Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 15. listopadu 2002 ve 14:07® Sergo
-
Telefon na pan Vaška je 657/450348. Beru jich pár na každou sezonu,ale mezi mé nejoblíbenější nepatří.Řekl bych ,že jsou to spíš ,,speciály" na tekoucí vodu. Na stojáku jsou pro mne osobně dost hluboko v průměru. Ale to je jen můj osobní názor ,třpytky chytám jen na začátku sezony,když jsou dravci ještě dostatečně rychlí. Jak jen to jde tak dávám twistry a hlavně marmyšky.
- Pátek 15. listopadu 2002 ve 13:56® MAF
-
Zdeněk.Ř:Tady je adresa na p. Vaška:Bedřich Vašek,Karolinka 117,756 05 Karolinka.
- Pátek 15. listopadu 2002 v 11:58® Gudaska
-
Jak jsem koupil, tak prodávám: Vaškovky dále vyrábí syn pana Vaška.
- Pátek 15. listopadu 2002 v 8:10® Vaclav
-
Karlos: „Povzbuzující“ zpráva – tady nahoře na Ohři dnes v noci padal sníh s deštěm, ještě teď lehce mrholí, tak ten vývoj situace na Ohři nevidím pro nejbližší dny růžově.
- Čtvrtek 14. listopadu 2002 ve 23:04@ Zdeněk.Ř
-
Marek: Marku, díky. Uvádím znovu meil, kdyby to s tím telefonem nešlo. Vím, že vaškovky vyráběl soukromě p. Vašek, ale kontakt na něj nemám. V každém případě by bylo více než dobré, jestliže ve své praxi nemůže pokračovat, aby to přavzal po něm někdo jiný, třeba z rodiny.
- Čtvrtek 14. listopadu 2002 ve 20:34® Marek
-
ZdeněkŘ.:Letos jsem si nakoupil přímo u výrobce-pana Vaška/starý pán/ sadu od všech velikostí. Inzeroval v čas. Rybářství,ale na Mrku jsem četl,že údajně již ne- vyrábí,špatně vidí. Zítra se podívám a pošlu telefon.
- Čtvrtek 14. listopadu 2002 v 15:34® MAF
-
BASS:Hm tak to jsi mě tedy řádně nažhavil,to se na ten „kouzelný potůček“možná vypravím někdy v týdnu s mušákem ještě letos,mám „uspořeno“pár dnů dovolený tak to asi prubnu,rád poznávám nový místa. S tou štikou už mám jasno 30.11. máme u nás v hospůdce večer dolovnou. takový oficiální vyhodnocení pstruhové sezony kdy se platí největší ryby,největší kuriozity,prohlíží se fotky diskutuje se,filozofuje,je tam spousta legrace parta výbornejch kámošů prostě pohoda. Tak než tam půjdu tak si tam zkusím na závěr zaject na tu štiku ať je to stylový. poslední pokus v poslední den. to bude ono
No s těma marmiškama jsem to myslel tak že to přes zimu nastuduju po teoretické stránce,doplním materiální stránku věci a 16. dubna na to vlítnu po stránce praktické. to je to"obutí se "do věci
je to takový náš vesnický výraz
.
- Čtvrtek 14. listopadu 2002 v 15:21® MAF
-
Karlos. To mě mrzí že tě napadli ty potvory"virovatý„doufám že jsi se pořádně zaléčil pomocí alkoholických medikamentů
a už jsi "redy“…čas kvapí a konec sezony se blíží!!!Taky nechápu co se to děje,počasí se zbláznilo,všude kam se podíváš jenom moře žlutohnědý vody
(
- Čtvrtek 14. listopadu 2002 ve 13:21® Vaclav
-
Marek: Souhlasím, Vaškovky jsou vážně třída, také je hodně používám, i když jsem na ně trofejního tlouště ještě nedostal (největší na Vaškovky do 45 cm). Ale třeba vloni v Mělníku na závodech 2. ligy v přívlači chytil Láďa Frk ze Sokolova tlouště 55 cm na dvojku Vaškovku, kterou si před tímto závodem půjčil od mého bratra.
- Čtvrtek 14. listopadu 2002 ve 13:17® Vaclav
-
Karlos: Asi to v dalších třech dnech nebude lepší. Skalka i Jesenice horlivě upouštějí, protože tady teď opravdu dlouho, pomalu a nepřetržitě pršelo. Je to teprve druhý den, co neprší. Řeka je zvedlá a valí se pořádně. Potoky přitékající do Ohře se ale pomalu uklidňují, tak nevím jak u Nechranic, ale tady nahoře už by snad o víkendu mohla být Ohře chytatelnější.
