Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 10. května 2013 v 9:29@ Palivec

David H.> Některé blbosti je třeba ocitovat: Nevím proč, ale nesedí mi to a mám pocit, že to nemá smysl. Navíc potmě se myslím se smekáčem háže přeci jen přesněji a snáze. A to si myslím, že házet s multíkem umím celkem dost slušně a přesně.

Čtvrtek 9. května 2013 ve 20:13® regulus
regulus

David H.> no vidíš a mě se háže snáz s multíkem než se smekáčem a přesnost to teda nevím, to podle mě nemá vůbec nic společnýho jestli tam máš multík nebo smekáč, to je opravdu jen rukama.
S jerkama souhlas a mě i na ty sumíky vyhovuje víc multík, konec konců kromě UL a řekněme lehčí přívlače u mě suveréně vede multík, je to jednodušší pohodlnější, pochopitelně pokud se brodíš nějakým šouším a nemáš místo na nához, tak je asi lepší ten smekáč.

Čtvrtek 9. května 2013 v 19:56® skwor
skwor

Mě multík láká hlavně kvůli woblerům jako SSR 14 a podobným odporovkám. Tam je ten nápor na naviják fakt cítit a trpím spolu s tím motátkem :-D

Čtvrtek 9. května 2013 v 19:05® HaD
HaD

regulus> na jerkování bych s multíkem šel raději, na sumce určitě ně. Nevím proč, ale nesedí mi to a mám pocit, že to nemá smysl. Navíc potmě se myslím se smekáčem háže přeci jen přesněji a snáze. A to si myslím, že házet s multíkem umím celkem dost slušně a přesně.

Čtvrtek 9. května 2013 v 15:10® Piscicapus

Jůůů, velký Té je tady. No a já ho přehlédl.
Hanbím se, až jsem se celý opotil!

Zdravím tě velký Té…

;-) ;-)
Čtvrtek 9. května 2013 ve 12:50® Prutos
Prutos

Jéje…tady J. a J. a já nikde :-) Zdravím všecky a zváště ty od J.

Regulus: Musím se ozvat pač patřím k těm co by na sumcovláčku multík nechtěli. První slušná ryba v silnějším proudu by tě možná přiměla změnit názor. A možná ne…vím, že ty se jen tak nedáš :-)

Čtvrtek 9. května 2013 ve 12:36® regulus
regulus

Segoves> já na sumce na rybu skoro nechodím, pokud tedy myslíš tohle. Mám za tímto účelem plnolaminátovej prut co stál více méně docela málo a multík ABU 7001, takže třeba dvoumetrová ryba na veké vodě bez lodi by mohl bejt docela problém (relativně malej návin) a myslím si, že tento multík a pořádnej smekáč (nevím za kolik) nebude ve výdrži moc velkej rozdíl. Na cílenej lov velkejch sumců bude možná multík lepší, ale asi zase jak kterej, já tohle nedokážu posoudit.
Na sumčí přívlač používám taky multík, myslím si, že je to lepší, ale zase jsou lidi, kteří to s multíkem zkoušeli a vrátili se ke smekáču a tvrdí opak, takže je to spíš o tom, co komu víc sedí.
Pokud se týká výdrže, tak jsem přesvědčenej, že především při tý přívlači vydrží multík víc než smekáč, ve stejný cenový relaci určitě.

Čtvrtek 9. května 2013 v 11:35® HaD
HaD

Segoves> já toho odcházel už vcelku dost a multík nepovažuji za nutnost u ničeho. Možná lehce u velkých jerků. Ale jeho používání je zábavné a lehce se mu propadne.

