Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 23. listopadu 2012 v 17:45® Char
-
osprey> Quantum byl můj první „vláčecí“ naviják po MK 100, sic byl matchovej vydržel na vláčku neskutečně dlouho, bohužel neměl mikrocestné ložisko (nebo jak se tomu nadává) na spětný chod jinak s ním snad vláčím dodnes, nahradil ho Quantum Energi sice těžší (kovářská práce), ale dobrej navi bez vůlí, letos jsem ho vylovil ze skříně a zřejmě nahradí šímo ktaré asi jde do prdky
Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 16:46:18 uživatelem Char. - Pátek 23. listopadu 2012 v 16:45® Shrek
-
osprey> protože my sedíme na netu a tlacháme o pouštění, mezitím co masajové buď chytají, nebo žerou
- Pátek 23. listopadu 2012 v 16:44® osprey
-
TondaN>Quantum je v USA prestižní a zavedená značka konkurující Daiwě a Shimmanu.
Bohužel u nás je trh malý a je to hodně o reklamě. Takže u nás tu značku skoro nikdo nezná.
Další fotky vláčecích navijáků jsem dal do diskuze o veletrhu.
- Pátek 23. listopadu 2012 v 16:41® osprey
-
_ANTRAX> Jenže většina rybářů chce ryby brát a dokonce i moje letošní kudla jee vlastně dávka pro tři rybáře.
A svaz je do značné míry nakloněn rybožravcům. Na síti to tak možná nevyadá, ale jinak masajstvo silně převládá.
- Pátek 23. listopadu 2012 v 15:59® TJSS
-
ladamaj: a nepadaj ti potom ryby víc než obvykle ?
- Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:57® TondaN
-
sethy> Jsem nevěděl neznal jsem tuto značku navijáků původně jsem si myslel, že to je nějaký tip od SPRO podle té kličky, která je dost podobná Red Arcu…
- Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:34® ladamaj
-
TJSS>dělal sem to u trojháčků na závodech protože 3 háček bez protihrotu sehnad snad ani nejde a cose týká jig hlaviček to je bezproblémů hodně to preferuji také tímto spůsobem odlévám si je sám tak že si to upravuji také a přesto že sem to zamáčkl tak sem to přebrousil skleněným pilníčkem na nechty stím i ostřím háčky a jeto supr dost dlouhá životnost.
- Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:14® TJSS
-
osprey+ostatní: naviják na mě působí už moc sci-fi dojmem a na to si nepotrpím i když věřím, že kvalita z něho jen a jen čiší… a co se ryb týče, včera jedna 30 též přišla o žeberní oblouk, ale nedalo se nic dělat, taky mě to do teď pálí, stačil háček bez protihrotu a byl by klid-nejspíš je u všech mých jig hlav zamačkám. Jediná mnou zraněná kudla za letošek, tudíž druhá odepsaná ze života(ze 40ks chycených, ponechána jedna 77). A co se míry týče, každej pokus myšlený v dobrý míře je lepší než mlčeti, uvidím, ale dostal jsem šanci projevu. Ta štika je pro mě zásadní, dále chci mluvit o candátovi na 50cm, minimální délka rybičky a klidně bych stanovil míru okouna a hájil bych ho zcela stejně jako ostatní dravce. A jak říká osprey: 260 000 členů je dost a je to zároveň 260 000 názorů, finále je jen jedno: je to opět jen a jen o lidech…
Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 13:19:08 uživatelem TJSS. - Pátek 23. listopadu 2012 ve 13:25® sethy
-
TondaN> Proč SPRO? To nemá s Quantum nic společného http://www.quantumfishing.com/
- Pátek 23. listopadu 2012 ve 13:20® TondaN
-
osprey> To je SPRO nebo ta značka je přímo Quantum? Nějaký link sem hoď prosím tě…
Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 12:20:32 uživatelem TondaN. - Pátek 23. listopadu 2012 v 11:06® skwor
-
osprey> Viděl jsem, ale netočil. Zato jsem si vzal do ruky nový Aero spin a Vanquish – ten je tak lehkej s tak hladkým chodem, že mám za tu cenu pocit, že nic v ruce nedržím
- Pátek 23. listopadu 2012 v 1:07® _Beny
-
osprey> Četl jsem několik tvejch článků a příspěvků a jak je to mezi tebou a rybami mi bylo hned jasný. Ta čísla 30 – 40 000 by byly důležitý pro ty, který si štiky chtěj nosit domů. Jinak celkový číslo se nemění.
Řeka na, který chytám je špatně zarybněná všemi druhy ryb a do toho je zde stále se zvyšující tlak na všech našich revírech. Z toho vyplývá, že je třeba ryby pouštět, aby jsme mohli chytat i v budoucnu nějakej ten standart.
- Pátek 23. listopadu 2012 v 0:30® osprey
-
_ANTRAX> Když to jde, pustím i mnohem větší. Potíž je, že se 260 000 členů svazu pere asi o 70 000 štik. A když jim tu míru zvedneš, tak už to bude nějakých 30 – 40 000.
