Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 26. října 2012 v 8:50® ssg.Jimmy Wild
-
troutkiller> Pak je to snadný
- Pátek 26. října 2012 v 8:47® troutkiller
-
sethy>Já si počkám až napíše že cena nerozhoduje
)
- Pátek 26. října 2012 v 8:46® troutkiller
-
SURF>Já sem věděl že ti moje rada pomuže
)
- Pátek 26. října 2012 v 8:39® ssg.Jimmy Wild
-
sethy> To se mi stává pořád…
- Pátek 26. října 2012 v 8:36® sethy
-
ssg.Jimmy Wild> Kurník druhý
- Pátek 26. října 2012 v 8:36® sethy
-
nerf> Ahoj, on ti někdo určitě poradí, jen ještě napiš cenový strop (prutu, navijáky, vlasce, pletenky, nástrah, atd atd).
- Pátek 26. října 2012 v 8:35® ssg.Jimmy Wild
-
nerf> Ahoj… Určitě ti tu všichni rádi poradí, ale chtělo by to trochu specifikovat víc věcí. Píšeš co chceš chytat, ale chtělo by to napsat v cca jakých velikostech a na co. Na gumy, nebo woblery, třpytky…? A jakou hmotnost nástrah bys cca používal. Další věcí je ta cena. Píšeš dobrý poměr kvality a ceny, ale v jekém cenovém rozmezí? Zkus to specifikovat…
- Pátek 26. října 2012 v 8:25® nerf
-
Zdravím. Chtěl bych mít dotaz ohledně základního vybavení na přívlač pro začátečníka. Je mi jasné, že tu na podobné otázky odpovídáte asi často a proto se nic nestane, pokud nikdo nenajde chuť a čas něco napsat. Naposled jsem rybařil na základní škole a chci se k tomuto nádhernému koníčku (životnímu postoji) v dospělosti vrátit. Mám již jeden feederový prut, který jsem si osahal na několika soukromých revírech v letošním roce a nyní bych chtěl pořídit prut na přívlač. Ideálním poměrem je vyváženost parametrů cena vs. kvalita. S přívlačí budu opravdu dá se říct začínat. S prutem se chci pokusit chytit štiku, candáta, bolena, popř. okouny. Místem, kde chci chytat budou pomalu tekoucí řeky se zarostlými břehy, rybníky a tůně, popř. zátočiny přehradních nádrží. Byl bych rád, aby prutem bylo možno nahazovat nástrahy jak menší (pro okouny, bolena) i větší (štika). Byl by někdo ochoten mi poradit jakým směrem orientovat nákup prutu, navijáku? (délka, vrhací zátěž, výrobce atd.) popř. jaké další nezbytné vybavení budu jako vláčkař začátečník potřebovat… Předem díky za jakékoliv reakce (pokud je nevhodné rozjet takovou diskuzi zde a někdo by byl ochoten poradit, můžu dát email). Petrův zdar.
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 20:23® SURF
-
troutkiller> Tak to sem si voddych…
- Čtvrtek 25. října 2012 v 18:13® osprey
-
RuSaKsRo> Vlasec má průtažnost, až když ho něco protáhne. Čtyřcentimetrovej smák to nebude.
Vozím teď na kajaku dva pruty – s vlascem a pletenkou a chytám okouny s oběma. Každý má nějaké výhody. Tu pletenku mám ale spíš na candáty. Na okouny kolem břehů není nutná a s tím malým smáčkem žádné hloubky a dálavy chytat nebudeš.
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 13:27® henny
-
Prosím poradte jakou plandavku na Bolena na stojáku
- Čtvrtek 25. října 2012 v 11:43® troutkiller
-
RuSaKsRo> Tak to určitě ale 4cm smáka tahat na šnuře je volovina
Jinak dělej jek umíš.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 11:42® troutkiller
-
SURF> Ty klidně 0,18mm,když taháš hovno dost se při zdolávání kroutí
))
- Čtvrtek 25. října 2012 v 11:09® henny
-
Dneska zero bohužel.. nedařilo se ani záber moc zima asi..