Čtvrtek 9. května 2013 v 6:46® Segoves
Segoves

regulus> určitě bych si sním chtěl zaházet zatím sem ho držel v ruce jednou a dopadlo to zamotáním pletenky :-D ale hrnout se do něho nebudu využití pro něj nemám…ale když už bych teoreticky kupoval něco na ty sumce bylo by lepší koupit msekáč do 2500kč nebo ten multík za stejnou cenu? je mi jasný že řekneš že na sumce je to malá částka ale čistě teoreticky…

Středa 8. května 2013 v 15:46® Piscicapus

regulus> tak jsem se na ten kousek mrknul (mrknul ne od slova mrk, ale od slova mrk. To jen aby nedošlo k omylu.).
Jo ano, je to hezké a pro milovníky historie určitě zajímavé, ale osobně jsem rád, že jsem tomuto koníčku nepropadl.
Jo, samozřejmě mám pár starých kousků, ale úplně z jiného důvodu. A hlavně, dostal jsem se do stavu, kdy je pro mě důležitější volný prostor, než několik otepí starých prutů a dalších beden plných ukájecích pomůcek.

Ale jo, na tom starém cajku je krásně vidět, jak ti naši předkové uměli a co bylo tehdy prioritou!!!

Středa 8. května 2013 v 15:39® Piscicapus

regulus> ani v jednom, co jsi vyjmenoval, nevidím nic, co by mělo mít výrazně negativní vliv na životnost.
(Jen dodám, že určitě bude mít minimálně jedno plastové kolo v převodu. Tím si jsem jistý :-) :-) )

Pokud jde o šimáno, tak se jedná o model corvalus, který má řadič z plastické hmoty, ale to podstatné je samozřejmě z keramiky. Vše ostatní plní svou roli stejně dobře, jako by to bylo z kovu. Použití vhodných plastů na vhodných místech není jenom známkou úspor při výrobě, nýbrž má i svá opodstatnění pro vyšší funkčnost. Ale to je zase na jiné téma…

Jo a to šimáno se mi rozpadlo jen díky tomu, že jsem vyhlášený milovník této značky. Nic jiného v tom není.

:-)) :-))

Pro změnu teď budu souhlasit já s tebou, jo?
Ano, výrobci mají samozřejmě zájem na jediném – na prodeji. To je to jediné, co je živí, takže je logické, že v jejich zájmu je omezená životnost. No, ale tady toto téma by si zasloužilo opět samostatnou diskuzi, protože…

;-) ;-)
Středa 8. května 2013 v 15:21® Shrek
Shrek

Těžko říct, Glock je taky z plastu a je to nejoblíbenější zbraň na světě – i když dle mého osobního názoru vůbec nevím proč, zlatá CZ75 :-)

Středa 8. května 2013 ve 13:31® regulus
regulus

Piscicapus> jedna taková zajímavost od ABU z dob minulých http://www.ebay.com/…321121697757?…

Středa 8. května 2013 ve 13:23® regulus
regulus

Piscicapus> já teda nevím, na životnost tý Daiwy bych nevsadil ani zlámanou grešli, plastovej řadič, plastová hvězdice, plastový hlavy šrobů, kdo ví, jestli to nemá i plastový převody (to snad ne), prostě na mě to nepůsobí dojmem, že by to mohlo něco vydržet.
Pokud se týká toho Fšimana, tak kdo ví, jestli to nebylo stejný co jsem měl na mysli já, bylo dost podobný tý Daiwě, taky plastovej řadič, připadalo mi, že to tam drží silou vůle, měl jsem strach aby to při náhozu neletělo i s nástarhou, na to, že nebylo moc starý to bylo vyklechtaný až hrůza.
Jinak máš naprostou pravdu, konstrukce jednoduchá, osvědčená a pokud se to udělá alespoň ze slušnýho materiálu, tak to musí vydržet dlouho, je ovšem otázka, zda právě tohle výrobci chtějí, ti mají spíš zájem, aby se to chvilku po skončení záruky rozpadlo a člověk si koupil něco novýho.

