Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 13. července 2013 ve 12:09® Scanix
Scanix

Nils Master> jinak tolstoju je na Luznici jako fakt hodne, alespon dole se jich jen letos „chytlo“ par desitek pres 20kg, co mam info, tak pri hlavne pri te velke vode ;-)

Sobota 13. července 2013 ve 12:08® Scanix
Scanix

Nils Master> no takhle nejvic podseknes v noci rybu, ale samozrejme netvrdim, ztezknuti muze byt od candose jak poleno, to je na te rybarine taky krasne, ze dokud to nevytahnes, tak muzes spekulovat a treba snit o monstr fischce. Tak snad priste to dopadne se zdarnym koncem…

Sobota 13. července 2013 v 11:27® Nils Master
Nils Master

Scanix> tohle určo nebylo podseklý, to sem si prostě jel stop and go, a najedno při potahu prostě necítím toho woblera ve špičce a najednou to ztěžklo… tak sem zasek, ryba se otočila a rozjela… no hned sem brzdu pak přitáhnul o něco, víš co, nevěděl sem co čekat, sem nezkušenej sumcovláčkař, takže po tomhle sem hned chytřejší o něco.

u nás snad Tolstoji nejsou ani, nebo nikdy sem ho tu neviděl, ani nikoho neviděl ho chytit… Lužnice jinak

Tento příspěvek byl editován 13.7.2013 11:28:30 uživatelem Nils Master.
Sobota 13. července 2013 v 11:19® Scanix
Scanix

Nils Master> jestli to byla rychla jizda, tak bych tipoval spis na tolstoje, to delaji s oblibou, ze prejedou reku krizem krazem, jinak je treba se do suma oprit hned od zacatku a nenechat jej popojizdejt, jinak ho nezdolas a zajede ti do vazky…fakt na krev, vcerejsi ryba byla velka i tezka, ale 3–4min, mozna i min, proste se do toho oprit, at vi, ze je zdolavanej…

Sobota 13. července 2013 v 11:14® Nils Master
Nils Master

tak sem byl včera prvně na noční přívlači, a zažitek jak bejk. Vyrazil sem těsně před 22 hodinou, nasadil 13cm Jointed Floating od Rapaly a házel… a zhruba za 5 minut 11 přišel záběr, podle záběru sumík a né malej, určo přes metr byl, namířil si to do proudu a rozječel mi brzdu, ale při pokusu o jeho zabrzdění se vypnul… no škoda, každopádně se mi to líbilo a vim, že sem měl záběr, motivace tak je a dneska se pude zas… mimo to sem našel woblera od Kenartu, kterej vysel na mim Jointedu potom, co sem ho vyškubnul z vázky :-D . Prostě dobrý to bylo…

Sobota 13. července 2013 v 9:33® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

troutkiller> Ja zapomněl, že jsi člen fanklubu Dragon :-D

Sobota 13. července 2013 v 5:02® troutkiller

BoBo-Falknow>Chápu tvou náklonost k majitelum Catan a Draku:-)) ))

Sobota 13. července 2013 v 0:10® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

troutkiller> Nevím sice co, ale jsem rád :-)

Jenom abych to doplnil, zmíněné dva pruty nepoužívám nejvíc proto, že bych jiné neměl, nebo na jiné neměl, ale protože mi sedly. Cena a značka jsou v tu chvíli nepodstatné.

Pátek 12. července 2013 v 16:48® troutkiller

BoBo-Falknow>Chápu…

Pátek 12. července 2013 ve 12:37® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

troutkiller> Jasné, nejčastěji používám dva, ale jeden je takový no-name , že se musím podívat (Albastar Blue Gentleman, 2,7m 10–30 g, ale fakt nevím). :-) A na lehčí potahání používám Dragon Perch jig 2–10 g, 2,6m.

No a pak je tu hromada toho ostatního, od značkových po neznačkové, od 2,1 m po 3,3 m, od 1 g po 150 g, ale to používám opravdu mnimálně.

Pátek 12. července 2013 v 7:22® troutkiller

BoBo-Falknow>Mužu se tě zeptat na jaké pruty chytáš?

Čtvrtek 11. července 2013 ve 23:33® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Prichy> Čeho??? Diskuze o přívlačových prutech v sekci přívlač? :-D

Čtvrtek 11. července 2013 v 17:23® Prichy
Prichy

BoBo-Falknow> Nech už toho :-D

Čtvrtek 11. července 2013 ve 14:24® casper
casper

billy717> máš minimálně tři jednou ranou :-D je hned veseleji :-D

Čtvrtek 11. července 2013 ve 14:15® casper
casper

troutkiller> hele vůbec netuším :-D narazil jsem na to na FB, třeba to fungovat může, ale příjde mi to jako nesmysl navíc :-)

Čtvrtek 11. července 2013 ve 14:01® billy717
billy717

casper> odtrhnúť troch wobov naraz musí byť super pocit :-D

Čtvrtek 11. července 2013 ve 13:54® skwor
skwor

Já budu teď radši chodit k vodě a diskuze o prutech si nechám na zimu :-D

Čtvrtek 11. července 2013 ve 13:44® troutkiller

David H.>Votom to je!Je mi upně šumák zda je prut Daiwa,Sportex nebo Shimano ale mám jistá kriteria za kterejch neslevim.Prut mi musí sedět,nesmí praskat,musí bejt v pohodě na házení i zdolávání,nesmí vážit metrák.Prutu mám doma tolik protože univerzál kterej by tohle všechno dovedl prostě neexistuje!

