Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. června 2013 ve 13:05® casper
casper

vím že je tu spousta vláčkařů a hlavně zkušených, které můj dotaz zas asi vytočí :-D ale doporučíte nějak UL prut do cca 1 500? :-)) ) jestli teda existuje něco normálního? :-) vím, že je lepší do toho vrazit víc, ale nikdy jsem UL nechytal, tak nevím jestli mi to vůbec půjde ;-) díkes :-)

Pondělí 10. června 2013 ve 12:41® Bigpista
Bigpista

David H.> Máš osobku :-)

Pondělí 10. června 2013 ve 12:34® HaD
HaD

Bigpista> :-) Já se taky těším. Mám dva tutové tipy a nevím, kam dříve :-) A to se ještě předtím jedu navnadit na veletrh :-D

Pondělí 10. června 2013 ve 12:15® troutkiller

Bigpista>10 le myslím dost dlouhá doba na získání duvěry:-((

Pondělí 10. června 2013 v 11:52® sethy
sethy

troutkiller> Jak píše Bigpista…

Pondělí 10. června 2013 v 11:48® Bigpista
Bigpista

David H.> No, to je taky pravda. Ale co, na něco se člověk těšit musí…

Pondělí 10. června 2013 v 11:21® HaD
HaD

bigpista: nejsem si jist, že má smysl se na zahájení nějak zvlášť těšit

Pondělí 10. června 2013 v 10:36® Bigpista
Bigpista

troutkiller> V důvěře v nástrahu? :-D

Pondělí 10. června 2013 v 10:30® troutkiller

sethy>Hele volové děte si dělat prdel z plastelíny:-)) Já za to nemužu že už skoro tři roky chytám hlavně Illex a Yo-Zuri.Chytám prostě to co rybám šmakuje a Rapala to prostě neni:-(( Loni sem třeba zkoušel dát šanci těm mrnavejm X Rapum a nic,nasadim Chubíka a ryba za rybou.Tak v čem je problém???

Pondělí 10. června 2013 v 9:37® skwor
skwor

sethy> Stačí to druhé slovo, budeme vědět o koho jde :-D

Pondělí 10. června 2013 v 9:08® BigMike

Já nedám na R. origoše dopustit, specielně tento 11 cm G už něco lupnul. Na Lužnici štiky, candáty a byli i sumčíci. Dobrý byl i v RB. Ale je fakt, že už roky chytám spíš ty svoje, není čas do karabinky zapnout všechno.)) Zvukové a uměláky nechytám vůbec.

Pondělí 10. června 2013 v 8:58® sethy
sethy

Scanix> Nepřejmenujem ho na troutkiller-antirapala :-D

Pondělí 10. června 2013 v 6:24® troutkiller

Scanix>Original mi zalapal snad jednou jedinkrát,vysazený kudly se z něj mohly po…Od té doby nic:-(( X-Rap sem koupil na Fousky a čistá nula v dělené i nedělené verzi:-(( Zalapal mi jen šíleně oranžovej 7cm,lapnul 90ku Sumečka při pokusu o Duhoně:-)) )

Neděle 9. června 2013 ve 23:55® Scanix
Scanix

Fryw> za 70 kus asi dobrej nakup, ja osobne X-rapy nemusim, resp. me zajimaji az velikosti 12+, nejak obecne ty hrkaci woby nefunguji tam, kde lovim, nebo jsme na ne nemel zdaleka tolik kontaktu, co na ty neozvucene, ale asi je to i temi prutohodinami, ktere jsem jim nevenoval :-)

Neděle 9. června 2013 ve 23:54® Scanix
Scanix

TJSS> original vyzaduje specialni pristup, v zasade je to wobler pro pomale hrani ;-)

Neděle 9. června 2013 v 19:06® Bigpista
Bigpista

troutkiller> Taky myslím, že to budu moct potom sesypat do jedné krabice :-))

Neděle 9. června 2013 v 18:29® troutkiller

Bigpista>Jak na to koukám bude to rychlá přestřelka:-)) ))

Neděle 9. června 2013 v 16:56® Bigpista
Bigpista

Nabito, odjištěno 9-) Ještě týden…

foto/diskuze/privlac/2013/th-img99169.jpg
Neděle 9. června 2013 ve 13:49® TJSS

Fryw> ta první je stará klasika, kterou věichni chválejí, ale já si jí koupil a nikdy nic nechytil.. :-) tak nevým, jen gumuju.

Sobota 8. června 2013 v 18:13® Segoves
Segoves

kingkubik> pěkná dvojka jedna vypadá jak ta uplně první rapala co pan Lauri vyřezal a druhá je v čase o kolik? 70let dál :-) snad ti nachytaj za 70korun bych si taky dal říct

Sobota 8. června 2013 v 18:12® troutkiller

Fryw>Nevím,tuhle značku již dlouho nechytám:-((

Sobota 8. června 2013 v 17:46® kingkubik

Fryw> dokulej mi taky nejaky za 70:D

Sobota 8. června 2013 ve 12:33® Fryw
Fryw

Čau lovci. Co říkáte, nějaký zkušenosti s něma? Neznám, ale za 70 Kč jsem neodolal. Střibrnej je ozvucenej.