- Čtvrtek 25. října 2012 v 10:41® RuSaKsRo
-
ale zase tak tenkej vlasec má velkou průtažnost a tu u gum moc nemusim
- Čtvrtek 25. října 2012 v 10:38® SURF
-
troutkiller> A můžu mít 0,16mm vlasec?
Já totiž chytám jenom velký.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 10:35® troutkiller
-
RuSaKsRo> Tak to neřeš a skoč do 0,14 vlasce.Okoun neni žádnej bojovník to bude stačit.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 10:04® RuSaKsRo
-
troutkiller>Hodlám se příští rok zaměřit na okouny takže budu mít smáčky od 4cm do 8cm.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:54® troutkiller
-
RuSaKsRo>Jde o to jak ten smáček bude velkej
Mám smáky od 5 do 20cm a na toho 20 cm bych vzal to Nano klidně 0,20mm.Jinak na Nanofil používám bezuzlové vázání a drží to jak židovská výra
)
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:40® Bigpista
-
RuSaKsRo> Já používám 0,10mm, nosnost cca 5kg. Ta nosnost je dost teoretická, v uzlu se dost snižuje.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:34® RuSaKsRo
-
Bigpista> Na ten Nanofil jsem už také koukal, jaký používáš průměr??? Mě zaujala 0,08mm s nosností 4,012 kg.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:30® Kazan
-
RuSaKsRo> obojí, je to vláčecí nástraha jako každá jiná, pro rozhodnutí zda to či ono leží jinde a ne na druhu použité nástrahy.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:23® Bigpista
-
RuSaKsRo> Na smáčky jsem si oblíbil Nanofil.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:17® RuSaKsRo
-
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně vláčení se smáčky. Používáte vlasec, nebo pletenku???
- Čtvrtek 25. října 2012 v 6:28® troutkiller
-
FLG>Bud zdráv kolego
Ti-Boron mám ve 2,70m do 20g a na gumování žumpy je to super klacek.Jen je třeba trocha času na přechod z jiného klcku páč má trochu jinou akci než třeba Morethan se kterým odvláčim většinu sezony.Pokud ho chceš srovnávat s Legendem tak to dost nejde,páč legend je prut wostrej jak břitva a Ti-Boron ti přijde jak hadice
)
- Středa 24. října 2012 ve 22:09® osprey
-
FLG> Takovýhle prut už si vybírá zájemce sám, tam se blbě radí. Je to o pocitech, sladění s navijákem, nástrahami a o osobních preferencích.
Mě se třeba u Ti Boronu nelíbí design, takže mít ty prachy, směřoval bych je jinam, abych měl dojem z takového prutu dokonalý. Jiný je z něj nadšen, další bude řešit, jak mu sedí délka rukojeti (v tom jsem zase hodně přizpůsobivý).
Prostě top pruty, to už je osobní záležitost někoho, kdo ví, co chce.
- Středa 24. října 2012 ve 21:58® FLG
-
osprey> Moc díky za příspěvek, pravda – cena je vysoká. Ještě jsem pokukoval po St. Croix Legend Elite, ale v kategorii MH nebo H je u nás nelze koupit, k dostání pouze v USA.
- Středa 24. října 2012 ve 20:45® osprey
-
FLG> Pruty krásné, povedené, pro mě drahé.
Tady ho má snad jen kolega troutkiller. Bývá tu pravidelně – buď mu pošli osobku a nebo počkej, až se tu objeví.
- Středa 24. října 2012 v 19:53® FLG
-
Ahoj vespolek, rád bych dotázal zda někdo z vás nemá zkušenost s pruty Sportex TiBoron. Líbí se mi a uvažoval jsem, že bych si ho pořídil, než se tak ovšem možná stane, byl bych vděčný za jakoukoliv vaši referenci. Díky předem.
- Úterý 23. října 2012 ve 22:52® osprey
-
vodar> OK