Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 3. září 2004 v 10:03® jaryn

DaH: tak co bylo kromě zlomenýho prutu?

Pátek 3. září 2004 v 10:02® jaryn

Dědek: zkus tu štiku na šalvěji jak jsem psal BiG Mikovi

Čtvrtek 2. září 2004 ve 23:52® Rybicka

Dědek: A ještě jeden. Ten je ale jen a jen pro Tebe, né že to někomu řekneš! Do mističky naleješ olej, namačkáš do něj tři stroužky česneku, sůl, oregáno, majoránku, tymián, pepř, kmín. Potřeš tím rybku (jestli ňákou chytíš) a položíš jí do simaxové skleněné misky na zapékání nebo na plech a přidáš na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a nakonec mezi ty rybky položíš 5 malých rajčatových jablíček. A přikryješ to všechno zase alobalem, nemusíš nic podlévat, rybička a zeleninka pustí sama šťávičku a pečeš a pečeš a pečeš a............­.............:-)) )) Dobrou chuť přeji :-)) )

Čtvrtek 2. září 2004 ve 23:38® Rybicka

Dědek: Rybu osolíš, potřeš česnekem a okořeníš oregánem nebo použiješ přímo grilovací koření na ryby. Položíš na plech a přidáš na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a rajské. Přikryješ alobalem a pečeš v troubě asi 10 min, pak sundáš alobal a dopečeš to při nejvyšší teplotě. K tomu uvař brambory ve slupce a pak je ofrituj. Vypadá to krásně barevně a chutná to ještě lépe :-)) mňam mňam :-))

Čtvrtek 2. září 2004 ve 23:32® Rybicka

Dědek: Na mou otázku „Kdo mě naučí chytat ryby“ mi kolega z práce odpověděl, že mi nejdříve chytí rybu. A taky, že jo :-) Druhý den, přišel s tím, že mi jednu ulovil v supermarketu. A v jídlonosiči přede mě položil rybu i s ploutví a s očičkem. S odmítavými slovy „tohle jíst nebudu“ se mi do toho moc nechtělo. Ale byla to taková dobrůtka, mnam :-)) Byla to makrela, tak snad ten recept bude fungovat i na štiku :-)) ))

Čtvrtek 2. září 2004 ve 23:06® Dědek
Dědek

Big Mike: tos mi teda poradil. Po mlynářsku znamená teda úplně normálně :-) . Pokus se rozšířit moje kulinářské schopnosti a napiš něco neokoukaného. Odjíždím na tři dny na chytačku (úplně sám a hlahem si cvrkam do gatí) a předpokládám, že přivezu zubatici a candoše. Chci pro známé přichystat kulinářské hody, tak potřebuju recepisy na co nejchutnější dlabec. Asi založím nové téma ikdyž je nejím. Jo jo, vytáhnu z vás recepisy :-)

Čtvrtek 2. září 2004 ve 22:57® Rybicka

Jiris: v Chorvatsku, to vyzkouším poprvé, s místním rybářem.

Čtvrtek 2. září 2004 ve 22:23® jaryn

Big Mike: na sobotu jsem domluven s 2 kamošema co spolu chytáme už (je to hrozné)20let. Jsme stabilní parta tří. Pokud máš Kajmana jsou to ty dva na norské Hitře. Takže bychom mohli buď kamkoliv ve čtyřech, ale budu respektovat tvoje rozhodnutí neorganizovat výlet skautského kroužku a pak bychom mohli v neděli bude-li ti to vyhovovat.

Čtvrtek 2. září 2004 ve 22:02® jiris
jiris

rybička – kde a co budeš chytat?

Čtvrtek 2. září 2004 ve 21:56® Rybicka

Andrea: ty máš svátek 26.9., viď? Já mám zase narozky… ale nový prut prý nedostanu :-(( prý mi zatím stačí ten starý, asi pět let starý kupovaný ve Španělsku…

Čtvrtek 2. září 2004 ve 21:52® jiris
jiris

Big Mike – tak na to sem ještě nepřišel. Ale nejlepší je poslat to zvlášť. Enter nepomůže :-((

Čtvrtek 2. září 2004 ve 21:12@ Big Mike

Jaryn: co takhle v sobotu ráno? Od 6.00 u vody do tak 10.00? Buď ten Vlkov, nebo Lužnice pod Veselím, kde mi utekla ta metrovka? V 5.45 u mě doma? Navedl bych tě zítra tady, jak mě najít. Rybička: Kameňák 2 jsem neviděl. Ale vím o 2 štikách co stojí za to. Jen nebejt línej a mrknout tam. Dědek: po mlynářsku je obalit rybu v hladké mouce s trochou červené papriky, posolit a hup s ní na pánev či plech. . Já osobně nevařím, ale jelikož nemám rád experimenty, děláme ryby jedině takhle. Někdo také upečenou štiku postrouhá nivou a pak lehce podleje šlehačkou a zapeče. Když bych tam nakydal vše možné, jak se v tom pak hrabat? A ještě něco – od mala necítím i chuť zrovna nemám, tak tím to asi bude. DaH na otázku, co chytil na Nových Mlýnech odpověděl stručně: Kulový!!!! . ALL: zeptám se: jak a co napsat aby mi příspěvky pro jednotlivého každého zvlášť naskákaly pod sebe?

