Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 31. října 2012 v 18:39® MIG-35
-
azmikamuran> Nejlépe zvostat na Slapech…
- Středa 31. října 2012 v 18:35® azmikamuran
-
troutkiller> Já mám na Slapech za poslední týden 8 štik,ale největší dnes 53 cm vše na stejného woblera.Prostě dostat velkou štiku je problém,myslím,že jich je hodně málo.Candát nula,okouni dva 30cm.Chystám se na Orlík,ale nevím jestli mám jít na loď,nebo jen ze břehu.
Tento příspěvek byl editován 31.10.2012 17:38:54 uživatelem azmikamuran. - Středa 31. října 2012 v 17:04® troutkiller
-
azmikamuran> Nazdar
))Na jihu dobrý,Okouni i Céčka.Jen ty Zubatky se mi letos vyhejbaji
(
- Středa 31. října 2012 v 16:49® azmikamuran
-
troutkiller> Zdravím ! Co je nového na jihu,co štiky a okouni na Orlíku?
- Středa 31. října 2012 v 16:38® troutkiller
-
mvincik>Tak docela jo
Okořenit testík nějakym Céčkem by nebylo špatný
)
- Středa 31. října 2012 v 16:38® troutkiller
-
olda>To MHčko co by se mi líbylo maji pořát za trojku
Budu muset vystačit s tou 2,40
- Středa 31. října 2012 v 16:38® mvincik
-
troutkiller> Tak zase se o to víc těšíš, ne?
- Středa 31. října 2012 v 16:35® troutkiller
-
mvincik>Já bohužel až v neděli,budu testovat novej klacek
- Středa 31. října 2012 v 16:28® mvincik
-
olda> Lepší když se ozvou dva, než nikdo.
- Středa 31. října 2012 v 16:17® olda
-
mvincik> jsem pomalí.
- Středa 31. října 2012 v 16:17® olda
- Středa 31. října 2012 v 16:15® mvincik
-
nerf> Kolega Bigpista říkal, že v Praze v prodejně Tomi-Korda ho měli na krámě.
- Středa 31. října 2012 v 16:11® nerf
-
osprey> Ohledně toho ultralightu máš asi pravdu. Asi to může být akčnější (víc záběrů, víc ryb) ale čím jemnější nářadí, tím větší šance mladou rybu zmasit a velkou rybu utrhnout (a ta s woblerem v chřtánu později pojde).
U toho Aerocastu mě mrzí, že nikde, kde jsem zatím byl, ho neměli a nemohl jsem si ho tudíž osahat. Natož pak aby ho měli skladem např. s RedArcem, abych mohl vyzkoušet tuhle kombinaci.
Měl jsem možnost si sáhnout na Daiwa Exceler Jigger 2,4m 5–25g s navijákem Daiwa Procaster 2000 a to mi do ruky sedělo celkem pěkně.
- Středa 31. října 2012 v 16:00® mvincik
-
troutkiller> Jsme na tom stejně. Apropo, na žumpu razím zítra.
- Středa 31. října 2012 v 15:55® troutkiller
-
osprey>Vyraž na žumpu
Tam ještě pár pěknejch chytíš.Na Otavě sem se za celej rok přez 25cm nedostal
- Středa 31. října 2012 v 15:50® osprey
-
nerf> Na ty větší vody vem klidně 270 cm. Já to tak mám. Jestli ještě mají ty Aerocasty, tak se ti to bude v tom trojdílu i pěkně vozit.
A co se týče UL. Ano, je to možnost. Pro mě taková ta poslední. Já chci chytat ryby, které jsou soupeři – ne oběti. Nedávno jsem tu viděl něco o osmičce vlasci – to je přesně cesta, jak popyzdit spoustu potěru a jen ti vezme něco většího, tak buď to utaháš na padnutí nebo to urveš. Ještě tak, když fakt nutně potřebuješ rybu na závodech.
Nedávno v té vánic jsem pochytal asi 15 okounů, jeden byl trochu ke koukání. Teoreticky by tam mohlo být něco 30+ Asi není. Už tam nepojedu.
- Středa 31. října 2012 v 15:45® troutkiller
-
mvincik> Tebe by to bavilo?Mně teda ne
- Středa 31. října 2012 v 15:39® nerf
-
osprey> Jsem Příbramák žijící v Praze, takže co se revírů týče, budou to zarostlé břehy menších i větších rybníků v okolí, sem tam Slapy, Orlík, Berounka, Sázava. Jakou cílovou rybu jsem si přesně myslel, aby prut zvládl od okounů po menší štiku.
Slovní spojení „duševní strava“ už jsem neslyšel ani nepamatuju, moc hezký…
Myslím, že až se naučím s takovým prutem (2,4m – nějakých 5–20g) tak koupě dalšího bude nasnadě (nejspíš UL?)
- Středa 31. října 2012 ve 14:37® osprey
-
nerf> Hrozně záleží na tom, jakou vodu má člověk v blízkosti svého bydliště a co hodlá chytat.
