Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:53® skwor
skwor

Stanik> Díky. Právě tyhle pruty mi sedí docela pěkně v ruce, určitě víc než právě Infinity. I když ta 2,7m 8–35g se mi poměrně zamlouvala.

all: Pokud hledáte dárek k Vánocům, tak koukám, že RSP má celkem pěkný slevy na pruty. Například tohle je za tu cenu paráda http://www.rsp-fishing.cz/…7-21g-vyp-08

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:08® Stanik
Stanik

skwor> Asi dva měsíce mám doma tu 2,7 do 40 g. Za tu cenu je to super prut, solidně zpracovaný a příjemně lehký. Ta gramáž mi přijde trochu zavádějící, spíš bych to odhadoval max. do 30g. Když ten prut zkoušel kamarád co má starší Infinity Q 7 – 28 g, tak říkal že mu příjde měkčí než ta Infinity.

Pondělí 26. listopadu 2012 v 17:49® skwor
skwor

Nemáte praktickou zkušenost od vody s vláčáky Daiwa exceler 2,4m 2–10g a 2,7m 10–40g? Tyhle dva mě na veletrhu celkem dost zaujaly :-)

Pondělí 26. listopadu 2012 v 16:06® troutkiller

sethy>Toho Rekmaje od Jirky mám ještě doma:-) Mám ho z nostalgie a protože je Jirka už nedělá,jinak na něj už nelapu.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 13:11® osprey
osprey

sethy> Je to Rekmaj, vyráběl to pan Jiří Marek tady v Písku. Jeden čas tady byly tyhle nástrahy docela běžné, dost lidí s nimi i chytalo. Já si k nim nějak nenašel cestu.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:45® sethy
sethy

osprey> To je rekmaj? Měl jsem od nich rád jeden, už nevím jnázev, ale tomu už je hodně hodně dávno.
Kurník to byly časy, morava plná ryb, nebylo že bys odešel od vody bez uvláčené ryby. Bylo krásně.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:30® osprey
osprey

sethy> Možná i proto jsem ho nikdy neměl. Wobblery Rekmaj mi nikdy moc neseděly. Tenkrát jsem měl pár nástrah, ale pečlivě vybraných a když bylo teplo, tak i pro twistera jsem lezl do vody.

Pondělí 26. listopadu 2012 v 10:35® Bigpista
Bigpista

sethy> U mě to vždy byla nástraha na blbnutí, ne na chytání. Taky mi do toho nikdy nic nekouslo :-)

Pondělí 26. listopadu 2012 v 10:25® sethy
sethy

Bigpista> taky jste ho měl. A v době, kdy to bralo na vše, jsem na něj nikdy nic nechytl :-D

Pondělí 26. listopadu 2012 v 10:05® Scanix
Scanix

Bigpista> taky jsem jej mel a uspesne urval, no bubla si toho se mnou moc neuzil :-)

Pondělí 26. listopadu 2012 v 10:01® Bigpista
Bigpista

Nedávno se tu pod jedním článkem vzpomínalo na opravdovou legendu mezi vláčecími nástrahami, na ozdobu krabiček jménem Bubla. Tak ještě pro připomenutí ;-)

foto/diskuze/privlac/2012/th-img89373.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img89374.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img89375.jpg
Pondělí 26. listopadu 2012 v 1:15® Piscicapus

SURF> v podstatě není za co měnit.
Tak se ptám, je to dobře anebo špatně?

Pondělí 26. listopadu 2012 v 1:11® SURF

Piscicapus> Neměň. Tak je to správné.:->

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:46® Piscicapus

SURF> kompromis je ve většině případů nevyhnutelný. Vyhýbá se možná jen těm, co ho mohou přeplatit.

Ale mě se ty mé vážně moc líbí. A neměnilo bych ani za nevím co.

;-) ;-)
Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:44® Piscicapus

osprey> i když si abu v Asii už nějakou dobu nechává vyrábět většinu produkce, tak to ještě neznamená, že by to bylo příčinou výrazného zhoršení kvality. To nakonec potvrzuje tvá poslední věta posledního příspěvku.
Podle mého je hlavní příčinou spojení se s pure fishing!

Jsem rád, že nemám praktický důvod si kupovat nové navijáky!!!

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:31® SURF

Piscicapus> Já si myslím, že vše jde spojit dohromady. Proč dělat kompromisy.:-|

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:26® SURF

osprey> Ta cesta přes Saharu trvá dlouho. A já se chci cítit i tam dobře.:-93;

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:25® osprey
osprey

Piscicapus> Abu zazdilo celou jednu generaci smekacích navijáků. Nějak to bude souviset s přesunem výroby do Asie.

Některé z těch nových se mi jeví lépe. Ono to jde, udělat naviják a nemusí na to být Daiwa nebo Shimano.

