Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 19. prosince 2012 v 0:35® _Beny
_Beny

To víš, dřív bylo obecně víc ryb, než dnes. Byly to krásný časy klukovskejch let.

Středa 19. prosince 2012 v 0:35® ladamaj
ladamaj

kubas>tak seš hochu na omylu i já se učil aučím,rybařím od svích 6 let takže rybařině se věnuji 44let ato už myslím je dost dlouhá doba za pár měsíců mne bude 50let a sem na vrcholu.:->

Středa 19. prosince 2012 v 0:29® kubas
kubas

jepice> Chytat a rozumět tomu jsou úplně rozdílný věci… Já jsem v 15 letech taky chytl za týden tolik štik, co jsem teď nechytl za poslední 3 roky a mělo to nějakou souvislost s uměním ty ryby chytat? Těžko :-) .

Středa 19. prosince 2012 v 0:23® jepice-zruseno

kubas> Já jo – chytal jsem ve třinácti tolik štik za léto, kolik jsem nechytil za poslední 4 roky. Měl jsem grafitovej vláčák, který jsem dostal k některým z předchozích vánoc a kterej stál snad přez dva a půl tisíce, což byl tenkrát mazec, a byl to shakespeare sigma do 35g, 270 cm. O několik let později jsem ho nechtěně přerazil na Lipně tvistrovou hlavou a musel jsem se vrátit k licenčně vyráběnému shakespeare z druchemy. V té době jsme jezdili s tatínkem na Labe – byli tam velcí okouni (30 – 38 cm). Tenkrát se tam také začali objevovat ráčci ve velkém, ale ještě nebylo obecně známo, že to jsou to ty invazivní. Ti okouni jich byli uplně plní. To by jste nevěřili, oč líp tam fungoval hnědý twistr se dvěma ocásky (vrtulkami), než cokoliv jiného.

Středa 19. prosince 2012 v 0:19® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Prichy> Hele, mimo toho, že jsi dys, tak jsi také zapomněl na to, že Toro pochází z Kraslicka? :-)

Středa 19. prosince 2012 v 0:19® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Prichy> JJ, já se toho nezbavím. :-D

Středa 19. prosince 2012 v 0:01® Prichy
Prichy

toro> jak rodišti? :-O

Středa 19. prosince 2012 v 0:00® Prichy
Prichy

BoBo-Falknow> Bobo, ale my spolu do třídy nechodili :-D

Úterý 18. prosince 2012 ve 23:50® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

toro> Ahoj, pozdravovat budu všechny :-) Já ve třídě jednoho dys měl, ale tenkrát se nevědělo, o co jde a kluk měl dost těžkej život a dlouho se to s ním táhlo.

Úterý 18. prosince 2012 ve 23:45® toro
toro

BoBo-Falknow: Zduř, draku! Jak je v mém rodišti? Nechej už ty ocásky na pokoji! To je profesionální deformace nebo úchylka? :-P Pozdravuj všechny komplice z firmy (aj brigádníky, aj jiné)! Mimo souvislost mě napadla poznámka mimo mísu. Ze svých školních let si nevzpomínám na jediného dysgrafika, nebo jiného dys…(všichni asi byli ve zvláštních školách?). Pamatuji si také na násilné předělávání leváků na praváky a celkem běžné tělesné tresty. Když žák dostal od učitele pár facek, tak se to doma bál říct, aby nedostal přidáno. Dnes je jiná doba, na všechno jsou diagnózy, ale připadá mi, že se na ně spousta jedinců jen vymlouvá… :-|

Úterý 18. prosince 2012 ve 23:40® kubas
kubas

ladamaj> Tak hlavně, že ty jsi ve 13ti letech rybařině rozuměl :-) .

Úterý 18. prosince 2012 ve 23:40® _Beny
_Beny

ladamaj> Tak co sem koukal na jeho profil, tak to musíš brát s rezervou, je to malej kluk. Jestli teda nekecá :-)

Úterý 18. prosince 2012 ve 23:36® ladamaj
ladamaj

BoBo-Falknow>já vím jeto šťoura který rybařině vůbec nerozumí proto sem mu to dával mejlem do byl to nářez ale rád poradím ale když mne skoušel odtajnit závodní krmení které dělám na kšeft tak už sem měl dos jak to namne skoušel.:-))

Úterý 18. prosince 2012 ve 22:54® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

ladamaj> Láďo, já jsem v naprostém klidu. :-)

9-) Mír Vole ;-)

Úterý 18. prosince 2012 ve 22:53® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Martin Mošna> Vrtulky vynech, je to ocásek, ať si rozumíme.

