Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 30. srpna 2013 v 18:25® fR4Nk13
-
Z multikom hadzem aj lahke woby, muchy, streamery, nezatazene gumy. Od coho sa predava sbirolino? Nemam jerkovu udicu a aj bez sbira hadzem woby okolo 10g cez 20m, zalezi aky maju tvar. Debaty o tom ze sbiro plasi ryby je bezpredmetna, mam takto pochytane rozne druhy ryb, aj nedrave druhy.
- Pátek 30. srpna 2013 v 16:53® skwor
-
troutkiller> A víš, že od tebe bych jinou reakci nečekal? Ale to je fuk.
Tento příspěvek byl editován 30.8.2013 16:54:14 uživatelem skwor. - Pátek 30. srpna 2013 v 16:42® troutkiller
-
skwor>Jen mám obavu že ten multík co si koupil ty velký woby dlouho nevydrží
- Pátek 30. srpna 2013 v 16:33® skwor
-
Tomik> Ten perch bylo asi to nejmenší, co jsem na to pověsil. Primárně jsem to kupoval na větší woblery, kolem 14cm a podobně.
- Pátek 30. srpna 2013 v 16:08® troutkiller
-
Tomik>Treba Slider lítá z multíku jak blázen ale SR od Rapaly to je běs
- Pátek 30. srpna 2013 ve 14:42® Tomik
-
skwor> Jak píše Troutkiller, multík je fajn, ale na velké nástrahy. Sethy je cvok a chytal by snad i s mikrotwisterem, ale mně to nejde a navíc mi to přijde zbytečné. Já na tom tahám nejmenší nástrahy kolem 30 g – největší kolem 90 g.
- Pátek 30. srpna 2013 ve 13:41® troutkiller
-
skwor>Pro mně málo
Taky je to náročný na prostor k hodu.Moc mně to neuchvátilo.
- Pátek 30. srpna 2013 ve 13:36® Scanix
-
skwor> ve 14cm je uz tezsi a lita dobre
- Pátek 30. srpna 2013 ve 13:31® skwor
-
troutkiller> Včera jsem zkoušel i Salmo perch (12g), nic lehčího jsem tam neměl. A asi mít nebudu, na to mám smekáče.
- Pátek 30. srpna 2013 ve 12:29® abutus
-
jaké jsou vhodné woblery na okouny a pstruhy
- Pátek 30. srpna 2013 v 11:52® troutkiller
-
skwor>Je to hlavně na velké kousky a malé jsou trápení
Počítám že se ozve Sethy a bude tvrdit že 4cm wob neni problém ale já bych s multíkem pod 30g nešel.
- Pátek 30. srpna 2013 v 10:38® skwor
-
troutkiller> Nepočítám s tím, že to bude záležitost na každodenní chytání, ale párkrát do roka to bude příjemná změna. A o tom, že se mnou příště pojede do Švédska se zmiňovat nemusím.
- Pátek 30. srpna 2013 v 10:23® troutkiller
-
skwor>Já sem měl stejnej záchvat jako ty a nakonec to dopadlo rozčarováním
Pár multíku doma ještě mám ale třeba letos u vody ani jeden nebyl
- Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 12:02® skwor
-
fR4Nk13> Díky. Mě to lákalo už dlouho, takže to byla vlastně jenom otázka času.
- Čtvrtek 29. srpna 2013 v 11:04® fR4Nk13
-
skwor> Nie je to tak davno co som uplne prepadol privlaci „ockami nahoru“ a nevlacim uz inac. Prajem malo motanic a vela peknych ulovkov a zazitkov.
- Čtvrtek 29. srpna 2013 v 9:04® skwor
-
Dneska bude premiéra s „očky nahoru“. Tak mi držte palce
- Pondělí 26. srpna 2013 v 6:58@ Palivec
-
jepice> Ty chytáš štiky na 0000000000…? A za co je držíš? Hmm, i když jsem před pár lety chytil při muškaření na malého bílo-perleťového strímříka na háčku 10 v říčce na jámě štiku 80. Ani se nebránila, taková byla překvapená. I já…
- Pondělí 26. srpna 2013 v 6:52@ Palivec
-
jepice> No na pár kousků bych to taky asi řešil omotáním spirálkou z drátku a zatáhnutím rychlým UHU epoxidem
- Sobota 24. srpna 2013 ve 21:58® Scanix
-
Mate nekdo realne zkusenosti s vabenim a privlaci, o ktere se podelite? Videl jsem nedavno jedno nemecke video, kde touto metodou lovili a vypadalo to, ze to funguje. Mel jsem za to, ze vabnicka funguje v podstate tak, ze vyrusi odpocivajici rybu, ktera se snazi dostat ke zdroji a pripadne narusitele konfrontovat. Co jsem kdy o vabeni cetl a slysel, tak spise mene znamena vice, tedy pokud mozno pred zaberem s nastrahou nepohybovat, ale naopak jsem videl pouzivat vabnicku i pri „vertikalu“, kde se v podstate „oklepava“ dno.
