Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 31. května 2013 v 18:40® troutkiller

sethy>Ty si známej extrémista:-)) Já tahám na prut do 60g 170ky Sumce:-)) )

Pátek 31. května 2013 v 18:39® Segoves
Segoves

sethy> no co sem viděl tvoje potočáky z lovu tak mi těch 0,16 příde málo neměl si trochu strach?:D

Pátek 31. května 2013 v 18:39® Avedius

troutkiller> no minulej rok tu kamarad vytahl metrovku a nejaky osumdesadky , ja se spis bojim kdyby mi potom skončil sumec a jako ze tu jsou, ze mi z toho udela trisk, ale rad si necham poradit. ve vlečce zacinam.

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Pátek 31. května 2013 v 18:38® troutkiller

skwor>Votom to je:-) Poslouchat celej večer že sem hovnochyt je horší než bejt sesekanej od šanina:-)) )Co vláčka?Zbrojíš na sezonu?Já sem si udělal radost novou UL rákoskou tak už se těšim.

Pátek 31. května 2013 v 18:33® sethy
sethy

Segoves> Jo 0,16 mám taky, na pstruhovku :-D

Pátek 31. května 2013 v 18:25® Draky
Draky

sethy> ses prejici teda :-D nemam rad tvrdy pruty a este se me v zivote nestalo, ze bych svuj nazor mel zemnit :-)

Pátek 31. května 2013 v 18:24® Segoves
Segoves

sethy> no já sem se dostal do fáze kdy přitvrzuju…do teď jsem tahal všechno většího na 0,16 s prutem do 15g…a byla to blbost párkrát mi spadla pěkná ryba nejspíš kvuli tomu slabímu záseku…třeba časem přitvrdím ještě víc uvidíme já se tý jemný rybařiny vzdávám nerad:)

Pátek 31. května 2013 v 18:24® skwor
skwor

troutkiller> Srandamače jsme dělali s feederem. To mě bavilo, vždycky se sešla dobrá parta a o výsledek moc nešlo.

Pátek 31. května 2013 v 18:20® sethy
sethy

Draky> A s takovou ani neuvidíš.
Přišel jsem o dost velkých ryb a 90% bylo kvuli slabému cajku (ať už to byl sumec či okoun). Na štiky mám 70g proutek, ideál :-) (jo na gumy mám 30ku, ale poctivou 30ku, ne shimaňáckou)

Tento příspěvek byl editován 31.5.2013 18:21:30 uživatelem sethy.
Pátek 31. května 2013 v 18:19® sethy
sethy

Segoves> Všeci pořád zjemňují a já pořád zesiluju. Na počet záběrů to nemá vliv, ale při větší rybě mám větší jistotu.

Pátek 31. května 2013 v 18:17® Draky
Draky

Segoves> Osahal…v Praze ho jeden capek prodaval, tak jsem se stavil a dal me ho za par susni. Je novej bez jedinyho skrabance. :-)

Pátek 31. května 2013 v 18:13® Segoves
Segoves

Draky> to já jí viděl a dost zblízka když mi stála pod nohama a netečně čuměla na voblery a gumy co sme jí tahali okolo čumáku…na místě kde chytám celej život a o takoví rybě sem ani nesnil:) doteď je to jeden z největších zážitků od vody bohužel nepřežila další rok:-/ někdo jí dostal na rybičku měřila 126cm :-)

taky draka jo?:) a osahal sis ho nebo si ho koupil na blind jako já?…u nás sem totiž žádnej co by mi vyhovoval nesehnal

Tento příspěvek byl editován 31.5.2013 18:14:28 uživatelem Segoves.
Pátek 31. května 2013 v 18:09® Draky
Draky

Segoves> ja mam Team Dragon Exprress 2,7m 5–25g :-)

Pátek 31. května 2013 v 18:08® Draky
Draky

sethy> Takovou stiku jsem este nevidel :-D

Pátek 31. května 2013 v 18:07® Segoves
Segoves

sethy> chápu určitě víš o čem mluvíš :-) …já hodně přemejšlel dát na druhou cívku pletenku už jen pro tu zkušenost nikdy sem jí na navijáku neměl

Tento příspěvek byl editován 31.5.2013 18:07:58 uživatelem Segoves.
Pátek 31. května 2013 v 17:57® sethy
sethy

Segoves> Nejde o uvodění nástrahy, ale např o to, abys pak velké štice s tím wobem v tlamě vůbec pohl (při záseku) s tak jemným prutem. Atd, atd.
Ale už mlčím:-93;

Pátek 31. května 2013 v 17:55® sethy
sethy

Draky> Hm, a co až ti zabere velká raby a pojede do vázky? 0,20 vlasec mám na okouny…
…ale šak jednou na to dojdete.

