Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 10. srpna 2004 ve 12:46® HaD
-
Lerak: než to odešleš, dal bys mi to k nahlédnutí?
- Úterý 10. srpna 2004 ve 12:43® HaD
-
jaryn: tak to jsi už třetí rybář z mého okolí, kteří měli na rybách za poslední měsíc úraz. Ty kotník, P. kotník, zlomená noha a natržená šlacha, a K. zlomená noha. co se to děje?
((
- Úterý 10. srpna 2004 v 11:49® jaryn
-
aLL pánové RS a její přístup je obrazem celé společnosti, takže v nápravu příliš nevěřím ani u nich ani u některých takyrybářů. Já jsem na Orlíku nejen vyhořel , ale při odchodu od vody jsem si udělal výron v kotníku. 17.8. odjíždím na dovolenou tak jsem teď hodný a nohu šetřím sedíce u bedny.
- Úterý 10. srpna 2004 v 11:28® HaD
-
pupak: máš to tam
- Úterý 10. srpna 2004 v 11:27® HaD
-
Lerak: máš to v mailu
- Úterý 10. srpna 2004 v 10:35® pupak
-
DaH> prosim-te nedal jsem k inzeratu mail byl bys tak hodnej a doplnil mi ho tam? Dik moc
- Úterý 10. srpna 2004 v 7:15® Lerak
-
Big Mike@DaH : Včera večer jsem se rozhodl nezůstat lhostejný k některým věcem (činnost některých členů RS) a začal jsem stížností na vedení MO. O kauze Vás budu po výsledku (pokud nějaký bude) informovat.
- Úterý 10. srpna 2004 v 7:06® Lerak
-
DaH : Dík, s PK se znám ale kontakt na něho nemám – kdybys mi mohl poskytnout číslo…
- Úterý 10. srpna 2004 v 1:27® HaD
-
BigMike: diskuse běží spíše ve fóru
včera 115-ka a dneska 127-ka (vlastně předevčírem a včera)
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 21:56@ Big Mike
-
Je tu vlastně někdo? Dovolený udělaj své, že?
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 21:44@ Big Mike
-
Hoši, zajdem někd yna jedno orošený a proberem to tam
Když mě pak dovedete na vlak
)) Jo, je to síla. Když to vidím v okolí a kdo je členem RS, tak mám po náladě. Ale on to nikdo normální nechce dělat a ani se mu nedivím!!!!! Takže leckde jsou to důchodci, či retardovaní, v lepším případě mantálně postižení s komplexem mňěcennosti, kteří to dělají aby doplnili tabulkové stavy či v důchodu měli povolenku za dara. Když to fakt kolikrát čtu v různých dotazech, co vše člen RS je schopen „domyslet“ a aplikovat v praxi při buzeraci, jímá mě fantas
)) ................................. Jinak mám asi tento týden po rybách. Dnes moc klientů
), zítra pívo v Kapitálu se spolužáky, ve středu akce s výborem, ve čtvrtek snad rodina a v pátek společná pochůzka RS. Jenže jdu v sobotu do práce, tak „Lípa“ na závěr asi nebude
)
- Pondělí 9. srpna 2004 v 15:34® HaD
-
Lerak: když budeš chtít, můžu Ti dát několik čísel na lidi z RS (P. K., M. K., p. Č.), kteří snahu projevují. Když byl naposledy zase problém s jezem u Lázní, tak jsme snad taky něco zmohli. Tím ale řešíme pouze naše vody, co se děje v ČR, s tím asi nic nezmůžeme, ale když bude víc lidí se správnými kontakty, tak se snad něco pohne kupředu!
