Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 21. června 2013 ve 22:50® Beda155

jepice> zdravim muzu se zeptat kde to bylo a v jakem case. Ja byl ve stredu dopoledne u Barandáku a ani drb. Tak sem chtel poprosit o tip.dik!

Pátek 21. června 2013 ve 22:23® satan666
satan666

proste Krasavec.putoval zpet do vody.

foto/diskuze/privlac/2013/th-img99494.jpg
Pátek 21. června 2013 ve 21:15® jepice-zruseno

Já byl tekons v Praze na Vltavě a je tam pomalu fronta na fleka. Hafl okounů všech možnšjch velikostí, tu a tam tloušť. Nic jinýho sem nechytil. Kamarád vypákoval parmu, někdo nad náma v proudu nějaký obří boleny. Pak tam přišel nějakej pán se dvěma dětma, někomu se tam vyloženě vecpal, chytil během 10 minut sumce a šel zase domu.

Pátek 21. června 2013 v 19:32® _Beny
_Beny

David H.> Jo taky sem si řikal, zrovna včera to bylo u vody jak v prádelně. Za chvilku vyrážim na chalupu, tak se doufám něco podaří přes víkend.

Tento příspěvek byl editován 21.6.2013 19:33:58 uživatelem _Beny.
Pátek 21. června 2013 v 19:19® Draky
Draky

gavlos> jasne, ze na prubezku…by to pak ten dravec pustil, kdyz by to mel tak tezky si myslim :-)

Tento příspěvek byl editován 21.6.2013 19:19:40 uživatelem Draky.
Pátek 21. června 2013 v 19:06® HaD
HaD

_ANTRAX> chce to brzo ráno

Pátek 21. června 2013 v 17:04® _Beny
_Beny

David H.> Jak moc ho je nevim, loni ho místy bylo dost, co sem pozoroval… na chalupě sem byl letos poprve :-) , bylo to moje zahájení na domovský řece.
Povodně to zde nezasáhly, jen se prej o něco zvýšila hladina. Ale ne tak, aby zamávala s životem na řece. Spíš jsem se divil, že je nízká hladina. Takže se asi řeka bude o dost víc prohřívat a já se dostal k vodě ještě v dost slušnym vedru.

Pátek 21. června 2013 ve 14:38® HaD
HaD

_ANTRAX> máte hodně potěru?

Pátek 21. června 2013 ve 14:22® _Beny
_Beny

Tak včera odpoledne 3 hoďky vláčky cca. od 4 do 7 a ani ťuk :-) , hodně sem popíkoval. Žrát se nechtělo ničemu, jen hejnům komárů. Slunce dávalo solidní pecky. Řeka plná bordelu a pokles hladiny asi o 15 čísel. Tak o víkendu zkusím prolomit ledy a doufám, že se něco podaří, protože si už potřebuju sáhnout na rybu :-) .

Pátek 21. června 2013 ve 14:10® gavlos
gavlos

s olovem?…myslel jsem prubeznou zatez…to by tahala jen vlasec…to se mi prave nezdalo…nebo mam zatizit jen navazec..treba na obratlik navazce..

Pátek 21. června 2013 ve 13:27® Draky
Draky

gavlos> Jo ten 60g ji udrzi. :-) Se stejne bude cukat prvnich par vterin a pak by mela dat pokoj. :-) S tim olovem nikam neutece. :-D

Pátek 21. června 2013 ve 13:14® gavlos
gavlos

Draky> toz dik vyzkousim..lanko je jasne..mam 30i s trojhakem..slo mi hlavne oto zatizeni..at mi rybka nedela marne zabery.takze priklad ploticku 10–15cm 60g muze stacit ne??mam tvrde pruty takze klido dam i 100g…jsem uplne trouba v stylu tohoto chytani :-D

Pátek 21. června 2013 ve 12:35® Draky
Draky

gavlos> Je to temer stejny jao na mrtvou. :-) Navazec delam na delku lanka (28cm) a oluvko podle velikosti rybicky, ale davam okolo 30g (prubezne)…tuhle jsem teda daval 60g oluvko, ale mel jsem tvrdsi prut a hazel jsem to do proudu do reky. :-) Normalne to hazu nekam do tisin. Jinak nepouzivam cihatko, ale kdyz mam mekci proutek, tak sleduju spicku prutu a nebo si ulomim kus klacku do „V“, kterej pred zasekem sundam. Zalezi jaky jsou podminky, jak moc tahne treba reka a tak…je to pro me pohodlnejsi, nez se trapit s cihatkem. :-)

Tento příspěvek byl editován 21.6.2013 12:35:27 uživatelem Draky.
Pátek 21. června 2013 ve 12:26® gavlos
gavlos

zdravim kolegove.mam dotaz ohledne lovu na rybicku..s mrtvou je mi to jasne..ale co se zivou kdybych chtel na polozenou..mam ji nejak prubezne zavizit..a co navazec??jak dlouhy nejlepe..jde mi oto aby mi netahala vlasec a ja trouba zbytecne nesekal :-D nikdy jsem tak nechytal tak potrebuju poradit,kdybych to nekdy zkousel.diky

Pátek 21. června 2013 v 8:42® Bigpista
Bigpista

Jak říkám, jsem nepolíben, proto ty blbý dotazy…

Čtvrtek 20. června 2013 v 17:39® Dredaty
Dredaty

Bigpista> asi utáhnou, ale chtěl si kvalitní a LEVNÝ multík, tak proto ty Abučka. Na levném vajičku bych neměl dobrý pocit, škubat se 100g jerkem. Mě C3 stála z Ameriky 2000, teď to je složitější se clem a DPH, ale občas se u nás někde na bazaru kolem 2500 objeví. Vajica mají většinou menší cívku. Já používám na tom expresu tu C3 a mám tam 0,40 vlasec.

