Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 25. června 2013 ve 22:39® Scanix
Scanix

David H.> 150 + ty male :-) Ale tak za albinka jsem rad, o tom zadna ;-) 150 holt pocka ;-)

Úterý 25. června 2013 ve 22:33® HaD
HaD

Scanix> a kdyby sis mohl vybrat 150cm nebo tolik těhle menších? :-)

Úterý 25. června 2013 ve 22:15® Scanix
Scanix

David H.> nechci byt nenasytny, ale kdyby se tam primotala 150, nezlobil bych se :-))

Úterý 25. června 2013 ve 22:13® HaD
HaD

Scanix> Občas se to povede. Tohle je fakt lov snů :-)

Úterý 25. června 2013 ve 22:10® Scanix
Scanix

David H.> no znas to, kdyz se voda otevre ;-)

Úterý 25. června 2013 ve 22:08® HaD
HaD

Bigpista> ajo :-D DD

Úterý 25. června 2013 ve 22:08® HaD
HaD

Scanix> Pecka!!! Jsi démon!!!

Úterý 25. června 2013 ve 22:03® Scanix
Scanix

Tak jeste par fotek z dneska ;-)

foto/diskuze/privlac/2013/th-img99652.jpgfoto/diskuze/privlac/2013/th-img99653.jpgfoto/diskuze/privlac/2013/th-img99654.jpgfoto/diskuze/privlac/2013/th-img99655.jpg
Úterý 25. června 2013 ve 21:44® Bigpista
Bigpista

David H.> Taky mě to zblblo, ale těch 30cm v dotazu není velikost tlouště, ale hloubka vody :-))

Úterý 25. června 2013 ve 21:36® HaD
HaD

jepice> Já měl za to, že se jednalo o tlouště okolo 30 cm. Na ty větší je rotačka taky dobrá, zejména ta malá, ale hodně jsem jich chytil na woblírky – hlavně na illexy a hornety. A to i ryby přes 50 cm. Nějaké větší ryby 45+ jsem měl i na popy a pak se velcí tloušti hlavně v noci chytají na větší woblery. Ono je to jak kdy a kde. Jednoznačný a univerzální recept je snad jen v létě třešeň. Ale to není přívlač :-D

Úterý 25. června 2013 ve 21:26® jepice-zruseno

David H.> Problém je, že na závodech se chytá „všechno“, a tak se nikdo nesnaží přemlouvat opatrné velké ryby. Ty se na závodech chytí jenom když berou. Překecávat vyhlídnutýho mazanýho tloušťáka může bejt zhola úplně jiná záležitost. Myslím, že už jsem se tloušťů hodně nachytal a nikdy se neodvážím říct, že vím jak na ně. Někdy vemou cokoliv, jindy neberou vůbec a nezřídka se nakonec chytí na nějakou „zvláštní“ nástrahu. Pokud bych měl počítat u sebe tlouště dejme tomu od 35 cm vejš, tak jich rozhodně většina nebyla chycená na rotačku. Na Stropnici jsem je kdysi chytával na 4cm velkou plandavku tvaru polévkové lžíce bez držátka a na nic jinýho mi tenkrát na přívlač nebrali. Než jsem tohle zjistil, trvalo to dost dlouho. Abych se ale rotaček zastal – je jich celá řada, vůbec bych se neomezoval na ty nejmenší. Dobře někdy funguje dvounulka hamrovka s červeným polepem, jindy nulka až dvojka vrbový list. Loni mi dobře šlapala 1 rublexka celta na Nežárce, kde to brali opravdu nahod, vedle na Nové řece jsem s ní ale neuspěl a nakonec fungovala až dvojka hamrovka vrbový list a to ještě né moc dobře. Teď se voda přikalila a tak bych se nebál nasadit klidně dvojku s holografickou nálepkou a blýskavým šmejřím na trojháčku. Čmějří na trojháčku často hodně pomáhá právě k dobírání nástrahy, někdy ale naopak ryby ruší. Přesto všechno jsem už v životě potkal hodně tloušťů, které jsem prostě nechytil. Pokud se používá plandavka, tak hodně pomáhá často opomíjená červená ploutička u trojháku. Pokud není, doporučuji dodělat.

Tento příspěvek byl editován 25.6.2013 21:29:02 uživatelem jepice-zruseno.
Úterý 25. června 2013 v 19:28® HaD
HaD

vovo> Nejspolehlivější ale bude malá rotačka. Meppska vel. 00 nebo 0 je na tlouště nejjistější zbraň. Tloušť se loví na závodech nejčastěji a 99% závodníků, co tlouště opravdu umí jako málokdo v velikostech 15–40 cm bude chytat právě na rotačku. V čisté vodě a za plného světla mosaz či zlato, nebo začerněnou stříbrnou, v horších světelných podmínkách stříbro. Dobrá je oranžová nebo červená kulička před trojháčkem. Dobré jsou i „berušky“ – stříbro s červeným vzorem.

