Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 10. července 2013 v 16:36® gavlos
-
troutkiller> pokud budou kvalitni ocka a sedlo tak proc ne
- Středa 10. července 2013 v 16:35® satan666
-
casper> cau.covece to vypada Zajimave.kde jsi na to narazil..docela me to Laka vyzkouset..jestli muzes posli odkaz kde bych to mohl koupit.diky ti.
- Středa 10. července 2013 v 16:12@ Palivec
-
casper> Pěkné, bude to fungovat jako hejno rybek. Já mám ověřené handgranáty.
- Středa 10. července 2013 v 16:03® troutkiller
-
gavlos>Jak řikám pro mně za mně klidně tu násadu od smetáku
)
- Středa 10. července 2013 v 15:57® casper
-
ted jsem narazil na hoooooooodně zajímavou nástrahu
co si o tom myslíte?
- Středa 10. července 2013 v 15:52® casper
-
tak za chvilku se jde na ně
snad mě čeká nějakej pěknej aspoň
- Středa 10. července 2013 v 15:09® gavlos
-
troutkiller> hehe…a vis ze zrovna od tebe jsem to cekal
po tvych prispevcich..nic ve zlem…chytej na vercajk za 20 000 a ja budu chytat na svuj za 5 000…a ver tomu ze si tu rybacku uziju stejne(pokud ne lip) jako ty!!!
- Středa 10. července 2013 ve 14:02® troutkiller
-
gavlos>Hele retro je v jiném oddělení
))
- Středa 10. července 2013 v 10:11® gavlos
-
regulus> konecne rozumny prispevek…ja chytam na lamina ze 75 roku..po strejdovi..jen jsem poopravil ocka a hodil novy lak..chyta se mi nato dobre a jeste vice kdyz vzpomenu na strejdu kolik a jakych ryb nato vytahl…dukaty na nove bych mel ale nejak je nepotrebuju.tyhle mi slouzi vyborne…vydrzi i extremni zatez nemluve o zachazeni s pruty…ty klacky jsou fakt nezmar..trofam si rict ze neznicitelne
pouze bolonku a na privlac sem zainvestoval do lepsich prutu…a rikam ze chytacku si uzivam paradne i s muzejnimy kousky
- Úterý 9. července 2013 ve 22:55® regulus
-
No já se nestačím divit, nejen v této diskusi, co těm mladejm valíte do palice. Ryba do 50 cm se více méně dá vytáhnout i na tyčku od smetáku, pochopitelně dvoumetrovej sumec už chce prut co něco vydrží, ale pro naprostou většinu ryb u nás chycenejch je úplně jedno, jakej vercajk kdo má. Většina prutů vydrží daleko víc než si jejich majitelé představují a to i u těch levnejch shitů. Je jasný, že je asi lepší dát za vercajk víc peněz, vesměs je to lepší z mnoha důvodů, ale jsou lidi, co na to prostě nemají, ale vůbec nemusí zoufat, pěkná ryba se dá chytit na cokoliv, na vercajku to fakt nezáleží.
Nechci brát některým jedincům jejich názory, že jen prut od firmy XY je ten nejlepší a pruty od firmy AX stojí za hovno, naprostá většina jejich názor stejně nesdílí, protože jsou s těmi pruty docela spokojeni. Úplně mi ale teče ze zuba, když čtu kecy o vychutnání si souboje a podobný s odpuštěním pyčoviny s lepším prutem než s tím horším.