Čtvrtek 20. června 2013 v 17:28@ Palivec

Bigpista> Co by neutáhly? Vždyť si psal, že to nebudeš používat ip. S combem Megaforce tahám jerky do 100 g. To je asi maximum, ale žádný problém. Ani s multíkem (samozřejmě sňůra). Jak začneš vymejšlet silnější vercajk, jde to i do hmotnosti a stáva se z toho dřina s těžkým vercajkem. A také to leze do peněz ABU C3 stojí typicky cca 100 $. Psal si, že do toho nechceš nacpat moc peněz. Těžko odhadnout, co je pro tebe moc peněz, ale když máš limit a ne vysoký, tak nemůžeš moc spiritizovat. radím naposledy koupit combo Daiwa a omakat si „to“. Je to vyvážená sestava. Já to koupil jako pokusnou výbavu a zjistil jsem, že mým potřebám vyhovuje a už jsem dál nespekuloval. Jen jsem přikoupil lehčí castingový prut (ABU).

Čtvrtek 20. června 2013 v 15:29® Bigpista
Bigpista

Dredaty> A vajíčka nebrat? Myslíš, že to neutáhnou?

Čtvrtek 20. června 2013 ve 13:20® Dredaty
Dredaty

Bigpista> Potom ještě záleží, co jsou pro tebe mega woby. Mám ještě dragona milénium fatso jerk cast do 60g s dragonackým multíkem a třeba 13-ka jointed a podobné woby mi na tom celkem sedí. Ale zas 90g jerk na to nedáš ani náhodou. A kvalitní levný multík na větší jerky? C3 nebo C4 od Abu.

Čtvrtek 20. června 2013 ve 12:07@ Palivec

Bigpista> No pokud chceš používat jerky okolo 90 g, jak jsi napsal, tak ten prut je asi slabý. Já mám jerkové combo (s multíkem) Daiwa Megaforce do 80g (novější je Crossfire) a úplně mi vyhovuje. Taky to není moje hlavní zábava. Stojí to okolo 150–160€. Kurz asi znáš.

Čtvrtek 20. června 2013 v 9:15® Bigpista
Bigpista

Dredaty> Asi máš pravdu. Nerad bych, aby na tom vůbec nebyla cítit ryba. A co naviják? Poradíš něco cenově rozumného a při tom trochu kvalitního?

Čtvrtek 20. června 2013 ve 2:07® 13thFace
13thFace

Tak sem byl a vydejchal:-) 4 candatky 50–60cm a dokonce sem potkal po roce kamarada se zrcadlovkou a povedlo se trefit stiku v zaberu na popa:-) nedobrala ale to mi po ty akrobacii vubec nevadilo… Jinak spousty zmrsenejch zaberu… Holt ToRovi instruktaze o melcinach fungujou:-)

Středa 19. června 2013 v 16:59@ Palivec

Bigpista> Až půjdeš okolo plotu, vytrhni si tyčku.

Středa 19. června 2013 v 16:48® Dredaty
Dredaty

Bigpista> Na tahání 12 slideru a takových podobných mám expresa do 80g http://www.rsp-fishing.cz/…1-95m-40-80g Velké woby normálně nechytám, to bych vybýral asi jiný prut než přímo jerkáč, ale na obludy na troling ho používám.

Středa 19. června 2013 v 16:36® Dredaty
Dredaty

David H.> právě proto sem se ptal, co chce tahat :-)

Středa 19. června 2013 v 16:17@ Palivec

Tomik> Když vidím, jak bez žebříku lezou po schodech 1000 metrů, klekám si před úctou k přírodě a té síle, co je žene. Kdysi v emigraci jsem byl fascinován lososy, jak svěřepě táhli nahoryu za vytřením a smrtí.

Nevím, kdo z pacientů chytej.cz zná přečerpávačku Černý Váh, ale tam je možné vidět na konci léta, jak se potočáci (nad 50 cm žádná výjimka), snaží na vtoku vyskočit do koryta a jít za voláním divočiny…).

Středa 19. června 2013 v 16:16® Bigpista
Bigpista

Dredaty> Sedmičku tahám na vláčáku do 30g. Chtěl bych jerky kolem 70–90g a skutečně velké woblery. Ale jak říkám – okrajovka.

Středa 19. června 2013 v 15:49® HaD
HaD

Dredaty> na 7ku šli dcera stačí ostřejší vláčák

Středa 19. června 2013 v 15:13® Dredaty
Dredaty

Bigpista> Záleží co chceš tahat. 7-ku slidera, který má pár gramů nebo velké jerky, které mají třeba 150g?

Středa 19. června 2013 ve 14:47® dravec99
dravec99

TJSS> jojo štik mám chycených dost ae u nás je voda práve dovrá :-(( ae dám jim čas do prázdnin a uvidím