Pátek 31. května 2013 v 17:51® Segoves
Segoves

Draky> a jakej prut sis vybral? já nakonec šáhnul po DRAGON Millenium HD Trout 2.40m 5–25g :-)

Avedius> jinak kdybys koukal na to shimano a chtěl něco tvrdšího tam mě vždycky přišli tvrdý beastmastery

Pátek 31. května 2013 v 17:45® Draky
Draky

Segoves> Presne tak. :-) Taky jsem hledal castecny univerzal a kdyz budu chtit tahat neco velkyho, tak mam porad ten 40g a v krabicce nemam nic tak velkyho, aby to neutahlo. :-)

Pátek 31. května 2013 v 17:38® Segoves
Segoves

Draky> máme stejnou sestavu :-) já sem hledal trochu univerzál kde ucítím gumu nebo malýho woblera a utáhnu třeba shadrapu což se docela povedlo ale je fakt že na ty větší kousky v mojí krabičce už by to chtělo něco o chlup tvrdšího…ale to bych musel k vodě tahat 10 prutů :-D

Pátek 31. května 2013 v 17:34® Draky
Draky

Ja jsem mel na stiky 40g proutek a bylo to moc. :-) Letos mam 20 silon a 25g proutek a jsem spokojen. :-) Stiku na to udolam a souboj si uziju. :-) Nerad chytam na obr nastrahy, takze tohle me krasne staci. :-)

Pátek 31. května 2013 v 17:26® sethy
sethy

troutkiller> Ještě bych přitvrdil (bezesrandy). Asi to každý vidíme jinak:-93;

Pátek 31. května 2013 v 17:25® Segoves
Segoves

Avedius> já si nedávno v prodejně osahával shimano speedmastera v 10–30 a 15–40 a myslím že by v těch 30g v pohodě stačil na běžný štičí nástrahy…ale možná nebudou ostatní souhlasit už sem tu hodněkrát četl že shimano sou žvejkačky

Pátek 31. května 2013 v 17:18® troutkiller

Avedius>50g?Sakra u vás museji bejt velký štiky:-)) )

Pátek 31. května 2013 v 16:00® Avedius

David H.>Ber ze jsem v při vláčí novacek, mam tu na nej jen takovej jeden starej prut, a minulej rok me to docela chytlo, tak jsem si prave chtel neco poridit lepsiho.

Pátek 31. května 2013 v 15:24® Avedius

David H.> no chtel bych aby mel gramaz kolem 40, 50, proste neco na štiky na sumce určitě ne.

Pátek 31. května 2013 ve 14:21® jepice-zruseno

David H.> Tak mě loni na centrálce spadlo asi tak 12 okounů no, předtim na lize už se mi taky někdo tlemil, že to neni možný už. Prut ideální neexistuje. Háček v podstatě taky ne. Ty orezlý starý kováky s upilovaným protihrotem drží skvěle, ale hůř zasekávají. Owner UL skvěle seká, ale spadávaj z něj. Možná něco sletovanýho by bylo lepší, těžko říct.

Pátek 31. května 2013 ve 13:18® troutkiller

skwor>Největší prdel je když se sejdeme v pěti lidech a v sázce je pár škopku!To je pak mazec že se celej mistrák muže jít zahrabat:-)) ))

Pátek 31. května 2013 ve 13:03® HaD
HaD

jepice> v takovémhle závodě je to štěstí spíše o tom, kolik ryb spadne. A to je někdy frustrující – najednou padají i těm nejlepším z nejlepších a vyzkoušených háčků, z nejlepších a ideálních prutů… Znám to moc dobře – někdy vytáhnu každou rybu a někdy dvě ze tří spadnou i kdybych se na hlavu postavil. V tom může být to klíčové štěstí/ smůla v jednotlivém klání. Dlouhodobě jsou ale tyto faktory významně redukovány.

Pátek 31. května 2013 ve 12:52® jepice-zruseno

Draky> Já si taky myslím, že faktor místa a štěstí hraje velkou roli, jenže pravidelně se opakující výsledky některých závodníků hovoří o opaku. Pokud proběhne hodně kol, hodně závodů a hodnotí se třeba celé družstvo, tak se asi ten faktor smůly a štěstí podstatně sníží. To se také sníží pravidelným rozmístěním úplně stejných „homologovaných“ sériových potočáků na jednotlivá místa. Sice už to je opičárna, ale ti pstruzi jsou na celém světě stejní, takže se na nich dá mezinárodně spravedlivě závodit.