- Úterý 9. července 2013 v 19:57® TJSS
-
Co se týče diskuzí o těch levných prutech, tak bych chtěl říci asi jen to, že rybařina se stala obrovským komerčním blokem, čehož samo-sebou využívají výrobci vybavení, návnad, atd., atd… Každá novinka je opětovným lákadlem pro rybáře(kupce) a sami všichni vidíte kolik možností na trhu je. Každý musí vědět sám, co mu sedne do ruky nejlíp a s čím si rybařinu užije, já sám do prutů též moc nervu a tam kde většinou o rybě vím, tam jí většinou také chytnu i na levný „cajky“ s tím, že záběr, zásek, souboj a další okolnosti nevychutnám, tak jako na trochu kvalitnější nářadí. Ale ptát se zde na určitý prut je jen opravdovou diskuzí, jeden doporučí, druhý odradí. Od toho ta rubrika ale je, tudíž začíná nekonečný příběh. Každý má různé možnosti a cenovou dostupnost. Co se navijáků týče, tam pod 2000 Kč už opravdu nejdu…taková je moje praxe a to jsem stejně pořád na začátku
Tento příspěvek byl editován 9.7.2013 19:59:43 uživatelem TJSS. - Úterý 9. července 2013 v 19:38® HaD
-
skwor> že
pár let ale ještě dám
doufám…
- Úterý 9. července 2013 v 19:30® skwor
-
David H.> Už jsi starej, no
- Úterý 9. července 2013 v 19:08® HaD
-
Palivec> tak to je
taky tohle vše pamatuji. I rexíka jsem měl
- Úterý 9. července 2013 v 15:04@ Palivec
-
mastrof> Máš nepochybně pravdu. My, co toho dost pamatujeme, jsme chytali už na všechno možné, od „troníčků“, přes plné lamináty (ty jsme si i vyráběli z laminátových tyček pro upevnění drátů elektrických ohradníků), všelijaké teleskopy od Sony (nemyslím tu japonskou firmu) až po současné superpruty, vyráběné, až na malé výjimky, v jedné čísnské fabrice. Stejně tak se může psát o vlascích a navijácích. Ty nejlepší věci si občas koupím i já, i když je nepotřebuju, abych si udělal radost. Ale chytal jsem ryby se vším, co jsem měl. Tedy pokud tam byly…
- Úterý 9. července 2013 ve 13:26@ Peli33
-
Díky
- Pondělí 8. července 2013 ve 21:57® Nils Master
-
Peli33> černá má víc ložisek než červená… ta s tim oranžovym má rychlej převod a hlavně se dělá jen od velikosti 30..
osobně mám černou 20 a spokojenost.
- Pondělí 8. července 2013 ve 20:19® fR4Nk13
-
Peli33> Ber tu ciernu. Lisia sa prevodom. Cierna ma najpomalsi prevod a 2 plnohodnotne cievky. Cierna verzia je najvisia rada z tejto serie. Viac lozisk a ine materialy.
- Pondělí 8. července 2013 v 18:55@ Peli33
-
Zdarec, mám otázku pro odborníky
Chctěl bych si koupit na vláčku naviják Okuma Trio. Může mi někdo znalý vysvětlit rozdíly v provedeních? Dělá se černý, potom Red core a nakonec takový zlatý, ten by snad měl mít rychlejší převod…
- Pondělí 8. července 2013 v 16:35® troutkiller
-
mastrof>Ted si na to kápl!Je mi uplně šumák co si kdo koupí,já s tim chytat nebudu.
- Pondělí 8. července 2013 v 15:28® mastrof
-
troutkiller> zbytečně demonizuješ lov na levné pruty, není to vubec tak hrozné. možna se tim snažíš odehnat potenciální začínající rybáře, aby se na rybaření vyprdli kvůli příliš vysokým nákladům. bojíš se že by nám to málo co ve vodě zbývá vychytali…
))
- Pondělí 8. července 2013 ve 13:15® sethy
-
troutkiller> Např u st.croix to tak je. Řady Premier, Wild river a triumph jsou na SCII ale s jinýma komponentama a ceny jsou sakra rozdílné (kompletně to změní i vlastnosti prutu).
- Pondělí 8. července 2013 ve 13:11® BoBo-Falknow
-
troutkiller> Netvrdím, že ho má stejný, ani že není stejný
Já vím, odpověď hodná chytré horákyně
Ale tak to prostě je, tvrdím jen to, že se může stát (a nebude to nic mimořádného), že ten blank stejný bude. Obzvlášť při tak malém cenovém rozdílu pravděpodobnost stoupá. Ale i kdyby nebyl stejný, nemusí to nutně znamenat, že levnější musí být horší. To celé co píšu je o tom, že nelze paušalizovat – dražší = lepší.
