Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 18. června 2013 v 15:31® Fryw
Fryw

13thFace>hnus. Ale chtěl bych tě požádat o vynechávání floskule \„typická česká vlastnost\“. Jsem občan ČR a nemám to tak. Spousta ostatních čechů taky ne. Je to prostě urážlivé…

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Úterý 18. června 2013 ve 13:11® Martin Chmelík

pemalda> jo kolego, co já už na Orlíku zažil. Spousta „rádobyrybářů“ vláčí už od dubna. Takže se nedivím, když jsem viděl, jak už v sobotu u nás vláčel kde kdo. Dokonce jsem se jednoho zeptal, jestli mu nevadí, že se smí až od 16.6. Na to mi řekl, že kdysi se smělo vláčet již o víkendu, když třeba 16. připadlo na neděli či pondělí (jako tomu bylo letos). Na moji poznámku, že to už deset let neplatí mne odeslal do prdele. A níže jsem četl, jak si někdo vzal tři šiky. To já v sobotu viděl, jak si jeden maník přivezl pytel ryb (3× amur 60–80 cm a 5× kapr 50–75 cm, 2 x candát max.45 cm). Pravil, že když to jde, tak je to paráda a přeci to nebude pouštět. Šel a zatopil v udírně. Vše je v lidech a pokud bude taková devastace morálních hodnot lidstva pokračovat, (kterou provádí 23 let politická garnitura), bude ještě hůře. :-((

Úterý 18. června 2013 ve 13:08® Fryw
Fryw

David H.> tak jo, šel jsem do té 7. V šufleti mám smacky už rok a těší se až se vykoupou

Úterý 18. června 2013 ve 13:00® Martin Chmelík

David H.> no, já jsem z toho také HAPPY. :-)

Úterý 18. června 2013 ve 12:45® HaD
HaD

Martin Chmelík> to je šílený. Nezávidím :-( (

Úterý 18. června 2013 ve 12:45® HaD
HaD

Palivec> To není krize. Další duel bude ozvučená versus neozvučená nástraha, pak rybářská vesta versus „vestobatoh“ atd. Už jsou hotové vč. několika dalších. Náš návštěvník to takto sepsal a poslal. Téma to je. Tak jsme jej zveřejnili.

Add. pstruzi – klidně to může být tím, že je to v tomto období na ně příliš malé. Já tyhle úplně malé nechytám vůbec. Podle mě mají smysl jen na závody na rybičky do 10 cm.

Úterý 18. června 2013 ve 12:44® Martin Chmelík

Ahoj Davide. Tak já měl nejlepší zahájení za posledních 20 let. Podařilo se ulovit: 1× krásnou kovovou lavičku, 2× zánovní truhlík na květiny, 6 x míč, 3× crocsky (všechny levé :-)) a spousty dřeva na oheň. Co víc si přát. V sobotu večer byla voda čistá, jak křišťálově čistý Standa Gross, v neděli ráno hotová spoušť. Na vodě plavalo vše možné, dokonce i kus utrženého svahu s trávníkem. Nechápu, co vše může plavat, třeba kovová lavička. To bych si myslel, že ta půjde ke dnu. Takže já na zahájení měl prut v ruce jen když jsem vylezl z postele. Pak jsem viděl vodu a prut zahodil a zase zalezl do postele. No uznej, dá se v tomto vláčet?

foto/diskuze/privlac/2013/th-img99386.jpgfoto/diskuze/privlac/2013/th-img99387.jpgfoto/diskuze/privlac/2013/th-img99388.jpg
Úterý 18. června 2013 ve 12:44® 13thFace
13thFace