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
foto/diskuze/privlac/2013/th-img99142.jpg
Sobota 8. června 2013 v 11:34® troutkiller

Nils Master>Já je mám taky a v Norsku to nefungovalo:-((

Sobota 8. června 2013 ve 2:30® Scanix
Scanix

Nils Master> mam :-) uvidime, zatim na klubovce to ryby zajimalo…

Sobota 8. června 2013 v 0:20® regulus
regulus

gavlos> nemáš pravdu, že byla vláčka v plínkách, jen nebyla tak rozšířená. Jednak to na tehdejší poměry bylo trochu dražší a hlavně, dravce moc lidí cíleně nelovilo (myslím v porovnání s dneškem), většinou to probíhalo tak, že jedna udice na kapra a druhá na štiku nebo na candáta a to ještě ne u každýho. Pokud se přívlače týká, tak byla povolena až od 1. září, pak byla vyjímka na přehrady a teprve potom se to sjednotilo s rybičkováním. No a v neposlední řadě i na rybičku jsi štiky nachytal, tehdy, když jsem byl na príglu skoro furt, tak když jsem chtěl štiku, tak jsem ji chytil a neznamenalo to sedět půl dne u vody a čekat, jen přijít ve správnou dobu na správný místo. Je to prostě srovnávání nesrovnatelnýho.

Pátek 7. června 2013 ve 21:27® gavlos
gavlos

regulus> napsal jsi to dobre…jen me to tak zaujalo pri debate u pivka..mit cas taky bych urco rad posedel dele i na tu rybicku.piskoty doma bych na vikend opustit nemohl.cili pro me zbyva jen ta odpoledni vlacka..i krasny okoun ma sve kouzlo :-) . muj strejda 25let zpet chytal jen na rybku a vzdy uspesne..v te dobe byla vlacka jeste nekde v plinkach..jakozto 60tnik ted nevericne krouti hlavou co vse uz se nevymyslelo na prechcani ryb :-D takze pro me asi vlacka a na vikend rybicka..ale jak si psal najit ty ryby staci :-D

Pátek 7. června 2013 ve 20:15® Nils Master
Nils Master

máte někdo?

Pátek 7. června 2013 v 19:54® regulus
regulus

gavlos> to je trošinku vachrlatý téma. Argument typu prochytá víc míst je trošinku zcestnej a to s těma nástrahama už vůbec. Byť jsem už nějakej rok rybku na háček coby nástrahu nenapíchl, ale vůbec ne z důvodů, že bych byl horlivý odpůrce tohoto způsobu lovu (důvod je docela jednoduchej, není čas, on není dlouhodobě ale posledních pár let to už začíná bejt tragický), dal bych o nějaký procento větší šanci té rybičce.

Vláčka má jednu zásadní výhodu, relativně málo krámů (prut s navijákem, krabička nástrah, případně podběrák). Tyto nástrahy ti v autě nezmrznou, nepochcípají ani se neupečou v zimě ani v létě, mohou tam být jakoukoliv dlouhou dobu aniž by ses o ně musel starat. Prostě je jen u vody vytáhneš z kufru a jdeš chytat.

Chytání na rybičku má oproti tomu řadu nevýhod, musíš opatřit nástrahu (chytit nebo koupit), musíš se o nástrahu starat aby nechcípla. Z druhé strany pakliže víš o místě, kde je kýžený dravec, vypozorovals kdy loví, tak máš velice slušnou šanci ho chytit, nechytáš na napodobeninu, ale originál.

Argument co je lepší, úspěšnější vlastně neexistuje, pokud víš kam s rybičkou jít, tak je to jasný, pokud jdeš na pas blind, tak je to úplně jedno, rybičku koupeš na jednom místě a pokud je to v cestě kudy dravec chodí lovit, tak je docela větší pravděpodobnost že se nástraha a kořist potkají než když budeš náhodně nahazovat nástrahu umělou. Naopak, pokud budeš rybku koupat v místech, kde se dravec ani neukáže, tak je zase větší pravděpodobnost úspěchu přívlač s náhodným nahazováním.

Já jsem před pár lety utekl k umělým nástrahám z důvodů které jsem psal, ale už si kolikátej rok slibuju, že si v létě udělám čas, nachytám rybičky a půjdu si večer sednout k vodě, jednu udicu na sumca a druhou na candáta, obojí na rybu. Budu v klidu sedět a užívat si krásnýho letního večera, čumět po hvězdách …
Jenže to zase vypadá na pikaču, už tuším dva roky jsem si neudělal ani výlet na sumcovláčku, počet docházek k vodě je tragedie.

Já si troufám tvrdit, že obě metody mohou být velice účinný pokud víš kam jít. Téměř nikde na svazové vodě není extra koncentrace dravců (nemyslím okouna), takže rybička i přívlač neznamená mnoho chycených dravců za den. Někdo raděj okolo vody chodí a jinej zase raděj u vody sedí. No a ve finále chytat na rybičku nemusí nutně znamenat háček zažranej až s odpuštěním v prdeli, to není o způsobu lovu, ale o tom kdo chytá. Není nutný si po záběru zapálit cigáro a seknout až ho dokouřím. Možná ještě jedna věc, ještě tak před pěti, sedmi lety, jsem vláčkařa u vody potkal sporadicky, dnes jich se jak nasranejch, naštěstí to 90% neumí, ale ryby jsou asi vyškolený fest. Mě připadne, že jedinej způsob rybolovu u dnešní mládeže a myslím tím i ty trochu starší 20+ je přívlač no a možná u některejch kapr. Ale možná taky nemají čas jako já a je to jedna z možností jak si s co nejméně krámama odskočit k vodě.

Pátek 7. června 2013 v 19:06® Dany73

Já tvrdím a jsem přesvědčen, že vláčka je na menších silně prochytávaných vodách silně na ústupu. Kdo mě chce přesvědčit o opaku, rád ho vezmu např. na Berounku na loď. A že tam mám přátele Mistry vláčkaře. Rybičkář tam nachytá víc už hezkých pár let.