Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 6. července 2013 v 10:32® kubas
-
casper> Proti prutům Shimano nic nemám, dlouho jsem se tomu bránil, ale teď mám Speeda 20–50g a su spokojenej. Akorát ty pruty do kterých stojí investovat začínají trošku někde jinde, než je Catana
. Nevidím jeden jedinej rozumnej důvod, proč nesmyslně kupovat „low end“ věc od Shimana, když seženeš daleko lepší pruty jiných značek… Viz třeba ty Grauvell pruty.
- Sobota 6. července 2013 v 10:26® casper
-
kubas> hele já jsem asi fakt amatér, ale když jsem jí měl ve čtvrtek v ruce, tak mi vůbec špatná nepřipadala, máš nějaké konkrétní vady, nebo hraješ prostě jen na značky a tím pádem je vše od shimama pro tebe na prd?
- Sobota 6. července 2013 v 10:22® casper
-
ladin76> hele já jsem an to asi přišel
navijákem to určitě není, oba navijáky, které mám na vláčku jisto jistě převyšují svou kvalitou pruty, na kterých jsou ukotveny
abych zpřesnil svůj příspěvěk, tak se mi nestalo ani jednou, že bych měl chuchvalec, nebo se mi dostal vlasec do navijáku kam nemá, jde mi o poslední cca 2 metry vlasce před nástrahou, který se nééé uplně zkroutí, ale hodně se zvlní…já rozumím, že koly a bla bla, ale já si teda na RedArca stěžovat nemůžu…až budu vydělávat takový prachy, abych si mohl koupit Zaubera, tak to taky udělám, ale na tuhle sezonu je to pro mě víc než dostačující
né každej si může dovolit tak suprový navijáky, na to tady bere málo lidí ohled, já třeba kvalitu ocením, ale né vždy jsou na ní peníze a já chci hlavně chytat a né nakupovat furt jenom
- Sobota 6. července 2013 v 8:50® ladin76
-
Kazan> třeba to je rukama fakt nevim, ale bylo to pravidelný. Chytám pořád stejně 80% gumy a když ne na ně tak nejvíc hladinovky, voblery málo a rotačky a plandavky vůbec
- Sobota 6. července 2013 v 8:30® ladin76
-
Kazan> 0,16– 0,24 už mám jiný navijáky a nestává se mi to
- Sobota 6. července 2013 v 8:28® ladin76
-
Kazan> Asso Ultra, Colmic X5000 a Dragon Maxima
- Sobota 6. července 2013 v 7:11® Kazan
-
ladin76> Ne všechny vlasce se namotávají odvíjením, u některých je doporučeno navíjet smeknutý přes hranu (slušný firmy většinou dávají na obal obrázek doporučeného stylu navíjení) Asi by nebylo od věci hodit do placu u jakého typu a průměru vlasce se ti to stává. Zauber a jeho klony mají spíš potíž s vysokou matkou cívky za kterou se chytá vlasec, šňůra.
- Sobota 6. července 2013 v 6:34® ladin76
-
Prichy> to je právě to co nechápu, vlasce používám pořád stejný. Namotávám buď z kýble s vodou a nebo z tužky když mam asistenci, tak aby se z c´vky vlasec odvíjel a ne smekal
- Pátek 5. července 2013 ve 22:49® BigMike
-
Hodně záleží na vlasci, pletence. Nemyslím, že by naviják něco extra ovlivnil, byť se v propagačních materiálech předhánějí v konstrukci rolničky, co nekroutí vlasec. Nevím, myslím, že ve své podstatě smekací naviják bude vždy kroutit vlasec, pletenku.n Třeba se mýlím.
- Pátek 5. července 2013 ve 21:48® Prichy
-
ladin76> čím si vysvětluješ kroucení navijákem…nějak mi to nesedí
- Pátek 5. července 2013 v 16:19® skwor
-
BoBo-Falknow> Souhlas, pokud jde o kroucení vlasce, tak v tomhle případě jsem měl daleko větší problémy u Sh Technia.
- Pátek 5. července 2013 v 15:27® BigMike
-
Já používám jen pletenky. Loni jsem prubnul vlasec a byl jsem z chuchvalců na mrtvici, ani nerozebírám proč se tak dělo, už je tam zpět pletenka. Fire line (hlavně Cristal) mi občas chuchel udělá, ale je to spíš nepozorností majitele, třeba když jsem tahal popy a neukládala se na cívku v takovém zatížení jako při vlečení wobu. Netahám rotačky, jen gumy, woby a nemám s kroucením extra problémy. Občas, když se vyskytnu u proudící vody tak 5× naprázdno pustím pletenku po proudu, tak 100 m a navinu mezi prsty zpět. Letos jsem prubnul Fire line Braid 0,17 mm a velká spokojenost! Oproti „stejnému“ průměru klasické fluo zelené Fire l. je poloviční, lépe se odhazuje, akorát není tak v šeru i celkově vidět kam do vody vede. A ještě proti chuchvalcům neplním cívku až na doraz.
- Pátek 5. července 2013 ve 14:10® BoBo-Falknow
-
ladin76> No vidíš, já mám RedArca i Zaubera a nevím co to je zkroucená šňůra (pokud dlouho netahám rotačku) a chuchel při nahození už vůbec ne.