David H.> tohle je vostry, misto toho aby byli radi ze neco nachytaj a myslim si ze to jsou docela dost slusny ryby, zacnou se chovat jako prasata..... Tohle je typicka ceska natura… Hlavne si nahrabat a nemit to ze svyho… Chce se mi brecet… Vloni sem byl v praze na dzbane a frajer chytil stiku… Myslel sem ze se mi to zda kdyz sem vydel ze ji tahne do krovi a tam lezeli dalsi 3… A to pred ocima asi 30ti dalsich masaru… Po privolani mestske policie mi bylo receno ze nemaji dukaz toho ze je tam dal on… Nerikam ze si nevezmu rybu, ale urcite u toho pouzivam mozek…

Úterý 18. června 2013 ve 12:34@ Palivec

David H.> Já to už, trochu přeneseně, pojmenoval „krize žánru“. Dnes jsem byl ráno po čtvrté hodině na infarkt. Umínil jsem si, že půjdu jen s Mrazikovými mikrobnymfami (pro neznalé:http://www.maxxo.sk/category.php?…). I šel jsem. I když jsem si vzhledem na stav vody, počasí a slabou obsádku bůh ví co nesliboval, výsledek je nula. To jsem nnečekal. Asi 20 slušných potočáků za nymfami zvědavě chodilo, prohlíželi si je, ale nevzali je. Jen jeden a i ten mi spadl. Barvy vyzkoušené všechny, wolframové hlavičky malé i velké, různých barev (nejvíc se líbila měděná), rychlost i způsob vedení různě obměňované. Ti pstruzi evidentně nevědí, že to mají žrát.

Úterý 18. června 2013 ve 12:04® HaD
HaD

A jak to vidíte vy?

http://www.chytej.cz/…-ryby-domaci

Úterý 18. června 2013 ve 12:03® HaD
HaD

Fryw: může se to lišit. Na malé smáčky bych asi vzal 7g. Většího s tím utáhneš a se silnější gramáží by se s mikrosmáčky už chytalo blbě.

Úterý 18. června 2013 v 11:19® Fryw
Fryw

… Výrobce u stejné řady prutů takovej propastnej rozdíl?!

Úterý 18. června 2013 v 11:18® Fryw
Fryw

Ono to prostě nerybáře ani trochu nezajímá, tak není vůle. Pár tichejch bláznů je PČR u řiti… Něco jsem vydělal tak bych koupil nějaký to UL ale furt nevím jestli 7g nebo 12 G na malý smacky a pstruhovy rotačky. Bude ta gramáž u stejného

Úterý 18. června 2013 v 10:36® HaD
HaD

pemalda> chjo :-( (

Úterý 18. června 2013 v 10:26® pemalda
pemalda

David H.> Mimochodem ten kaprař co mi to povídal měl nahozený dva pruty a ještě k tomu taky vláčel,když mě viděl,jak k němu jdu tak vláčet přestal,ale z dálky sem ho viděl.

Úterý 18. června 2013 v 10:21® pemalda
pemalda

David H.> Je to všude stejný,já se včera dozvěděl,že přímo u nás ve městě po velkej vodě na jednom místě tahali dva cikáni dva dny v kuse kapry kolem 80 čísel a u nich fronta šikmovokejch s pytlama a vše od nich kupovali.Vše přímo pod kamerou městský policie a nic se neděje.Včera večer mi na Orlíku povídal nějakej kaprař jak jeho kamarád tam v sobotu pěkně vyvláčel pár sumečků.Když mu povídám,že zahájení bylo až v neděli,tak na mě zíral jak na zjevení.Prostě hnus

Úterý 18. června 2013 v 10:02® HaD
HaD

tohle mi psal kámoš:

„co povodně ?? udělali velkej bordel ? V xxx na xxx dotáhly do města celkem slušný štiky .. od mladý bejvalej Tchán včera 88,76 a dnes 84 .. k jejich smůle všechny skončí na talíři“

Bych blil. Kdyby si vzal jednu, OK. Ale za dva dny tři je už na pár … :-( (

Úterý 18. června 2013 v 8:10® sethy
sethy

troutkiller> Kdybys začal používat chytací woblery jako je rapala či salmo, a ne furt ty illexy, možná bys nachytal :-))