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 14:22® Lerak
-
DaH pokračování :Chceš příklad ? Tady je : Lovím poměrně frekventovaně, převážně ráno a navečer na P a MP revírech již od r. 1967 !!! Kromě 2 záznamů z P revíru bys na mých úlovkáčích nenašel kontrolní podpis člena RS!!! A že těch úlovkáčů už bylo. Asi zajedu za BigMikem do Soběslavi pro autogram, abych tu smůlu protrh`
( Teď jsem si vzpomněl, že jednou se mě pokoušel jeden člen RS večer na MP kontrolovat, ale byl viditelně podnapilý (vracel se z odpolední pochůzky zakončené „U kulaté báby“) a tak jsem se mu odmítl prokázat. Vyhrožoval poldama atd. ale nakonec si asi uvědomil svůj handicap a stáhnul krovky. Já bych se nechal od nich „buzerovat“ každý den, ať mě tahají zabroděného z vody, ať mě buzerují kvůli podběráku, ať mi nadávají kvůli petláhvi v rákosí kterou jsem neuklidil, ale proboha ať tam jsou !!! Ale ať tomu rozumějí a neříkají, že na Lužnici se nesmí muškařit a podobné zhovadilosti. A když strejc napytluje 8 duháků, ať mu vezmou papíry, byť je to důchodce a sociál ! Jenže, toto vše musí vědět a znát vedení všech MO a také vedení ČRS a také musí chtít v tom všem něco změnit. A to především !!! Vždyť je to pořád stejné jako za bolševika – jako v organizaci Národní fronty. Akorát se více rabuje (dnes už i dle litery nového zákona). Stále se více vytvářejí podmínky pro rybáře, ale myslí také někdo na ryby ? Už končím, rozvášnil jsem se až běda…
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 14:21® Lerak
-
DaH : je to na otázku, zda my (obyč. rybáři) s tím můžeme vůbec něco dělat ? Na radikální řešení přímo na místě já osobně nemám figuru a v tom lepším případě bych byl těm prasatům k smíchu. Tedy můžu přistoupit k tomu, že zavolám nějakého člena RS. Když jsem vyžadoval mobilní číslo na „rychlý bonz“, v MO se mi jej nedostalo s oddůvodněním, že RS „pořádá“ pravidelné i nepravidelné kontroly a mimo ně, že jsou také zaměstnaní a že taky mají nárok na nějaký klid a osobní volno a že a že a že. Tudíž můžu jít zase na výbor a navrhnout RS aby : změnila harmonogram pochůzek, aby je uskutečňovala v letním období v ranních a nočních hodinách (a omezila ty odpolední procházkové s pivním dopingem podél řeky), a ne až v době, kdy upytlačené maso sténá na pánvi. Také aby začala s pochůzkami i mimo hlavní rybářskou sezonu – mám na mysli třeba 1. až 4. a 11. až 12. měsíc, kdy je u vody ještě a nebo už zase šero a zvýšenou vodu prosekávají nabroušené trojháky „duchařů“. Také můžu některým členům RS, kteří na své „pověření“ nestačí, popř. mají mezi masaři dokonce své kamarády navrhnout, aby „předali placku“ někomu,komu na dodržování těch zásadních pravidel (zákona) více záleží. To vše můžu udělat, ale po několika zkušenostech v úspěch moc nevěřím.
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 13:54@ Big Mike
-
Lerak: hmmm, to bylo pochytáníčko. Já včera večer na řece jen na hodinku a půl a bez záběru. Jsem teď namlsanej
, ale zároveň jako tak nějak nad věcí, tudíž mě to ani nebolí. ...... Mrknul bych někd yna ty tvoje w., domluvíme se? Jsem takový lehký oulet, víš? Nebo se sejít někde u vody? Ať něco okouknu. Vedeme taky shospodářem spor. Říkám, že když ho jen píchnu, tak mu nic není a on, jak se jednou píchne, jde do háje. Dle mého blbost.
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 13:52® jiris
-
DaH – zeptej se TR do kdy mám poslat ten druhej díl? Nevíš kdy vyjde ten první.