- Středa 13. listopadu 2002 ve 23:39® Bass
-
MAF: Úterák je kapitola sama pro sebe. Mám ho prošlej od Hrachů až do Úterý, snad tisíckrát. Kdysi jsem byl blázan mimo jiné i do " pstruhovky" a Úterák je opravdu nádhernej. Lipanů je tam opravdu mraky a pstruhů zrovna tak. Několikrát jsem měl to štěstí, že jsem tam potkel starýho Hausnera a tan měl v batohu vždycky nějakýho " padíka ". Párkrát jsem se doslechl i od jinejch, že tam někdo vyndal pstruha jak ruku, ale ten dědek tam na ně chodil pořád a nikdy si menšího neodnes. Asi ví, jak na to, s tim jeho peřím ! Takže, jak vydíš, i o týhle vodě můžu podat celkem solidní informace. Jinak, to že si za tou zubaticí vyrazil, mně nepřekvapilo. Když ti to už dvakrát urazila, tak je jasný, že ti nedá spát. Až se ukidní voda, tak ono na ní dojde, uvidíš. Věř tomu, že už se sama těší až jí tam něco nabídneš. To jsem zvědavej jak se nakonec domluvíte. Mimochodem, neni marmyška náhodou vedená jako přívlač ? Jak jsi to myslel s tim obouvánim na jaře ?
- Středa 13. listopadu 2002 ve 23:28@ Zdeněk.Ř
-
Marek: Vaškovky jsou přes celou sezonu bezkonkurenční. Nemám na ně žádné kapitální úlovky, ale rozhodně se s nimi člověk nenudí. Jenomže mám už úplně poslední v krabičce a v Brně a okolí nejsem schopen žádnoiu jinou sehnat. Nemáš kontakt přímo na výrobce, nebo kde bych si je mohl objednat? Díky.
- Středa 13. listopadu 2002 ve 23:21® Marek
-
Václav:Na tlouště chodím raději s malou vaškovkou,chytám na spodním Ohři,či na Labi.
- Středa 13. listopadu 2002 ve 22:32@ Karlos
-
MAF:No jo,na Nechrankách jsem nastydl a drží me to už druhý týden. Právě zvažuju kam nasměrujem sobotní výlet. Nechranice letí nahoru. Vašku nemůžeš tu Ohři u vás trošku přibrzdit?To je hrozné co se děje na řekách. Hergot kde se ta voda bere?!
- Středa 13. listopadu 2002 v 18:02® filip
-
Jakub: 17 vět není román. To je kratší článek, takže doufám, že napíšeš delší, cha.
- Středa 13. listopadu 2002 ve 13:51® MAF
-
Karlos:Nazdar brachu dlouho jsem tě „neviděl“na jaro jsem myslel na duben na pstruhovky!Momentálně to není v mých silách nestíhám to časově a nejsem na to ani vybaven. myslím prut a marmišky samotné. Přes zimu to dám do kupy a jaro bude tím správným „otvírákem“
protže první měsíc většinou jenom vláčím s mouchou začínám až v půlce května,dle počasí.
- Středa 13. listopadu 2002 ve 12:53® Jakub
-
Ty woblery za články jsou dobrej nápad, ale 17 vět to je hotovej román. Nestačilo by jen pár slov?!
- Středa 13. listopadu 2002 v 7:10® Vaclav
-
Marek: Díky za pochvalu. Ten potočák je super, já osobně je budu konkrétně na pstruhových potocích poprvé zkoušet až na jaře. Ale vím od známých, že tam jsou velmi účinné. Ostatně potvrzují to i vaše slova. A jaké s nimi máte zkušenosti na tlouště?
- Úterý 12. listopadu 2002 ve 22:15® Marek
-
Václav:Dobré články o marmyškách,vyvazuji je také jako mouchy a při správné vedení předčí na pstruhovce Hauzerovo peří. Letos mám na marmyšku potočáka 54 cm.
- Úterý 12. listopadu 2002 ve 22:00@ Karlos
-
MAF:Nečekej na jaro,ted je dobrej čas!Na jaře stejně nesmíš,je to vláčení!(bohužel)
- Úterý 12. listopadu 2002 v 19:21® Jakub
-
Hombre: Tak o podobným případu slyším fakt poprvý.
- Úterý 12. listopadu 2002 v 15:35® MAF
-
BASS:Na ty „marmychy“se přes zimu podívám velmi důkladně a na jaře se do nich obuju,budu velmi rád,když mi s nima „píchneš“.
