Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 23. listopadu 2012 v 17:45® Char
Char

osprey> Quantum byl můj první „vláčecí“ naviják po MK 100, sic byl matchovej vydržel na vláčku neskutečně dlouho, bohužel neměl mikrocestné ložisko (nebo jak se tomu nadává) na spětný chod jinak s ním snad vláčím dodnes, nahradil ho Quantum Energi sice těžší (kovářská práce), ale dobrej navi bez vůlí, letos jsem ho vylovil ze skříně a zřejmě nahradí šímo ktaré asi jde do prdky

Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 16:46:18 uživatelem Char.
Pátek 23. listopadu 2012 v 16:45® Shrek
Shrek

osprey> protože my sedíme na netu a tlacháme o pouštění, mezitím co masajové buď chytají, nebo žerou :-)

Pátek 23. listopadu 2012 v 16:44® osprey
osprey

TondaN>Quantum je v USA prestižní a zavedená značka konkurující Daiwě a Shimmanu.

Bohužel u nás je trh malý a je to hodně o reklamě. Takže u nás tu značku skoro nikdo nezná.

Další fotky vláčecích navijáků jsem dal do diskuze o veletrhu.

Pátek 23. listopadu 2012 v 16:41® osprey
osprey

_ANTRAX> Jenže většina rybářů chce ryby brát a dokonce i moje letošní kudla jee vlastně dávka pro tři rybáře.

A svaz je do značné míry nakloněn rybožravcům. Na síti to tak možná nevyadá, ale jinak masajstvo silně převládá.

Pátek 23. listopadu 2012 v 15:59® TJSS

ladamaj: a nepadaj ti potom ryby víc než obvykle ?

Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:57® TondaN
TondaN

sethy> Jsem nevěděl neznal jsem tuto značku navijáků původně jsem si myslel, že to je nějaký tip od SPRO podle té kličky, která je dost podobná Red Arcu…

Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:34® ladamaj
ladamaj

TJSS>dělal sem to u trojháčků na závodech protože 3 háček bez protihrotu sehnad snad ani nejde a cose týká jig hlaviček to je bezproblémů hodně to preferuji také tímto spůsobem odlévám si je sám tak že si to upravuji také a přesto že sem to zamáčkl tak sem to přebrousil skleněným pilníčkem na nechty stím i ostřím háčky a jeto supr dost dlouhá životnost.

Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:14® TJSS

osprey+ostatní: naviják na mě působí už moc sci-fi dojmem a na to si nepotrpím i když věřím, že kvalita z něho jen a jen čiší… a co se ryb týče, včera jedna 30 též přišla o žeberní oblouk, ale nedalo se nic dělat, taky mě to do teď pálí, stačil háček bez protihrotu a byl by klid-nejspíš je u všech mých jig hlav zamačkám. Jediná mnou zraněná kudla za letošek, tudíž druhá odepsaná ze života(ze 40ks chycených, ponechána jedna 77). A co se míry týče, každej pokus myšlený v dobrý míře je lepší než mlčeti, uvidím, ale dostal jsem šanci projevu. Ta štika je pro mě zásadní, dále chci mluvit o candátovi na 50cm, minimální délka rybičky a klidně bych stanovil míru okouna a hájil bych ho zcela stejně jako ostatní dravce. A jak říká osprey: 260 000 členů je dost a je to zároveň 260 000 názorů, finále je jen jedno: je to opět jen a jen o lidech…

Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 13:19:08 uživatelem TJSS.
Pátek 23. listopadu 2012 ve 13:25® sethy
sethy

TondaN> Proč SPRO? To nemá s Quantum nic společného http://www.quantumfishing.com/

Pátek 23. listopadu 2012 ve 13:20® TondaN
TondaN

osprey> To je SPRO nebo ta značka je přímo Quantum? Nějaký link sem hoď prosím tě…

Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 12:20:32 uživatelem TondaN.
Pátek 23. listopadu 2012 v 11:06® skwor
skwor

osprey> Viděl jsem, ale netočil. Zato jsem si vzal do ruky nový Aero spin a Vanquish – ten je tak lehkej s tak hladkým chodem, že mám za tu cenu pocit, že nic v ruce nedržím :-D

Pátek 23. listopadu 2012 v 1:07® _Beny
_Beny

osprey> Četl jsem několik tvejch článků a příspěvků a jak je to mezi tebou a rybami mi bylo hned jasný. Ta čísla 30 – 40 000 by byly důležitý pro ty, který si štiky chtěj nosit domů. Jinak celkový číslo se nemění.

Řeka na, který chytám je špatně zarybněná všemi druhy ryb a do toho je zde stále se zvyšující tlak na všech našich revírech. Z toho vyplývá, že je třeba ryby pouštět, aby jsme mohli chytat i v budoucnu nějakej ten standart.

Pátek 23. listopadu 2012 v 0:30® osprey
osprey

_ANTRAX> Když to jde, pustím i mnohem větší. Potíž je, že se 260 000 členů svazu pere asi o 70 000 štik. A když jim tu míru zvedneš, tak už to bude nějakých 30 – 40 000.