Čtvrtek 2. září 2004 ve 20:21® jiris
jiris

DaH – takže jaká? :-)

Čtvrtek 2. září 2004 v 17:32® Rybicka

Big Mike: Taky jsi s tou štikou, zápasil jako Pepa-policajt s kaprem ve filmu „Kameňák 2“???

Čtvrtek 2. září 2004 v 15:59® Chose
Chose

pepin-já taky převážně na stojáku a kapry. nástraha většinou masní červi… a když pak berou jen plotice zkus třeba kuku,nebo nějakou pufovanou nástrahy. posledně jsem s tím docela uspěl…

Čtvrtek 2. září 2004 v 15:09® Dědek
Dědek

Jaryn : Zkusím, ale zatím nemám recepis. Ty ho neznáš?

Čtvrtek 2. září 2004 ve 14:29® jaryn

Dědek: zkus to a všichni tě budou chválit

Čtvrtek 2. září 2004 ve 14:27® jaryn

Big Mike: navrhni termín, stavím se pro tebe v Sobíku. jinak štika je suchá, nejím ALE dostal jsem recept od Z. Svejkovské a mohl jsem se umlátit štika na šalvěji. na plech vymazaný máslem dáš popepřenou posolenou a v hl. mouce obalenou štiku. posypeš na kroužky nakrájenou cibulí a na mírno zapečeš. poleješ bílým vínem a namírmo zapečeš. poleješ šlehačkou a posypeš šalvějí(seženeš jen v lekárně) a dopečeš. Metrovka ti bude málo.

Čtvrtek 2. září 2004 v 9:00® Dědek
Dědek

Big Mike: jak je to po mlynářsku? Mimo jiného rád vařím, ikdyž ryby jenom pro druhé. Ale ochutnám :-)

Středa 1. září 2004 ve 20:59@ Big Mike

Jaryn: už se konečně domluvíme a vyrazíme!!!!!!!! Na velkou na Vlkov dozadu. Vym si kilo hlaviček, 100 twistrů k trhání a okouni budou!!! Jakmile jedu tam dozadu, přes značné ztráty vždy alespoň 5–6 kousků okolo 30cm dostanu!!! Jo, okounek po mlynářsku, to je bašta. A jak říkáš, jedině oškrabat, pokud nemá 2 kila, ale to není náš případ. Kamarád na Lipně je lupe ve velkém, to samé candáty, tak si může dovolit nějakou „ztrýtu“ gramu masíčka a filetuje je. Dnes jsem měl po mlynářsku štiku – ještě teď mi kapou slinyna klávesnici.

Středa 1. září 2004 v 19:08® bolen123

Na aký druh rybolovu je vhodný prut „Mitchel Orca“ 420 First Class z vrhacou zátažou do 200 gr?

Středa 1. září 2004 v 18:20@ pepin

no chytám na stojaté vodě a hlavně kapry

Středa 1. září 2004 v 16:26® Chose
Chose

pepin-záleží ci chceš chytat. Já mám celkem osvědčenou rybniční směs-ovesné vločky,lněné semínko-řepka-kukuřičný šrot,strouhanka. Anglická vločka není na škodu…

Overhaul-počkej jak budeš jednou nadávat až budeš vstávat v 5 do práce. já do školy chodil hodně nerad,makam něco přes rok a vrátil bych se hned.....

Středa 1. září 2004 ve 14:51@ pepin

poradte mi nějaký mix na krmení co všechno dáváte do krmení

Středa 1. září 2004 v 10:48® jaryn

pánové já myslím, že okouna je nejlepší jen oškrabat a to co nejrychleji než šupiny zaschnou. Propečená kůžička je mňa mňa. To si ,ale mohu nechat zdát. Tady na Lužnici je to bída s nesnází. Místo vláčky jsem si vzal feedera a dostal jsem cejnka tak 15cm. Tak jsem šel radši napivo .

Středa 1. září 2004 v 10:15® Prizrak

tak jsem se šel včera rozloučit se pstruhovou vodou a taky s prázdninama a myslím, že se to povedlo. Chytl jsem totiž na vláčku (hnědooranžový BANJO) parmu, pstroužka a jedna parma mi ještě zabrala. Musím konstatovat, že parma je opravdu pěknej bojovník, který svoji kůži nedá zadarmo. Parma měla 51 cm a dál plave ve vodě :-))

Středa 1. září 2004 v 7:37® MAF
MAF

Ruda:Ne nebyl jsem nikde,včerejšek jsaem zasvětil konzumaci zlatavého moku a plamenné diskuzi na téma „kam na ryby,konkrétně na lipany v nadcházejících dnech,týdnech,mě­sících…“:-)

Středa 1. září 2004 v 7:10® Dědek
Dědek

Ruda : Tak jsem neměl možnost tvoji radu vyzkoušet :-(( Okounků dost, ale samé mimina. To je tak, když si naplánuješ, že doneseš jednou za rok ryby :-)) )

Úterý 31. srpna 2004 ve 20:08® havel
havel

overhaul: vytah je, ale jenom pro ucitele. musim nekde sehna klice…! kdybych uz mel fotak tak pudu nekam ven…

Úterý 31. srpna 2004 v 18:47® overhaul

havel: vytah neni? Vyserem se na to a pudem zitra na ryby?