- Pondělí 9. srpna 2004 ve 13:50@ Big Mike
-
Hoši, když ani RS s tím nic nesvede, co chcete dělat? Když se kouknete na ten bordel v zákonech a jiném okolo nás, je ti na blití ještě více. Pokud já jako člen RS vidím, že to někdo dělá a nemám vlastně o co se opřít(pominu li ty malé c. v kopřivách), těžko něco dělat. Loni jsme sebrali povolenku jednomu z Plané n. Luž (Pája bodoval) a pak jsem se dozvěděl, že za týden mu ji vydali v J. Hradci. Poukázal jsem na to na kraji i u jeho MO a nedostal jsem žádnou odpověď. A kdybych po tom pátral, jen bych si ničil nervy a stejně bych to nedotáhl. Dle mého je to na vyloučení z ČRS. Ale vyloučího v Plané a bez centrální evidence a propojení MO si udělá členství třeba v ČB a jede to dál. Chtělo by to celkově zpřísnit! A to nemluvím o podsekávačích, hromadném vybíjení candátů na Lipně a Orlíku a jiném. Pak ať mě u vody někdo šikanuje, že nenosím podběrák
Co takhle „Eskadry smrti“?
U vody hned utopit, zahrabat…
- Pondělí 9. srpna 2004 v 8:42® HaD
-
Lerak: co s tím budeme dělat?
- Pondělí 9. srpna 2004 v 7:29® Lerak
-
Big Mike : Gratuluji, tak jsi se dočkal ! Já v sobotu ráno téměř vyhořel na Jordánu – 5 okounů a pěknou štiku (urazila mi 0,18 mm bez lanka) jsem našel až po 1,5 hod. bez záběru. Ovšem neděle byla exkluzivní : na řece 1 okouna,2 bolínky okolo 0,5m, 3 kudly stejně tak velké a 21 (!!!!!) candát(k)ů – všechny cca do 40cm. A větší se samozřejmě nespletl. Vše na drobného woblera a banjoo. Asi nejvíc záběrů od začátku sezony (když nepočítám muškaření na P vodě). Skoro jsem přemýšlel o tom, že bych se na to vykašlal, abych je pořád nepíchal. Ale šetrně jsem vyprošťoval ve vodě bez dotyku a stále myslel na toho těžšího. Takže včera měli candátci den a já jen s hrůzou sledoval před odjezdem od vody 2 cizí rybáře, kteří lovili na plavačku a malé rybičky. Pak jsem se večer náhodou dozvěděl, že jich spoustu zmařili a některé si naházeli do kopřiv ! Už je mi z toho rybaření tady v republice dost na blití ! A to jsem ještě během lovu musel sledovat partičku bobkařů, kteří pytlovali skaláky, cejnky a plotice snad již od 15 cm.
- Neděle 8. srpna 2004 ve 22:07@ Big Mike
-
Mám prosbu! Nemají někde u vás po republice sytě žluté twistry 6–7cm? Na jihu jako by v životě nikdo nic takového neměl!!! Když už, tak s 2 ocáskama a to nemusím. Malé, velké v té barvě maj, ale tu střední třídu nee. Kdyby je někde měli, kupte mi jich tak 20 a pošlete poštou. Adresu dodám a platím převodem. Díky moc. A ještě: do čeho mám naložit, či natřít hlavu candáta aby na ní nelítaly mouchy a alespoň trošku se zachovala? Je zcela bez zbytečného masa, bez žaber, jen tak na sluníčku usychající.
- Neděle 8. srpna 2004 ve 22:01@ Big Mike
-
Co se týče OP, není povinná, stačí jakýkoliv průkaz totožnosti. Co se týče toho chytání dravců na umělou nástrahu a chycení na žížalu, být by to nemělo, ale mezi námi, být u toho, sám ti řeknu ať ho vemeš
Jsem lidový vedoucí RS. A co se týče toho podběráku. Dle mého hovadina na entou, kdo bude chtít zprasit rybu, zvládne to i s podběrákem a kdo se chce k rybě chovat šetrně, podběrák nepotřebuje. Občas takto přijdu o pěknou rybu, když jí hned nepodeberu a ještě si jí připravuji na hmat za hlavinkou. A kdyby mi za nenošení podběráku chtěl někdo vzít povolenku, asi bych ho poslal do limbu, protože takovýho vola aby pohledal. Ale aby měla nějaká dušinka klid, nosím podběrák, jářku v průměru asi 10 cm
Jedná se o kluka sítko do písku s držadlem, což zcela splňuje využití. Dokud někde nebude přesná definice a rozměry podběráku, musí toto nějakému hnidopichovi stačit
)) Jo, někteří členové RS patří spíš do Jedličkova ústavu jako preparát, než na břehy našich revírů, ale o tom až někdy příště!
