Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 27. října 2012 v 19:53® skwor
skwor

sethy> Díky. Právě minule jsem u vody zjistil, že mi Pezon nějak klepe ve spojce. Tohle vypadá, že by to mohlo být ideální. Jinak jsem při brouzdání na netu narazil vesměs na kraťasy do 2m.

Sobota 27. října 2012 v 19:08® osprey
osprey

RybarYeti13> Firma Mivardi pruty nevyrábí, ale kupuje v Číně stejně jako spousta jiných značek.

Takže není výrazně odlišná od jiných firem nabízejících běžnou rybářskou komerci.

Jejich vláčáky nejsou nijak špatné, ale musíš si u vědomit, co a za jaký peníz kupuješ. Když ti napíšu, že vláčáky Mivardi jsou super, může se stát, že si jeden objednáš a vůbec ti nebude připadat, že je super. A chybí jim taková ta úplná špička. Ani se o ni nesnaží – vláčák Mivardi za 8000 Kč by si asi koupil jen málokdo.

Prostě nemá cenu se bavit, jestli Mivardi jo nebo ne, ale který prut od Mivardi a na co bys ho chtěl použít.

Sobota 27. října 2012 v 19:02® RybarYeti13

Je to forum o přívlači tak snad to sem můžu dát Co říkáte na tenhle přívlačovej prut? A co značka Mivardi?Je to dobrá značka nebo stojí za houby?

Sobota 27. října 2012 v 18:36® osprey
osprey

vodar> Já myslím, že celkem v poho. Na druhou várku jsem nečekal, dal trochu do pořádku foťáky, udělal ještě pár obrázků a jel domů. Cestou jsem se stavil u řeky a chytil si pár okounů, abych nebyl smutnej, že jsem na ryby jen koukal.

Sobota 27. října 2012 v 18:21® sethy
sethy

skwor> Měl jsem ho na pstruhovky, jinde jsem s ním nebyl, ale 2kové cloney na 5g hlavě nebyly problém. Myslím že by zvládl i víc, nezkoušel jsem.
3ku horneta v proudu v pohodě.
Zkoušel jsem co by dělal při velké rybě (simulováno plovoucím stromkem) a nevěřil bych jaka s ním lze, v potřebě nouze, vyvinout síla. Starý se ohl a dál nepracoval. Tenhle pracuje i při velkém zatížení. Největší ryba na něj byla potočák 50 a bez problémů, spíš jsem se bál 0,14ky zda to vydrží (ono po pár letech vytáhnout ULko byl nezvyk).
Na menší jak gramové hlavičky to ale není.

Sobota 27. října 2012 v 17:06® mvincik
mvincik

Troopik> Já bych asi volil trojku. To mi přijde jako takej univerzál. Ale záleží taky na prutu, na který ho chceš dát, aby to bylo trochen dobře vyvážené a podobně. Toť můj názor.

Sobota 27. října 2012 v 16:25profil byl smazán

osprey> Čau,jak dopadla ta naše parta??až na Otíka to celkem šlo,guláš byl super.

Sobota 27. října 2012 v 15:59® skwor
skwor

sethy> Děkuju. Právě od vody znám jenom starší verzi, takže tohle je celkem důležitá informace. Co na něm taháš největší?

Sobota 27. října 2012 v 15:54® sethy
sethy

skwor> Celá 41cm, od konce po nožku navijáku 31cm. Super prut nedal bych jej z ruky. Starý byl proti tomu děs. Na příští rok beru ještě nejkratší verzi na mikropotůčky.
E.: design se mi ale vůbec nelíbí, i přesto jsem do něj šel.

Tento příspěvek byl editován 27.10.2012 15:56:01 uživatelem sethy.
Sobota 27. října 2012 v 15:11® Troopik

když tu řešíte red arca – jakou velikost byste doporučili na vláčení jak na menších říčkách (cca do 3 metrů na šířku), tak i na velkou přehradu, kde je potřeba delšího náhozu? dá se tam nějak trefit univerzální typ? respektive jak velkou roli má velikost v délce náhozu?

Sobota 27. října 2012 v 15:11® skwor
skwor

troutkiller> Díky

Sobota 27. října 2012 ve 14:49® troutkiller

skwor>ULX 2,10m má 37,5cm,myslim že 2,25 nebude o nic delší.

Sobota 27. října 2012 ve 12:53® skwor
skwor

Nevíte někdo, jak je dlouhá rukojeť u nového ULX 2,25m? Docela uvažuju o novém UL prutu, ale nějak jsem zatím nenarazil na nic, co by mě výrazně oslovilo.

Pátek 26. října 2012 v 17:53® Char
Char

Fishing Team Romeo> ta sezobla woblera i s vláčkařem :-D

Pátek 26. října 2012 v 16:57® olda
olda

mvincik> To spíš vypadá že slupla Trabanta.:-D

Pátek 26. října 2012 v 16:54® ladamaj
ladamaj

mvincik>vypadá to na samici a to trochu zdegenerovanou.

Pátek 26. října 2012 v 16:18® mvincik
mvincik

Fishing Team Romeo> Sežrala snad myšku ne?? :-D

Pátek 26. října 2012 v 16:15profil byl smazán
:-| :-O
foto/diskuze/privlac/2012/th-img51170.jpg
Pátek 26. října 2012 ve 12:38® nerf

Kazan> Ok, díky všem za názory a za čas.