To si svaz nikdy nedovolí. Jediná cesta je odouhlasit to na schůzi MO a poslat ke schválení kraji.
- Pátek 23. listopadu 2012 v 0:23® _Beny
-
osprey> Na revír kam chodim chytat od mala (Lomnice 1) je míra štiky na 55 cm už od doby, co jsem byl malej kluk a myslim si, že by mít menší míru štika neměla. A samozřejmě souhalim s tim, že vláčka je krásnej a efektivní způsob rybolovu, letos mě hrozně chytla
Tento příspěvek byl editován 22.11.2012 23:24:32 uživatelem _Beny. - Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:46® kubas
-
osprey> Jo je to rozhodně zaujímavej kousek… A cena na Ebay tomu Ballisticu taky odpovídá
.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:41® osprey
-
kubas> Nebál. Ten naviják vypadá neskutečně, člověk skoro nechápe, na čem to všechno drží, ale v ruce je zcela OK.
Cenově a výbavou je to konkurent Ballisticu a na první dojem bych mu dal jednoznačně přednost.
Nevím, jak by bylo u vody. Ballistic je dobrý stroj (i s tím svým vaklem na klice) a o svou existenci se umí poprat.
Fakt, tohle je Novinka.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:33® kubas
-
osprey> Vypadá dosti zajímavě, ale té kličky bych se asi bál i když zřejmě neoprávněně
.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:21® osprey
-
Pánové, toto jest naviják, jenž je třeba velmi seriózně prodiskutovat, protože mi přijde fakt dobrej a to jakože opravdu dost.
Dokonalý chod, vůle minimální, brzda velmi dobrá a ty díry skoro nic neváží.
Je na tom napsáno Quantum a lepší americké e-shopy ho nabízejí už nějaký ten pátek.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:18® osprey
-
TJSS> Já bych byl pro ještě větší míru, ale porybných je málo, těžko se to uhlídá a co se štikou 55, ze které bude crčet krev?
Na Alandech jsme pustili vše, co se pustit dalo a sežrali vše, co se pustit nedalo. Já tam letos zkonil jednu cca 80 cm, přetrhl jsem jí žaberní oblouk.
V ČR jsem letos bacil jednu, co byla v tak příšerném stavu, že jsem jí dával tak 2 měsíce života.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 22:35® MIG-35
-
TJSS> Jo taky mi lapila přívlač a těm máchačům rybyček přeju to mrznutí na sesly. Ať v klidu hačaj a čekaj. Radši projdu, projedu X km a zachytam. Je to prostě vo něčem ouplně jinym.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 22:12® TJSS
-
Alivio: Doufám, že mi sv. Petr odpustí, dřív jsem nebyl jinej(jako malej kluk), ale dnes se mi tento způsob lovu hnusí… A to nepočítám, že dřepí na fleku celej den, kde jim pod prdelí jezdí jedna malá kudla, já za hodinu projdu pětinásobek…jsem rád, že mi to došlo za včasu, ať žije vláčka. A to jsem přizván na zítřejší schůzi místní MO abych obhajoval myšlenky T. Rozsypala-dle článku „míra pro život“. Zdejší stará škola mi nejspíš nepožehná…
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 19:27® Shrek
-
TJSS> já taky dnes mezi rybičkářema vyšmátral jednoho pěkného okyše. Oni tam mrzli u termosky a jen jsem zaslechnul – ten byl pěknej, toho bych si vzal.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 19:12® TJSS
-
Tak dnes jsem zavláčel mezi 3 dřepícíma rybyčkářema a jedinej úlovek jsem tam vyhmátnul já, 53 štika žádná extra ryba, ale na úkor těch bobkařů potěšila-ihned poté přišla myšlenka proč se stále diskutuje o míře štiky, nechápu, 50 není žádná ryba tudíž dle mne ji vezme jen opravdový zoufalec-říkám ano Š 60!
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:35® sethy
-
kubas> Tož možné to je.
Já jich mám ale hromadu, do konce života to nevytrhám a to jsem jich půlku prodal. - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:25® kubas
-
sethy> Kurnik, tak v Brně už by měli být zadarmo né
?
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:12® sethy
-
kubas> Po 2Kč, už to někde psal. Od Brna šla cena ještě dolů
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:09® kubas
-
skwor> Orky byly po 5Kč?
Tento příspěvek byl editován 22.11.2012 17:09:36 uživatelem kubas. - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:06® sus1
-
skwor>
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:02® skwor
-
sus1> Jo, dva z nich mám zadarmo
Jinak ne, akorát toho Kenarta bych v okolí blbně sháněl.
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:00® sus1
-
skwor> Byla nějaká zajímavá sleva( cena ) na woblery než v obchodě nebo na netu?
Tento příspěvek byl editován 22.11.2012 17:01:26 uživatelem sus1.