Úterý 25. června 2013 v 17:43® Draky
Draky

Kurde…sel bych provetrat smacky, ale uz je tu zas 1. povodnovej stupen. :-((

Úterý 25. června 2013 v 0:45® Fryw
Fryw

Nebo jestli chceš bejt pankáč tak uřízni čtvereček z korkové zátky levného vína, jehlou navleč na silon, pod to pár cm malej háček a na to saranče, nech plavat po proudu… .-D

Úterý 25. června 2013 v 0:39® Prichy
Prichy

vovo> marmyška a malá gumicka, twister, nympha broucek atd...... V této velikosti by neměl být problem.

Pondělí 24. června 2013 ve 22:59® HaD
HaD

vovo> špatnej není ani malej popík

Pondělí 24. června 2013 ve 22:37® jepice-zruseno

vovo> Jestli tam je 30 cm, doporučuji plovoucího voblerka, pokud jsou nevybíraví tak klasicky rotačku. Když voblera nedobírají, nebo na něj nereagují větší tloušti, je někdy vhodné použít až štikovou velikost mělkopotápivého voblera, kterého vemou agresivně. Z nepřívlačových metod doporučuji mušku na třepanou nebo normálně nahozenou. Splávek bych vzhledem k mělké vodě nedoporučoval. Třešni naopak doporučuji, ale dát jí jenom na háček na konec vlasce, nahodit se s tim dá obstojně a tlouště kromě vlasce nic neruší.

Pondělí 24. června 2013 ve 22:25® Fryw
Fryw

vovo> jelec že by nebral?! Přívlačmalej twistřik, planda s červeným ocáskem… když ne vláčet tak bročky, háček s bezobratlým živočichem nebo třešní nechat pouštět po proudu… Tuto velikost tloustě lze chytit různě

Pondělí 24. června 2013 ve 22:09® MatesKGB
MatesKGB

vovo: Osobně bych zkusil splávek kolem 2g a pustit ho po vodě, nástraha třešen, žížala, kousek rohlíku, nebo třpytka velikosti 0–2, záleží na okolnostech. Vcelku tloušť není vybíravej, tedy pokud nejsou školení od ostatních rybářů:-D

Pondělí 24. června 2013 ve 21:28® vovo
vovo

Ahoj chtěl bych se zeptat chodím na řeku a pod mostem vidívám pěkné tlouště je tam hloubka asi tak 30cm tak bych se chtěl zeptat na co je chytit, jestli vůbec jdou chytit. Četl jsem různé články ale v tomto případě se mi zdá nejlepší přívlač, ale bojím se jestli vůbec budou mít o nástrahu zájem jestli v tuto dobu přijímají potravu. Díky za odpověď.

Pondělí 24. června 2013 v 18:11® Fidel

Nevíte někdo, jak je to s dravcema na Lipně?

Pondělí 24. června 2013 v 15:45® sethy
sethy

Tomik> Ale jo zdržují. Ale víš jak to je.

Pondělí 24. června 2013 v 15:39® Tomik
Tomik

sethy> ASi se tam přes večer nezdržují…Nevadí, třeba jindy…:-)

Pondělí 24. června 2013 v 15:28® sethy
sethy

Tomik> Bral jen jednoho. Já tam byl včera taky bez záběru. David nějakou 80ku plus parmu a boldu. Šel jsem až na večer a to už jsme neměli záběr nikdo.

Pondělí 24. června 2013 ve 13:38® MatesKGB
MatesKGB

Safra ja vůl, půl hodiny vkládám a vybírám smáky do košíku, pak se přesunu na hlavičky a najednou tam mám pouze jednu jigovku:-D Z toho plynne ponaučení, že při kupování se nevyplácí lítat mezi X otevřenýma stránkama :-D tak večer repete:-D

Pondělí 24. června 2013 ve 12:54® Tomik
Tomik

sethy> A pak tam mám něco chytit, když to přes den vykosil…:-((

Pondělí 24. června 2013 ve 12:51® kubas
kubas

David H.> Tak to je těžký masakr :-O

Pondělí 24. června 2013 ve 12:43® HaD
HaD

sethy> no konečně :-D

Pondělí 24. června 2013 ve 12:28® sethy
sethy

David H.> Tak to už nezakecám :-D