Středa 8. května 2013 ve 12:43® Piscicapus

regulus> no vidíš, ani jsem tě nepozdravil. Jde to se mnou z kopce. Takže Jiří, hezký den ti přeji.
Té daiwy bych se osobně nebál, létat to z ní bude, s nastavení potíž také nejspíš nebude a pokud se nebude rozpadat, tak jako jedno šimáno, co ještě někde mám, tak bude sloužit dlouhá léta.
Ono je to totiž jednoduché, protože co není zbytečně složité, to se jen tak nerozbije. Navíc je podstata stejná už desítky let…
Samozřejmě může dojít k problému vinou vadného dílu či lajdáckou výrobou, ale toto se stane i u dražších modelů.
Něco jiného jsou tebou zmíněná „vajíčka“, ale to je jiné téma.

Ano, srágor se vyrábí čím dál tím víc a také jsem rád, že mám co mám.

Prdlačky, ty se bojíš přiznat, že jsem měl tenkrát pravdu.

:-D :-D

Děkuji za optání, mám se pořád stejně, ale asi to poslední dobou blbě snáším. Důležité ale je, že jsme zdraví. A co ty? Předpokládám, že jsi v pohodě.

Středa 8. května 2013 ve 12:20® regulus
regulus

Segoves> multík není vůbec nutnej, klidně se bez něj obejdeš a to třeba i při lovu sumců, jen v některých případech je vyloženě vhodnější no a pokud tomu člověk tak rochu podlehne, tak smekáče pomalu nevezme do ruky … :-93;

Středa 8. května 2013 ve 12:05® regulus
regulus

Piscicapus> milý příteli, sám moc dobře víš co mám na mysli. Jeden takovej příklad, kterej jsem sice v ruce neměl, ale už na první pohled ve ně nevzbuzuje důvěru http://www.tacklewarehouse.com/…e-DAMIL.html , pokud si pamatuju, něco podobnýho jsem v ruce držel myslím od Fšimana, taky lágric a ani netuším kolik to stálo. Řekl bych, že těch shitů se vyrábí čím dál víc. Popravdě jsem rád za to co mám.

Na otáčky jsem názor nezměnil, 25k je přeháňka a otáčkoměr vyrábět nebudu … :-D

Jinak, jak jde život příteli??? ;-)

Středa 8. května 2013 v 10:10® Piscicapus

regulus> které některé klasiky od tzv. renomovaných firem v nižší cenové relaci bys nechtěl ani zadarmo? Buď, prosím, konkrétní.
Začíná to být džungle a pomalu nevím která bije.

… vím, bylo to už dávno, ale musím se tě opět zeptat na ty otáčky rotující cívky.
Snad se konečně po těch létech dočkám odpovědi. Ale když už jsi v tom dobrém rozmaru a jsi rád… Že?

;-) ;-)
Středa 8. května 2013 v 0:43® Segoves
Segoves

regulus> díky za vysvětlení já sem zase rád že nemusim v dohledný době multík pořizovat a pokud na to jednou dojde tak si budu vybírat pečlivě :-D

Úterý 7. května 2013 ve 20:28® regulus
regulus

Segoves> ono je to kapinku těžší. Slušnej vláčecí multík nemusí být nutně úplně drahej, ale je to řekněme takovej základ. Pokud si vezmeš klasiku vyráběnou snad ještě v Evropě, tak je to asi ready, ale to co se vyrábí v Asii si netroufám hodnotit. Co jsem měl v ruce ty levnější věci, především vajíčka, tak ve mě moc důvěry nevzbuzovaly, ale nemám dlouhodobou zkušenost i některý klasiky od tzv. renomovaných firem v nižší cennové relaci bych nechtěl ani zadarmo. Začíná to být džungle, pomalu nevíš jestli platíš za značku nebo za kvalitu. Více méně se to posunulo na úroveň smekacích navijáků. Su rád za to co mám v ještě dobré kvalitě a budu si je hýčkat.

