleťového strímříka na háčku 10 v říčce na jámě štiku 80. Ani se nebránila, taková byla překvapená. I já…

Pondělí 26. srpna 2013 v 6:52@ Palivec

jepice> No na pár kousků bych to taky asi řešil omotáním spirálkou z drátku a zatáhnutím rychlým UHU epoxidem

Sobota 24. srpna 2013 ve 21:58® Scanix
Scanix

Mate nekdo realne zkusenosti s vabenim a privlaci, o ktere se podelite? Videl jsem nedavno jedno nemecke video, kde touto metodou lovili a vypadalo to, ze to funguje. Mel jsem za to, ze vabnicka funguje v podstate tak, ze vyrusi odpocivajici rybu, ktera se snazi dostat ke zdroji a pripadne narusitele konfrontovat. Co jsem kdy o vabeni cetl a slysel, tak spise mene znamena vice, tedy pokud mozno pred zaberem s nastrahou nepohybovat, ale naopak jsem videl pouzivat vabnicku i pri „vertikalu“, kde se v podstate „oklepava“ dno.

Pátek 23. srpna 2013 ve 21:05® jepice-zruseno

David H.> Hlavně na ty 00 a 000 berou štiky, jak jsem si ověřil na Bečvě. Kdybych to tam celý neprotahal důkladně woblerem a dvěma rotačkama na lanku, tak bych to bral jako náhodu, že jsem dvě slušný štiky nakrmil timahle ouklejobijkama. Vzhledem ke kolujícím pověstem o Tomášovi H. netuším, kde k těm slepeným trojháčkům budu v budoucnu schánět ten zbytek třpytky :-D

Pátek 23. srpna 2013 ve 20:01® HaD
HaD

jepice> to je OK velikost :-)) )

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 19:53® jepice-zruseno

David H.> já to udělal z 18tek. Na 000 hamrovku se mi to zdá být akorát :-D

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 19:23® HaD
HaD

jepice> jde to. Nějaké takové z dvacítek háčků mám a tolik nevadí.

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 18:41® jepice-zruseno

Palivec> Tatínek taky něco podobnýho naznačoval. Jenomže po zjištění, že ten epoxid s nití to udrží pohromadě to asi padá.

David H.> Ten opravdovej korálek na to nenacpu, pač to máme tři ramínka a drátek dvojitě – to by ten korálek byl už až moc velkej.

Některý rotačky maj takovou bužírku, která se má jakoby přetáhnout přes ten spoj a háček se pak nemůže volně pohybovat. Nemáte s tím trojhákem napevno někdo zkušenost? De mi o to, jestli z toho nepadaj ryby, nebo prostě v čem je rozdíl.

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 17:24@ Palivec

jepice> Děkuju za školení. Školíš toho prevého, cheche.Asi neznáš jemnou techniku. Tenký drátek, malý jemný hořáček. Jdi se podívat k modelářům či zlatníkům. Tam to uvidíš. Je to jemnosti, vhodném materiálu a vercajku. Jako student VŠ jsem kdysi dávno v rámci pomocné vědecké činnosti řešil spolu se spolužákem svařování různých serepatiček potřebných pro tezometrii v pevnostním výzkumu.Půl roku jsme měsíc jsme studovali problematiku, měsíc jsme zkoušeli všechno možné a nemožné.Skončili jsme u technologie kondenzátorovcého svařování. Vyrobili jsme i svářečku (baterie kondenzátorů a tyristorový spínač). Fungovalo to perfektně. Výboj z kondenzátoru v mžiku dráty z různých kovů svařil. Pro ten tvůj účel by to bylo ideální. Zjisti si, kdo kondenzátorovou svářečkou disponuje a pěkně popros. Běžně se tak navařují (bodují) napríklad šrouby a závitová pouzdra na plech a podobně. To jsou však relativně velké výkony. Jsou i jemnější zařízení.

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 16:57® gavlos
gavlos

David H.> uz by mohlo byt lip..u nas na s morave se celkem ochladilo..k ranu a v noci uz je dost kosa…jeste voda aby trochu schladla..sice to uz nebude na koupani,ale nam rybarum to asi moc vadit nebude :-D

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 15:39® HaD
HaD

68richard> no tak jako v srpnu – žádná sláva, ale chytit se dá

Čtvrtek 22. srpna 2013 v 15:36® 68richard

David H.> můžeš prosím definovat v celku normálně.pro mě široký pojem. Budu rád za každou radu. s Berounkou nemáš asi teď nějaké zkušenosti. po té velké vodě se trochu změnilo dno. asi to spláchlo ryby do středočeského kraje tak snad budou úspěšní alespoň ostatní rybáři.

Čtvrtek 22. srpna 2013 ve 14:34® HaD
HaD

68richard> moc teď nechodím, ale když jo, tak vcelku normálně.

Čtvrtek 22. srpna 2013 ve 13:15® 68richard

Ahoj. možná budu trochu mimo mísu. Chtěl jsem se jen zeptat jak Vám berou dravci od 14–22.8 chodím jak na stojaté vody tak i na Berounku a jsem bez kontaktu. Zaručená místa jsou jako bez ryby po dravci ani stopy. Už nevím co bych dělal špatně zkouším snad vše ráno, večer, v průběhu dne,jerky woblery třpytky rybky živé mrtvé a nic ani okounek. asi zlámu pruty a dám se na šachy.