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:25® Piscicapus

SURF> tak to mě nenapadlo a něco na tvých slovech bude, to uznávám.

K čemu je slušivý kabátek v módní barvě, když pod ním je bahno?
Kdepak, pro mne je hlavní funkčnost, praktičnost a trvanlivost, před krásou.
No a auto mám tak nějak davem neuznané, ale vím, že…

;-) ;-)
Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:21® Piscicapus

osprey> také jsem zkoušel párkrát šimáno, ale vždy to dopadlo stejně, což je určitě známá věc. Dokonce jsem začal stradicem…
Ale jo, mám jeden klacek, technium a zatím drží. Možná je to tím, že nebylo pro mne, ale pro syna, který si ho tenkrát vybral.

Pro mne abu nejsou jen MP, ale i smekací navijáky. Přiznávám však, že ty nové modely (vyrobené před cca deseti/patnácti roky až do teď) už nejsou to, co abu bývalo.
A daiwa? No nevím co bude za pár let, ale teď jde s cenou nesmyslně mimo. Přesto se mi líbí a až někdy budu potřebovat naviják, tak jdu do daiwy a bez ohledu za kolik.

S ambassadeurem jde všechno, to jen pro pořádek. A vidle jsou naprdprotožeproto…

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:20® osprey
osprey

SURF> No pokud v takovém autě pojedeš přes Saharu, možná to nebude nejhorší pocit:-))

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:13® SURF

Piscicapus> Já si myslím, že kombinace zelené a černé, ještě víc zvedne kvalitu navijáku.:->

Řeším vše dohromady. Vzhled je pro mě důležitý víc, než si myslíš.:-> Nebo je tomu naopak? „Ošklivost“ a kvalita? Jezdit v ošklivém autě, ve kterém se vůbec necítím dobře, ale vím, že je kvalitní?:-))

Tento příspěvek byl editován 25.11.2012 23:14:50 uživatelem SURF.
Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:01® osprey
osprey

Piscicapus> Víš, že jsem si cestu k Abu našel. Moje nejstarší je starší než Evropská Unie, ale hádal bych maximálně 80. léta, spíš 90.

Ale Shimana mi slouží dobře na spoustu věcí včetně vláčky. Fakt je, že jsem se nikdy nesnížil k nákupu Exage a pod Stradic jsem nešel (Staré Aero je pro mě víc než Stradic).

A to jsem s Ambassadeurem chytal i na feeder. Kdyby někdo vymyslel vidli, ve které by se ten prut nepřetáčel, tak by to vůbec nebyl problém.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:52® Piscicapus

osprey> běžný provoz je běžný provoz a kvalitní vercajk běžně běžný provoz zvládá…
Myslíš, že by si šimáno tajně nakoupilo u konkurence a „okroužkovalo by svými kroužky“?

;-) ;-)

Za mě – nějaké to abu ze šedesátých let a pak také abu, když a tak a …

:-) :-)
Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:43® osprey
osprey

Piscicapus> A běžný provoz je zatloukání kůlů někde u pastviny?

Pro tebe snad to Shimano musí mít speciální edici.:-))

Za mě – Aera z 90. let v pohodě, Twin FC v pohodě, Stradic 2500 FB s mírnými problémy (vůle na klice, životnost soukolí), ten bych osobně moc nevyzdvihoval nad úroveň Red Arcu. Krom povrchové úpravy, tu má Red zoufalou.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:23® Piscicapus

osprey> vážně jsem přesvědčen, že by se mi rozpadla po týdenním běžném provozu. Znám totiž šimáno moc dobře.

;-) ;-)
Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:22® osprey
osprey

Jirkasss> Ale to od nás chceš moc. Ryby mohou být tam i tam, záleží na hloubkových poměrech, obsádce revíru a spoustě dalších věcí.

Budeš si je muset najít sám. Malé gumy, slabý vlasec, zamačkat protihroty (koušou to kudly) a jdi hledat.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:21® Piscicapus

osprey> prdlajs, jedině rumělkový má budoucnost.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:19® osprey
osprey

SURF> Ano, to Quantum, co jsi vložil, to je ono.

A pokud jde o Penn Battle, tak ten se mi líbí už dva roky. Svou snahu mít ho doma a neplatit za něj jsem vyřešil tím, že jsem ho koupil v Německu BigMikovi (za o dost jinou cenu). Bohužel jsem ho měl doma jen den.:-))

Ale protočil jsem si je tam všechny a mým favoritem, kdybych si mohl natisknout štůsek bankovek, by byla velikost 5000.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:15® osprey
osprey

Piscicapus> Jak zelený? Černý, jedině černý.:-D

Stellu bezdůvodně nehaň, to není špatný stroj.

Tento příspěvek byl editován 25.11.2012 22:20:48 uživatelem osprey.