- Pátek 23. srpna 2013 ve 21:05® jepice-zruseno
-
David H.> Hlavně na ty 00 a 000 berou štiky, jak jsem si ověřil na Bečvě. Kdybych to tam celý neprotahal důkladně woblerem a dvěma rotačkama na lanku, tak bych to bral jako náhodu, že jsem dvě slušný štiky nakrmil timahle ouklejobijkama. Vzhledem ke kolujícím pověstem o Tomášovi H. netuším, kde k těm slepeným trojháčkům budu v budoucnu schánět ten zbytek třpytky
- Pátek 23. srpna 2013 ve 20:01® HaD
-
jepice> to je OK velikost
)
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 19:53® jepice-zruseno
-
David H.> já to udělal z 18tek. Na 000 hamrovku se mi to zdá být akorát
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 19:23® HaD
-
jepice> jde to. Nějaké takové z dvacítek háčků mám a tolik nevadí.
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 18:41® jepice-zruseno
-
Palivec> Tatínek taky něco podobnýho naznačoval. Jenomže po zjištění, že ten epoxid s nití to udrží pohromadě to asi padá.
David H.> Ten opravdovej korálek na to nenacpu, pač to máme tři ramínka a drátek dvojitě – to by ten korálek byl už až moc velkej.
Některý rotačky maj takovou bužírku, která se má jakoby přetáhnout přes ten spoj a háček se pak nemůže volně pohybovat. Nemáte s tím trojhákem napevno někdo zkušenost? De mi o to, jestli z toho nepadaj ryby, nebo prostě v čem je rozdíl.
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 17:24@ Palivec
-
jepice> Děkuju za školení. Školíš toho prevého, cheche.Asi neznáš jemnou techniku. Tenký drátek, malý jemný hořáček. Jdi se podívat k modelářům či zlatníkům. Tam to uvidíš. Je to jemnosti, vhodném materiálu a vercajku. Jako student VŠ jsem kdysi dávno v rámci pomocné vědecké činnosti řešil spolu se spolužákem svařování různých serepatiček potřebných pro tezometrii v pevnostním výzkumu.Půl roku jsme měsíc jsme studovali problematiku, měsíc jsme zkoušeli všechno možné a nemožné.Skončili jsme u technologie kondenzátorovcého svařování. Vyrobili jsme i svářečku (baterie kondenzátorů a tyristorový spínač). Fungovalo to perfektně. Výboj z kondenzátoru v mžiku dráty z různých kovů svařil. Pro ten tvůj účel by to bylo ideální. Zjisti si, kdo kondenzátorovou svářečkou disponuje a pěkně popros. Běžně se tak navařují (bodují) napríklad šrouby a závitová pouzdra na plech a podobně. To jsou však relativně velké výkony. Jsou i jemnější zařízení.
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 16:57® gavlos
-
David H.> uz by mohlo byt lip..u nas na s morave se celkem ochladilo..k ranu a v noci uz je dost kosa…jeste voda aby trochu schladla..sice to uz nebude na koupani,ale nam rybarum to asi moc vadit nebude
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 15:39® HaD
-
68richard> no tak jako v srpnu – žádná sláva, ale chytit se dá
- Čtvrtek 22. srpna 2013 v 15:36® 68richard
-
David H.> můžeš prosím definovat v celku normálně.pro mě široký pojem. Budu rád za každou radu. s Berounkou nemáš asi teď nějaké zkušenosti. po té velké vodě se trochu změnilo dno. asi to spláchlo ryby do středočeského kraje tak snad budou úspěšní alespoň ostatní rybáři.
- Čtvrtek 22. srpna 2013 ve 14:34® HaD
-
68richard> moc teď nechodím, ale když jo, tak vcelku normálně.
- Čtvrtek 22. srpna 2013 ve 13:15® 68richard
-
Ahoj. možná budu trochu mimo mísu. Chtěl jsem se jen zeptat jak Vám berou dravci od 14–22.8 chodím jak na stojaté vody tak i na Berounku a jsem bez kontaktu. Zaručená místa jsou jako bez ryby po dravci ani stopy. Už nevím co bych dělal špatně zkouším snad vše ráno, večer, v průběhu dne,jerky woblery třpytky rybky živé mrtvé a nic ani okounek. asi zlámu pruty a dám se na šachy.