Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 10. června 2013 ve 13:05® casper
-
vím že je tu spousta vláčkařů a hlavně zkušených, které můj dotaz zas asi vytočí
ale doporučíte nějak UL prut do cca 1 500?
) jestli teda existuje něco normálního?
vím, že je lepší do toho vrazit víc, ale nikdy jsem UL nechytal, tak nevím jestli mi to vůbec půjde
díkes
- Pondělí 10. června 2013 ve 12:41® Bigpista
-
David H.> Máš osobku
- Pondělí 10. června 2013 ve 12:34® HaD
-
Bigpista>
Já se taky těším. Mám dva tutové tipy a nevím, kam dříve
A to se ještě předtím jedu navnadit na veletrh
- Pondělí 10. června 2013 ve 12:15® troutkiller
-
Bigpista>10 le myslím dost dlouhá doba na získání duvěry
- Pondělí 10. června 2013 v 11:52® sethy
-
troutkiller> Jak píše Bigpista…
- Pondělí 10. června 2013 v 11:48® Bigpista
-
David H.> No, to je taky pravda. Ale co, na něco se člověk těšit musí…
- Pondělí 10. června 2013 v 11:21® HaD
-
bigpista: nejsem si jist, že má smysl se na zahájení nějak zvlášť těšit
- Pondělí 10. června 2013 v 10:36® Bigpista
-
troutkiller> V důvěře v nástrahu?
- Pondělí 10. června 2013 v 10:30® troutkiller
-
sethy>Hele volové děte si dělat prdel z plastelíny
Já za to nemužu že už skoro tři roky chytám hlavně Illex a Yo-Zuri.Chytám prostě to co rybám šmakuje a Rapala to prostě neni
Loni sem třeba zkoušel dát šanci těm mrnavejm X Rapum a nic,nasadim Chubíka a ryba za rybou.Tak v čem je problém???
- Pondělí 10. června 2013 v 9:37® skwor
-
sethy> Stačí to druhé slovo, budeme vědět o koho jde
- Pondělí 10. června 2013 v 9:08® BigMike
-
Já nedám na R. origoše dopustit, specielně tento 11 cm G už něco lupnul. Na Lužnici štiky, candáty a byli i sumčíci. Dobrý byl i v RB. Ale je fakt, že už roky chytám spíš ty svoje, není čas do karabinky zapnout všechno.)) Zvukové a uměláky nechytám vůbec.
- Pondělí 10. června 2013 v 8:58® sethy
-
Scanix> Nepřejmenujem ho na troutkiller-antirapala
- Pondělí 10. června 2013 v 6:24® troutkiller
-
Scanix>Original mi zalapal snad jednou jedinkrát,vysazený kudly se z něj mohly po…Od té doby nic
X-Rap sem koupil na Fousky a čistá nula v dělené i nedělené verzi
Zalapal mi jen šíleně oranžovej 7cm,lapnul 90ku Sumečka při pokusu o Duhoně
)
- Neděle 9. června 2013 ve 23:55® Scanix
-
Fryw> za 70 kus asi dobrej nakup, ja osobne X-rapy nemusim, resp. me zajimaji az velikosti 12+, nejak obecne ty hrkaci woby nefunguji tam, kde lovim, nebo jsme na ne nemel zdaleka tolik kontaktu, co na ty neozvucene, ale asi je to i temi prutohodinami, ktere jsem jim nevenoval
- Neděle 9. června 2013 ve 23:54® Scanix
-
TJSS> original vyzaduje specialni pristup, v zasade je to wobler pro pomale hrani
- Neděle 9. června 2013 v 19:06® Bigpista
-
troutkiller> Taky myslím, že to budu moct potom sesypat do jedné krabice
- Neděle 9. června 2013 v 18:29® troutkiller
-
Bigpista>Jak na to koukám bude to rychlá přestřelka
))
- Neděle 9. června 2013 v 16:56® Bigpista
-
Nabito, odjištěno
Ještě týden…
- Neděle 9. června 2013 ve 13:49® TJSS
-
Fryw> ta první je stará klasika, kterou věichni chválejí, ale já si jí koupil a nikdy nic nechytil..
tak nevým, jen gumuju.
- Sobota 8. června 2013 v 18:13® Segoves
-
kingkubik> pěkná dvojka jedna vypadá jak ta uplně první rapala co pan Lauri vyřezal a druhá je v čase o kolik? 70let dál
snad ti nachytaj za 70korun bych si taky dal říct
- Sobota 8. června 2013 v 18:12® troutkiller
-
Fryw>Nevím,tuhle značku již dlouho nechytám
- Sobota 8. června 2013 v 17:46® kingkubik
-
Fryw> dokulej mi taky nejaky za 70:D
- Sobota 8. června 2013 ve 12:33® Fryw
-
Čau lovci. Co říkáte, nějaký zkušenosti s něma? Neznám, ale za 70 Kč jsem neodolal. Střibrnej je ozvucenej.
Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej. - Sobota 8. června 2013 v 11:34® troutkiller
-
Nils Master>Já je mám taky a v Norsku to nefungovalo
- Sobota 8. června 2013 ve 2:30® Scanix
-
Nils Master> mam
uvidime, zatim na klubovce to ryby zajimalo…
- Sobota 8. června 2013 v 0:20® regulus
-
gavlos> nemáš pravdu, že byla vláčka v plínkách, jen nebyla tak rozšířená. Jednak to na tehdejší poměry bylo trochu dražší a hlavně, dravce moc lidí cíleně nelovilo (myslím v porovnání s dneškem), většinou to probíhalo tak, že jedna udice na kapra a druhá na štiku nebo na candáta a to ještě ne u každýho. Pokud se přívlače týká, tak byla povolena až od 1. září, pak byla vyjímka na přehrady a teprve potom se to sjednotilo s rybičkováním. No a v neposlední řadě i na rybičku jsi štiky nachytal, tehdy, když jsem byl na príglu skoro furt, tak když jsem chtěl štiku, tak jsem ji chytil a neznamenalo to sedět půl dne u vody a čekat, jen přijít ve správnou dobu na správný místo. Je to prostě srovnávání nesrovnatelnýho.
- Pátek 7. června 2013 ve 21:27® gavlos
-
regulus> napsal jsi to dobre…jen me to tak zaujalo pri debate u pivka..mit cas taky bych urco rad posedel dele i na tu rybicku.piskoty doma bych na vikend opustit nemohl.cili pro me zbyva jen ta odpoledni vlacka..i krasny okoun ma sve kouzlo
. muj strejda 25let zpet chytal jen na rybku a vzdy uspesne..v te dobe byla vlacka jeste nekde v plinkach..jakozto 60tnik ted nevericne krouti hlavou co vse uz se nevymyslelo na prechcani ryb
takze pro me asi vlacka a na vikend rybicka..ale jak si psal najit ty ryby staci
- Pátek 7. června 2013 ve 20:15® Nils Master
-
máte někdo?
- Pátek 7. června 2013 v 19:54® regulus
-
gavlos> to je trošinku vachrlatý téma. Argument typu prochytá víc míst je trošinku zcestnej a to s těma nástrahama už vůbec. Byť jsem už nějakej rok rybku na háček coby nástrahu nenapíchl, ale vůbec ne z důvodů, že bych byl horlivý odpůrce tohoto způsobu lovu (důvod je docela jednoduchej, není čas, on není dlouhodobě ale posledních pár let to už začíná bejt tragický), dal bych o nějaký procento větší šanci té rybičce.
Vláčka má jednu zásadní výhodu, relativně málo krámů (prut s navijákem, krabička nástrah, případně podběrák). Tyto nástrahy ti v autě nezmrznou, nepochcípají ani se neupečou v zimě ani v létě, mohou tam být jakoukoliv dlouhou dobu aniž by ses o ně musel starat. Prostě je jen u vody vytáhneš z kufru a jdeš chytat.
Chytání na rybičku má oproti tomu řadu nevýhod, musíš opatřit nástrahu (chytit nebo koupit), musíš se o nástrahu starat aby nechcípla. Z druhé strany pakliže víš o místě, kde je kýžený dravec, vypozorovals kdy loví, tak máš velice slušnou šanci ho chytit, nechytáš na napodobeninu, ale originál.
Argument co je lepší, úspěšnější vlastně neexistuje, pokud víš kam s rybičkou jít, tak je to jasný, pokud jdeš na pas blind, tak je to úplně jedno, rybičku koupeš na jednom místě a pokud je to v cestě kudy dravec chodí lovit, tak je docela větší pravděpodobnost že se nástraha a kořist potkají než když budeš náhodně nahazovat nástrahu umělou. Naopak, pokud budeš rybku koupat v místech, kde se dravec ani neukáže, tak je zase větší pravděpodobnost úspěchu přívlač s náhodným nahazováním.
Já jsem před pár lety utekl k umělým nástrahám z důvodů které jsem psal, ale už si kolikátej rok slibuju, že si v létě udělám čas, nachytám rybičky a půjdu si večer sednout k vodě, jednu udicu na sumca a druhou na candáta, obojí na rybu. Budu v klidu sedět a užívat si krásnýho letního večera, čumět po hvězdách …
Jenže to zase vypadá na pikaču, už tuším dva roky jsem si neudělal ani výlet na sumcovláčku, počet docházek k vodě je tragedie.Já si troufám tvrdit, že obě metody mohou být velice účinný pokud víš kam jít. Téměř nikde na svazové vodě není extra koncentrace dravců (nemyslím okouna), takže rybička i přívlač neznamená mnoho chycených dravců za den. Někdo raděj okolo vody chodí a jinej zase raděj u vody sedí. No a ve finále chytat na rybičku nemusí nutně znamenat háček zažranej až s odpuštěním v prdeli, to není o způsobu lovu, ale o tom kdo chytá. Není nutný si po záběru zapálit cigáro a seknout až ho dokouřím. Možná ještě jedna věc, ještě tak před pěti, sedmi lety, jsem vláčkařa u vody potkal sporadicky, dnes jich se jak nasranejch, naštěstí to 90% neumí, ale ryby jsou asi vyškolený fest. Mě připadne, že jedinej způsob rybolovu u dnešní mládeže a myslím tím i ty trochu starší 20+ je přívlač no a možná u některejch kapr. Ale možná taky nemají čas jako já a je to jedna z možností jak si s co nejméně krámama odskočit k vodě.
- Pátek 7. června 2013 v 19:06® Dany73
-
Já tvrdím a jsem přesvědčen, že vláčka je na menších silně prochytávaných vodách silně na ústupu. Kdo mě chce přesvědčit o opaku, rád ho vezmu např. na Berounku na loď. A že tam mám přátele Mistry vláčkaře. Rybičkář tam nachytá víc už hezkých pár let.