Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 16. října 2012 ve 20:06® BigMike

Když jste u těch lepších navijáků. Je to 2 roky, koupil jsem Zaubra, šlapal celkem obstojně. Letos, po uplynutí záruky a hned po zahájení najednou nešlo překlápět. Poslal jsem to na servis tam, kde jsem to koupil – 22.6. Dodnes ho nemám opravený! 2× jsem tam už i volal. Nejdříve měl prý dovolenou někdo tady, pak prý v Německu!?, pak, že se objednává náhradní díl v Německu a… Budu tam muset napsat aspoň o vrácení, poslat ho pak jinam abych možná příští sezónu měl s čím chytat. Teď to „přežívám“ se starými Cardinály, Exage atd. Takže jsem dospěl k závěru, že každý rok koupím naviják do 1.000,–, odrovnám ho a pak vyhodím a vyjde to levněji než koupit drahý, který stejně odejde. Nebo mám jen smůlu na navijáky?

Tento příspěvek byl editován 16.10.2012 20:08:06 uživatelem BigMike.
Úterý 16. října 2012 v 19:42® Prichy
Prichy

Safaris> redbass nebo jakýkoliv jiný čínský, šikmáči to dělají na jedno kopyto :-)

Úterý 16. října 2012 v 19:00® Mrakoš

Osprey> Dík, zatím jediná informace o aerocastu (to o materiálu), on ten prut asi nikdo nemá. No nic, budu teda první kdo ho osahá. Nebude horší než moje zničená catana, to je jistý. I s tím že je to trojdíl se smířím. Nemám příležitost si pruty osahat ale nijak zvlášť mi to nevadí. Objednám ho a uvidíme.

Úterý 16. října 2012 v 18:03® Safaris

Zdravím všechny vláčkaře a chci požádat o radu – jedná o smáček na obrázku. Potřebuji zjisti výrobce, druh atd., chci smáčky v této velikosti a barvě koupit, ale nikde v prodejnách ani e-shopech je ani neznají. Pomůžete s identifikací, popř. údajem, kde je možné je zakoupit? Díky předem.

foto/diskuze/privlac/2012/th-img50993.jpg
Úterý 16. října 2012 v 17:13® osprey
osprey

vodar> Jojo, mockrát díky.

Úterý 16. října 2012 v 17:12® osprey
osprey

cormaxx> Infinity, TD i Destiny jsou pohodové pruty. Plus minus mám to samý.

No a navijáky – tu peletovou štiku, co byla nedávno ve Z lovu chytil David na moje Shimano z roku 1993.

Takže mít nějaký hypercajk není nezbytně nutné.

Přesto jsem se letos zadlužil na vrub budoucích generací a něco koupil. Souvisí to s mým přesunem na větší a vzdálenější vody. Na Blanici jsem vybaven nadosmrti.

Úterý 16. října 2012 ve 14:34® jajco
jajco

cormaxx> Tak sem koukal a hledal na e-bay a nevymyslel sem celkem nic,ale koukl sem na Alegro a ejhle,zauber kolem 2000,–.

Úterý 16. října 2012 ve 14:19® cormaxx
cormaxx

osprey> Já si ještě pořádnej naviják nekoupil. Pruty mám střední třídy, na co jsou prachy. Takže infinity-q,dřív TD a destiny.Možná časem koupim něco lepšího,ale zatim nemám důvod měnit.

A navijáky…Dřív jsem měl TD a blue arca. Pak jsem si na ebay koupil 2× Fujitsu quartz za 1900 a ty už mi 2 roky točí,takže je nutně měnit nemusim.A až přijde jejich čas,tak si koupim něco v DE na ebay,zase :-)

Úterý 16. října 2012 ve 12:36profil byl smazán

osprey> Čau,našel jsi to číslo?

Úterý 16. října 2012 v 11:17® osprey
osprey

cormaxx> Jo – na tom červeným mi vadila rychlobrzda. Rychlý nástup, malý rozsah. Nemám to rád.

Pro mě by byla dobrá investice třeba TDX 3012. Asi 200 liber, ale to už je naviják.

Že je drahý? Pokud něco chci, dokážu nežrat, netelefonovat, nejezdit a čekat. Ona se pak časem ta investice do dobrých navijáků vrátí.

Úterý 16. října 2012 v 11:13® osprey
osprey

cormaxx> Napsal jsem, že Daiwa kolem 3000 nic extrovního nemá. Skutečné poklady jsou opravdu výš.

A osobně mi Zauber sedí líp než Excellery, což ale neznamená, že musejí být špatné. Ale pokud už bych něco tahal z Británie, tak aspoň tu Caldii.

Úterý 16. října 2012 v 11:04® cormaxx
cormaxx

osprey> Excelery nejsou nic moc jo? Ten červenej jsem už kolikrát málem koupil,i když je fakt že to bylo pod 2 litry.Ale peněženka to nakonec vždycky zastavila.