Pátek 26. října 2012 v 11:01® Kazan

nerf> asi bych šel do 2,40 M 10–30g, jinak blue arc je klon zauberu, zkus se kouknout ještě na dragony navrhovalo je také ryobi a jsou to víceméně dobré navijáky za cenu, za jakou se prodávají.
Další věcí kterou bych možná zvážil je to, že je konec roku, patrně toho už moc na vláčku neporveš a jak píše chceš sestavu nadéle. Ježíšek by mohl přinést nějakou kačku navrch a v Praze bude výstava kde se dá něco koupit. Jedna na podzim druhá na začátku roku. Nehledě na to že spousta prodejců bude koncem roku a začátkem nového dělat výprodeje. Asi bych počkal s navijákem, aerocast za ty prachy dobrý a pokud budeš mermomocí chtít vláčet on to ten naviják co máš na fídru na aerocastu taky těch pár vycházek vydrží.

Pátek 26. října 2012 v 10:56® mvincik
mvincik

nerf> Já mám sice nově ten tužší. Má potřeba k němu je ale především na woby a když gumy, tak s těžší hlavou. Na tu všeobecnou kombinaci bych asi volil tento. Ten jsem ale v ruce nedržel. Menší woby ale určitě zvládne a s gumami si poradí hravě.

Pátek 26. října 2012 v 10:38® troutkiller

nerf>Já bych šel o třídu vejš do MH.2,40m stačí na většinu vody.

Pátek 26. října 2012 v 10:37® nerf

mvincik> Díky všem za tipy, trochu jsem pohledal a obojí, jak ten Aerocast, tak ten BlueArc jsou velmi kladně hodnocené. Cenově jsem našel 1600 za prut, 1600 za naviják. To by ještě šlo…

Ještě jeden dotaz – jak jsem psal níže, na jaký typ vod se dostanu a jakou nástrahou bych chtěl házet… u toho Aerocastu, doporučíte mi 240, 5–20g?

Pátek 26. října 2012 v 10:22® troutkiller

nerf> Ten Aerocast je za ty koruny grátis a když ještě někde seženeš starší model Zaubera máš na hooodně dlouho vystaráno.

Pátek 26. října 2012 v 10:00® mvincik
mvincik

skwor> Tak Reda osobně nemám, ale vím, že je někde výš. Já mám blue ve trojce a blacka v desítce a musím říct, že jsem s nima spokojen nadmíru. V té cenovce spokojenost.

Pátek 26. října 2012 v 9:57® skwor
skwor

mvincik> Ono asi o moc líp poradit nejde. Leda jsem někde zahlédnul Red arc asi za 1800, pokud by byl ochotný přidat to pětikilo.

Pátek 26. října 2012 v 9:33® mvincik
mvincik

nerf> Okolo třech tisíc se určitě nechá něco solidního vybrat, občas se člověk nachomítne i k nějakému tomu výprodeji či akčním slevám, jako se to naposledy povedlo mě.

Třeba proutí Šímo Aerocast za 1600,–. Myslím, že i ten by tvou představu mohl splnit. Ale neříkám, že se nenajde lepší. A navi k tomu, z těch co mám, třeba BlueArc, ten už se za cca 1300,– nechá sehnat. Já jsem s ním spokojen, brzda funguje fajnově, střídám ho na vláčku i feeder a zvládá oboje v mé spokojenosti.

Ale až se tu objeví šéfredaktor, určitě ti poradí trefněji a i něco lepšího.

Pátek 26. října 2012 v 9:22® nerf

Díky za upřímnost :-) ale pleteš se. Nedělám si iluze o metrových štikách. Nedělám si na prvních x vycházek iluze o záběrech. Já miluju přírodu, vodu… a přívlač je pro mě dokonalou představou aktivního odpočinku. Na druhou stranu bych rád koupil vybavení, které mi nějaký ten pátek vydrží (a jsme u toho znova – za dobrou cenu :-) )

Pátek 26. října 2012 v 9:16® troutkiller

nerf>Hele na rybu kolem 80 tu čeká víc lidí než si myslíš:-)) )Pokud to tak čtu tak mám pocit že po pár vycházkách bez fiše s tím sekneš a pujdeš na fídr:-((

Pátek 26. října 2012 v 9:03® nerf

No, nikdy dříve jsem nevláčel. Vím, že když napíšu, že chci nějaký kompromis, tak se vláčkař chytne za hlavu, zalomí rukama a začne klít, že co prut, co nástraha, to jiná kombinace vhodná na jinou vodu, na jinou rybu. Zkusím to specifikovat ještě jednou. Nikdy dřív jsem nevláčel. Chci se to naučit. Chci chodit kolem podzimní vody a přemýšlet, kde může ta ryba být a na co by mohla zabrat. Rád bych, aby prut něco vydržel, abych ho neměl na první sezonu a pak nemusel pořizovat něco jiného (i když to je taky možnost, koupit x prodat). Možná je moje představa chybná, ale chtěl bych házet menší gumové nástrahy na okouny a woblery a třpytky běžných velikostí na štiku apod. Kdyby se nedej bože zadařilo a do prutu mi vrazila ryba třeba kolem 80 cm, byl bych rád, aby to vydržel. A ne, nenapíšu, že cena nerozhoduje :-) cena také rozhoduje. Pro začátek, než tomu přijdu na chuť jsem ochoten do sestavy prut x naviják investovat 3 tisíce, pokud by se v takové ceně nedala vhodná kombinace vybrat, tak i o něco málo víc, ale to je spíš už krajní případ.