Čtvrtek 11. července 2013 ve 12:03® HaD
HaD

BoBo-Falknow> pokud dobře zvolíš, tak se s prutem bude dobře házet, ucítíš každej drb a zdolávačka bude epesním zážitkem…

Čtvrtek 11. července 2013 v 11:53® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

troutkiller> Tak takhle extrémně jako Gavlos jsem to nemyslel :-)

regulus> O to zdolávání jde až v poslední řadě. S troutkillerem jsme diskutovali spíše o tom, co je potřeba k rozpoznání záběru, schopnosti nahodit a nějakém komfortu, aby Ti po čtyřhodinové vláčce neupadli ruce :-) Oba máme stejnou stupnici, jen v komfortu je značka dostatečného jinde, jinak si myslím, že se shodneme. Co se zdolávání týče, tak tam mám na prut přesně opačné požadavky než na rozpoznání záběru a zásek.

Čtvrtek 11. července 2013 v 11:51® HaD
HaD

Chlapi, je to přece o pocitu. Pokud někdo pojede kolem světa na kole a někdo poletí letadlem a oběma to bude činit potěšení, je to ok.

Čtvrtek 11. července 2013 v 10:16® gavlos
gavlos

troutkiller> me to prave bylo lito je nechat lezet pod vrstvou prachu a pavucin ve sklepe na chate..sou sice kapanek tezsi a jde to vecer v rukach citit,ale dokud fungujou tak menit nebudu :-) myslim ze strejda by byl rad ;-)

Čtvrtek 11. července 2013 v 9:54® troutkiller

gavlos>Nic ale na věci nemění to že jsou to památeční věci na které už budu težko někdy chytat:-((

Tento příspěvek byl editován 11.7.2013 09:54:54 uživatelem troutkiller.
Středa 10. července 2013 ve 20:08® gavlos
gavlos

troutkiller> o tom sem mluvil celou dobu.strejda uz je na onom svete a mam po nem ty klacky…vim ze nejsou top high ultra apod..mam je rad a tu fisku na ne zdolam…pokud mi je prejede bagr(bo auto snema neudelalo nic) a rosekaji se koupim nove..zatim snema chytam rad a strejda se mnou :-) sice jsou jen 240cm ale gramaz nemusim resit..i s rybickou 60g to lita jak s plnym krmitkem 200g…vubec to neresim a mam v to trapne lamino z NDR plnou duveru…uvidime co sumik 200cm.pokud se ho nekdy dockam.petruv zdar

Středa 10. července 2013 v 19:56® troutkiller

gavlos>Hele o nic nejde,mám toho doma hromady,děda chytal od roku 1920 a táta od svých 6 let,oba už jsou po smrti a tyhle kousky mám jako vzpomínku na super rybáře co chytily i na štípanej bambusák.Nejvíc mně mrzí že nemužu vzít tátu třeba do Norska na pořádnej lov:-(( Doufám že tam vezmu svoje kluky než nakopnu kožaka.Je škoda že si se neozval když se rušila rybařina po dědovi,štípanej bambusák z Tonkinu za kterej dal děda první výplatu byl skvost.

Středa 10. července 2013 v 19:43® gavlos
gavlos

troutkiller> samo vse bez urazky..at tu nehonime krev… :-D

Středa 10. července 2013 v 19:41® gavlos
gavlos

tak doufam ze nato neco lapnes…ikdyz nechapu jakto ze ty takovy fajnsmekr vubec neco takoveho doma mas… :-D mel sis zajet o kousek dal do NSR!!tam bys na takove smejdy urcite nenarazil hehe :-) takovou debatu by sme mohli vest do nekonecna…prece jen si starsi rocnik a jsi rad a uzivas tech vymozenosti co za tvych mladych let nebylo :-) chytejme kazdy jak chceme…pokud mas takovych smejdu kupu rad ti za ne poslu litrik kvalitni hruskovice…a ja je jeste dosyta vyuziju :-D

Středa 10. července 2013 v 19:13® troutkiller

casper>Je s podivem jakou kravinu je výrobce schopnej vytvořit aby prodal:-)) ))Kdo to dělá?Sebile? nebo někdo jinej?

Středa 10. července 2013 v 19:11® troutkiller

gavlos>Tak sem projel sklep a mám Rexíka,dva Tapy a jeden Roen.Jako bonus dvakrát vlasec Leska od soudruhu z NDR.Jdu to přemotat a v pátek na ně razim:-)) ))Pokud pojedu kolem krav tak uzmu jeden ohradník a osadim ho Fuji očkama z rozlámaného Dragona.Jen doufám že mně za ty Hi-Tech očka místní Retro lovci neukamenujou:-((

Středa 10. července 2013 v 17:01® HaD
HaD

casper> no nevím, zda to má potenciál chytit více ryb :-)