Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:50® Piscicapus

osprey> aha, to jsem nevěděl, to neznám a vůbec nemám smysl pro humor. Vždyť mě znáš.

Slyšel jsem jak nadšené výkřiky, tak i výkřiky hrůzy a plné nasranosti.
Ještě že jsem staromódní jedinec.

Na katalogy jsem zvědav, stejně jako na ty canci, co se tu občas vyskytnou.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:46® Piscicapus

Scanix> předpokládám, že prča bude, protože dokud si někteří budou hrát na bohy, tak bude důvod se za břicho popadat.
A na katalogy se těším a klidně vystojím frontu až na „Štrosmajerák“. Přece se dobrovolně nevzdám veselého čtení s obrázky.

:-) :-)
Středa 21. listopadu 2012 ve 22:46® sethy
sethy

osprey> A myslíš že je to v té kalné moravě potřeba :-))
Mně ty ryby neberou ani s černý ani se stříbrným navijákem :-93;

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:40® osprey
osprey

sethy> A jak to děláš ty, když točíš klikou u „Espajru“? Házíš na sebe deku? Já se můžu krčit za stromem nebo v křoví, ale vy tam tyhle vymoženosti nemáte:-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:38® osprey
osprey

Piscicapus> To je parafráze na vietnamskou hlášku „čím víc proužků, tím víc Adidas“.

Ale Drakům se některé série povedly a já s některými jejich klacky budu chytat, dokud se nerozpadnou.

Pokud jde o katalogy, tak kdyby každý rok bylo tolik novinek, co se tam píše, tak už ty navijáky dneska nepoznáme.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:35® sethy
sethy

Tu je dneska švanda:-))

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:32® Scanix
Scanix

Piscicapus> no tak doufam, ze se podelis o vesle prihody z veletrhu…mozna to bude veselejsi nez jen listovat ve „humornem“ katalogu :-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:17® Piscicapus

Největší sranda ale bude nejspíš zítra – zítra se vydávám na nějakej veletrh. Mám to naštěstí za humny a z kopce k tomu.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:15® Piscicapus

osprey> konečně v tom mám jasno, ale nějak nechápu, co myslíš tím, že víc oček = víc Dragon…

Ještě že vlastním jediný naviják, neobyčejný, ba přímo kouzelně neodolatelný, naviják značky šimáno.
Točím s ním den co den a každou noc už od konce letošního září a kam se hrabe naviják za tři kila…

Je to tak dobře?

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:13® Piscicapus

Scanix> průměry vlasců/šňůr neřeším. Je to pro mne nepodstatný údaj. Všichni nám tady lžou, ale vyřešil jsem to po svém.
A jak mám každý rok veselou chvilku při listování a čtení nových katalogů. To si někdy zkus, fakt je to švanda. Naštěstí se člověk občas může pobavit i během zbytku roku čtením názorů některých členů, a to nejen zdejších.
Ale žít se s tou hromadou srandy dá, už jsem si dokonce zvykl…

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:59® osprey
osprey

Piscicapus> Hele, čím víc oček, tím víc Dragon, aby bylo jasno.

Pokud jde o navijáky, tak půlka je na chytání ryb a druhá půlka pro uspokojení mých duševních potřeb. Nebudu si přece za dlouhých zimních večerů točit nějakou ojebávkou za pět stovek (za šest, to už by šlo). :-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:50® Scanix
Scanix

Piscicapus> no to je pravda, pokud zacnes treba jen proverovat udavane hodnoty, tak uplne nejdriv clovek zjisti, ze udavane prumery vlascu jsou o nejakou tu setinku milimetru casto uplne jinde apod. No da se s tim zit, jak pises ;-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:32® Piscicapus

Scanix> to ano a já také, ale jsme na stejné úrovni, takže z mého pohledu určitě vedle nejsi.
Také jsem si zvykl, žít se s tím dá a občas je s těmi vedle veselá debata.

Přesně jak píšeš, dav nezajímá funkčnost, ale třpyt, co nejnižší hmotnost, co nejvyšší počet oček, co nejvyšší uváděná nosnost bez ohledu na skutečnost, nesmysly zveřejněné v katalozích a mohli bychom pokračovat.

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:11® Scanix
Scanix

Piscicapus> ja jsem vedle urcite, casto a jsem na to zvykly :-) Jinak je to moda a tretky a cinkrdlatka proste pritahuji oci a tim i penezenky ;-)

Středa 21. listopadu 2012 v 19:57® Stavba

jen pro zajimavost: kormoran vyskrtnut ze seznamu http://www.nase-voda.cz/…enych-druhu/

Středa 21. listopadu 2012 v 17:21® Piscicapus

osprey> no nic si z toho nedělej, protože jsem rovněž vedle. To jen aby bylo jasno, že?

No není revír jako revír, to jen aby bylo jasno, že?

No Abu jde tak trochu s davem, bohužel. Ale ti, co mají vystaráno, hmmm, tak ti mají vystaráno, že!!!

Středa 21. listopadu 2012 v 15:09® osprey
osprey

Piscicapus> No já jsem úplně vedle. To je jasný.

Ale na valné většině Scanixích vod jsem chytal, akorát na tom duhákodromu ještě předtím, než z toho ten duhákodrom udělali. Od té doby, co ho tam udělali, zvažuju, zda tam někdy zajít nebo zda se tomu místu doživotně vyhýbat. Myslím, že to budu zvažovat ještě dlouho a rozhodnu se impulzivně v nějakém emotivně vypjatém okamžiku.