- Neděle 8. srpna 2004 v 18:18® jiris
-
Bigfischer – občanka už není povinná
A na jížní Moravě není podběrák povinná výbava, Majku kryjutě
- Neděle 8. srpna 2004 v 18:03
-
All: Myslim, že to není tak jednoduchý jak se to první pohled zdá. Na tom revíru je povoleno chytání dravců pouze na umělou nástrahu. Ale je přeci rozdíl mezi slovem chytání a chycení. Když přece chytám na kolínko nebo na rousnice tak nechytám dravce. Kdyby ten zákon zněl že je povoleno ponechat si dravou rybu chycenou pouze na umělou nástrahu, tak je všechno jasný, ale takhle v tom je pěknej bordel. Minulej tejden chlápek na tom samym revíru chytl candáta 80 cm na kukuřici bral ho a navíc se s ním hned šel pochlubit předsedovi místního rybářskýho svazu. Big Mike: Tak ty chodíš na ryby bez podběráku? Nepatří podběrák náhodou mezi povynný vybavení? Vým že to je píčovina, ale rybářskej řád je rybářskej řád. Možná to je stejnej a ne li větší prohrešek jako kdyš si někdo doma zapomene občanku. Nevím přesně jaky jsou pravomoce RS, ale kdybys nebyl porybnej tak za takovou kravinu můžeš pravděpodobně přijít vo papíry, stejně jako já když si nechám sumíka chycenýho na rousnici.
- Neděle 8. srpna 2004 v 10:35® jiris
-
DaH – stoják, chytnou se tam tak dva sumci ročně
Big Mike – dobrý bylo i to jak mi to v červenci utrhl metrovej candošek
Hold chybka se občas vloudí.
- Neděle 8. srpna 2004 v 0:53® jaryn
-
zítrajedu na Orlík , tak v podvečer se pokusím něco uvláčet,Dnes v 5,30 Soukeník v jezu se splavávanou rybičkou Jeden tlouštík.
- Sobota 7. srpna 2004 ve 23:30® HaD
-
jiris: tak to je pěkný. bylo to na stojáku nebo na řece?
- Sobota 7. srpna 2004 ve 23:00@ Big Mike
-
Oprava vlasce
: STROFT Fluor. . Jiris: ty vago, co tam máte za vodu? Pořád jen zdoláváš, vodíš. Jaryn: byl jsem tam dnes znova
Ale je jasné, že druha tam neměl
Kamaráda okolo 30 cm a tlouštíka také tak
Tak zítra mám poslední možnost vyrazit o dovče ráno. Myslíte, že vstanu? Nevěřím
- Sobota 7. srpna 2004 ve 14:33® jiris
-
Dneska desetiminutová zdolávačka, kterou jsem ještě nezažil. Prut ohnut na maximum, jednu chvíli byla ryba sto metrů vlevo za deset sekund dalších 70 na pravo
Jo měl sem jí pod kontrolou. Ryba mi téměř vymotala naviják asi 170 metrů, proto jsem se rozhodl pro koupel, jen v tričku a trenkách jsem šel na proti rybě, která se mi tak po minutě vypla. Takto nebojoval ani podseklý metrový tolstolobik. Po vytažení nástrahy, jsem věděl, že to co tam bylo byl sumík okolo 150 –170
Možná větší. Sliz na silönu byl téměř po dvoumetrové délce
Metoda přívlač – nástraha tajná
To jsem fakt ještě nezažil.
- Sobota 7. srpna 2004 ve 3:15® jiris
-
Sedum – jo měl si pravdu, zase jsem četl blbě. Bigfisher – toho sumce samozřejmě pustit!
- Pátek 6. srpna 2004 ve 23:20® jaryn
-
Big Mike:gratuluji!!!!!!!!!!!!!