- Úterý 12. listopadu 2002 v 15:32® MAF
-
BASS:Představ si,že jsem takovej zoufalec a opravdu jsem na ní v neděli vyrazil,ale hned po příjezdu k vodě mě bylo jasný že ten den jsem tam zbytečnej. Voda zvedlá o metr,barva žlutohnědá takže tam holka asi zůstane do jara i když ještě mám pořád do konce listopadu čas,ale iluze si moc nedělám. připravil jsem si pro ni krásnýho 15 centimetrovýho Zonkera a ono nic,zase je mi líto ho schovat bez vyzkoušení.-)záléží jako vždy na „Péťovi“. Takže jsem se přesunul na jinou říčku ta byla taky zvedlá,ale nebyla kalná takže tam jsem se bavil lapáním lipánků a potočáčků. ty zdrobněliny jsou na místě největší lipan měl 35 cm a potočák 30cm. Ale zachytal jsem si sice jsem byl zmrzlej jak preclík-opět jsem si zkusil jaké to je koupat v listopadu,ale nelituji. Doma si sice drahá polovička klepala významně na hlavu,ale to už známe k tomu není třeba co dodávat
. O víkendu jedu s juniorem na štiky vím o jedný má tak 70cm tak ho tam chci „mimochodem“zavéct ať ukáže co umí
. Jak vypadají Hrachy?Co je pravdy na tom že tam kde ústí „Úterák“do přehrady jsou krásní duhíci a lipani ?Víš o tom něco?
- Úterý 12. listopadu 2002 ve 14:05® Jakub
-
Zdeněk Řepa: U mne platí to samé jako u karlose. Člověk se pořád učí a vzdělává, vývoj je překorný, ryby jsou každým rokem zkušenější a mazanější, co stačilo na některé před deseti lety, dnes už třeba neplatí atd. Učíme se všichni za pochodu, pořád dokola.
- Pondělí 11. listopadu 2002 ve 22:28® Bass
-
MAF: Tak byl si se za ní podivat ? Asi to nemělo cenu, viď ? Voda je snad uplně všude mizerná a o počasí nemá cenu ani mluvit. Zkrátka, ten Petr nám to nedělá ani trochu lehký. Myslim, že je nejvýší čas aby se nad náma slitoval. Závěr sezony je za dveřma a ten " dvoukylák" pořád nikde !!!! Sleduju že ti nedaji spát marmyšky ? To se nedivim. Mám s nima taky pár zkušeností, tak to potom někdy můžeme probrat.
- Pondělí 11. listopadu 2002 v 19:56® Lukas
-
Děkuji za info z Orlíku, snad se mi tam o víkendu bude dařit.
- Pondělí 11. listopadu 2002 v 1:25
-
Tom:Já jsem z Děčína a věnuju se hlavně přívlači TEL. 608300509.
- Neděle 10. listopadu 2002 ve 22:06
-
Karlos:Fakt žasnu, co jsem toho promrhal. Jako kluk jsem měl možnost se rybařině věnovat s otcem, ale věnoval jsem se zcela jiné přírodě. Byli to savci a pod, s rybami to mělo tak nanejvýš společné obojživelníky. K rybařině mě dotáhli kluci od nás z baráku na stará kolena a v době kdy já jsem s tímto začínal, je už to pomalu přestávalo bavit. Blbý, viď? Teď mám pocit, že jsem stále o tři kroky pospátku proti ostatním a tak veškeré své ,,aktiva" považuji víceméně za ,, začátečnické štěstí". Kdyby mi to někdo řekl před 5 roky, nevěřil bych mu, ale dnes musím říci FAKT TO FUNGUJE. Teď mám sice chvíli utrum, viz Brněnská přehrada, ale zase to přijde. Vem jen, že jsem šel na pstruhy s vláčákem 10 g a podběrákem z tenisové rakety a vrátil jsem se se sumcem 120 cm přes rameno a jazykem – vlastním – na patách.
- Neděle 10. listopadu 2002 ve 21:31@ Karlos
-
Zdenek:To bud v klidu,rybařím pětadvacet let a taky je někdy každá rada drahá.
- Neděle 10. listopadu 2002 ve 20:33
-
Karlos: Díky za zprávu. Tesim se na diskuse práve tady, teprve vcera jsem si vypsal ruzne IE adresy a dnes jsem absolvoval od kamarádu skoleni, ze mi z toho brni hlava. Rybarem jsem teprve 4 rok, ale zato tomu věnuji veskery cas vcetne zimy. Holt, ucim se a tak kazdá rada i kontakt drahý.