Úterý 7. května 2013 v 18:31® Segoves
Segoves

skwor> jj díky budu si to pamatovat :-D já se na to stejně nechystám na ty kudly co chytám multík nepotřebuju jen mě to tak napadlo:)

Úterý 7. května 2013 v 18:16® skwor
skwor

Segoves> Okuma má i vláčecí, ale víc Ti neřeknu :-D http://vmfish.cz/…d%5B42639%5D

Úterý 7. května 2013 v 17:51® Segoves
Segoves

skwor> tenhle je na sumce sakra to ani nevím ale nepřišel mi tak velkej :-)

Úterý 7. května 2013 v 16:56® skwor
skwor

Segoves> No podle mě bude lepší koupit multík na vláčku a ne na sumce :-D Víc se v tom nevyznám.

Úterý 7. května 2013 v 16:51® Segoves
Segoves

četl sem si nejnovější duel a napadlo mě jakej má smysl kupovat si multíky v nižší cenový kategorii jako např. http://www.rsp-fishing.cz/…-xt-clx-452l je to s životností podobný jako u smekacích naviáků? dejme tomu žebych na tom tahal slidery 9cm náký shadrapy a podobně…

Úterý 7. května 2013 v 15:25® mastrof

nerf> zkus se kouknout i třebas po army shopech, Armádní batohy mívají hodně kapes, slušný záda a nenápadnou barvu…

Úterý 7. května 2013 ve 14:59® nerf

Segoves> Jo, na ten jsem taky pokukoval. Mrzí mě ale, že tyhle levnější batohy (600–700Kč) nemají nic moc řešené větrání zad, nemají bederák a takovéhle další praktické vychytávky. Díky moc všem za reakce, asi to vyřeším nespecializovaným nerybářským klasickým turistickým batohem se slušnýma zádama, nějakýma kapsama, cca v objemu 30–40l. Díky.

Úterý 7. května 2013 ve 14:44® Segoves
Segoves

nerf> hele kluci mají na kaprařinu a feeder tenhle http://www.rybarska-specialka.cz/…en-30l-15893 v 60l a je parádní myslim že v těch 30l by mohl bejt dobrej na vláčku ale chtělo by to osahat na prodejně…a výbornej je i tenhle http://www.rsp-fishing.cz/…n-chest-pack ale ty si představuješ asi něco většího

Úterý 7. května 2013 ve 12:37® HaD
HaD

nerf> a co tohle? Vynikající! Ale jen na nástrahy, bundu a sváču tam nedáš… http://www.normark.cz/…ling-Bag-Big

Tento příspěvek byl editován 7.5.2013 12:37:09 uživatelem HaD.
Úterý 7. května 2013 ve 12:30® regulus
regulus

nerf> kolego, já ti člověče nevím, jestli je taková věc dva v jednom moc praktická. Mám už nějakej rok to co je dole na obrázku, dalo by se říct, že to je obdoba tý Rapaly, ale popravdě řečeno, moc často jsem to u vody neměl. Je sice fakt, že když člověk jede na celej den, tak se do toho vejde všechno, včetně žrádla, který v létě v tom termoboxu vydrží v normální konzistenci, ale zase je to docela veliký i když oddělaám ten termobox.
Když jdu na ryby jen tak na chvilku, na odpoledne, tak si beru jen normální menší batoh (běžnej turistickej nebo jak bych to řekl), ty dvě tři krabičky s nástrahama nebo jinou bižuterií, foťák a i něco na sváču tam v pohodě dám. Popravdě už bych si ten speciál asi znovu nekoupil.

Jestli můžu poradit, tak pokud chceš speciál, tak se na něj někde mrkni v obchodě jak fyzicky vypadá, obrázky na netu klamou. Jinak si myslím, že se dá vybrat i mezi jinejma než rybářskejma batohama. Pokud chceš rybářskej, tak mrkni semka http://www.rucksack.cz/rybar.htm , třeba je ti něco bude zamlouvat. Kvalita zpracování a materiálů je velmi dobrá.

foto/diskuze/privlac/2013/th-img98261.jpg