Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 15. října 2012 ve 12:30® kubas
-
SURF> Ale lepší test si těžko přát co?
- Pondělí 15. října 2012 ve 12:26® SURF
-
kubas> To se mi právě stalo. Moje největší ryba, ale nebyla chycena, „podle předpisů“ .......
- Pondělí 15. října 2012 ve 12:22® kubas
-
SURF> Leda tak za kabát, protože se bobkařit rozhodně nechystám
.
skwor> 270cm, 20–50g… Za ty peníze jsem to koupit prostě musel
.
- Pondělí 15. října 2012 v 10:11® ssg.Jimmy Wild
-
Fryw> No pokud čekám i štiku nebo je to v místě, kde vím, že jsou a tak, tak se poslední dobou „učím“ zamačknout protihrot. Ale přiznám se, že občas ještě zapomínám. Pak, když to ukousne, tak to alespoň rychle vytřepe. Se ztrátovostí nástrah se musí počítat. Jinak pokud jdu cíleně na nějakého pěkného candáta, tak protihrot nezamačkávám. Nějaké riziko je tam vždy.
Tento příspěvek byl editován 15.10.2012 10:12:07 uživatelem ssg.Jimmy Wild. - Pondělí 15. října 2012 v 8:06® skwor
-
kubas> Jakýho SM jsi pořídil?
- Neděle 14. října 2012 ve 23:25® SURF
-
kubas> A co amur devadesát a osm čísel k tomu?
- Neděle 14. října 2012 ve 22:46® kubas
-
SURF> No troufám si tvrdit, že ryba, která by ho letos reálně prověřila, už na svozovce nepřijde
. Třeba nějakou zubatou metr+ natrefím, ale nevěřím, že by ten prut zase tak úplně prověřila
.......
- Neděle 14. října 2012 ve 21:20® SURF
-
kubas> Já jsem zvědav, na Tvoje hodnocení.
Chtělo by to trochu větší nástrahy a trochu větší ryby.....
Potom zjistíš jeho celé vlastnosti.
Já po několikáté, čistou nulu. Asi vyrazím s rybkama.
- Neděle 14. října 2012 ve 20:59® kubas
-
SURF> Jo jinak díky za vyčerpávající hodnocení Speed Mastera… Už jsem jeho snad i hrdým majitelem
.
- Neděle 14. října 2012 ve 20:43® Scanix
-
osprey> myslim, ze na tohle vzdy upozornoval i Sander, vcetne ponechavani faborku na stromech…je to jak se vsim u nas, brajgl umi udelat kazdy, ale uklidit to, to uz jaksi neni in
- Neděle 14. října 2012 ve 20:22® osprey
-
Před časem jsme tu vesele debatili na téma závody. No, uklízení pořadatelům těchhle akcí pořád moc nejde…
- Neděle 14. října 2012 ve 20:20® osprey
-
SURF> A co bys chtěl vědět o prutě, se kterým jsem si jednou třepal na výstavě?
Mě stačí sáhnout a vím, že by mi sednul. Já nevím, co chceš, abych ti tu napsal. Jednou ses vyjádřil, že něco jako v Duelu. Duel je pro mě víc než den práce a dávám do něj cajk, který jsem měl přinejmenším několikrát u vody anebo tam tlumočím názory někoho jiného, kdo s ním chytal.
Pokud jde o nedostatek ryb, tak ten pociťuju taky, ale dokážu se pořád k nějaké dostat.
A je dobře, že ses nechal strhnout k diksuzi o zásadních věcech, protože to, jakým klackem budem u vody mávat, to je věc zcela podružná.
- Neděle 14. října 2012 v 18:06® SURF
-
osprey> Já nechtěl rozebírat chyby. Co, kde proč..... Jenom jsem chtěl říct, že to stojí za ......nic. Nic víc, nic míň. Já nic rozebírat nechci. Ale nechal jsem se do té debaty zatáhnout.
Škoda, že jsi se takhle nerozpovídal o prutě, který mě zajímal.
- Neděle 14. října 2012 ve 13:06® osprey
-
SURF> Je spousta chyb. Ale kdykoli se je pokusíš řešit, narazíš.
- Neděle 14. října 2012 ve 12:55® SURF
-
osprey> Sám nic nezmůžu. A nic zjišťovat nebudu. Až nás bude víc. Starat se za druhý, tak z toho jsem vyrostl. To bych se taky mohl za chvíli starat o násaďáky.
Samozřejmě, se pár „čudel“ vytáhne. Ale sám píšeš, že je situace daleko hoší, než dřív. Podle mě, několikanásobně. Někde je chyba.