Úterý 18. června 2013 v 8:06® jepice-zruseno

sobi38> Aha, tak to jo. To se u některejch navijáků stává. Mě se to děje u Cormoranu UL. Nechápu, proč to výrobce nedomyslí. Nebo u Fujitsu Dragtech mi padá slabej vlasec za cívku. Se slinějším vlascem se to nestává, tak putoval z plavačky na feeder. Je to šílený. Člověk aby se občas bál něco koupit. Teďka vláčim lehčí přívlač se starou sigmou, koupil jsem ještě jednu malinkou a nic takhle zákeřnýho se mi na tom neděje. Na těžší přívlač už to ale neni. Tatínkovi jsem se odvážil dát k vánocům novej naviják na takovou tu lehčí až střední přívlač a zatim mu to prej žádný zákeřnosti nevytváří, tak snad alespoň jedna vlaštovka.

Úterý 18. června 2013 v 7:06® Kazan

sobi38> patrně budeš mít nějaký klon zaubera, kde je to zachytávání za matku cívky poměrně častý jev. Řešení jsou dvě, buď si to budeš hlídat a po náhozu srovnáš nebo snížíš matku cívky tak aby se tam vlasec nezachytával.

Úterý 18. června 2013 v 6:04® troutkiller

13thFace>Malá ryba taky ryba:-) S Otavou je to podobný,zvedlá voda ke všemu špinavá:-( (

Úterý 18. června 2013 v 1:09® 13thFace
13thFace

troutkiller> reku sem ani nezkousel… Mylim ze to jeste tak mesic nema vyznam. Poved se jen jeden malickatej candatek okolo 40… Na 10cm kopyto sem si myslel ze se mi to zda:-D kazdopadne labe me ubiji uz se fakt nemuzu dockat az tam zas pojedu ale fakt myslim ze to ma jeste cas:-)

Pondělí 17. června 2013 ve 21:08® HaD
HaD

sobi38> tak to je asi bohužel blbej navijak

Pondělí 17. června 2013 ve 20:00® Draky
Draky

sobi38> to je zvlastni…nemas zkrouceny vlasec?

Pondělí 17. června 2013 v 19:56® sobi38
sobi38

David H.> Plnou jsem tu cívku nemněl… a omotává se mi ten vlasec kolem prední brzdy ,až se mi to stane (což určitě)tak to vyfotím a hodím to sem..

Pondělí 17. června 2013 v 19:03® jepice-zruseno

sobi38> Nevim. Mě se to někdy děje a někdy vůbec. Teda jestli myslíš paruky. Nejvíc zajímavý je, že třeba loni se mi dělaly totálně moc na jednom menším navijáku, uplně mě to vytočilo už, na závodech jsem vlasce voddělal tolik, že sem musel dát další cívku. Největší sranda ale je, že na těch samejch závodech si ten prut s tím navijákem půjčoval kamarád a vůbec se mu to nestávalo, přitom dělal uplně ty samý pohyby, chytal stejný ryby na stejný nástrahy na stejným rybníku. Přitom tenhle kamarád je totálně zoufalej z toho, že má na jeho navijáku na tom jeho prutě neustále paruku. Mě to občas připadne bejt něco mezi nebem a zemí.

Tento příspěvek byl editován 17.6.2013 19:05:43 uživatelem jepice-zruseno.
Pondělí 17. června 2013 v 18:29® troutkiller

13thFace>No celkem bych v tomhle horku věřil na Fouska.I když po těch povodních je jim buchvíkde konec:-((

Pondělí 17. června 2013 v 18:24® troutkiller

sobi38>To je snad u vlasce normální ne?Aspon při náhozu:-)) ))

Pondělí 17. června 2013 v 17:02® HaD
HaD

sobi38> nemáš ho tam moc? Pošli fotku

Pondělí 17. června 2013 v 16:57® 13thFace
13thFace

Dneska jedu v 10 po praci tak se treba povede:-)