Rozdíl je jen jeden – dva ocásky dělají ve vodě větší „rachot“, někdy je to lepší (při větší aktivitě dravců), někdy to dravce spíše plaší (při jejich pasivitě). Takže obecná rada asi neexistuje. :-)

Úterý 18. prosince 2012 ve 22:52® ladamaj
ladamaj

BoBo-Falknow>ahoj to chce klídek já mu mejloval a stačilo mne to.

Úterý 18. prosince 2012 ve 22:50® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio, hraji> Klucí, Martin Mošna mne neskutečně svými příspěvky sere, hlavně, když evidentní lajdáckost schovává za dyslexii a dysgrafii, ale…

Když už si dá tu práci a napíše příspěvek bez hrůz u něj obvyklých (jen na něj nezvykle drobné chybky) a projeví se tam jen opravdová dys (přehození písmenek), tak mám pocit, že opravdu není fér ho sejmout. Nebo snad nemáte pocit, že to napsal lépe, než je u něj normální? :-)

Úterý 18. prosince 2012 ve 22:26® peta128
peta128

Alivio>:-D :-D :-D

Úterý 18. prosince 2012 ve 21:55® hraji
hraji

Alivio> mám obavy, že tvá jemná a inteligentní ironie se zcela míjí účinkem. Asi ji ani nevidí, natož pochopí.

Úterý 18. prosince 2012 ve 21:50® Martin Mošna
Martin Mošna

Alivio> Třeba to víc dráždí.

Úterý 18. prosince 2012 ve 21:48® Shrek
Shrek

Martin Mošna> pravda, já když jdu chytat na twistery, tak Jenda Vrtulka je také mým společníkem :-D Jinak podle mě to žádnej zásadní vliv nemá, jestli je Jenda Vrtulka sám nebo má vedle sebe dvojče…

Úterý 18. prosince 2012 ve 21:32® Martin Mošna
Martin Mošna

Když chytam na twistry tak chytám na ty s jendou vrtulkou nebo ocáskem.Ale s dvěmi ocásky(vrtulka­mi)sem to ještě nezkusil.Má to cenu?Je to lepší?

Úterý 18. prosince 2012 ve 21:17® Martin Mošna
Martin Mošna

jepice> Určitě bude jen hledat ;-)

Úterý 18. prosince 2012 ve 20:46® jepice-zruseno

Bigpista> Pokud by byly k dispozici mapy s vrstevnicema, vím že byly například z meziválečného mapování docela podrobné, a vůle to udělat, tak by se dala v programu arcgis udělat mapa s přibližnou hloubkou v různých místech. DTM (digitální model terénu z družice) bohužel v padesátých letech nebyl k dispozici :-D Něco by se dalo, dosti nepřesně, udělat i extrapolací původní údolnice a okolních terénů.

Úterý 18. prosince 2012 ve 20:38® _Beny
_Beny

xx> Díky, dobrý info…

Úterý 18. prosince 2012 v 19:30® Martin Mošna
Martin Mošna

jepice> Super to se bude hodit…Ale je škoda že ta kvalita z roku 53 není moc dobrá.je to hůř vydět.

Úterý 18. prosince 2012 v 11:03® Bigpista
Bigpista

jepice> Díky moc, tohle je fakt super. Na Lipno neocenitelná pomoc!

Úterý 18. prosince 2012 v 10:26® jepice-zruseno

Ahoj lidičky. Omlouvám se, že jsem sem takhle vpadnul. Kuokal jsem na letecké snímky Slezké Harty a u toho mě napadlo, že možná někteří z vás nevědí, že existují letetecké snímky z 50. let celé ČR. Proč to píšu: jsou na nich vidět původní koryta řek a další věci, které jsou dnes skryty pod hladinou vodních nádrží, například Lipna. Odkaz na fotomapu: http://kontaminace.cenia.cz/

Úterý 18. prosince 2012 v 0:38@ xx

Antrax – Podívej se sem , dobrý šop , reel byl snad do týdne doma . http://www.der-meeresangelshop.de/…_66_334.html

Pondělí 17. prosince 2012 ve 22:42® _Beny
_Beny

BigMike> Jo díky, ale co sem koukal, tak od Quantumu to tam maj ještě dražší než u nás :-)