- Neděle 14. října 2012 ve 12:26® osprey
-
SURF> Neznám vody, kde chytáš. Ale když tam nikdo nic nechytá, tak to tam opravdu nic nežije?
Možné to je. Zajdi pohovořit s pány ze své MO.
- Neděle 14. října 2012 ve 12:11® SURF
-
osprey> Já si myslím, že dravé ryby, v podstatě „nejsou“. A nebo minimum. Mluvím o vodách, které prakticky přehodíš. Že já netahám, dobře. Ale, že nechytá nikdo?
Ani s rybičkou…
Na velkých vodách připouštím, že by mohla být, jiná situace.
Ale jak určitě Víš, i moře a oceány se dají vychytat.
Jedině, že si koupím potápěčskou výstroj a zjistím, jak je to ve skutečnosti. Možná. Nebo navrhnu, vypustit rybník. To bude jistější.
- Neděle 14. října 2012 v 11:40® osprey
-
SURF> Nedovedu posoudit, ale s překvapením zjišťuju, že ryby v té vodě pořád jsou.
Mé případně hovnochytství není důkazem toho, že tam není ani šupina. Ano, kdysi to bývalo mnohem snazší.
Ale na druhou stranu je to dobře.
- Neděle 14. října 2012 v 11:05® SURF
-
Když se zamyslím nad vláčkou u nás, tak si nedovedu představit, že bych s ní dnes začínal. Aspoň tady u nás. Okolí K.V.
Zůstaly jenom vzpomínky. Ale letitý.
- Sobota 13. října 2012 ve 13:14® cormaxx
-
Kevv> Díky za info
S tim pádlováním jsem si to myslel,ale že to bude nějak těžký jsem nemyslel. Kdyby měla špici,tak by zase nebyla tak stabilní
- Sobota 13. října 2012 v 9:03® Fryw
-
ssg.Jimmy Wild> a děláš něco aby ses vyhnul záběru štiky, pokud máš maly nástrahy nebo jdeš na ty candáty? Nebo se prostě musíš smířit s tím když nepoužiješ lanko (aby nástraha dobře pracovala) , že ti to prostě občas štika ukousne?
- Pátek 12. října 2012 ve 21:31® Kevv
-
cormaxx> Zdravím, tuhle lodičku mám doma. Je dost široká, takže i stabilní, na jednoho je určitě dost těžká a ani není moc za co chytit. Co vidím jako výrazně horší, je její skluz. Motor k ní nemám, ale s veslama (nepůvodníma)je to dost dřina.
- Pátek 12. října 2012 ve 20:25® cormaxx
-
Scanix> Touha lovit určitě,když vim co se tahá z lodí…
- Pátek 12. října 2012 v 18:34® Char
-
SURF> já bych volil „C“ ale ze silnějšího drátu
- Pátek 12. října 2012 v 16:12® ssg.Jimmy Wild
-
Bigpista> Možná ano, ale není to úplně můj typ
- Pátek 12. října 2012 v 16:11® ssg.Jimmy Wild
-
Fryw> Lanko nepoužívám jen s mikronástrahama a nebo pokud jdu vyloženě na candáty někde třeba na Orlíku nebo tak. Jinak dávám lanko vždy.
- Pátek 12. října 2012 v 15:55® Fryw
-
Ahoj. Chtěl bych se zeptat jak se rozhodujete zda použít nebo nepoužít lanko. Já lanko používam téměř vždy, protože neznam vodu v okolí kam chodím vláčet kde by nebyla možnost chytit štiku… Ale když zkouším smáčky, tak to prostě s lankem není ono. Jak to máte, podle čeho se rozhodujete zda lanko dát nebo ne?
- Pátek 12. října 2012 v 15:33® SURF
-
kubas> To je dilema. Co největší velikost háčku – pravděpodobně s tím souvisí, největší chytlavost nástrahy a zároveň co nejmenší, aby nástraha „chodila“.
A k tomu můžeš ještě dodat, že záleží na délce háčku, velikosti oblouku, špičce (kvalita materiálu), protihrotu, (který nevyužívám), zahnutí špičky, tloušťce drátu.......
- Pátek 12. října 2012 v 15:21® SURF
-
kubas> To je ta komunikace psaním.....
Upřesňuji otázku: Která velikost háčku, k této nástraze, je podle Vás, nejvhodnější?
Zatím, bez ohledu na tvar a kvalitu háčku. Jen a jen mě zajímá, Vaše zkušenost s velikostí háčků, u takové nástrahy.
Uf!
Tento příspěvek byl editován 12.10.2012 15:26:56 uživatelem SURF. - Pátek 12. října 2012 v 15:17® Scanix
-
cormaxx> no je to uz celkem dost, ale touha lovit by te prinutila