A pokud jde o ty barvy navijáků, tak Abu nám to teda zrovna neulehčuje:-))

Středa 21. listopadu 2012 v 15:03® Piscicapus

Scanix> uvědom si, že jsme o úroveň vedle, což přivádí ty, co jsou o úroveň vedle k tomu, že jsme vedle, ale otázkou je, jak vedle jsme my, a jak vedle ti, co jsou vedle…

Středa 21. listopadu 2012 v 15:01® Scanix
Scanix

osprey> to je asi jasny, ze brehu zpravidla chytam ryby dale ode me, tam me to prave az tak netrapi, ale ty pri brozeni, to muze byt problem…no az znicim to, co mam, zkusim se porozehlednout po necem s mensi reflexi svetla ;-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:42® osprey
osprey

Scanix> Při tom brození ano. Já skoro nebrodím, tady to nemá v podstatě smysl.

Pokud jsem na břehu, tak se snažím, aby ryba neviděla především mě jako takového. Naviják je pak detail.

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:36® Scanix
Scanix

osprey> mozna je to jenom zdani, jak pises, ale ty zablesky od navijaku podle me zpusobuji napr. prave pri brozeni, ze se ryby drzi proste ode me dal, pokud se snazim mit navijak ve stinu, ci jinak zabranit tomu, aby hazel „prasatka“, tak jsou ryby pod nohama, zkousel jsem to i zamerne a mam proste hypotezu, ze to tak je. Jinak se mi tmave navijaky libi vice, je to asi i pocitova vec…ale samo budu chytat dal s tim, co mam ;-)

Tento příspěvek byl editován 21.11.2012 13:37:19 uživatelem Scanix.
Středa 21. listopadu 2012 ve 14:28® osprey
osprey

Scanix> Co tě má co mrzet? Chytáš s tím, co sis koupil.

Já mám polovinu navijáků černých a druhou půlku jako ty. Rozdíl? Žádný.

Při focení ryb se potápím. Občas se podívám, co vidím ze světa nahoře. Moc toho není. První, co z člověka uvidíš, je to, co má nejvýš a to je hlava.

Od vzdálenosti nějakých 15 m už jsou ty úhly takové, že si fakt nejsem jistý, kolik toho ta ryba může vidět a zda to její oko zaostří.

Takže nám zbývá takové to přikrádání se k rybám na menších vodách. Nebo i na větších, když se k ní potřebuješ dostat fakt blízko. A tam je naviják hodně daleko za celkovým projevem rybářovy postavy.

Jediný problém by mohl nastat při brodění, kdy stojíš, nehýbeš se, ryba přijede k tobě a zaregistruje točící se kličku a rotor.

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:13® Scanix
Scanix

osprey> ano, ano, jsem si vedom toho, ze ty, co ted nejcasteji lovim, to nesplnuji, ale mrzi me to, rad bych mel neco nevyrazneho a matneho, nutne nemusi byt cerny. Bohuzel Twin se blysti jako prase a ty Caldie jsou na tom o neco lepe, ale stejne…Jedine snad ty DAMy Finessy, ale mam na feedru a na plavce, takze nic ;-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:57® troutkiller

Scanix>No nevim ale řešit zda je navi černej nebo stříbrnej mi přijde jako totální kravina:-(( Občas když mi to nejde řeším proč mi to nejde ale na barvu navijáku mně to ještě nikdy nenapadlo házet:-)) )

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:21® osprey
osprey

Scanix> Když jsme u toho – kolik máš černých navijáků? :-))

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:11® Piscicapus

Scanix> mám podobnou zkušenost, a ano – zbytečně lesklé plochy na navijáku podle mého škodí.

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:57® siri

Scanix> ted nedavno jsem taky na jednom foru narazil na otazku kamuflaze – kdybych nezapomnel heslo, napsal jsem tam, ze obloha, proti ktere nas ryby prevazne vidi, umi byt VELMI svetla a blystiva… :-) I listy treba na vrbe jsou kolikrat slusne blejskavy.

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:22® osprey
osprey

Scanix> Když myslíš…

Já se držím zásady, že co ryba nevidí, může být klidně i bílé.

Zato bych si nekoupil bílý prut, i když z pohledu ryby bude bílý jen málokdy.

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:18® Scanix
Scanix

osprey> kamuflaz na ksichte je nutnost :-)

Me jde spis o odlesky navijaku pri toceni, nekdy je to extrem, jake prasatka to dela a je hodne znat, kdyz clovek drzi navijak ve stinu pri navijeni…ty zablesky ryby plasi, tmavy a matny navi vc. civky je urcite lepsi varianta nez nablyskany a prepychove pozlaceny klenot.

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:15® osprey
osprey

Scanix> Ano, chodí to pěkně. Ale nelíbí se mi to.

A přestože jsem ujetej na černý nebo obecně tmavý navijáky, vůbec nemám problém chtat třeba s bílým Stradicem. Těm rybám je to jedno a pokud by měly reagovat na světlý naviják, tak si uvědom, že skoro metr nad ním se klátí tvoje hlava. Velká, pohyblivá, přecházející do ještě většího těla a s relativně světlým obličejem.

A mazat si po ksichtě zelený šminky, s tím jsem ještě nezačal:-))