Takový prut 240 – 270 cm do cca 20 g nic nezkazí. Zvládá ještě malé ryby a ustojí i velkou. Navíc se s většími nástrahami člověk naučí líp zacházet, protože je cítí.
Viděl jsem spoustu ULkářů, co mají u gramového twistříku karabinu větší než použitá jigová hlava a tahají to jako když netahají.
Pro začátek budeš nejspíš tahat větší okouny a menší štiky.
Mimochodem, dost článků o feederu mám i tady a pokud chceš nějakou duševní stravu pro vláčkaře, je tady mezi články můj starý seriál o štikách „Zubatý svět“. Nový už asi nenapíšu, protože nechci.
- Středa 31. října 2012 ve 14:09® mvincik
-
troutkiller> Tak pořád je lepší být dvacáty, než jednadvacátý, ne?? A tak je třeba se pochlubit.
- Středa 31. října 2012 ve 13:59® troutkiller
-
kubas>No nevim.
- Středa 31. října 2012 ve 13:35® kubas
-
troutkiller> Njn, aby to nedopadlo tak, že za pár let ta možnost chytit rybu těchto rozměrů bude už jen na soukromáku
… Snad né.
- Středa 31. října 2012 ve 13:17® troutkiller
-
kubas>
)To já bych chtěl zas tu metrovku.Regulerně ze svazovky žádnej soukromák
Ryba ze soukromáku u mně nemá cenu
Nikdy nepochopim kapraře kterej je schopnej se prsit byt s 30kg kapřem kterýho už někdo 20× chytl.Ta ryba to zdolávání bere jako běžnou součást dne
- Středa 31. října 2012 ve 12:57® kubas
-
troutkiller> Proč jsi nasadil tu laťku u fouska tak vysoko
? Bych si chtěl taky nějakou tu metu odškrtnout
.
- Středa 31. října 2012 ve 12:43® troutkiller
-
jajco>Máš recht
Pro začátek stačí prut do 25g a hrst rotaček.Pokud ho to chytne na specializaci má času dost.Vona masírka v časácích kde máš uvláčený kvanta Sumcu přez metr a pul atd.neni realita.Je to fajn pokukání ale pak to zklamání
Tady je spousta lidí co umí ryby chytat ale kolik z nich má metrovou štiku nebo 160 Fouska na vláčku??
- Středa 31. října 2012 v 11:45® jajco
-
nerf> Já začínal s jemnějším prutem na kterém šli vodit rotačky dvojky,woblery do těch devíti cm s menší lopatkou a gumky s hlavou do 10tigramů.Nečekal sem nic velkého/ale chtěl sem/a spíš čekal co se na to pověsí.Začal bych určitě s jemnější přívlačí,protože si tam užiješ víc ryb a šance na větší rybu tam pořád je.
- Středa 31. října 2012 v 11:15® nerf
-
osprey> Dobrý den. Před pár dny jsem se tu ptal na vhodný prut a naviják na přívlač pro začátečníka. Myslím, že jsem to celé neuchopil uplně dobře, dnes bych chtěl svůj dotaz trochu jinak formulovat. Spíš než otázku konkrétního náčiní bych chtěl s vámi probrat rybolovnou techniku, která by pro mě jako pro začátečníka byla vhodná. Mám nějaké zkušenosti s chytáním na feeder (po přečtení všech vašich feederových článků na konkurenčním webu) a nemůžu samozřejmě říct, že bych tu techniku za těch pár výletů k vodě dokonale ovládl. Ale snažím se chytat s citem, metodou chyť a pusť. Rybu si ponechám výjimečně jen opravdu v případě, že jsem přesvědčen, že obohatí rodinný jídelníček ještě toho dne. Stejně se budu chovat i v případě přívlače. Pro začátek si nedělám iluze o množství, kvalitě rozpoznaných záběrů. Nedělám si iluze o metrových štikách. Nejdřív se chci naučit číst ráz krajiny, ráz vody a břehu a naučit se chování ryb. „Bohužel“ jsem přesvědčen, že mě přívlač chytí a nepustí a z toho vyplývá, že do budoucna jistě nezůstane u jednoho prutu. A v tomhle bodě se právě rozcházím se svou původní ideou koupit nějaký univerzální prut „na všechno“. Bylo by vhodnější než kupovat takový „univerzál“, začít s přívlačí s nějakou konkrétní technikou a s konkrétní cílovou rybou?
- Středa 31. října 2012 v 7:21® troutkiller
-
cormaxx>Je to tuším 3–15g a délka 2,10m.Koupil sem jí na Pstruhy a je minimálně chytaná.
- Úterý 30. října 2012 ve 22:22® cormaxx
-
troutkiller> jakou tu infinity máš?
- Úterý 30. října 2012 ve 21:23® dam
-
troutkiller> zrovna jsem neměl protažený vlasec a ty horní matice mě štvou, furt se povolují…naštěstí jsem měl ještě druhý proutek