To si svaz nikdy nedovolí. Jediná cesta je odouhlasit to na schůzi MO a poslat ke schválení kraji.

Pátek 23. listopadu 2012 v 0:23® _Beny
_Beny

osprey> Na revír kam chodim chytat od mala (Lomnice 1) je míra štiky na 55 cm už od doby, co jsem byl malej kluk a myslim si, že by mít menší míru štika neměla. A samozřejmě souhalim s tim, že vláčka je krásnej a efektivní způsob rybolovu, letos mě hrozně chytla :-)

Tento příspěvek byl editován 22.11.2012 23:24:32 uživatelem _Beny.
Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:46® kubas
kubas

osprey> Jo je to rozhodně zaujímavej kousek… A cena na Ebay tomu Ballisticu taky odpovídá :-) .

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:41® osprey
osprey

kubas> Nebál. Ten naviják vypadá neskutečně, člověk skoro nechápe, na čem to všechno drží, ale v ruce je zcela OK.

Cenově a výbavou je to konkurent Ballisticu a na první dojem bych mu dal jednoznačně přednost.

Nevím, jak by bylo u vody. Ballistic je dobrý stroj (i s tím svým vaklem na klice) a o svou existenci se umí poprat.

Fakt, tohle je Novinka.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:33® kubas
kubas

osprey> Vypadá dosti zajímavě, ale té kličky bych se asi bál i když zřejmě neoprávněně :-) .

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:21® osprey
osprey

Pánové, toto jest naviják, jenž je třeba velmi seriózně prodiskutovat, protože mi přijde fakt dobrej a to jakože opravdu dost.

Dokonalý chod, vůle minimální, brzda velmi dobrá a ty díry skoro nic neváží.

Je na tom napsáno Quantum a lepší americké e-shopy ho nabízejí už nějaký ten pátek.

foto/diskuze/privlac/2012/th-img88806.jpg
Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:18® osprey
osprey

TJSS> Já bych byl pro ještě větší míru, ale porybných je málo, těžko se to uhlídá a co se štikou 55, ze které bude crčet krev?

Na Alandech jsme pustili vše, co se pustit dalo a sežrali vše, co se pustit nedalo. Já tam letos zkonil jednu cca 80 cm, přetrhl jsem jí žaberní oblouk.

V ČR jsem letos bacil jednu, co byla v tak příšerném stavu, že jsem jí dával tak 2 měsíce života.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 22:35® MIG-35
MIG-35

TJSS> Jo taky mi lapila přívlač a těm máchačům rybyček přeju to mrznutí na sesly. Ať v klidu hačaj a čekaj. Radši projdu, projedu X km a zachytam. Je to prostě vo něčem ouplně jinym. :->

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 22:12® TJSS

Alivio: Doufám, že mi sv. Petr odpustí, dřív jsem nebyl jinej(jako malej kluk), ale dnes se mi tento způsob lovu hnusí… A to nepočítám, že dřepí na fleku celej den, kde jim pod prdelí jezdí jedna malá kudla, já za hodinu projdu pětinásobek…jsem rád, že mi to došlo za včasu, ať žije vláčka. A to jsem přizván na zítřejší schůzi místní MO abych obhajoval myšlenky T. Rozsypala-dle článku „míra pro život“. Zdejší stará škola mi nejspíš nepožehná…

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 19:27® Shrek
Shrek

TJSS> já taky dnes mezi rybičkářema vyšmátral jednoho pěkného okyše. Oni tam mrzli u termosky a jen jsem zaslechnul – ten byl pěknej, toho bych si vzal. :-D

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 19:12® TJSS

Tak dnes jsem zavláčel mezi 3 dřepícíma rybyčkářema a jedinej úlovek jsem tam vyhmátnul já, 53 štika žádná extra ryba, ale na úkor těch bobkařů potěšila-ihned poté přišla myšlenka proč se stále diskutuje o míře štiky, nechápu, 50 není žádná ryba tudíž dle mne ji vezme jen opravdový zoufalec-říkám ano Š 60!

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:35® sethy
sethy

kubas> Tož možné to je.
Já jich mám ale hromadu, do konce života to nevytrhám a to jsem jich půlku prodal.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:25® kubas
kubas

sethy> Kurnik, tak v Brně už by měli být zadarmo né :-D ?

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:12® sethy
sethy

kubas> Po 2Kč, už to někde psal. Od Brna šla cena ještě dolů :-D

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:09® kubas
kubas

skwor> Orky byly po 5Kč? :-D

Tento příspěvek byl editován 22.11.2012 17:09:36 uživatelem kubas.
Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:06® sus1

skwor> :-)

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:02® skwor
skwor

sus1> Jo, dva z nich mám zadarmo :-) Jinak ne, akorát toho Kenarta bych v okolí blbně sháněl.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:00® sus1

skwor> Byla nějaká zajímavá sleva( cena ) na woblery než v obchodě nebo na netu?

Tento příspěvek byl editován 22.11.2012 17:01:26 uživatelem sus1.