- Pondělí 8. července 2013 ve 12:31® HaD
-
BoBo-Falknow> Byl jsem teď na Mistrovství Slovenska v přívlači. Žádnou díru jsem tam neudělal, byť jsem měl top nástrahy od těch nejlepších z nejlepších. Ale o tom mluvit nechci. Chci jen potvrdit to, cos psal. A to, že prut nedělá jen blank. Prohlížel jsem prut jednoho ze slovenských závodníků – byl to původně Norstream Dynamic. Ale měl ho komplet předělaný. Sundal původní rukojeť a sedlo a dal nové subtilnější a lehčí s tím, že ho posunul vzad asi o 8 cm. K tomu sundal všechna očka a nahradil je tuším nejlepšími Fuji. Samozřejmě výrazně lehčími, než byl originál. Přestavba stála tedy slušné peníze. Nicméně z toho prutu udělal klacek úplně jiný, mnohem rychlejší, v podstatě o kategorii výše. Přitom základ, tedy blank, byl stejný.
Nechci tím podporovat názor ani Tvůj, ani Troutkillera, jen se dělím o aktuální poznatek. Jen škoda, že jsem neudělal foto. Snad někdy příště…
- Pondělí 8. července 2013 ve 12:24® HaD
-
Jak tu byla řeč o motání, tak to může dost výrazně ovlivnit i množství šňůry či vlasce na cívce. Když je toho příliš, motání je častější. U rotaček doporučuju po nějaké době chytání pustit po proudu vlasce bez nástrahy, tak 20–40 metrů, chvíli nechat a pak stočit. Celkem se to roztočí. Pokud není proud, tak to podobně funguje třeba v trávě.
Dalším důvodem může být i způsob lovu – pokud se loví s lehkou nástrahou nebo třeba se smáčky a vlasec se dostatečně při navíjení na cívce neutahuje, má pak tendenci se smeknout více ovinů najednou a z toho jsou taky paruky.
- Pondělí 8. července 2013 v 11:51® troutkiller
-
BoBo-Falknow>Takže ty mi tu tvrdíš že prut za litr má stejnej blank jako prut za 2500????Kdybych tě neznal a nevěděl že máš už sakra dost odchytáno myslel bych si že si ze mně děláš prdel
Tak nevim co ti na to mám napsat…
- Pondělí 8. července 2013 v 8:06® BoBo-Falknow
-
troutkiller> A máš pocit, že to opravdu funguje stoprocentně? Že to je opravdu černobílé? Kdyby tedy výrobce XYZ změnil cenu prodávaného prutu z 1000 Kč na 2500 Kč, že ten prut pak bude super? Souhlasím s tím, že ve většině případů máš pravdu, ale ne vždy. Opravdu je možné pořídit levný a dobrý prut. Samozřejmě to není možné jen přes internet, ten prut je potřeba minimálně mít v ruce a ani pak to není jistota.
Faktem je, že cenu prutu nedělá blank, který naopak ovlivňuje většinu nejdůležitějších aspektů chování prutu. Výrobní cena je dána hlavně očky, sedlem, použitým korkem a povrchovkou. Prodejní cenu navíc výrazně ovlivňuje marketingová strategie dané firmy.
- Pondělí 8. července 2013 v 6:05® troutkiller
-
BoBo-Falknow>No když to vezmu podle toho co tu padlo v posledních přízpěvcich tak když budu moc chtít chytim fiš i na násadu od smetáku.Jakej z toho ale budu mít pocit??????I na kole za 3000 někam dojedu ale zážitek bude děsnej
- Neděle 7. července 2013 ve 23:39® BoBo-Falknow
-
troutkiller> Trošku ode zdi ke zdi, ne?
- Neděle 7. července 2013 ve 20:50® mastrof
-
troutkiller> celodenní vláčka s forcemasterem je pro tebe noční můra?
)) zrovna z tvé domovské řeky na něj mám celkem slušné ryby… ale samozřejmě věřim že sou i lepší pruty, chytat a a úspěšně zdolávat ryby na takový prut, to je teprv umění:)))))