- Pátek 5. července 2013 ve 13:26® ladin76
-
casper> kroucení nebude nástrahou, já myslim že chyba je v navijáku, měl sem RedArca a Zaubera. Vlasec se měl zkroucnej během hodiny chytání a to nepoužívám rotačky vůbec Teď ma Stradic a Daiwa Fuego a nevim co je zkroucenej vlasec a nebo chuchel vlasce při nahození
- Pátek 5. července 2013 ve 13:23® ladin76
-
casper> nanofil mam na gumování, já sem spokojenej jen mi chvilku trvalo než sem na to přišel Mam 0,10 ta nesnese naprosto žádnej uzel, takže sem sehnal co nejmenší bezuzlový spojky a s těma drží jak židovská víra
- Pátek 5. července 2013 v 10:00® Bigpista
-
Scanix> No, já zjevně taky ne. Já na něj mám toho sumce jednoho. Ale kamarád už jich má letos devět.
- Pátek 5. července 2013 v 9:52® Scanix
-
Bigpista> ja si spis myslim, ze je to o potravni konkurenci a mnozstvi ryb, nekdy proste zdani klame…nebo jak pise troutkiller to se sliderem neumim a musim se to naucit
- Pátek 5. července 2013 v 9:07® Bigpista
-
Scanix> Vidíš. Na Vltavě v Praze je Slider na sumce TOP nástraha. Prostě i u ryb platí, že jiný kraj – jiný mrav.
- Pátek 5. července 2013 v 8:56® Scanix
-
troutkiller> jako vyhral jsem si s tim, vazne, nemyslim si, ze bych jej vodil spatne, ani kolegove, co na nej lovi treba na Labi se tu s nim proste neuplatnili. Ulovit bolena ci stiku se mi na nej dari spolehlive, ale me treba tady nejdou sumci ani na plandavky, coz jinym jinde ano, mame tu celkove divne ryby…
- Pátek 5. července 2013 v 6:11® troutkiller
-
Scanix>Když se s tím Sliderem naučíš což není žádná věda tak dělá ve vodě psí kusy,kámoš je chytá na Jointedy a na Slider mu taky nejdou tak nevim
Jinak co se Bolena týče je to taková moje ryba poslední záchrany když nic jiného nejde
.Je fakt že lapnout většího na řece je podstatně těžší než na žumpě.
- Čtvrtek 4. července 2013 ve 23:33® kubas
-
casper> Jo kup si Kataňu a bude
.
- Čtvrtek 4. července 2013 ve 21:21® dravec999
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Čtvrtek 4. července 2013 ve 21:21® dravec999
-
dnes na vláčku nádherný lín a naco zabral????? na twistera od nástrahy.cz
- Čtvrtek 4. července 2013 ve 20:28® Scanix
-
troutkiller> ja vim, ze jsi jinej, ale slider fakt ne, dal jsem mu nekolik desitek prutohodin a krome bolenu a par stihlat nic neprinesl, tady to na sumy nefunguje. Co se hladinovek tyka, tak na revirech, kde jsou proflakle se za ni neozene ani 50tka bolen, bud za to rad, mam na hladinovky dost bolenu i pres 70, ale z drivejsich dob, kdy to moc lidi nelovilo. Ted je to tak jednu az dve ryby a sluz, tak uzivej, pokud ti na to stale jdou…
- Čtvrtek 4. července 2013 v 18:03® casper
-
_ANTRAX> posílej, jsem zvědavej jak školačka
kubas> díky za info
u nás v krámě mi v týhle cenový relaci doporučili shimano, prej jestli mi to nevadí
nějak to neřeším, tak to ještě nějak promyslím
- Čtvrtek 4. července 2013 v 15:50® kubas
-
casper> Přidej litr a už se skoro vlezeš
.
Nebo tady se dají vybrat velmi slušné kousky za luxusní peníze… Vůbec bych se toho nebál
http://www.grauvellshop.cz/…/7-2-privlac
- Čtvrtek 4. července 2013 v 15:50® _Beny
-
casper> Jo vel.6, 3g, RED mam + BRONZ vel.4 5g. Ještě z MD, kdy jsem se jen tak šmrcnul o pult a nehal tam hned litr mam plno
Ti pošlu fotku do osobky jestli chceš, co přišlo za potvory
- Čtvrtek 4. července 2013 v 15:42® casper
-
kubas> tak tak, chtěl bych zkusit vláčet sumce, takže něco s čím můžu házet 46 gramovýho slidera
ale zase do toho nechci zahučet za x tisíc no…ale to je mi jasný, že tyhle levný věci tady moc lidí nepodporuje, já se tomu nedivím, ale až se s tím naučím, taky si budu kupovat dražší a lepší
takže takovej prut no
nejlíp do 1500
- Čtvrtek 4. července 2013 v 15:41® casper
-
_ANTRAX> to jsem si myslel taky…neboj, pár vycházek a máš půlku
hele používám ty červený malý, většinou 2–3 gramy, velikost je to myslím 6?
- Čtvrtek 4. července 2013 v 15:16® kubas
-
casper> Copak sháníš za prut, něco na těžkou vláčku?