Úterý 16. října 2012 v 10:34® jajco
jajco

osprey> Díky za rozšíření obzoru.Kouknu na to.

Úterý 16. října 2012 v 10:28® osprey
osprey

jajco> Tak sháněj v Británii doprodávané Caldie. Ještě před měsícem jsem je viděl za 100 liber, což je tak ty tři tisíce. Nic lepšího asi nenajdeš.

Pro začátek si najeď na ebay.cz, tam si můžeš nechat vyselektovat nabídky jen z Británie.

Pak už jen Excelery. Ona toho Daiwa za 3000 moc extrovního nemá. A než Excelera, to bych asi radši koupil Zaubera.

Úterý 16. října 2012 v 10:14® jajco
jajco

osprey> To je otázka i pro mě.Ono co sem koukal tady v obchodech,tak ceny jsou ulítlé dost a 5 táců za naviják nedám.Objednal sem proutek Infinity-Q,tady od nás,což sem se možná unáhlil,protože ted´čekám,než jim dojde od dodavatele z venku.Bral bych něco kolem té trojky.

Úterý 16. října 2012 v 10:03® osprey
osprey

jajco> A cena?

Úterý 16. října 2012 v 9:58® jajco
jajco

osprey> Chtěl bych zkusiit nějakou daiwu,něco na přívlač.

Úterý 16. října 2012 v 9:47® osprey
osprey

jajco> Není problém. Všechny větší e-shopy v EU fungujou spolehlivě a například z Německa mi přišel naviják rychleji než z českého e-shopu (za dva dny).

Jde o to co chceš, odkud to chceš a tak.

Úterý 16. října 2012 v 9:01® cormaxx
cormaxx

Tino> Mám malej elektromotor. Jezdil bych s tim stejně jen po rybníkách,žádný dlouhý přesuny…

Kajak je pálka:-((

Pondělí 15. října 2012 ve 23:26® Tino
Tino

cormaxx> na candátech jsme jezdili ve třech na potápění. Dalo se, jen párkrát nás přelila vlna a utopili jsme výbavu. :-))

Jsou to takové malé necky, pro jednoho člověka to jde, ve více to už není nic moc. Stabilita na klidné vodě je dobrá, protože to má katamaránové dno. Ale pouze s vesly je to naprd, chce to motor. S 20k benzínem to jde už slušně do skluzu a je to super povození. Jestli neplánuješ motor, tak jdi do kajaku, míň se nadřeš, lépe se povozíš a stejně naložíš (protože je to hranaté a věci se ti budou plést pod nohy).

Tento příspěvek byl editován 15.10.2012 23:26:49 uživatelem Tino.
Pondělí 15. října 2012 ve 21:02® Mrakoš

mvincik> Trojdíl má určitě i výhody, ale nějak jsem si zvykl na dvoudíl. Když se prodírám stromkama tak ho přeložím napůl. U trojdílu si to moc neumím představit.

Pondělí 15. října 2012 ve 20:37® jajco
jajco

Nemáte někdo tip a zkušenosti z nějakým e-shopem z venku,rád bych nějakej navijáček.

Pondělí 15. října 2012 ve 20:16® mvincik
mvincik

Mrakoš> Ten trojdíl vůbec nevadí…

Pondělí 15. října 2012 v 19:42® jižan

osprey> čau, jsem se dověděl, že jsi byl u nás. Škoda že jsi nedal vědět, v pátek jsem byl taky na vodě.

Pondělí 15. října 2012 v 18:48® Mrakoš

Aha, aerocast je trojdíl, to se mi moc nezamlouvá.

Pondělí 15. října 2012 v 18:46® Mrakoš

osprey> To je dobrá zpráva. A to myslíš uhlíkový vlákno nebo ty očka? Že je aerocast o 35g těžší? Nikde jsem se o něm moc nedočet, to o speedu se píše ledaskde. Do ruky se mi nedostane, bude to kup naslepo tak jako vždycky :-)

Pondělí 15. října 2012 v 17:17® osprey
osprey

Mrakoš> Materiálově je Aerocast lepší než Speed.

Pondělí 15. října 2012 v 16:48® kubas
kubas

SURF> Tak ten by potěšil asi víc, ale určitě amur potahal víc než kdejaká metrovka :-) .

Pondělí 15. října 2012 v 16:47® Mrakoš

Musel jsem se rozloučit se svým vláčecím prutem, byla to catana BX 210 M. Teď šilhám po něčem lepším. Líbil by se mi speed master ale trochu mě děsí cenovka. Co takhle aerocast, je to dobrej proutek? Bral bych ho ve 240 cm, 10–30g.

http://www.tropicliberec.cz/…um-spinnig-2

Pondělí 15. října 2012 ve 13:41® SURF

kubas> Myslel jsem, že je to sumec…:-| Škoda.......:->